Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.479.550
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
DwightSchrute kaže...
[...]
Zašto nisam otišao glasati:
  • prvenstveno zbog ultradebilne odluke našeg premjera da ove izbore odvoji od onih lokalnih i tako nabija nepotrebne troškove ionako jadnoj državnoj blagajni

Slažem se sa svime napisanim u postu osim s ovim citiranim. Cura si je sredila da radi na izborima, prvo parlamentarnim pa na referendumu i sad za parlament, radit će i na lokalnim i kaže da jednostavno ne možeš ugurati dva različita izbora u jedan dan. Da pojasnim u grubim crtama protokole u provedbi izbora:

1) rade dvije smjene koje nadgledavaju glasanje (od 7-19) s tim da ovi ujutro dolaze sat ranije da se sve to pripremi

2) nakon što glasanje počne, dijele listiće, zapisuju podatke i nadgledavaju glasanje, eventualno izlaze na teren ako netko ne može doći glasati na biračko mjesto. 1. i 2. korak su pis of kejk

3) nakon što glasanje završi, pozivaju se predstavnici svih stranki - to su u biti osobe iz 1. i 2. točke koje nadgledavaju izbore - i tek kad se svi okupe, otvaraju se kutije i počinje prebrojavanje.

E sad, 3. točka je zajebana jer iste listiće provjerava više ljudi (više predstavnika stranki) i događa se da se izbrojani glasovi ne poklapaju. Ako se to dogodi, haj jovo nanovo brojati. Potom se nose kutije na općinu i dalje ne znam kak ide procedura. Samo da stavim u kontekst koliko je vremena potrebno za cijeli postupak; cura je jučer stigla doma u 22 h s tim da je na njeno biračko mjesto izašlo oko tristotinjak ljudi i s tim da je ona radila samo na biračkom mjestu, ne i u općini.

Kad bi spojio dva različita izbora u jedan, trebao bi uzeti više ljudi da prebrojava, a ako ne bi uzimao više ljudi, onda bi trebao platiti više onima koji rade budući da rade dulje, što bi pak analogno tome vuklo i veći trošak. Prognoziranje izlaznosti moraš uzimati s rezervom, tj. moraš imati kadar koji će moći provesti izbore i kad izlaznost teži prema 100%.

Fuck flowers
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 15:04 (i_rambo_plache).
18 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Pa da je barem mali dio takvih koji djele tvoje mišljenje izašlo i, recimo, zaokružilo Piratsku stranku, možda bi oni i prošli prag i možda bi na slijedećim parlamentarnim izborima igrali veću ulogu. Pogledaj samo HSU.

Kvaka je u tome da dosadašnji raspleti vrlo jasno pokazuju da je apsolutno svaki odabir pogrešan.

Piratska stranka, kažeš? Da sam i izašao ne bi imali moj glas, tako da ništa nisu izgubili.

Trebao sam ići poništiti listić, okej. Međutim, prolazivši pored škole u kojoj se održava glasanje procijenio sam da je zgodnije skočit do dućana pa doma kuhat ručak nego se bavit pi*darijama, pa se kasnije žderat zašto sam odabrao baš to. Siguran sam da bih pogriješio, kao što si pogriješio ti, Pero ili Ivo.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
18 godina

Ja sam svoj glas dao Piratskoj stranci. Steta sto nije dobila mandat.

Za njih barem znam da bi se stvarno zalagali za ono za sto tvrde da bi se zalagali a to je sloboda interneta i sloboda kulture.

Isto ne mogu reci bas za druge stranke. HDZ navodno razmislja o ukidanju "D" iz HDZ, a i SDP bi slobodno mogao izbaciti "S".

- Psiho246
16 godina
Bukva kaže...
Danny_HR kaže...

Vi koji izlazite na izbore, što postižete time?

Pa da je barem mali dio takvih koji djele tvoje mišljenje izašlo i, recimo, zaokružilo Piratsku stranku, možda bi oni i prošli prag i možda bi na slijedećim parlamentarnim izborima igrali veću ulogu. Pogledaj samo HSU.

da je koji iz piratske stranke stigao na plaću od 8000 eura, počeo bi kupovati originale.

Potpis!
17 godina
i_rambo_plache kaže...

E sad, 3. točka je zajebana jer iste listiće provjerava više ljudi (više predstavnika stranki) i događa se da se izbrojani glasovi ne poklapaju. Ako se to dogodi, haj jovo nanovo brojati. Potom se nose kutije na općinu i dalje ne znam kak ide procedura. Samo da stavim u kontekst koliko je vremena potrebno za cijeli postupak; cura je jučer stigla doma u 22 h s tim da je na njeno biračko mjesto izašlo oko tristotinjak ljudi i s tim da je ona radila samo na biračkom mjestu, ne i u općini.

Kad bi spojio dva različita izbora u jedan, trebao bi uzeti više ljudi da prebrojava, a ako ne bi uzimao više ljudi, onda bi trebao platiti više onima koji rade budući da rade dulje, što bi pak analogno tome vuklo i veći trošak. Prognoziranje izlaznosti moraš uzimati s rezervom, tj. moraš imati kadar koji će moći provesti izbore i kad izlaznost teži prema 100%.

A ja za vrijeme kod traje glasanje i tvoja djevojka sa predstavnicima broji glasove mogu napisati aplikaciju s kojom ću prije prebrojati glasove nego oni. Sve se može kad se hoće. Znam da bi se zakon za ovakav scenarij morao mjenjati, ali mislim da bi u ovakvom slučaju puno isplativije bilo mjenjati sam zakon i platiti sustav (koji realno, bi se isplatio već nakon prvog glasanja, jer vjerujem da samo ljudstvo oko glasovanja više košta), ego keširati 100 milijuna kuna dvaputa.

Štoviše, mogli bi se rezultati znati u 19:01 (well, minus dijaspora). 

Još kad bi se listić napravio tako da svaka lista ima svoj barkod...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina
Bukva kaže...
Danny_HR kaže...

Kakva Piratska stranka? Par likova koji su se u kvartovskom kaficu odlucili malo zayebavat i kandidirati na izbore sa keči imenom stranke u nadi da ce klinci glasati za njih. Daj, pa ti si iznad toga.

Rvat katolik!
18 godina
tnakir kaže...
Bukva kaže...
Danny_HR kaže...

Kakva Piratska stranka? Par likova koji su se u kvartovskom kaficu odlucili malo zayebavat i kandidirati na izbore sa keči imenom stranke u nadi da ce klinci glasati za njih. Daj, pa ti si iznad toga.

Zbog takvog razmisljanja i jesmo di jesmo.

- Psiho246
17 godina
Ezio kaže...

da je koji iz piratske stranke stigao na plaću od 8000 eura, počeo bi kupovati originale.

Jedan dobar dio Piratske stranke čine mladi hrvatski znanstvenici... Međunarodno priznati, da dodam.

Čisto ovako da vidiš tko si bili kandidati da slijedeći puta ne provališ takvu epsku glupost -> https://pirati.hr/eup-zivotopisi/

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
odjavljen

[ZNATNO MIJENJANO]

-

A prisoner of war is a man who tries to kill you and fails, and then asks you not to kill him. ~ Winston Churchill ~
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 15:47 (Tonči).
16 godina
Bukva kaže...
Ezio kaže...

Jedan dobar dio Piratske stranke čine mladi hrvatski znanstvenici... Međunarodno priznati, da dodam.

Čisto ovako da vidiš tko si bili kandidati da slijedeći puta ne provališ takvu epsku glupost -> https://pirati.hr/eup-zivotopisi/

Budimo realni, ekipa se samo polakomila za parama.

Potpis!
17 godina
odjavljen
Ezio kaže...

Budimo realni, ekipa se samo polakomila za parama.

Suma summarum. {#}

A prisoner of war is a man who tries to kill you and fails, and then asks you not to kill him. ~ Winston Churchill ~
18 godina
Bukva kaže...

Bojan Kopitar je naš lektor, a dr. Voras naš stalni autor u Mreži.

Dobro je da niste glasali za njih jer kad bi se dočepali novaca ne bi nam više za siću ni pisali ni lektorirali!

Kakvih 8 keka eura, šta lažete ovaj Napaćeni Narod(TM)...

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 22:24 (Drago).
17 godina
odjavljen
Drago kaže...
Bukva kaže...

Dobro je da niste glasali za njih jer kad bi se dočepali novaca ne bi nam više nam za siću ni pisali ni lektorirali!

Ne bi nam više nam

Bojan je na godišnjem? {#}

:) 

No, svakako je Piratska stranka najbolji izbor. Ima simpa imena na listi i šteta je da umjesto radikalnih ustaša i mrtvih puhala, nisu upali oni. Na listi je i Ambruš, iskonski ljubitelj Maca u Hrvata. No, najvažnija stvar je da Piratska stranka podupire opću "pametizaciju", a ne piratizaciju. Barem nisam to shvatio drugačije.

Jedina debilana im je ona fora sa "slobodnim dijeljenjem za osobnu upotrebu".

14 godina
neaktivan

Nepismeni ljudi hoće svoj pravopis.

http://www.vecernji.hr/vijesti/stozer-obranu-vukovara-pisimo-narucba-srbski-diete-clanak-538956

Naručba, diete, raditi ću, poviest, rieč, liepa, bolestnik.

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
17 godina
odjavljen

28% za hospitalizaciju... Mogli su članak nasloviti i "Užasi s Dunava".

18 godina
neaktivan

Neki prijedlozi malo vuku na slovenski, a netko je izgleda butthurt što se hrvatski malo previše piše kako se čita.

A ako se već uvodi novi pravopis, svakako treba razmotriti i Matakovićev overkloking :D

Fuck flowers
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

pa to je najbolji dio! ...iskreno ja ne pušim travu ali zašto ne podijeliti s prijateljima?....

{#}

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 16:50 ((s)izgoreo).
17 godina
Tonči kaže...

Meni više smeta smanjivanje video nadzora na javnim površinama, ali ajde, progutao bih takve stvari s obzirom da se radi o ljudima kojima nije životni poziv prelijevanje iz šupljega u prazno.

17 godina
odjavljen

Kad smo kod toga, kako to video nadzor narušava privatnost?

18 godina
Drago kaže...

Dobro je da niste glasali za njih jer kad bi se dočepali novaca ne bi nam više nam za siću ni pisali ni lektorirali!

Kao sto rekoh, ekipi se uzzajebavalo pa osnovali stranku.

Rvat katolik!
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Kao sto rekoh, ekipi se uzzajebavalo pa osnovali stranku.

Pa to ti je kao da otvoris svoju firmu... samo sto je placa sigurnija, stabilnija i veca. I ako si debelokozac, ne moras ni raditi... {#}

They say "freak", when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 17:49 (Deus ex machina).
18 godina
17 godina
Drago kaže...
..

..

-komentar dana (pogotovo u kontekstu izbora).

pa skretanje na srodnije teme

''btw'', novi pravopis ima felere. Modem nije usmjernik (ostalo je teško isčitati ali sigurno ćeš pogriješiti...).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
Danny_HR kaže...

Međutim, prolazivši pored škole u kojoj se održava glasanje procijenio sam da je zgodnije skočit do dućana pa doma kuhat ručak

ja sam fino prije objeda (rucak, a ne odjeb) upijao vitamin d na jednoj klupici u borovini.  gledam preko puta jedno biracko mjesto i nemogu se nacudit.

sin cca 50-55 godina, dovodi autom ćaću koji ce sudeci po izgledu navrsit 110.  doslovno ga vade sa zadnjeg sjedista i uz pomoc staka, puzevim koracima vode ga da ubode glas.

pored njih sve odreda slicni nemocni ljudi.  potezu se, onako nemocni, puni bed sektora i po svaku cjenu idu ubost glas.

nema na tir od puske ugledat nekog deckica/curu na skuteru koji btw uz kavicu idu glasat.

toliko o mojem doslovnom vidjenju izbora.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
17 godina
neaktivan

S druge strane bare, netko ne voli trkace..

http://news.nationalpost.com/2013/04/15/two-explosions-at-boston-marathon-finish-line-injure-dozens-reports/

Pred par minuta grunule dvije bombe na Bostonskom maratonu. Gomila ozlijedjenih (ukljucujuci gubitak udova), troje poginulo... pred kraj ima kratak video na kojem se vidi eksplozija.

They say freak, when you're singled out...
17 godina
odjavljen

Strašno... 

18 godina
Unix kaže...

Nepismeni ljudi hoće svoj pravopis.

http://www.vecernji.hr/vijesti/stozer-obranu-vukovara-pisimo-narucba-srbski-diete-clanak-538956

Naručba, diete, raditi ću, poviest, rieč, liepa, bolestnik.

Ova mi je odlična: "Negaciju u futuru pišimo s bjelinom" - ne razmakom, a ne... Bjelinom!

Gledam te!
17 godina

.. Jurčić opet govori, iznenađuje me (pozitivno). Kasno? Ili beskorisno u konstelaciji političkih interesa...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Ova mi je odlična: "Negaciju u futuru pišimo s bjelinom" - ne razmakom, a ne... Bjelinom!

Kako ćemo onda negacije pisati mi koji koristimo crnu pozadinu?

I possess a skill to google.
18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Bjelina je pravilan izraz, koliko god smiješno zvučalo. Pojam razmaka opisuje format teksta, npr. razmak između riječi ili između redova. Trust me, na hrvatskom sam trebao pišati krv u srednjoj.

Deus ex machina kaže...

S druge strane bare, netko ne voli trkace..

http://news.nationalpost.com/2013/04/15/two-explosions-at-boston-marathon-finish-line-injure-dozens-reports/

Pred par minuta grunule dvije bombe na Bostonskom maratonu. Gomila ozlijedjenih (ukljucujuci gubitak udova), troje poginulo... pred kraj ima kratak video na kojem se vidi eksplozija.

P*s mater...

Fuck flowers
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 22:51 (i_rambo_plache).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice