Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.479.603
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
i_rambo_plache kaže...
Veliki Brat kaže...

Ova mi je odlična: "Negaciju u futuru pišimo s bjelinom" - ne razmakom, a ne... Bjelinom!

Bjelina je pravilan izraz, koliko god smiješno zvučalo. Pojam razmaka opisuje format teksta, npr. razmak između riječi ili između redova. Trust me, na hrvatskom sam trebao pišati krv u srednjoj.

Može i razmak i bjelina, s tim da je razmak preporučen, a bjelina dopuštena. 

Bjelina se bitno rjeđe koristi, pa je i normalna gornja reakcija. Osobno ne znam da sam ikada upotrijebio taj termin jer može biti višeznačan ("Kakve su ti ovo bjeline u tekstu?" može se odnositi na razmake, a može i na nedostajući ili raštrkan tekst), a malo i djeluje kao da dijete opisuje nešto što vidi, a ne zna mu ime...

Meni je u toj javnoj raspravi smješnija od terminologije "argumentacija" koja glasi: "... Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara predložio hrvatskoj javnosti devet načela pravopisa koja, kako kažu, podupire 500.000 hrvatskih branitelja, a s njihovim obiteljima vjerojatno i više od polovice stanovništva Hrvatske."{#}

ROFLMAO. Ono - pitali stožeraši svakoga od "500.000 branitelja" što on misli o pravopisu. A i inače je, bolan, poznato da ako si branitelj, onda se automacki razumiš u sve, ali S-V-E, pa tako i pravopis, nema veze ako si do jučer gonja ovce po livadi.

A kako kaže ćaća-branitelj, undak tako i ostatak vamilije, nega si pilot, što bi rekao Kerum....

This space for rent!
18 godina
Drago kaže...
i_rambo_plache kaže...
Veliki Brat kaže...

Ova mi je odlična: "Negaciju u futuru pišimo s bjelinom" - ne razmakom, a ne... Bjelinom!

Bjelina je pravilan izraz, koliko god smiješno zvučalo. Pojam razmaka opisuje format teksta, npr. razmak između riječi ili između redova. Trust me, na hrvatskom sam trebao pišati krv u srednjoj.

Može i razmak i bjelina, s tim da je razmak preporučen, a bjelina dopuštena. 

Meni je u toj javnoj raspravi smješnija od terminologije "argumentacija" koja glasi: "... Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara predložio hrvatskoj javnosti devet načela pravopisa koja, kako kažu, podupire 500.000 hrvatskih branitelja, a s njihovim obiteljima vjerojatno i više od polovice stanovništva Hrvatske."

Ma vjerujem ja vama, nije mi to teško progutati, ali to mi i je grozno - tko zna što sve (opskurno) još postoji u mom materinjem jeziku, a da o tome pojma nemam, jer je to netko ubacio '92. u pravopis, samo kako bi se razlikovao od 'srbskog' jezika. Koja kriza identiteta, jbte!

I da, ovo s 500k branitelja mi je supač fora, isto kao i ono kada je mrtvi Siniša Glavašević stao u obranu protiv ćirilice. Jedino još ne razumijem zašto je meni samom neugodno i sram me kad je netko treći toliko neugodno neodgojen, a istovremeno još i glup i bezobrazan...

Gledam te!
16 godina
neaktivan

Baš super. {#}

EDIT: Done. (reakcije sa CNN portala na bombaške napade u Bostonu, lurkam malo)

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.4.2013 10:14 (thedream).
14 godina
odjavljen
thedream kaže...

Baš super. {#}

Cropaj,ništa se ne vidi.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
18 godina

Uzasno, stvarno je tesko gledati ovakve trenutke gdje nevini ljudi stradavaju. Uvijek su nevini ljudi krivi...

Ali neki komentari imaju pravo. Ovakve stvari su svakodnevnica na drugom kraju globusa, a nama je svima lako biti ravnodusnima jer to ne moramo gledati i ne moramo slusati.

Sve u svemu nadam se da ce uhititi krivca, ali se takoder nadam da nece 50 nevinih muslimana zavrsiti u Guatanamu bez razloga.

- Psiho246
13 godina
protjeran

Nebih znao.

Kako napreduje čitanje Ickea?

Deus ex machina kaže...

S druge strane bare, netko ne voli trkace..

http://news.nationalpost.com/2013/04/15/two-explosions-at-boston-marathon-finish-line-injure-dozens-reports/

Pred par minuta grunule dvije bombe na Bostonskom maratonu. Gomila ozlijedjenih (ukljucujuci gubitak udova), troje poginulo... pred kraj ima kratak video na kojem se vidi eksplozija.

Najvjerovatnije false flag.

Znakovi koju upućuju na false flag:

- Over-used prizori koji se koriste u medijima da bih se zastrašila javnost.

- Iskazi svjedoka se ne podudaraju sa pričom mainstrema medija

- Suprostavljajući dokazi se ne spominju u medijima, tj. oni koji bi poljuljali službenu priču

- Koristi se kao isprika za rat ili oduzimanje prava

If you have a garden and a library, you have everything you need.
17 godina
neaktivan

Ajde da i ja iskoristim ovaj smajlić 

{#}

18 godina
Space Buddha kaže...

Kako napreduje čitanje Ickea?

Zapravo je veoma dosadan. Nisam citao u zadnje vrijeme.

Rvat katolik!
13 godina
protjeran
Koji ti je dio dosadan?
18 godina
moderator
Space Buddha kaže...
Koji ti je dio dosadan?

Onaj između korica.

13 godina
protjeran
A koja je to Ickeova knjiga ako se smije znat? Ja imam jednu koja nije ukoricena.
18 godina
moderator
Space Buddha kaže...
A koja je to Ickeova knjiga ako se smije znat? Ja imam jednu koja nije ukoricena.

Ickeova mediteranska kuhinja.

18 godina
neaktivan
Space Buddha kaže...

Kaj, kupio si je u svitku?

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
17 godina
Space Buddha kaže...

odgovorio bi 'sve' ali neću...

-nego, što s ovim?

Space Buddha kaže...
..
grunule dvije bombe na Bostonskom maratonu. Gomila ozlijedjenih (ukljucujuci gubitak udova), troje poginulo... pred kraj ima kratak video na kojem se vidi eksplozija.

..

-što je false? Piše li u Ickeovoj knjizi i to?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
Space Buddha kaže...

Najveća Tajna

Rvat katolik!
14 godina
Space Buddha kaže...

Znakovi koju upućuju na false flag:

- Over-used prizori koji se koriste u medijima da bih se zastrašila javnost.

- Iskazi svjedoka se ne podudaraju sa pričom mainstrema medija

- Suprostavljajući dokazi se ne spominju u medijima, tj. oni koji bi poljuljali službenu priču

- Koristi se kao isprika za rat ili oduzimanje prava

Ti si svjestan da se, koristeći ove ''znakove'', svaka slična situacija može strpati pod ''false flag''? Zašto je bitno to istaknuti? Pa, iako izgleda lijepo i pametno imati ''znakove'', sve to pada u vodu kada ti znakovi ne rade ikakvu suvislu diskriminaciju.

1.Over-used prizori su svakodnevna praksa medija kod svih ovakvih situacija.

2.Iskazi ljudi često nisu vjerodostojni te će lako biti kontradiktorni, a to još više vrijedi za ljude koji su proživjeli traumu o kojoj izvještavaju.

3.U medijima se spominje svašta te je ovo ujedno i jednostavno netočno - sasvim normalno za situaciju gdje su špekulacije dostupnije od pouzdanih informacija. Uostalom, u ovoj situaciji još nije ni definirana prava ''službena priča''.

4.Ovo nije indikacija za nekakav ''false flag'', sve se naknadno može iskoristiti na ovaj ili onaj način te eventualno/naknadno iskorištavanje nekog događaja ne daje nikakvu konkretnu informaciju o uzrocima događaja.

Tread softly because you tread on my dreams.
15 godina
DrNasty kaže...
Space Buddha kaže...
Koji ti je dio dosadan?

Onaj između korica.

Ono što piše na desnim stranicama (knjige) posebno je dosadno.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan
13 godina
protjeran
Prati malo kakvi ce se zakoni donjeti poslje ovoga i koje slobode ce se oduzeti. Tipicni problem-reakcija rijesenje. Mic po mic i imas Orwellovsku drzavu.
18 godina
Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.4.2013 13:03 (tnakir).
18 godina

Kakva bolesna, poremecena spodoba.

Strasno je sto ona predstavlja bilo koga bilo gdje, a najstrasnije je sto predstavlja "nas" u Europskom parlamentu.

Mislim da bi i prosjecan forumas ovog foruma bio bolji zastupnik. Pa cak i Pranja. {#}

- Psiho246
14 godina
Space Buddha kaže...
Prati malo kakvi ce se zakoni donjeti poslje ovoga i koje slobode ce se oduzeti. Tipicni problem-reakcija rijesenje. Mic po mic i imas Orwellovsku drzavu.

jbt, ja baš volim 84-u, al ovo konstantno žvakanje tog naslova će mi ogaditi i čovjeka i roman..

14 godina
Psiho246 kaže...

Kakva bolesna, poremecena spodoba.

Strasno je sto ona predstavlja bilo koga bilo gdje, a najstrasnije je sto predstavlja "nas" u Europskom parlamentu.

Mislim da bi i prosjecan forumas ovog foruma bio bolji zastupnik. Pa cak i Pranja. {#}

I wouldn't go that far {#}

17 godina
odjavljen

Budha, savjetujem ti da posjetiš liječnika. Mislim, ovako laički, da imaš ozbiljnih problema.

A prisoner of war is a man who tries to kill you and fails, and then asks you not to kill him. ~ Winston Churchill ~
15 godina
Tonči kaže...

Budha, savjetujem ti da posjetiš liječnika. Mislim, ovako laički, da imaš ozbiljnih problema.

Šta će mu doktor kad je nabavio gljive. U kombinaciji sa suncem win situacija (nisam siguran da li je win 3.11; 95; 98; ME; 2000; XP, Vista, 7 ili 8).

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
neaktivan
Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
14 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...

Je li to neki Icke-ov suradnik?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
18 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Je li to neki Icke-ov suradnik?

bo? pitaj u hrvatskoj liječničkoj komori...

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
13 godina
protjeran
Nije problem samo ih ti i plati, odradit cu sve testove i preglede.
18 godina

Pratim malo  online portale i vidi se velika razlika među vijestima na naslovnici.

Net, 24, Večernji, TPortal, Novi List, Index - svi odreda imaju Bostonski bombaški napad kao treću vijest popraćenu izjavama nekoliko dužnosnika.

Jutarnji List - kao da je bomba opalila na Jelačiću.

Prostituiranje emptije, kao i sa nedavnim slučajevima bolesne djece. S razlikom da mi apsolutno ništa u Hrvatskoj ne možemo pomoći.

Vidim da se prenose i vijesti o Saudijcima na mjestu nesreće... Kao i izjava da će se počinitelj ganjati do kraja svijeta...

Nije mi lagodno vidjeti da jedan od najtiražnijih domaćih medija izdvaja nekoga tko si sam čini najviše nesreće.

Jednostavnom, nemilosrdnom, računicom - 7 000 mrtvih i 48 000 ranjenih (Afganistan i Irak) ne čini se kao uzvišeno i časno istjerivanje pravde za 3000 žrtvi 11.9.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice