Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.188.006
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
M_dipl. kaže...

Gle, ak' si šupak na forumu šupak si i IRL. Možda imaš pokoju ogradu uživo na račun koje je tvoj assholeizam teže prokljuviti, ali osoba koja ima takve stavove i u stanju je napisati sve što smo od tebe doživjeli unatrag godinu dana sasvim sigurno nije "na mjestu".

Možeš, naravno, biti vrlo ugodan sugovornik IRL ali suštinski ostaješ isti.

ima on puno dužu povijest djelovanja na forumu, čini mi se da je on bivši vexx ili nekako slično, a taj banirani momak imao je najblaže rečeno kriminalni pogled na svijet i ljude

td svima
14 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...

ima on puno dužu povijest djelovanja na forumu, čini mi se da je on bivši vexx ili nekako slično, a taj banirani momak imao je najblaže rečeno kriminalni pogled na svijet i ljude

Hoćemo se svađati o tome? {#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
13 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...

Ajde da čika agnostik pojasni vjernicima njihovu vjeru:

Post - jedan obrok od kruha i vode

Nemrs - retardirani naziv za nejedenje mesa. Ribe su građani drugog reda pa je njih ok tamaniti (je­beš ribe).

Božić u religiji slavi rođenje Isusa. Kićenje bora i pokloni su "poganski" običaji kojih bi se crkva u načelu trebala sramiti. Mislim, familija Krist je za rođenje njihovog sina vjerojatno imala pametnijeg posla nego da kite bor kuglicama i lampicama—nisu ni imali struje, duuh—a Isus je za rođendan dobio mirise, zlato i tamjan—prilično lejm pokloni za dijete kad bi mene pitali—tako da je religijski dio Božića nemrsanje i molitva cijeli dan. Bor, pokloni i deda mraz su varijacija svetog Nikole, google it.

Nema logike da asketska vjera slavi obilne obroke, darivanje i materijalizam. Crkveni Božić je lejm.

Ček malo, ovo je ozbiljan post?

Dajte recite da nije. Možete i lagat. {#}

18 godina
Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Ahahaha,pa ja nemogu virovati....e pa ako se na ovo ne reagira onda stvarno nemam što za reć što se nas tiče,ovo je bolesno,ajmo iscicati još malo siromašne tako da poumiru od gladi.....grrrrr.Ja bi svim političarima sve pouzimao i dao im da žive kao mi.

Već znam tko će to dobiti u mom gradu,ajme muka mi je...........

So say We All
16 godina

Ja i nemam ništa protiv toga. Zima je, a ljeto će vrlo brzo doći. Isto ono ljeto koje nas "hrani" sa poprilično velikim novcima.

Ako ovi poticaji za gradnju bazena budu podijeljeni kako treba, turisti će dobiti kvalitetniji smještaj, a država će ionako dobiti novac natrag jer poticaj neće dobiti netko tko iznajmljuje apartmane "sa strane".

Dakle, riječ je o privatnim iznajmljivačima koji su na "legalnoj listi".

Koliko god mi kenjamo, a kenjamo s razlogom, ostaje ipak činjenica da nešto barem mora ići naprijed. Pa, eto, neka to budu faking bazeni...samo neka ne farbaju tunele {#}

17 godina
neaktivan
eevek kaže...

Ja i nemam ništa protiv toga. Zima je, a ljeto će vrlo brzo doći. Isto ono ljeto koje nas "hrani" sa poprilično velikim novcima.

Ako ovi poticaji za gradnju bazena budu podijeljeni kako treba, turisti će dobiti kvalitetniji smještaj, a država će ionako dobiti novac natrag jer poticaj neće dobiti netko tko iznajmljuje apartmane "sa strane".

Dakle, riječ je o privatnim iznajmljivačima koji su na "legalnoj listi".

Koliko god mi kenjamo, a kenjamo s razlogom, ostaje ipak činjenica da nešto barem mora ići naprijed. Pa, eto, neka to budu faking bazeni...samo neka ne farbaju tunele {#}

Boldano.

U tome i je problem,te novce neće dobiti oni koji to zaslužuju nego će ga dobiti lopovi i kriminalci.Ipak mislim da će oni te novce oprati na njihov način i zadržati za sebe a kao fol podjelili su za turizam.Pa čekaj malo zašto se u Zadru ne obnovi pozdrab suncu i orgulje,zato što lopovi vode naš grad eto zašto.Tako će ti biti i sa ovim,već vidim kako u zadru trljaju ruke lopovi koji sjede u općini a imaju apartmane i legalni su iznajmljivači.Pa ajmo ljudi nemojmo se zavaravati da će sve biti ko u raju,ovo ide samo na gore a mi sjedimo skrštenih ruku.

Ja jesam za poticaje naravno ali onda neka zaposle neovisni tim ljudi koji će ići po terenima i nadgledati svaki gradnju tog bazena jer mislim da to nije teško i da će stručnim ljudima dobro doći posao u ovakvim vremenima.

So say We All
16 godina

Sve 5, ali kako znaš da će se poticaji "spuštati" do lokalnog nivoa?

Upravo taj lokalni nivo je kriv za takva sra*ja koja si naveo..svi znaju nekoga svoga itd. itd.

Nadajmo se da će ovo ići direktno preko ministarstva.

17 godina
neaktivan

Eevek,siguran sam da će ići preko lokalne vlasti zato što "oni najbolje znaju" kome triba.Moja pretpostavka jer se to događalo u 90% slučajeva.

Kao što sam i rekao prije,volio bih ja da to profunkcionira napokon ali veliki sam skeptik što se tiče toga.

So say We All
15 godina
neaktivan

Ne slažem se da je takva ideja trenutno prioritetna ovom društvu, no sama ideja za sebe, u nekim drugim, ekonomski boljim i izvjesnijim okolnostima s ciljem unaprijeđenja turističke usluge, eventualno posredno više cijene smještaja, zbog dodatnih sadržaja itd. - sigurno da je dobra.

S druge strane, tipičan hrvatski scenarij provedbe ovako nečega bi izgledao - besplatan bazen za uži krug podobnih i često imućnih ljudi, koji će si ovim potezom priskrbiti veću cijenu same nekretnine, na teret države, a najbolje od svega - i neće biti iznajmljivači.

Tako nekako bi izgledala hrvatska implementacija ove ideje, a nadam se - ako se već mora ići u to s ciljem unaprijeđenja kvalitete i sadržaja privatnog smještaja, da će kriterij biti strogo kontroliran, i prilično visok.

Dakle ideja kao mamac za goste, dodatan oblik sadržaja koji će se kroz cijenu smještaja i izvan smještaja potrošnjom naplatiti i vratiti natrag u proračun, svakako da, ali provedba na hrvatski način, svakako ne. Nisam preupućen koja sve davanja državi privatni iznajmljivač mora plaćati, vjerujem da se radi o paušalnom iznosu (dnevnom,mjesečnom?), no onda bi i njega sukladno toj investiciji trebalo korigirati, dobio si džabe bazen, izvoli platiti viši paušal itd.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.12.2012 10:26 (thedream).
17 godina
odjavljen
M_dipl. kaže...

Ja sam još uvijek frapiran činjenicom da je Pranja (budući) profesor. On će nekome predavati!!!!!!?!?

S onom količinom fašističko-šovinističkih stavova, neće se puno razlikovati od mnogih profesora... Nažalost.

Troll level: sensei
14 godina
odjavljen
Tonči kaže...
M_dipl. kaže...

Ja sam još uvijek frapiran činjenicom da je Pranja (budući) profesor. On će nekome predavati!!!!!!?!?

S onom količinom fašističko-šovinističkih stavova, neće se puno razlikovati od mnogih profesora... Nažalost.

Hmm, još da nisi totalno fulao sa boldanim,rečenica bi stajala. Ovako-LAME.{#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
14 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Tonči kaže...
M_dipl. kaže...

Hmm, još da nisi totalno fulao sa boldanim,rečenica bi stajala. Ovako-LAME.{#}

Radije se povuci iz rasprave dok još možeš.

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
14 godina
odjavljen
Unix kaže...

Radije se povuci iz rasprave dok još možeš.

Auu,sve se bojim. {#} 

17 godina
neaktivan

Ajde držite se teme a ne opet napadate čovika.{#}

So say We All
18 godina
Tonči kaže...
M_dipl. kaže...

Najvjerojatnije ionako sere kvake, po običaju.

Uostalom, po vlastitom priznanju je trol, pa mu kao takvom ne trebamo davati pažnje ni koliko je crno pod noktom. Bar ne u ovoj temi. 

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
16 godina
neaktivan
skyreeper kaže...

Ajde držite se teme a ne opet napadate čovika.{#}

Tko ga napada, pa nismo na bojnom polju?

ZOTAC: It's Time to Play.
18 godina
captain_soap_McTawish kaže...
Old Iggy kaže...

Ti ne komentiraš već pljuješ po tuđim vrijednostima, s kojima se ne slažeš.

Pa i pljuvanje je izražavanje mišljenja. Onaj tko ne želi ne mora to pljuvanje uvažiti niti pročitati ako ne želi.

Osim toga gdje sam ja to u ovoj temi konkrento pljuvao nečije vrijednosti? Jedino što sam ja rekao o kršćanskim običajima je to da jedan dio njih smatram glupastim, a neke čak i primitivnim. Te običaje sam smatrao primitivnim i puno prije nego što sam postao ateist, još dok sam bio duboko u katoličanstvu.

Old Iggy kaže...

Bi li ti bilo draže da je odmor kraći za agnostike, kao nekad kad nisu bili toliko dugi jer nije bilo Božićnih praznovanja?

Ti nisi očito pročitao ni jedan od moja dva posta o ovoj temi:

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/sto-se-dogada-nasim-drustvom/37246.aspx?page=951&jumpto=3375098&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/sto-se-dogada-nasim-drustvom/37246.aspx?page=951&jumpto=3375447&sort=asc&view=flat

Pljuvanje je samo pljuvanje, nije iznošenje mišljenja. Iznošenje mišljenja u osnovi definira prihvaćanje druge strane kao ravnopravnog sugovornika, razumijevanje tematike i prihvaćanje činjenica s kojima se i ne moraš slagati.

Vidio sam te tvoje postove i blago rečeno su mi smiješni. Božić je jedino i isključivo katolički praznik, no i u socijalizmu je ovo doba bilo čestitarsko bez ijednog spominjanja Božića. Stoga ne treba miješati kruške i jabuke.

No premlad si, možda i shvatiš jednog dana.

18 godina
Danny_HR kaže...

Ovo je realno jedna od rijetko dobrih ideja.

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Božić je jedino i isključivo katolički praznik

Solidan komad kršćanskih crkvi slavi božić pa navedeno baš i nije točno :P

18 godina
Dr. Zoidberg kaže...
Old Iggy kaže...
Božić je jedino i isključivo katolički praznik

Solidan komad kršćanskih crkvi slavi božić pa navedeno baš i nije točno :P

Mea culpa. {#}{#}

16 godina
Old Iggy kaže...

Pljuvanje je samo pljuvanje, nije iznošenje mišljenja. Iznošenje mišljenja u osnovi definira prihvaćanje druge strane kao ravnopravnog sugovornika, razumijevanje tematike i prihvaćanje činjenica s kojima se i ne moraš slagati.

Prvo reci što ti smatraš pljuvanjem. Ja pod pljuvanje smatram kada netko neku stvar okarakterizira kao primitivnu, glupu itd.

Nije mi jasno zašto su neki ovdje toliko na to osjetljivi? Smatrati neke stvari glupim, primitivnim je sasvim normalno,   nismo svi isti, i nije mi jasno zašto je to potrebno ublažiti time da kažemo da ne slažemo s time.

No opravdanost toga iznesenoga mišljenja tj. pljuvanja je nešto sasvim drugo. Ako netko pljuje po nekoj stvari, to ne znači automatski da je njegovo mišljenje točno ili netočno, tj. argumentirano ili neargumentirano. Isto tako, ako pljuješ po nekoj stvari to ne znači da automatski omalovažavaš sugovornika.

Old Iggy kaže...

Vidio sam te tvoje postove i blago rečeno su mi smiješni.Božić je jedino i isključivo katolički praznik, no i u socijalizmu je ovo doba bilo čestitarsko bez ijednog spominjanja Božića.

Nije točno. Činjenica je da ako pogledaš oko sebe slavljenje Božića, primjetit ćeš da određen dio(nezanemariv) toga slavljenja uopće nije iz vjerskih razloga(ni deklarativno). Dakle Božić nije više isključivo vjerski praznik.

Božić jest u današnju kulturu došao iz kršćanstva tj. podrijetlom katolički praznik, no on danas više nije isključivo katolički praznik. I usto on nije ni podrijetlom jedino i isključivo katolički praznik. Samo slavljenje Božića i određeni običaji vezani za Božić(kićenje jelke itd.) su u kršćanstvo došli iz određenih poganskih običaja.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.12.2012 13:11 (captain_soap_McTawish).
18 godina
Old Iggy kaže...

Prvo reci što ti smatraš pljuvanjem. Ja pod pljuvanje smatram kada netko neku stvar okarakterizira kao primitivnu, glupu itd.

Nije mi jasno zašto su neki ovdje toliko na to osjetljivi? Smatrati neke stvari glupim, primitivnim je sasvim normalno,   nismo svi isti, i nije mi jasno zašto je to potrebno ublažiti time da kažemo da ne slažemo s time.

No opravdanost toga iznesenoga mišljenja tj. pljuvanja je nešto sasvim drugo. Ako netko pljuje po nekoj stvari, to ne znači automatski da je njegovo mišljenje točno ili netočno, tj. argumentirano ili neargumentirano. Isto tako, ako pljuješ po nekoj stvari to ne znači da automatski omalovažavaš sugovornika.

Old Iggy kaže...

Vidio sam te tvoje postove i blago rečeno su mi smiješni.Božić je jedino i isključivo katolički praznik, no i u socijalizmu je ovo doba bilo čestitarsko bez ijednog spominjanja Božića.

Nije točno. Činjenica je da ako pogledaš oko sebe slavljenje Božića, primjetit ćeš da određen dio(nezanemariv) toga slavljenja uopće nije iz vjerskih razloga(ni deklarativno). Dakle Božić nije više isključivo vjerski praznik.

Božić jest u današnju kulturu došao iz kršćanstva tj. podrijetlom katolički praznik, no on danas više nije isključivo katolički praznik. I usto on nije ni podrijetlom jedino i isključivo katolički praznik. Samo slavljenje Božića i određeni običaji vezani za Božić(kićenje jelke itd.) su u kršćanstvo došli iz određenih poganskih običaja.

Pa ti i jesi brdo toga okarakterizirao kao primitivno i glupo.

A to što se dio ljudi služi Božićem kao izgovorom za konzumerizam, to je njihov problem (kao što smo za to nekad imali Novu godinu. Djed Mraz / Djed Božićnjak, ista stvar).

Na stranu što si pobrkao Božić (gdje praktički nema ničeg što dolazi iz poganskih elemenata, kićenje jelke nema nikakve veze s poganskim običajima) s drugim "praznicima" (npr. Noć vještica i slično). K tome je Božić isključivo kršćanski blagdan.

17 godina
neaktivan

primjetit ćeš da određen dio(nezanemariv) toga slavljenja uopće nije iz vjerskih razloga(ni deklarativno). Dakle Božić nije više isključivo vjerski praznik.

I usto on nije ni podrijetlom jedino i isključivo katolički praznik. Samo slavljenje Božića i određeni običaji vezani za Božić(kićenje jelke itd.) su u kršćanstvo došli iz određenih poganskih običaja.

Zapravo se uopće ne radi o božiću, kad se već spominje post, bakalar, kićenje jelke i slično, već o badnjaku. A badnjak dolazi od riječi badanj, što je panj koji se unosi na taj dan na ognjište u kuću. Od tog običaja je jelka, pa zatim kićenje i ostala 'tradicija' koju danas imamo. Bakalar se naručivao iz Finske u srednjem vijeku, deda mraz je donosio poklone dječici, a crkva je darivala potrebite. Aha..

U osnovi se radi o zimskom solsticiju. Sve je vezano uz ciklus izmjena godišnjih doba, pa i post koji se prakticira. A čeka se rođenje mladog sunca, a ne Isuseka. Ne da blagdan nije isključivo katolički, već su drpili stari običaj kojeg su malo izmijenili.

Ja slavim zimski solsticij.. :o)

Old Iggy kaže...
Na stranu što si pobrkao Božić (gdje praktički nema ničeg što dolazi iz poganskih elemenata, kićenje jelke nema nikakve veze s poganskim običajima) s drugim "praznicima" (npr. Noć vještica i slično). K tome je Božić isključivo kršćanski blagdan.

Šališ se? Pobrkao si lončiće.. A i noć vještica nije baš neki praznik ukorijenjen u našem društvu..

17 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...
Old Iggy kaže...

Old Iggy kaže...

A to što se dio ljudi služi Božićem kao izgovorom za konzumerizam, to je njihov problem (kao što smo za to nekad imali Novu godinu. Djed Mraz / Djed Božićnjak, ista stvar).

Nemoj biti toliko isključiv i siguran. Božić jest kršćanski blagdan, kićenje jelke stiže iz Europe, ali je također (kao mnogi kršćanski blagdani) usklađen s poganskim slavljem naroda sjevera Europe. Kršćanski blagdani su često namjerno usklađivani s poganskima iz očitih razloga.

16 godina
Old Iggy kaže...

Uopće nisam(priloži dokaze ako jesam), a i to nije bit onoga što sam pisao. Nadam se da si pročitao ostala dva paragrapfa ispod te rečenice.

Old Iggy kaže...

Uopće nije točno:

http://www.godlesshaven.com/articles/christmas-origins.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.12.2012 14:00 (captain_soap_McTawish).
18 godina
Old Iggy kaže...

Uopće nisam(priloži dokaze ako jesam), a i to nije bit onoga što sam pisao. Nadam se da si pročitao ostala dva paragrapfa ispod te rečenice.

Old Iggy kaže...

Uopće nije točno:

http://www.godlesshaven.com/articles/christmas-origins.html

Samo brz citat iz onog što sam prvo našao:

" Ako ja smatram da je neki običaj glup i primitivan, kako ja blokiram nečije pravo na obavljanje toga običaja?

I ne razumijem kakve veze ima to što su skoro 90% stanovnika u Hrvatskoj katolici. Ako je neki običaj besmislen, onda je on besmislen bez obzira da li njega obavlja 5 ljudi ili 4 mil. ljudi."

Isto tako, ima nekoliko varijanti porijekla Božića, većina se slaže da stiže iz Rimskog doba - oni su bili pogani? {#}

17 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

Isto tako, ima nekoliko varijanti porijekla Božića, većina se slaže da stiže iz Rimskog doba - oni su bili pogani? {#}

Pa, da, jesu. Rimljani su sve do 1. stoljeća bili pogani s hrpom bogova, a mislim da je tek oko 380-390 godine kršćanstvo postala službena religija Rima.

18 godina
Tonči kaže...
Old Iggy kaže...

Pa, da, jesu. Rimljani su sve do 1. stoljeća bili pogani s hrpom bogova, a mislim da je tek oko 380-390 godine kršćanstvo postala službena religija Rima.

Pogani iz perspektive KC. Ne iz perspektive Rima.

16 godina
Old Iggy kaže...

Samo brz citat iz onog što sam prvo našao:

" Ako ja smatram da je neki običaj glup i primitivan, kako ja blokiram nečije pravo na obavljanje toga običaja?

I ne razumijem kakve veze ima to što su skoro 90% stanovnika u Hrvatskoj katolici. Ako je neki običaj besmislen, onda je on besmislen bez obzira da li njega obavlja 5 ljudi ili 4 mil. ljudi."

Je li tebi jasno da tu piše veznik ako, i da su to sve hipotetični sudovi? Ja tu uopće nisam rekao da smatram ikakve običaje glupim, a kamoli da sam brdo toga okarakterizirao kao primitivno i glupo.

Old Iggy kaže...

@Tonči je dao odgovor na ovo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.12.2012 15:20 (captain_soap_McTawish).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice