Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.188.019
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Pranja kaže...
Ako griješim-pokaži i dokaži.

Sa boldanim si me nasmijao-prije par minuta si sipao drvlje i kamenje,a sada je sve pinki i svuda raste cvijeće. Jako licemjerno.

Ja toleriram tvoje "neslavljenje" Božića ako je to tvoj izbor,ali ne toleriram kada netko vrijeđa mene,moje običaje,vjeru i sve ostalo što se uz to veže samo zato jer on to ne prakticira. A ti to radiš i meni kažeš da nisam tolerantan.

Samo su dva dana obavezna za post i to strogi kolikos e sjećam (post+nemrs), a TI bi trebao znati koji su to dani.

Evo, da ti pomogne čiča ivek, ti dani u nazivu čak imaju i naziv dana u tjednu.

Osim ako si pravoslavac, onda ti se ispričavam jer tada obavezno postiš na badnjak. Dakle jedeš samo jednom na badnjak.

Drvlje i kamenje? Iskazao sam svoje mišljenje o postu, kao što iskazujem ogromno gađenje prema ekipi koja se bičuje do krvi ili osakati neku ženu u ime vjere. To sa tolerancijom veze nema.

Uostalom, kada mi pripadnik katoličke vjere priča o toleranciji ne znam da li da se smijem ili da si pucam u nogu {#}

Odi, uči o svojoj vjeri, ako već želiš biti pravi vjernik. Čitaj kanone koje pišu čiče u haljinicama na sastancima i tumače stvari kako žele, donose dekrete i tako to..kada ih se već želiš držati.

(s)izgoreo kaže...

pa kakav je post riba? i to bakalar, vrlo hranjiva riba puna nutrijenata pripremljena da pliva u ulju, za post se jedu gorke trave, beskvasni kruh i voda, to bi bio kakav takav post, ovo što se prodaje pod post je kičasto blagovanje punog stola koje se vrlo malo razlikuje od božićnog stola

Crkva je odlučila da je riba posna. Razloga je više..od toga da nisu toplokrvne do toga da su grijesi samo na kopnu {#}

Uostalom, ako i POSTE na badnjak, ljudi mogu jesti sve, ali samo jednom na taj dan. Dakle, opet nebitno

18 godina
Pranja kaže...
Jede se hrana koja ne sadržava životinjske masnoće i meso koje ne potječe od toplokrvnih životinja.

Ja nisam jeo bakalara,jeo sam lososa. Riba je riba.

Aha, onda OK. Kavijar je isto posna hrana, kao i peraje morskog psa. I naravno, za vrijeme posta se poželjno ševiti sve-u-šesnajst, jer nije ideja posta uskraćivanje ovozemaljskih užitaka... Čekaj, krivo, pa ideja posta i je uskratiti si svakodnevne užitke. 'Bemti miša, skoro sam nasjeo!

Doduše, prema linku gore, na badnjak se ne radi o postu, već o nemrsu, ali OK je čuti stav jednog vjernika na tu temu.

Pranja kaže...
@ Veliki Brat:

Po tebi bi beskućnici znači trebali jesti a la carte?

Stari, pučka kuhinja kroz čitavu godinu osigurava određenu količinu obroka ljudima koji si ga sami ne mogu osigurati. Bakalar bi im, kao, trebao dati do znanja da je Božić nešto posebno? Da na njih netko misli tamo gore? Bitch, please...  :)

Ne kažem da su svi vjernici takvi, ali ako već pričamo o licemjerju, vjernici su tu u prvim redovima.

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...
(s)izgoreo kaže...

pa kakav je post riba? i to bakalar, vrlo hranjiva riba puna nutrijenata pripremljena da pliva u ulju, za post se jedu gorke trave, beskvasni kruh i voda, to bi bio kakav takav post, ovo što se prodaje pod post je kičasto blagovanje punog stola koje se vrlo malo razlikuje od božićnog stola

Jede se hrana koja ne sadržava životinjske masnoće i meso koje ne potječe od toplokrvnih životinja.

Ja nisam jeo bakalara,jeo sam lososa. Riba je riba.

(Volim upast u sredinu rasprave.) Riba je životinja, sadrži životinjske masnoće i samo neke su hladnokrvne. Tuna npr. nije.

17 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...

(Volim upast u sredinu rasprave.) Riba je životinja, sadrži životinjske masnoće i samo neke su hladnokrvne. Tuna npr. nije.

A bakalar ,losos i slične ''ribice'' iz sjevernih mora sadrže i puno više masnoća ''po kili'' od recimo ,govedine ili janjetine.

Samo je to (navodno) zdrava masnoća s puno Omega 3 masnih kiselina.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Idi slavi pravoslavni žićBo ili šta već, ako već ne poštuješ tuđe običaje bolje šuti.

Zaboldano uz posprdno spominjanje tuđeg običaja :)

16 godina
Pranja kaže...

Mene jedino čudi kako neka osoba (poput tebe) može biti toliki licemjer-slaviš(znam da slaviš)  blagdan vjerske zajednice  za koju tvrdiš da ne pripadaš, vjerojatno i sa članovima svoje obitelji ili prijateljima,zabavljaš se i onda još pljuješ po svemu tome. To je toliko jadno da mi te je čak i žao.

Apsolutno se ne slažem s tobom. Slavljenje Božića možda jest poteklo iz kršćanstva, no to ne znači da je slavljenje Božića izričito pravo kršćana niti je to nešto što kršćani posjeduju. Božić je jednostavno postao dio današnje kulture.

Ja kao ateist vidim božićno vrijeme kao vrijeme kada se ljudi malo provesele, kupuju darove, stave specifične ukrase itd. Dakle ono što ti nazivaškomercijalnim dijelom Božića.

Ti s druge strane uz Božić povezuješ još niz kršćanskih običaja, od kojih jedan dio smatram glupastim, a neke čak i primitivnim. Po tom sam pitanju tolerantan jer smatram da je tvoja sloboda da ti te običaje održavaš i da ti mene i moje običaje, vjerovanja, mišljenja, ponašanja itd. smatraš glupastim, primitivnim ili kakvim god želiš.

I ako me zbog ovakvog pogleda na Božić smatraš licemjernim, onda po istoj logici ja mogu većinu kršćanstva nazvati licemjernim. Koliko su kršćani u prošlosti pljuvali, omalovažavali pa čak i progonili ljude drugih vjera, posebno pogane, a koliko su njihovih običaja preuzeli u kršćanstvo. Koliko znam i slavljenje Božića je preuzeto iz poganskih običaja, kićenje jelke isto, kao i mnogi drugi dijelovi kršćanstva.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 10:09 (captain_soap_McTawish).
14 godina
odjavljen

{#}

Tek toliko.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
14 godina
Pranja kaže...

{#}

Tek toliko.

Od budućeg profesora na fakultetu.

14 godina
odjavljen
Ranko Kukumar kaže...
Pranja kaže...

{#}

Tek toliko.

Od budućeg profesora na fakultetu.

Da,i?

A što sam trebao odgovoriti na tu enormnu količinu gluposti koja je iznesena na zadnjih par stranica?

Bez ikakvih argumenata se pljuje po vjerskim običajima (i to vjerske zajednice kojoj se NE PRIPADA-samo vjernik može preispitivati svoju vjeru). Čin dijeljenja i pomaganja potrebitima je stigmatiziran i zatran sa bahatim materijalizmom od strane osobe koja nije ni prst pomakla da bi tima istima pomogla.

Sada mi dolazi inteligentna poruka da je vjerski blagdan zapravo svačiji iako pripada samo toj vjeri?!

Mislio sam da raspravljam sa ljudima čiji je IQ veći od IQ-a jednog ukiseljenog krastavca. Bio sam u krivu.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
14 godina

@Pranja jesi ti ikada čuo za onu staru poslovicu: šutnja je majka mudrosti?

14 godina
odjavljen
Tiby kaže...

@Pranja jesi ti ikada čuo za onu staru poslovicu: šutnja je majka mudrosti?

Jesam,ali oni nisu.

14 godina
Pranja kaže...

Da,i?

A što sam trebao odgovoriti na tu enormnu količinu gluposti koja je iznesena na zadnjih par stranica?

Bez ikakvih argumenata se pljuje po vjerskim običajima (i to vjerske zajednice kojoj se NE PRIPADA-samo vjernik može preispitivati svoju vjeru). Čin dijeljenja i pomaganja potrebitima je stigmatiziran i zatran sa bahatim materijalizmom od strane osobe koja nije ni prst pomakla da bi tima istima pomogla.

Sada mi dolazi inteligentna poruka da je vjerski blagdan zapravo svačiji iako pripada samo toj vjeri?!

Mislio sam da raspravljam sa ljudima čiji je IQ veći od IQ-a jednog ukiseljenog krastavca. Bio sam u krivu.

Pa pljuje se sa razlogom jer neki vjerski običaju datiraju iz prastoljeća i graniče sa zdravim razumom - Post i slične stvari su primjer toga. Bogu je draže ako ti ništa ne jedeš - Rekla Crkva. Moraš imati IQ veći od ukiseljenog krastavca da bi to prihvatio kao potpunu istinu, stvarno.

Zadnjih par stranica se počelo pljuvati po letcima - Neznam tko pljuje po Božiću i ostalim "blagdanima" (ne ulazim u to, niti podržavam pljuvanje konkretno po tome niti ga osuđujem). Usput rečeno letci lete po konzumima policama a par cm od njih se uredno prodaju kondomi (mislim da je to netko na vjestima jučer ili prekjučer spomenuo, ne sjećam se), a i Crkva je na svoj blagdan našla prozivati državu i utjeravati pravdu - Zar nije Božić vrijeme mira, a oni očito sami traže rat i medije kako bi privukli pozornost jer im se broj vjernika smanjuje (ili je to Satan maybe bacao letke pa potpaljivao vatru?).

Što se tiče Božića kao blagdana, ostavit ću kolegama da objasne s obzirom da nisam ulazio u tu problematiku.

Inače, čisto prijateljski savjet, kao kolegi sa foruma (i svakom drugom) pokušaj biti malo kulturniji, jer odkad sam na ovom forumu kada god vidim tvoj post (osim hrpe TD) vidim i vulgarne rječi (i jako bahat pristup odgovaranju) koje graniče sa teškim uvredama koje se mogu samo čuti na huliganskim mjestima. Ovo me posebno zabrinjava za naše društvo pošto si budući profesor na fakultetu, mene kao trenutnog studenta jako zabrinjava kako će to izgledati na fakultetu i tvoj odnos prema studentima - Nekako se bojim da sa ovakvim stavovima možeš fakultet učinit samo gorim. Zato sam napisao onakav post prije.

18 godina
Pranja kaže...
samo vjernik može preispitivati svoju vjeru.
Čin dijeljenja i pomaganja potrebitima je stigmatiziran i zatran sa bahatim materijalizmom od strane osobe koja nije ni prst pomakla da bi tima istima pomogla.

Mislio sam da raspravljam sa ljudima čiji je IQ veći od IQ-a jednog ukiseljenog krastavca.

Tipičan stav vjernika koji nema pojma o čemu priča, ali i dalje priča.

Ti osobno poznaješ sve nas koji sudjelujemo u ovoj temi? Znaš naš IQ? Znaš koliko smo, kome i kada pomagali? I otkud ti ta dječja ideja kako samo vjernik može preispitivati svoju vjeru?

Umjesto da pokušavaš sve ovdje napisano ugurati u svoje kanone, radije razmisli što piše i preispitaj svoju vjeru.

Gledam te!
14 godina
odjavljen

I dalje se smijem vašim postovima.

Nevjerojatno je kako netko može tolliko puta pobiti svoje vlastite tvrdnje u pokušaju da ih dokaže. Jadno. {#}

14 godina
Pranja kaže...

Prof.dr.sc   Pranja - voditelj katedre za smijanje postovima.

14 godina
odjavljen
Ranko Kukumar kaže...
Pranja kaže...

Prof.dr.sc   Pranja - voditelj katedre za smijanje postovima.

Ne još. {#}

17 godina
neaktivan

Pranja, čovječe

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 12:18 (thuglife).
16 godina
Pranja kaže...

Stvar je u tome da Božić danas nije samo vjerski blagdan.

U današnjoj kulturi Božić je praktički samo jedno vrijeme u godini koje se veže uz određene običaje(specifični ukrasi, darivanje, veselje itd.). Pogledaj samo internet, razne internet stranice mijenjaju svoj tipični izgled u "božićni", razne akcije, popusti na steamu. Misliš li ti da se to radi iz vjerskih razloga(slavljenje Isusova rođenja)? Naravno da ne, već jednostavno zato što je božićno vrijeme. Jednostavno vjersko značenje Božića više praktički ne postoji.  Ne vidim zašto ateist ovakav oblik Božića ne bi mogao sudjelovati u ovakvome obliku Božića jer on tome ne pridaje nikakvo vjersko značenje.

Istina je da je ovaj Božić došao u ovaj oblik iz kršćanskog Božića, no on više nije samo kršćanski blagdan.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
17 godina
neaktivan

Talibani opet napadaju!

Grozd najavio alternativni program

A i ovo nije loše!!{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 13:16 (kizo2703).
18 godina
neaktivan

Ajde da čika agnostik pojasni vjernicima njihovu vjeru:

Post - jedan obrok od kruha i vode

Nemrs - retardirani naziv za nejedenje mesa. Ribe su građani drugog reda pa je njih ok tamaniti (je­beš ribe).

Božić u religiji slavi rođenje Isusa. Kićenje bora i pokloni su "poganski" običaji kojih bi se crkva u načelu trebala sramiti. Mislim, familija Krist je za rođenje njihovog sina vjerojatno imala pametnijeg posla nego da kite bor kuglicama i lampicama—nisu ni imali struje, duuh—a Isus je za rođendan dobio mirise, zlato i tamjan—prilično lejm pokloni za dijete kad bi mene pitali—tako da je religijski dio Božića nemrsanje i molitva cijeli dan. Bor, pokloni i deda mraz su varijacija svetog Nikole, google it.

Nema logike da asketska vjera slavi obilne obroke, darivanje i materijalizam. Crkveni Božić je lejm.

Get pissed and slapped my bitch right in her dirty pudding.
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 13:06 (i_rambo_plache).
16 godina
i_rambo_plache kaže...

Nemrs - retardirani naziv za nejedenje mesa. Ribe su građani drugog reda pa je njih ok tamaniti (je­beš ribe).

Samo da se malo osvrnem na ovo.

Baš gledam prekjučer, kada je bila post (i nemrs?), ljudi te osuđuju ako pojedeš komadić mesa, salame, ali zato se oni doslovno prežderavaju sa ribom. Fuck logik. Mislim da bi ta post trebala simbolizirati nekakvu poniznost, skromnost, ali zato se cijeli dan udre po bakalaru, lignjama i čemu sve ne, ali ako se slučajno pojede komad pršuta odmah te očekuju salve kritika.

Swedish latin super funk.
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Božić u religiji slavi rođenje Isusa. Kićenje bora i pokloni su "poganski" običaji kojih bi se crkva u načelu trebala sramiti. Mislim, familija Krist je za rođenje njihovog sina vjerojatno imala pametnijeg posla nego da kite bor kuglicama i lampicama—nisu ni imali struje, duuh—a Isus je za rođendan dobio mirise, zlato i tamjan—prilično lejm pokloni za dijete kad bi mene pitali—tako da je religijski dio Božića nemrsanje i molitva cijeli dan. Bor, pokloni i deda mraz su varijacija svetog Nikole, google it.

Nema logike da asketska vjera slavi obilne obroke, darivanje i materijalizam. Crkveni Božić je lejm.

Isprintao sam ovaj post i napravit ću od njega letke. Moj naklon! {#}

Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
16 godina
sirka666 kaže...
Baš gledam prekjučer, kada je bila post (i nemrs?), ljudi te osuđuju ako pojedeš komadić mesa, salame, ali zato se oni doslovno prežderavaju sa ribom. Fuck logik. Mislim da bi ta post trebala simbolizirati nekakvu poniznost, skromnost, ali zato se cijeli dan udre po bakalaru, lignjama i čemu sve ne, ali ako se slučajno pojede komad pršuta odmah te očekuju salve kritika.

Na badnjak ljudi poste (većinom misle da poste), ali post na badnjak nije nikakvo pravilo i nema smisla bacati tu furku samo zato što misle da moraju.

Ja njupam sve i nitko me ne osuđuje..ako se i nađe takav samo mu postavim par pitanja o vjeri i brzo začepe {#}

Općenito gledajući, primjećujem da ekipa koja nije vezana uz bilo koju vjeru zna više o pravilima neke vjere nego samo vjernici. Ja osobno znam dosta jer sam bio vjernik i ujedan sam od iznimno rijetkih "vjernika" koji su pročitali Bibliju od korice do korice, a bio sam nelijen pročitati i fakin' kanone. Tako to ja radim kad me nešto zanima, ali to sam ja.

Svi pucaju od vjere, ali nekako im se pravila ne da znati, niti ih se držati. Zaobilaze sve što im ne odgovara, aostatak prime kao orao plijen u kandže.

Ako, pak, počneš malo loše pričati o KC, evo ti vjernika da ti objasne kako si glup, zadrt i da uskraćuješ slobode ljudima. Kada ta ista KC kaže svojim sljedbenicima da ne smiju ovo ili ono, onda se to ignorira od istih tih vjernika.

Ja se pogubim u svom tom metežu, ne znam tko pije tko plaća, a ako pokušaš raspravljati o tomu - gotovo {#}

17 godina
Tonči kaže...
tnakir kaže...

Sve je to fino, ali nekako ne vidim rat na teritoriju juesendej. Tako da to i nije nesto previse fer.

Puno pojeo :P

To se čini sada. Ne vidi se niti se vidio WW2 na europskom...

Mislim da bi oni prije snuke-ali ostatak kugle, nego dozvolili ratovanje na svom teritoriju.

Rvat katolik!
17 godina
Veliki Brat kaže...

Sad ti prigodno preskačeš dio vlastitog citata.

Ako prijatelju poklanjaš nešto, onda se poklonjenom konju ne gleda u zube. Ali ako kuhaš za čovjeka koji si ne može priuštiti hranu i kažeš mu: "Jesti ćeš ovo ili ništa." onda to nije dobročinstvo, nego čisto iskazivanje moći i pumpanje vlastitog ega.

Ne znam koja je nutricionistička vrijednost bakalara, ali dijeljenje bakalara na badnjak nema veze s dobročinstvom, nego s vjerom. A to je tužno.

Pa nije to bilo kuhanje eksplicitno za nekoga tko nema za jesti, već za bilo koga tko se našao u tom trenutku na trgu ili gdje već, pa bio to Tuđman, Sanader, beskućnik ili neki dida ili ti/ja.

Za ovo na kraju se slažem, ali 'rvacka se deklarirala kao kršćanska zemlja pa onda vladajući u tom "duhu" dijele te velike porcije. Iako bi im bilo bolje da je to češće, a ne samo par puta godišnje.

Btw, našao sam hranjive vrijednosti bakalara - nije previše nažalost. A netko je napisao da su mogli dijeliti i kavijar. Koliko bi imali porcija kavijara ako su recimo raspolagali sa 10k krznenih, a koliko bakalara? Yebiga, stanje je takvo kakvo je...

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Ja sam još uvijek frapiran činjenicom da je Pranja (budući) profesor. On će nekome predavati!!!!!!?!?

Da ,na žalost ,ali vjerojatno hoće.

Još ajde da predaje na nekom fakultetu ,jel su studenti ipak koliko - toliko formirane osobe ,ali opasno je ako bude predavač u srednjoj (ili još gore) osnovnoj školi.

18 godina
Pranja kaže...
eevek kaže...

I dalje griješiš, ali dobro. Ionako ti je nebitno poznavati vjeru.

Nismo frendovi, ok.

Imam jelku jer osoba sa kojom živim to želi. Tolerancija se to zove - nešto što vjernicima ne ide baš dobro.

Kupujem poklone...i za rođendan i godišnjice, ali često i bez razloga.

Kada netko slavi Božić, a tebi je drag, kupiš mu poklon jer ti je...drag i očekuje to.

To se zove kultura i uvažavanje tuđih želja, potreba, očekivanja, pa i ljubav.

Znaš ono, kupiš majci cvijeće za Dan žena i tako to.

Eh...puno toga imaš za naučiti o životu, a i vlastitoj vjeri očito.

Ako griješim-pokaži i dokaži.

Sa boldanim si me nasmijao-prije par minuta si sipao drvlje i kamenje,a sada je sve pinki i svuda raste cvijeće. Jako licemjerno.

Ja toleriram tvoje "neslavljenje" Božića ako je to tvoj izbor,ali ne toleriram kada netko vrijeđa mene,moje običaje,vjeru i sve ostalo što se uz to veže samo zato jer on to ne prakticira. A ti to radiš i meni kažeš da nisam tolerantan.

Daj prestani kenjati Pranja, dosadan si i svom bogu i vragu.

Ne prebacuj se u obrambeni stav samo zato sto si ostao bez argumenata, to je jadno i primitivno.

Eevek nije vrijedao tebe, niti je sipao drvlje i kamenje na tebe zato sto je rekao da je post smece.

Eevek je bio objektivan, samo sto je upotrijebio krivi izraz. Post je glupost jer nema nikakvog smisla, isto kako nema smisla to sto muslimani ne jedu svinjsko meso jer je to "prljava zivotinja".

To nema logike i cista je glupost, a tvoja osobna preferenca je u sto ces vjerovati i kakve ces obicaje pratiti makar se oni kosili sa logikom i zdravim razumom jer to znaci biti slobodan covjek i to ti nitko ne osporava niti bi trebao osporavati.

Kada ti pruzis nekakav suvisli argument zasto post petkom ili odredenim blagdanima nije glupost, ili recimo zasto ljudi ne bi smjeli raditi nedjeljom, te ako tvoji izneseni argumenti budu imali smisla, inteligentni ljudi na ovom forumu ce ti reci - "Pranja bio si u pravu" ja sam 100% siguran u to.

Ako nisi sposoban to napraviti, onda si u krivu i kraj price, sve dok se cinjenicno stanje ne promijeni, ako je to uopce moguce.

To sto si ti i sam uvidio da si u krivu, ali te je strah ili sram priznati, ne bi trebao biti povod da vrsis ovakvu obmanu govoreci kako te eevek napada drvljem i kamenjem jer je to stvarno jadno, ali i prilicno jednom crkvenom sljedbeniku.

Sada cu jos jednom naglastiti jer sam siguran da ces zanemarit moju poantu, jer je to cesta tendencija vjernika.

Iz objektivne, necrkvene, nekatolicke perspektive, post nema nikakvog smisla i ako tebe to vrijeda, vrijeda te zato jer si nerazuman i neobjektivan, a vjerojatno i sebican, a ne zato jer netko napada tebe i tvoju vjeru.

Ti vjeruj u sto god hoces i prati kakve god obicaje hoces. Ako to tebe veseli - meni je drago zbog toga, ali nemoj se uopce upustati u diskusije koje nikada neces moci dobiti cisto zato jer se radi o tvojem subjektivnom dozivljaju i ti nikada neces moci to objektivno opravdati.

- Psiho246
18 godina

Nije da branim Pranju, ali RH je sekularna država s jasno danim pravima vjernika u kojoj se skoro 90% stanovnika izjasnilo kao katolici.

Stoga, pljuvanje i komentiranje običaja s kojima se ne slažete je puno veća glupost nego prakticiranje istih. Na stranu što je to tradicija u praktički svakom dijelu RH i koje se (bar konzumerizmom) drže i agnostici.

Živi i pusti druge da žive.

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Da ,upravo tako - nemoj biti taliban ,kao neki ,čemu smo svjedoci ovih dana!!

1 milijarda kuna iz proračuna u 2013. godini!! 1 milijarda kuna iz proračuna u 2013. godini!!

Do sada 327 k kuna iz proračuna za njihovu verziju ''zdravstvenog'' odgoja!! Do sada 327 k kuna iz proračuna za njihovu verziju ''zdravstvenog'' odgoja!!

A ja bih baš da se uvede ''vjerski'' porez kao u Njemačkoj ili Francuskoj ,pa bi se onda vidjelo koliko je stvarno katolika u HR!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 13:11 (kizo2703).
18 godina
kizo2703 kaže...
Old Iggy kaže...

Da ,upravo tako - nemoj biti taliban ,kao neki ,čemu smo svjedoci ovih dana!!

A ja bih baš da se uvede ''vjerski'' porez kao u Njemačkoj ili Francuskoj ,pa bi se onda vidjelo koliko je stvarno katolika u HR!!

To su idioti, ne talibani. A da bi odmah uveo isti umjesto isplaćivao iz državne blagajne, naravno, odmah bi se vidjelo koliko stvarnih a koliko "papirnatih" vjernika ima.

No to nema veze s Božićem, tradicijom i običajima.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice