Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.274.555
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Nitko ne misli kako netko svojim marljivim radom i zalaganjem ne zaslužuje bolju poziciju u društvu i adekvatnu plaću.

U zapadnim društvima je to nakon francuske revolucije bilo omogućeno i običnim građanima a ne samo gornjem (plemićkom) sloju društva.
Danas se ponovno može vidjeti uslijed pohlepe i nesposobnosti političke elite na radikalne promjene ekonomske politike, veliko raslojavanje u zapadnom društvu kao i kod nas.

Neka CEO pobire plodove uvjetno rečeno svojeg rada ali isto tako neka i radnici poštenom plaćom pobiru plodove svojeg rada. Zašto bi CEO za svoju nesposobnost, uništenje tvrtke ili njezino oštečivanje uslijed nepromišljenih odluka bio nagrađen "zlatnim padobranom" i bio zaštićen ugovorima kao sveta krava? Kao što nam govori primjer Carle Fiorine. Ili loše poslovne odluke Nokijinih menadžera. Ili dolazak na visoku poziciju putem političkih veza, kao kod Ivice Mudrinića koji je CEO T-HT-a.
Bez radnika nema ni tvrtke.

Pa potpuno se slazem sa iznesenim.

Razlika je, vjerujem, u tome sto mislim da su ti ekcesi napuhani u medijima, i ljudi to piju i onda normalno generaliziraju na sve CEO-e, jer je jednostavnije (zbog ljubomore) zamisljati nekog uspjesnog kao debelog, beskrupuloznog biznismena, nego kao dobrog covjeka koji ponekad mora donijeti teske odluke (i otpustiti neke ljude) za dobrobit tvrtke (odnosno ljudi koji ostaju).

Htio ne htio, dio si neke društvene zajednice ma koliko bio individualac. Osim ako nisi bolesno bogat pa možeš do neke mjere mijenjati svijet i biti neovisan.

Nisam mozda bio jasan, nema veze ovaj dio sa individualnoscu ili pripadnosti drustvu, taj dio ne sporim.

Zelim reci da ne vjerujem u floskule tipa "Treba srusiti sistem", ne vjerujem ljudima koji zele srusiti vladu i dovesti svoja pravila... uglavnom ne vjerujem i ne zelim nikoga tko zeli nagla, drugacija pravila! Sistem je kakav je. Nije dobar, nije fer, ali pojedinac ne moze to krojiti po svojoj volji, neovisno o tome koliko je bogat ili mocan.

Onaj koji bi na silu to mijenjao - nije nimalo razlicit od trenutnih vodja! I ne zelim vise takve ljude na vlasti.

E sad, u sto vjerujem? Vjerujem da je jedini nacin da se sistem/svijet promjeni je da pojedinac krene od sebe.

Kao korak 1, bitno je da pojedinac uspije podici svoj standard do razine da ne mora zivotariti. Nakon toga, mora se potruditi ne zaboraviti otkuda je dosao i sto je u zivotu bitno.

Nije sramota, i ne smije biti sramota biti bogat i uspjesan!

To je ista pasta kao sto su odlikasi u skoli streberi, i umjesto da se ostali ugledaju u njih, napravili su sramotu od toga. Nisu svi odlikasi ulizivaci, niti su svi bogatasi pokrali nekoga, niti su svi uspjesni ljudi gazili po drugima.

To su generalizacije koje redovito serviraju ljubomorni lijeni ljudi, a mediji naravno to pospjesuju, a zasto?

Malo teorija zavjere i reference na 1984 - dok nekog mrzis i drzis ga odgovornim, nesposoban si vidjeti svoje propuste i napredovati.

Jesam li jasniji sada?

Smatram da je ta mržnja i prezir više radi nepravedne raspodjele bogatstva odnosno dobiti, od same zavisti.

Preraspodjela nije finalna. Korporacije rastu i propadaju, jedu same sebe, birokratski sistemi se grade i raspadaju, kraljevi se radjaju i umiru, kraljevstva se grade i raspadaju... tako je bilo otkako postoji civilizacija (mozda generaliziram, slobodno me argumentirajte).

Jedini problem u svemu tome je sto "nesposobni" nemaju iste sanse kao sposobni. Ali sto onda tu rijesiti?

Da sposoban radi dvostruko vise od nesposobnog, tako da im obojici bude jednako dobro?

His final scene he acted out, and all those years are gone somehow... the crowd applauds; the curtain falls...
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Nije to kapitalizam, Psiho, to su _ljudi_. Koji god sistem doneses, nekako ce deevoluirati u raslojenost jer uvijek ce se naci ekipa koja zaobilazi pravila da bi sebi osigurali vise nego im treba. To je u ljudskoj prirodi... pogledaj internet piratstvo kao jako dobar primjer tog sindroma, da mislimo da vrijedimo onoliko koliko imamo, a ne koliko jesmo...

Ne pokusavam te uvjeriti da je kapitalizam dobar, nikako. I ja mislim da je katastrofa. Ali ja isto mislim da je i socijalizam katastrofa, i komunizam.

Cak sam i za vecinu anarhizama poceo uvidjati kako bi se s vremenom raskupusao u slicne monstrume kao sto su danas.

Darwinizam nam je, izgleda, u krvi.

His final scene he acted out, and all those years are gone somehow... the crowd applauds; the curtain falls...
18 godina
Deus ex machina kaže...
Psiho246 kaže...

Nije to kapitalizam, Psiho, to su _ljudi_. Koji god sistem doneses, nekako ce deevoluirati u raslojenost jer uvijek ce se naci ekipa koja zaobilazi pravila da bi sebi osigurali vise nego im treba. To je u ljudskoj prirodi... pogledaj internet piratstvo kao jako dobar primjer tog sindroma, da mislimo da vrijedimo onoliko koliko imamo, a ne koliko jesmo...

Ne pokusavam te uvjeriti da je kapitalizam dobar, nikako. I ja mislim da je katastrofa. Ali ja isto mislim da je i socijalizam katastrofa, i komunizam.

Cak sam i za vecinu anarhizama poceo uvidjati kako bi se s vremenom raskupusao u slicne monstrume kao sto su danas.

Darwinizam nam je, izgleda, u krvi.

Vidim sto hoces reci i bojim se reci da si mozda u pravu.

Ja ipak zelim vjerovat da neka vrsta socijalizma ili cak komunizma moze uspjeti.

Zapravo mislim kada bi postojala neka vrsta globalnog komunizma da i bi uspjelo.

A mozda sam gledao previse Star Treka....

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Vidim sto hoces reci i bojim se reci da si mozda u pravu.

Ja ipak zelim vjerovat da neka vrsta socijalizma ili cak komunizma moze uspjeti.

Zapravo mislim kada bi postojala neka vrsta globalnog komunizma da i bi uspjelo.

A mozda sam gledao previse Star Treka....

I ja sam nekoc vjerovao da je replikator odgovor na sve: Imaj sve, ne ulozi nista.

No kad resursi prestanu biti problem - pitanje intelektualnog vlasnistva postaje jos gori problem nego danas.

Jerbo, sa replikatorom, mozes downloadati auto - ali sta je s ljudima koji su ga dizajnirali, projektirali, testirali, te na kraju napisali recept za replikator? Tko garantira da taj recept ne bi bio cuvan u tajnosti za odredjene krugove ljudi, ili mozda samo za ljude koji su ga stvorili?

S jedne strane, imas ljudski ego koji ima potrebu da se istakne, s druge strane altruizam.

S jedne strane, vozit ces unikatni auto jer mozes i znas kako. S druge strane, podijelit ces ga svima i osjecati se sretan jer si pomogao zajednici.

Zgodna zagonetka... dok ne otvoris bilo koji MMO sa neogranicenim resursima pa izmjeris koliko se ljudi furaju na altruizam, a koliko su vanity itemovi bitni ;-)

Edit:

mozda bi pomogao download znanja u mozak kao u Matrixu, pa bi trud ucenja postao bezvrijedan jer bi svi mogli i znali sve.

No onda kao problem iskacu inovacije - zasto bi inovator uploadao svoju inovaciju nekom drugom? Da li bi njegova inovacija bila zasticena od reverznog inzenjeringa?

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 20:03 (Deus ex machina).
17 godina
odjavljen

Ja bih isto rado Star Trek, ali bojim se da su ljudi previše pohlepni i sebični po prirodi, da to funkcionira.

14 godina
odjavljen
14 godina
odjavljen
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 22:11 (Diplomat).
16 godina
neaktivan

Stvarno, zašto?

Kao što je rečeno u članku, obrazuju povjesničare, sociologe, i psihologe..i iskreno još se čisto bojim kakvi su to kadrovi - kada Crkva podučava bilo što, može li to dobro ispasti? Sva sreća pa ne obrazuju znanstvenike ili bilologe (ne bih se čudio ni toj kontradiktornosti).

Istovremeno na neki fakultetima u Hrvatskoj se prosvjeduje radi školarina? Tko tu koga..

I još mi je čudno, kako ovdje piše: Katoličkom veleučilištu treba godišnje pet milijuna kuna za 120 studenata (malo puno za njih 120 imho) -  i u to nisu uključene plaće nastavnika i osoblja..

Ali dalje piše, plaće nastavnika i osoblja će financirati građani..a čijih je onda ovih pet milijuna kuna?

15 godina

Neznam jeli ovo netko postao ili komentirao. Potaknut sam najavom naše knigovotkinje da će izgleda biti prihvaćen ovaj jako rigorozni prijedlog i da naša djelatnost neće biti isključena iz primjene. Kako radim u tvrtci, kojoj je osnovna djelatnost projektiranje i nadzor nabijemo poprilično kilometara godišnje. Za sada to radimo sa službenim vozilima. Ideja da su vozila luksuz a ne sredstvo koje ti je nužno za obavljanje posla mi je suluda. Izgleda da je osnovni cilj nove vlasti prikupiti još više novca. Baš me zanima dali će sebi odbiti pretporez kod kupnje novih automobila.

Uskoro možemo očekivati zatvaranje pojedinih leasing kuća.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
odjavljen

Nitko ne komentira premlaćivanje prosvjednika u Valenciji? :)

15 godina
Tonči kaže...

Čemu, svaki dan u novinama imaš situaciju da je netko premlaćen, izboden...

Valencija je daleko.

14 godina
neaktivan
Valencia je nogometni klub, a Valencija ono u periodnom sustavu elemenata
boxxy (^_^)v
15 godina
IvoZetich kaže...

Tako mlad a tako nad_rkan, hebi ga mi stariji smo navikli na ovakvo pisanje. Ako ima neki jezikoslovac nek me prosvjetli.

17 godina
Dragon23288 kaže...

....a čijih je onda ovih pet milijuna kuna?

- to je Zokijev đeparac.. sad kad je premijer, sve se može, sve je drugačije. (vlast djeluje na svijest, distorzira pogled, naše postane moje, drug postane czar..).

mario.L_hr kaže...

..Uskoro možemo očekivati zatvaranje pojedinih leasing kuća.

- porezne muljaže su popularne. Leasing kuće se moraju zatvoriti, jedini smiso postojanja im je bio krađa poreza. Prije krize je popularan biznis bio prodaja-kredit... pa i kad kupac ne kupuje.

Čarobna formula je išla približno ovako: Potrebno je sveto trojstvo (popularne diverzantske trojke, kao i nogometne za zrendanje, ovo je slično..), bakar, diler, poduzetnik.

- Bankar mora prodati kredit, diler automobil, poduzetnik pak ne treba auto (ima ga) ali želi uštedjeti na porezu. Pa se tri vrtna patuljka dosjetiše rješenju. Diler prodaje auto na lizing, poduzetniku. Poduzetnik ne želi auto, nit ima novac (za bacanje), ali zato je tu banka. Banka mora prodati kredit, kreditira lizing. Poduzetnik pak za iznos lizinga umanjuje predporez (sretan je..), vozika auto mjesec dana, platio je samo prvu ratu zbog papiraologije, naravno sad kad ima račune-troškove koje je obračunalo, više mu auto ne treba, banka i diler ga plijene ali i oni su zadovoljni mada nisu donjeli korist ustanovi obavili su prodaju (tjeraju ih, svake godine +5%..). Tako je u nekim trenutcima parking kod heinzlove bio natrpan nepreglednim količinama terenaca, bemburića Ašestica itd. sve na lizing, sve 'Tax-deductible'... pa čak (u trenutku prodaje) i statistički dobro, naravno, kad je balon pukao, priči je došao kraj. Poduzetnik koji je uplatio prvu ratu dobio je dovoljno kroz manji porez i imao auto mjesec-dva dana, auto koji može dati npr ljubavnici, pa kad taj auto preuzme banka, ona ga da hostesi... ako se netko čudio kako to da gologuze ciruce voze Ravove i sl.. , -pa formula je lizing, ili pušing ili kombinacija.

Sad više novca za takvu igru nema (zatvorene pipe), šef referenta (banke i dilera) je skužio da prodaja nije prodaja ako se roba vrati i novca nema. Jedino poreznici nisu skužili da im nedostaje poneki milijunćić kunića u kasici. Nezgodno je to skužiti, jer tad bi se zamjerio poduzetnicima, bankarima i trgovcima, oko kojih su zanosne djeve (ne djevice). Pa i nadležni organi mudro šute, možda čak i oni imaju prste (organe?) u toj igri. .... Igre i igrice, to nije za djecu, to je za iskusne biznismene (odrasle).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
odjavljen
IvoZetich kaže...

O čemu ti, sinko, govoriš? - Edukacija 1  i edukacija 2.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2012 0:45 (Tonči).
15 godina
ihush kaže...

- porezne muljaže su popularne. Leasing kuće se moraju zatvoriti, jedini smiso postojanja im je bio krađa poreza. Prije krize je popularan biznis bio prodaja-kredit... pa i kad kupac ne kupuje.

Čarobna formula je išla približno ovako: Potrebno je sveto trojstvo (popularne diverzantske trojke, kao i nogometne za zrendanje, ovo je slično..), bakar, diler, poduzetnik.

- Bankar mora prodati kredit, diler automobil, poduzetnik pak ne treba auto (ima ga) ali želi uštedjeti na porezu. Pa se tri vrtna patuljka dosjetiše rješenju. Diler prodaje auto na lizing, poduzetniku. Poduzetnik ne želi auto, nit ima novac (za bacanje), ali zato je tu banka. Banka mora prodati kredit, kreditira lizing. Poduzetnik pak za iznos lizinga umanjuje predporez (sretan je..), vozika auto mjesec dana, platio je samo prvu ratu zbog papiraologije, naravno sad kad ima račune-troškove koje je obračunalo, više mu auto ne treba, banka i diler ga plijene ali i oni su zadovoljni mada nisu donjeli korist ustanovi obavili su prodaju (tjeraju ih, svake godine +5%..). Tako je u nekim trenutcima parking kod heinzlove bio natrpan nepreglednim količinama terenaca, bemburića Ašestica itd. sve na lizing, sve 'Tax-deductible'... pa čak (u trenutku prodaje) i statistički dobro, naravno, kad je balon pukao, priči je došao kraj. Poduzetnik koji je uplatio prvu ratu dobio je dovoljno kroz manji porez i imao auto mjesec-dva dana, auto koji može dati npr ljubavnici, pa kad taj auto preuzme banka, ona ga da hostesi... ako se netko čudio kako to da gologuze ciruce voze Ravove i sl.. , -pa formula je lizing, ili pušing ili kombinacija.

Sad više novca za takvu igru nema (zatvorene pipe), šef referenta (banke i dilera) je skužio da prodaja nije prodaja ako se roba vrati i novca nema. Jedino poreznici nisu skužili da im nedostaje poneki milijunćić kunića u kasici. Nezgodno je to skužiti, jer tad bi se zamjerio poduzetnicima, bankarima i trgovcima, oko kojih su zanosne djeve (ne djevice). Pa i nadležni organi mudro šute, možda čak i oni imaju prste (organe?) u toj igri. .... Igre i igrice, to nije za djecu, to je za iskusne biznismene (odrasle).

To mi vuče na onu staru: Zakolji kravu jer netko krade mlijeko. Boli ih njonjo tko krade mlijeko sad ga neće biti za nikoga.

Znam ja te šeme o kojima pričaš ali velikom dijelu ekipe s kojom surađujem i koju poznajem takve kerefeke ne padaju na pamet (kupuju automobile do cca 150.000 kn). Korištenje automobila je nužno jer ne možeš funkcionirati bez njega. Zamisli si gradilište na nekom ne baš dostupnom mjestu, možeš i u Zagrebu npr onaj novi City Center na Žitnjaku. Kako doći na takva mjesta na nadzor? Ponekad takav nadzor traje i po cijeli dan.

To što oni nisu sposobni zapriječiti da se dešavaju anomalije dovoljno govori o njihovoj stručnosti. Ajde otvori firmu u bilo kojoj zemlji na svijetu (osim kod nas i nama sličnima) ukoliko nisi platio porez ili plaće ili doprinose na iste. Kada će to riješiti hebo ih OIB.

17 godina
neaktivan

Postoji neki popis država sa postotkom BDPa koji ide crkvi ili bilo kojoj vjerskoj ustanovi? Ovo je koma, Hrvatska sveučilišta su ionako bjeda prema europskim i sad se još financira ne objektivno vjersko učilište koje je pitanje ako će uopće raditi. 

Imovinu Crkve, financijsku i fizičku treba oduzeti i nacionalizirati i pokrenuti socijalne programe, škole, vrtiće, pučke kuhnje, bilošta na tim zemljištima.

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
18 godina

Kakav OIB? Kome je to u interesu? Osim malom covjeku koji mora platiti sve te malverzacije i slicno. Zakoni lijepe nase granice sa zdravim razumom. 

I jos malo:

http://www.jutarnji.hr/huligani-iz-radiceve-nakon-presude-vikali-na-suca-i-lupali-vratima-suda/1008446/

Sada nisu face, a? Ovako bi trebalo pozatvarat i huligane na utakmicama. Mislim da bi nakon toga dva puta razmislili hoce li bacit bengalku na sudca.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2012 8:16 (tnakir).
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Neznam jeli ovo netko postao ili komentirao. Potaknut sam najavom naše knigovotkinje da će izgleda biti prihvaćen ovaj jako rigorozni prijedlog i da naša djelatnost neće biti isključena iz primjene. Kako radim u tvrtci, kojoj je osnovna djelatnost projektiranje i nadzor nabijemo poprilično kilometara godišnje. Za sada to radimo sa službenim vozilima. Ideja da su vozila luksuz a ne sredstvo koje ti je nužno za obavljanje posla mi je suluda. Izgleda da je osnovni cilj nove vlasti prikupiti još više novca. Baš me zanima dali će sebi odbiti pretporez kod kupnje novih automobila.

Uskoro možemo očekivati zatvaranje pojedinih leasing kuća.

1. ZET i sve ostale prijevozničke tvrtke ? - pa njima je to osnovno sredstvo rada
  2. građevinci - bageri i kamioni - osnovno sredstvo rada
  3. poljoprivreda - traktori i strojevi - osnovno sredstvo rada 

to će i dalje funkcionirati

nastradati će samo osobna gospodarska vozila klase x5, Cxx, quatro itd

uglavnom ja mislim da se od ovoga previše pravi drame, caka je vjerojatno da će samo postrožiti kontrolu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2012 9:38 (Darky).
15 godina
Darky kaže...
  1. ZET i sve ostale prijevozničke tvrtke ? - pa njima je to osnovno sredstvo rada
  2. građevinci - bageri i kamioni - osnovno sredstvo rada
  3. poljoprivreda - traktori i strojevi - osnovno sredstvo rada 

to će i dalje funkcionirati

nastradati će samo osobna gospodarska vozila klase x5, Cxx, quatro itd

uglavnom ja mislim da se od ovoga previše pravi drame, caka je vjerojatno da će samo postrožiti kontrolu.

Info koji smo dobili od knjigovotkinje je da, za vrstu posla kojom se bavimo, više neće biti moguće odbiti predporez. Pazi ako imaš gradilište koje je bogu iza nogu, a svako drugo mi je takvo, izgleda da sam osuđen na taxi, javni prijevoz ili privatnu kupnju vozila (pa ga onda koristiti u poslovne svrhe).

Pazi, ja ne govorim o istim klasam vozila o kojima ti pričaš (BTW: takvi redovito ne plaćaju radnike, ili su isti na minimalcu, muljau na svakom koraku i iste bi trebalo onemogućiti da ikada otvore tvrtku) već o klasi tipa Renault Megane, Peugeot 308.....

17 godina
neaktivan

gle, još nije objavljeno kako će to izgledati

ali teško da će to proći

firmama trebaju vozila (kao što si rekao), a možda budu rekli da više vozilo ne može biti neoznačeno, već da na vozilu mora pisati vlasništvo firme (već samim time vozilo se exponira i zna se čije je)

znači velika naljepnica na vratima i haubi da se zna da vozilo nije privatno i kazna ako ga vozi osoba koja nije zaposlena u toj firmi (kazna i za firmu i za osobu)

16 godina
neaktivan

Jep, nema više 70/30 odnosno obrnuto, ne znam da li je taj nacrt zakona usvojen već, ali mogućnost odbitka predporeza će gotovo sigurno izvisiti za službene automobile.

Zgodno u cijeloj priči je da će svi pohrliti do 1.3. uzeti automobil na firmu {#}, upravo iz tog razloga - mogućnosti odbitka. Biti će zanimljivo ispratiti pokoji kvartalni izvještaj pojedinih popularnijih autosalona i autokuća.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
Darky kaže...

gle, još nije objavljeno kako će to izgledati

ali teško da će to proći

firmama trebaju vozila (kao što si rekao), a možda budu rekli da više vozilo ne može biti neoznačeno, već da na vozilu mora pisati vlasništvo firme (već samim time vozilo se exponira i zna se čije je)

znači velika naljepnica na vratima i haubi da se zna da vozilo nije privatno i kazna ako ga vozi osoba koja nije zaposlena u toj firmi (kazna i za firmu i za osobu)

Koliko sam informiran, a jesam (RRiF), to je navodno gotova stvar jer je nacrt zakona izrađen i poslan dalje na postupkovanje, kako li se već kaže. Naljepnica na vratima je najmanji problem, najveći bio i ostaje korištenje službenog automobila u privatne svrhe i slično.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan

Hehe a što sa direktorčićima koji po defaultu koriste službena vozila u privatne svrhe ???

Recimo firma uzme A6 za potrebe uprave točnije direktorovu guzicu i onda taj isti gospon lijepo obavlja poslovne i privatne vožnje sa službenim autom. Naravno benzin/nafta se kupuje na službenu kartcu uz r-1 .

Hipijaje !

16 godina
neaktivan

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Poduzetnici-drzavi-duzni-nevjerojatnih-51-milijardu-kuna-poreza

Što je dosta da se pokriju deficiti u zadnjih 5 godina... Unb.fkin.livbl. Ispada da netreba ništa rezati. Samo naplati sve dugove i aj bok.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
16 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Poduzetnici-drzavi-duzni-nevjerojatnih-51-milijardu-kuna-poreza

Što je dosta da se pokriju deficiti u zadnjih 5 godina... Unb.fkin.livbl. Ispada da netreba ništa rezati. Samo naplati sve dugove i aj bok.

Da ali problem je što su oni u stečaju pa sada to mogu naplatiti neznam odakle.

18 godina
ivan dragi kaže...

Pola toga ti je od Todorica i "drustveno prihvatljivih" firmi.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
mario.L_hr kaže...

Neznam jeli ovo netko postao ili komentirao.

ha ne znam, dok čitam članak jasno vidim brojke koje se slažu i zašto bi to netko htio naplatiti. Istina je da su (nekim) tvrtkama vozila neophodna, no i dalje se mogu kupovati, samo treba platiti porez :)

Iskreno, ne razumijem zašto jednostavno nisu odredili gornju granicu do koje se odbija porez i fajrunt - kupuj šta oćeš iznad te cifre...

Gledam te!
18 godina
Tonči kaže...

Ma štajaznam, već sam ogooglao :-|

Slušam jutros na radiu kako Crveni Križ u Siriji traži dva sata primirja svaki dan kako bi se moglo pomoći ranjenima. A ja si mislim - zašto? Jbte, pa ljudi ratuju, koje su sad to gluposti, taman ih malo stisnem i onda, kao, pada primirje, dva sata se bavimo koječime i na mahanje zastavicom crvenokrižara sve ispočetka? Ili još bolje, da se svi jednostavno freezaju na dva sata, pa stvar ponovo kreće gdje je stala?

Što oni očekuju? Ako se želi mirno i bez žrtava nešto riještiti, može se. Ako si baš uvučen u fajt, onda ga odradiš, znaš da si prošao pakao i ne pada ti na pamet više ulaziti u takve gluposti (osim ako si idiot, a što ljudi obično jesu). Ovakvim postupcima se samo ublažavaju posljedice ratovanja, tako da rat može - trajati dulje.

Ako već žele da cijela stvar ima sportski štih, neka se radije izbore za neku paintball opremu i podijele ju zaraćenim stranama. Možda, samo možda, ih pukne nešto, pa odrade to na taj način. Osnovne pretpostavke za jedno i drugo rješenje su iste, samo što je moj prijedlog humaniji.

Gledam te!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice