Crkva kao institucija je ono sto vjernici prate zar ne? Oni predstavljaju vjernike.
Svaki svecenik nije isti, ali crkva kao institucija ima svoja pravila i uvjerenja koja bivaju nepromjenjena i kojima se mora podati svaki svecenik.
Crkva je najveci zemljovlasnik, tj. najveci vlasnik nekretnina na planeti. Nista vise nego ogromna masinerija novca koja se hrani nad nesigurnostima i strahovima ljudi te im kao proizvod prodaju vjeru koja im nesigurnost zamjenjuje laznim idealima.
Moze posluziti kao rjesenje, npr. kako je tebi pomogla molitva, ali to je nista nego zrak i prasina, tj. zablude i lazi. Korisno, ali nije ono ispravno, te dugorocno gledano - opasno.
Uglavnom, ako dovoljno dobro trazis, naci ces svaki odgovor u znanosti.
Ova zadnja recenica ima vise smisla nego sto ti mislis.
Da ti pojednostavim, jednom je religija govorila da je zemlja ravna, no onda je netko krenuto traziti odgovore pomocu znanosti te spoznao da je zemlja zapravo okrugla.
Primjera ima mali milijon, a ovo je jedan od poznatijih.
daj se okani crkve i vjere.
većina osoba koju poznajem vjeruje u zagrobni život, no svatko na svoj način i način koji nema veze sa crkvom i biblijskim objašnjenjima koja su zastarjela.
crkva bi ih trebala revidirati ako ima i malo mozga i to još u ovom stoljeću.
osobno ne idem u crkvu jer mi se davno zgadila licemjernost, luksuz, nastranost, debilizam kod većine crkvenodostojnika.
shvatio sam da i oni seru, a po tom znam da su ljudi.
no i znanost je samo znanost, ona nam objašnjava što se događa u materijalnom svijetu i kome je to dosta, taj je zadovoljan s tim i ne treba zato proganjati ljude zato što im nije sve jasno a znanost to ne može objasniti.
je li gravitacija postojala dok nije znanstveno dokazana-jest
jesu li atomi, molekule postojali dok nisu empirijski dokazani-jesu
i ovo boldano krivo uče djecu u školi.
zemlja nije okrugla već krompirasta 

If creativity is a field, copyright is the fence.