Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.038.237
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Re: Sta se dogadja s nasim drustvom ?
Psiho246 kaže...

Crkva kao institucija je ono sto vjernici prate zar ne? Oni predstavljaju vjernike.

Svaki svecenik nije isti, ali crkva kao institucija ima svoja pravila i uvjerenja koja bivaju nepromjenjena i kojima se mora podati svaki svecenik.

Crkva je najveci zemljovlasnik, tj. najveci vlasnik nekretnina na planeti. Nista vise nego ogromna masinerija novca koja se hrani nad nesigurnostima i strahovima ljudi te im kao proizvod prodaju vjeru koja im nesigurnost zamjenjuje laznim idealima.

Moze posluziti kao rjesenje, npr. kako je tebi pomogla molitva, ali to je nista nego zrak i prasina, tj. zablude i lazi. Korisno, ali nije ono ispravno, te dugorocno gledano - opasno.

Uglavnom, ako dovoljno dobro trazis, naci ces svaki odgovor u znanosti.

Ova zadnja recenica ima vise smisla nego sto ti mislis.

Da ti pojednostavim, jednom je religija govorila da je zemlja ravna, no onda je netko krenuto traziti odgovore pomocu znanosti te spoznao da je zemlja zapravo okrugla.

Primjera ima mali milijon, a ovo je jedan od poznatijih.

daj se okani crkve i vjere.

većina osoba koju poznajem vjeruje u zagrobni život, no svatko na svoj način i način koji nema veze sa crkvom i biblijskim objašnjenjima koja su zastarjela.

crkva bi ih trebala revidirati ako ima i malo mozga i to još  u ovom stoljeću.

osobno ne idem u crkvu jer mi se davno zgadila licemjernost, luksuz, nastranost, debilizam kod većine crkvenodostojnika.

shvatio sam da i oni seru, a po tom znam da su ljudi.

no i znanost je samo znanost, ona nam objašnjava što se događa u materijalnom svijetu i kome je to dosta, taj je zadovoljan s tim i ne treba zato proganjati ljude zato što im nije sve jasno a znanost to ne može objasniti.

je li gravitacija postojala dok nije znanstveno dokazana-jest

jesu li atomi, molekule postojali dok nisu empirijski dokazani-jesu

i ovo boldano krivo uče djecu u školi.

zemlja nije okrugla već krompirasta {#}

f = 2^{12k/12} \times 440 \,\mbox {Hz} = 2^k \times 440 \,\mbox {Hz}
15 godina
neaktivan
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

Evo ti slika i prilika društva danas, otvaranje Horvatinčićevog centra na Cvjetnom, 1 000 ljudi usred radnog vremena, valjda od 17 do 70 raspon godina, i 100,200 prosvjednika lezilebovića. Špica je naravno puna, terase kafića svi stolovi puni.

Ja ne pušim odavno priče da je nama loše, druga stvar je što je to sve high-life na dug kojem se uskoro bliži ne kraj, nego apokalipsa. Moram reći također da koliko sam gledao po Zagrebu, nikada više nisam novijih automobila vidio, ili godišta unatrag 5g starosti.

Nije ni čudo da banke trljaju ruke, a priče o padu prodaje automobila su isto relativne. Mislim da ako se išta kod nas prodaje, da su to tehnikalije tj. mobiteli, tvi, gadgeti i automobili, te naravno neizostavno - krpice.

Prvih 100 kupaca je navodno danas u H&M-u imalo bon od 100kn za potrošiti, i sad ti zamisli, 11 je sati, radni dan, i da netko od 8 ujutro sjedi ispred i čeka tih 100kn bona. To zaista treba slikati, kao nešto prejadno i našu realnost.

Baš me zanimaju vaši komentari, naravno sa društvene sfere, ne bi politikanstvo i tko je kome tj. Tomi H-u sredio nešto ili ne-sredio. Ajmo čisto o društvenoj sferi cijelog projekta.

Po meni on (projekt) i nije toliko negativan. Svaki Europski snažniji grad počevši od Beča, Budimpešte, Praga, Munchena ili Madrida ima (nažalost ili ne) uklopljene ovakve staklene gabarite u strogom centru.

Što vam se sviđa, a što ne?

EDIT : Radi se o okruglih 700 radnih mjesta, da budemo crno na bijelo jasni.

http://www.jutarnji.hr/centar-cvjetni--tag-heuer--trussardi-i-h-amp-m-stigli-u-metropolu/937013/www.jutarnji.hr/937018

Tko danas otvori i 7 radnih mjesta treba mu stisnuti ruku. 700 je SF.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 13:06 (thedream).
17 godina
moderator

Ja ću samo komentirati da me smeta što se poduzetnicima nazivaju ljudi koji otvaraju shopping-centre. To je pretakanje iz šupljeg u prazno. Ne stvara se nikakva nova vrijednost, nego se samo uzima promet drugim dućanima, koji će zbog novog shopping centra postati manje atraktivni. Otvaraju se nova radna mjesta? Zbog pada prometa u drugim dućanima, tamo će se morati zatvoriti radna mjesta.

Kod nas se trebaju početi otvarati tvornice - shopping centara smo imali dovoljno i pred više godina. Ovo sad je već postala perverzija - u roku godine-dvije, otvorili se Arena, WestGate i sad taj na Cvjetnom. Totalni apsurd. Bilo ih je sasvim dovoljno i prije.

15 godina
neaktivan

I City Center One. Slažem se da shopping centri imaju vrlo diskutabilno stvaranje te nove vrijednosti kojoj težimo, te da bi nam potrebnija bila koja nova (ili stara modernizirana) tvornica (čega?), i što veća konkurentnost (čega?) na domaćem tržištu, ili orijentacija na izvoz i strana tržišta.

Nije li onda dvojbeno i poticanje potrošnje koje je toliko nezaobilazno za bilo kakav gospodarski rast? Sve trgovine ili barem velika većina njih je u stranom vlasništvu, sa stranom robom tj. brandovima. Koja je tu uopće korist za hrvatskog čovjeka osim naplata PDV-a i isplata plaće ako trgovina posluje dobro, odnosno zaposlenik ostvari zadanu normu prodaje..

Poduzetnik ili ne, činjenica je ipak samo jedna. Imali smo jednog premijera, pa je ispao veći poduzetnik od ovoga i završio iza rešetaka. Ovaj, tobože pravi - poduzetnik, još uvijek je na slobodi.

Vrlo velika razlika biti unutra i van rešetaka, složit ćeš se.

Cemetary gates
17 godina
vexx5555 kaže...

Nemoj zaboraviti sudelovanje Crkve, jer oni u zatucanim selima nagovaraju ljude da glasaju za HDZ. U svakom slučaju možemo očekivati glasanje od strane mrtvh, uvoz glasača, a možda će i kućni ljubimci glasati?!

Kako god, Kradeze će učiniti sve da dobije još jedne izbore, makar Jaca osobno morala popu*iti qrac svakom glasaču.

Jedno od takvih sela je i moje...

Sta ces... Prosli pop nije bio politicar, ali je bio sex manijak... Ovaj je dobar kao covjek, ali politika i njegov HDZ su mu crne tocke - zatucan je...

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
16 godina
protjeran
tnakir kaže...
karakteran kaže...

kako neko biće postaje čovjekom? vrlo jednostavno! karmom i inkarnacijom!
evo slijeda: minerali, biljke, životinje, čovjek, bog.

edit: reda radi da dodam kako čovjek može izgubiti svoju inkarnaciju i otići u životinje što se dogodilo velikim zlotvorima i događat će se uvijek. smisao toga je steći samilost.

Jesi nadrogiran ili se salis?

zašto individue koje u životu ne znaju skoro ništa drugo osim računala, a vrhunac intimnih želja i životnih ciljeva im se svodi na onu staru "use nase i podase" komentiraju stvari o kojima pojma nemaju? to se naravno odnosi i na galeriju likova (13) koji su dali TD vezano uz moj post.

May justice be done though the heavens fall
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 13:49 (karakteran).
17 godina
karakteran kaže...
zašto individue koje u životu ne znaju skoro ništa drugo osim računala, a vrhunac intimnih želja i životnih ciljeva im se svodi na onu staru "use nase i podase" komentiraju stvari o kojima pojma nemaju? to se naravno odnosi i na galeriju likova (13) koji su dali TD vezano uz moj post.

Oprosti sto nisam "duhovan" kao i ti...

16 godina
neaktivan
Oke, ovo je vec postalo predosadno i vrtimo se u krug pa evo da malo prebacim fokus teme na licemjerje i sponzoruse.

Fakt je da mlade curke sve vise gledaju kvazi biznismene i takve ekipice, ali mozemo li im to uistinu i zamjeriti? Privlaci li i nas muzjake najcesce upravo izgled zenki? Definitivno. Radi se samo o razlicitim interesima. One su za razliku od nas svjesne da je ljepota prolazna, a da novac donosi obilje raznih mogucnosti za zabavu i otvara mnoga vrata. Da li je licemjerno sto ih mnogi od nas osudjuju zbog toga? Vecina muskaraca nije lijepa, zabavna ili duhovita i zasto bi zena trpila takve ako nema neki interes od te veze? Osobno takvim curkama ne zamjeram nista, a osudjivanje od strane zenskog dijela koji nije dovoljno privlacan ili uspjesan nije nista doli licemjerje. Ionako nas povezuju interesi zamaskirani pod rijec "privlacno", a do ostalih stvari dodje ili ne dodje kroz odredjeno vrijeme. Ljubav se ionako u vecini slucajeva pretvori u prijateljstvo ili dozivi svoj kraj. Mozemo li sponzorusama zamjeriti sto (misle da) znaju sto zele od muskaraca? Nismo li mi jednako povrsni u vecini slucajeva?
If creativity is a field, copyright is the fence.
15 godina
neaktivan

Mislim da ne možemo kriviti isključivo žene što je ljubav, pa ako hoćeš i samo - sex, postao/la stvar interesa. Ali dobra tema također za razglabanje, svakako.

Osobno izlazim od 14te godine, sad mi je 27. Bolje da ne pričam šta sam sve vidio, čemu svjedočio ili s kakvima dolazio u doticaj. Mislim na društvo, ali prvenstveno cure ajde, kad se već o njima priča.

Pola bi mi u startu reklo valjda da serem.

Novac jednostavno probuši, di burgija ne može. I kraj priče, zdravoseljački na kvadrat.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
Posto sam muski jelte, znam da vecina ekipe sere, petlja i prodaje raznorazne spike da smuva ribu, a ni sam nisam iznimka. Ovi "uspjesni" mladi poduzetnici i ostala ekipa barem "ima nesto" curkama interesantno - lovu tj. manje ogranicenja u zivotu. Seru i muljaju i jedni i drugi, ali ovi zadnji im bar pruzaju neku utjehu kroz materijalno. Prave ljubavi su rijetka pojava i vecina se ljudi spandza s nekim zbog tog da ne budu sami i radi tog da zadovolje nagone za tucanjem i kod zenskih majcinstvom. E sad, dok smo zivjeli u pecinama pozeljan muzjak je bio onaj koji je dobar lovac, zdrav, jak, eventualno mudar i tako dalje. Danas se skoro sve navedene pozeljne osobine mogu kupiti novcem ili je za sticanje i njihovo ocuvanje (obrazovanje i zdravlje) potreban novac pa ni nije tako cudno sto mnogim zenama predstavlja prioritet. Pomocu njega se "lovi" kvalitetna hrana i odjeca, uz njega je problem putovanja i transporta malen ili neprimjetan, a zahvaljujuci privatnim skolama i lijecnicima, obrazovanje i ocuvanje zdravlja bolje je i kvalitetnije. Cak mi je logicnije to cemu teze sponze, nego nase teznje za zgodnim i dobro gradjenim zenskama.
15 godina
neaktivan

Ja imam ženskicama za ponuditi slušaonu svih albuma Slayera, Megadetha i Pantere {#}. Oriđiđi, epic na kvadrat..

Cemetary gates
17 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Kod nas se trebaju početi otvarati tvornice - shopping centara smo imali dovoljno i pred više godina. Ovo sad je već postala perverzija - u roku godine-dvije, otvorili se Arena, WestGate i sad taj na Cvjetnom. Totalni apsurd. Bilo ih je sasvim dovoljno i prije.

to već i vrapci na grani pjevaju !

i djeca u osnovnoj školi kontaju da bi trebalo otvarati tvornice i stvarati nove vrijednosti i sl.

uvijek čitam "trebalo bi", "mi moramo", "to je jedino rješenje" itd.

svi to znamo ali znamo i da neće nitko kod nas otvoriti "ozbiljniju" proizvodnu tvornicu jer su Kina, Indija, za nas superkonkurentni.

tamo će dipl ing. elektrotehnike bez problema raditi za 250$ dok je u Europi to nezamislivo.

osim toga, velik dio kolača uzele su države koje su bile ekonomski iza nas ali su ranije ušle u EU i otvorila im se mogućnost grabljenja i malo toga što je ostalo od stranih investicija koje se tiču proizvodnje.

nas čeka eventualno firma kao Benetton-Croatia koja će kao pored Osijeka imati/ima baznu proizvodnju tkanina, preradu vune i zagađivat okoliš.

drava je svakodnevno iza Benettona u coloru, baš kao i Benettonove reklame.

mislim, malo je naših velikih hrvatskih domoljuba koji imaju proizvodne tvornice po svijetu i koji su obećali doći u domovinu i zaposliti ljude.

nije za sve kriva Vlada RH i naši "loši zakoni", što se često spočitava.

najveći problem je (ako jest uopće problem) PROFIT kojeg se ne žele odreći ni naši veliki Hrvati jer će rađe zaposliti 100 Kineza nego 5 Hrvata.

f = 2^{12k/12} \times 440 \,\mbox {Hz} = 2^k \times 440 \,\mbox {Hz}
16 godina
protjeran
tnakir kaže...
karakteran kaže...

Oprosti sto nisam "duhovan" kao i ti...

to ti ne bi trebao predstavljat nikakav problem. ionako imaš svoje stado.

pastir tomica i 12 ovaca.

{#}

16 godina
neaktivan
karakteran kaže...
to ti ne bi trebao predstavljat nikakav problem. ionako imaš svoje stado.

pastir tomica i 12 ovaca.

{#}

Iskreno te zalim, karakteran... ucenja o kojima laprdas znas koliko i dijete koje je procitalo slikovnicu-bibliju na 10 strana, pa misli da zna sve o krscanstvu. Jednom kad covjek upadne u taj cycle 'nadmoci', lupit ce te i 40-ta po celu dok se ne osvijestis....

Mozda bis trebao prelistati svoje knjigice, i koncentrirati se na dijelove koji spominju ego...

I am Jack's architect of life...
16 godina
protjeran

slušaj individuo: razumiješ se u karmu i inkarnaciju kao muflon u automobilizam. o duhovnosti kroz razvoj duše putem inkarnacije učili su među ostalim buda, isus i mnogi drugi, da spomenem samo one najpoznatije, a ti i dalje bauljaš bespućima neznanja uvjeren kako možeš svakom popovati.
drži se računala. i da, natrag u stado, tomica te već možda traži negdje...{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2011 16:02 (karakteran).
16 godina
neaktivan
karakteran kaže...

slušaj individuo: razumiješ se u karmu i inkarnaciju kao muflon u automobilizam. o duhovnosti kroz razvoj duše putem inkarnacije učili su među ostalim buda, isus i mnogi drugi, da spomenem samo one najpoznatije, a ti i dalje bauljaš bespućima neznanja uvjeren kako možeš svakom popovati.

Racunala mi zapravo cine puno manji dio zivota nego tebi, kad vec imas vremena tako ogorcen tapkati po forumu na kojem te nitko ne postuje :-P Karma i reinkarnacija su za p*ckice koje ne mogu jednostavno prihvatiti da ce crknuti, trunuti i da nemaju pojma ako uopce ista slijedi nakon toga :-P :-P

Pa nalaze utjehu u tome da mozda postanu kamen, LMAO...

O reinkarnaciji je ucio "Buda"... lol... koji tocno od svih njih? :-D Pa sad mi je jasno, ti si komedijas! :-D

A sto se tice mojeg popovanja, nikad nemam problema sa popovanjem svima, jer imam snazne argumente, koji se ne zaustavljaju samo na racunalima... http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/kako-zamisljate-druge-forumase/1736739.aspx

Edit:

bas si kontradiktoran sam sebi.

Postavljas se u nadmoc zato jer nitko ovdje ne zna nista izvan racunala, a onda kad netko zatitra, kazes mu da se drzi racunala :-D

Pa ti ni sam ne znas sta bi :-D :-D A jadan :-D

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2011 16:42 (Deus ex machina).
15 godina
neaktivan
karakteran kaže...

Si čitao Coelha?

16 godina
protjeran
@deux
to što te ekipa s ovog foruma (koji je leglo pacijenata za psihijatriju, btw) poštuje, a mene ne to je samo plus za mene. ti i dalje nemaš pojma što pričaš, a argumenti su ti vlastita ogorčenost (nejebica?, frustriranost sexualne nemoći ili neispunjenih želja? tako tipična za najjače igrače ovog foruma) jer nigdje nedaješ suvisle dokaze da moja teorija ne stoji.
@giga
molim te hoćeš li prestat trolat? kad ti je siketa rekao da si trol (ili sizgoreo?) mislio sam da pretjeruju. što te duže čitam to sve više smatram da su u pravu.
16 godina
neaktivan
karakteran kaže...
@deux
to što te ekipa s ovog foruma (koji je leglo pacijenata za psihijatriju, btw) poštuje, a mene ne to je samo plus za mene. ti i dalje nemaš pojma što pričaš, a argumenti su ti vlastita ogorčenost (nejebica?, frustriranost sexualne nemoći ili neispunjenih želja? tako tipična za najjače igrače ovog foruma) jer nigdje nedaješ suvisle dokaze da moja teorija ne stoji.

Lol, teorija se prvo mora dokazati DA STOJI, a tek onda je netko moze ici pobijati :-D

Mozda ne znam sto pricam, ali definitivno ne pricam o onome sto ne znam kao neki s "karakterom" (rofl)... ono sto znam je da cu umrijeti, i to mi je dosta. Kako rekoh, samo p*ckice traze "specijalne" odgovore, i onda jos sami sebe uvjere da su unikatni, drugaciji, da njihova istina stoji - a u praksi ne vidis dalje od tipicne mainstream religije. Raj ili pakao, karma, reinkarnacija.... ista pasta.

Svako bira sto mu pase, netko gradi zivot svagdje, a netko gradi karakter na forumu :-P :-P

I da, seksualni zivot nema veze s ovom raspravom, ali interesantno da si to tako nekako povezao: u principu covjek vrijedja druge onime sto inace mrzi kod sebe u stvarnosti.

Opet, jadan ti :-D

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2011 16:50 (Deus ex machina).
16 godina
protjeran
kod tebe stvarno nema pomoći. sexualne frustracije kojima robuješ od tebe su učinile mrskog čovjeka koji sudeći po stupnju tolerancije mudrost drži egzotičnom biljkom. a i vokabular ti je primjeren sexualno isfrustriranoj jedinki. dopusti si pomoći jer među ovom ekipom nećeš puno dobra dobiti.
16 godina
neaktivan
karakteran kaže...
kod tebe stvarno nema pomoći. sexualne frustracije kojima robuješ od tebe su učinile mrskog čovjeka koji sudeći po stupnju tolerancije mudrost drži egzotičnom biljkom. a i vokabular ti je primjeren sexualno isfrustriranoj jedinki. dopusti si pomoći jer među ovom ekipom nećeš puno dobra dobiti.

Pa ne budi sebicnjak, daj pomozi mi... vidis da mi nije dobro... i cura mi je izgubila glas od vristanja i stenjanja od mojih neutazivih frustracija, pa sad suti i izvan kuhinje...

Preporuci mi neke slikovnice da mi prosire vokabular, i ako moze daj da budemo prijatelji na MSN ili nesto... molim te...

Kako imas srca tako brzo odustati za prosvijetljenu osobu koja koraca bespucima apsolutne mudrosti...

16 godina
protjeran
@deux
lako je dokazati pametnom i dobronamjernom. ti nisi ništa od navedenog.
15 godina
neaktivan

@karakteran

Ozbiljno sam te pitala jer vidim da te zanimaju ezoterija, reinkarnacije, razvoj duhovnosti i ostalo. Učinilo mi se da bi ti on mogao biti zanimljiv.

@deus ex machina

Samo opušteno. ;))

15 godina
neaktivan

Naišao sam na ovaj tekst na netu, pa sam mislio da bi bilo dobro da podijelim s drugima:

Rat svjetova

Genuine znači pravi.

...

Kaže stara izreka: "Nikad ne reci nikad."

Pobijam to odma u startu: Nikad, ali baš nikad, dizajneri i proizvođači igračaka neće napraviti igračku koja će djetetu biti zanimljivija od razgovora odraslih.
(Dosad san na igračke potrošija 5000 Eura a obo dvoje dice mi se igra sa smećem, ključima, kesama, sapunima, praznim bocama kokakole, tečama, daljinskima...)

Uvik kad ja i žena nešto pričamo, malome uvo stoji ki list od fikusa, pravi se da nešto radi a u biti sve sluša i ma koliko mi govorili u šiframa, ku*va sve kuži.Nemoš ga nikako za***at.

Zato mu mi uvik govorimo da ono šta se govori u kući, to je jedan svijet i tu se govore jedne stvari a ono šta se govori vanka to je drugi svijet i tu se govore druge stvari.Triba li napominjat da se za istu stvar govori različito u ova dva svijeta.Kućni svijet je onaj koji je genuine.

Da bi malo objasnili ovu problematiku moraćemo opet izvršiti našu standardnu podjelu na 1, 2a i 2b (post "Bumerang" , post "Gudizi") i najviše pozornosti posvetiti 2b.

Razlike svjetova

1 Svijet u glavi i svijet vani

Vrlo je mali broj ljudi koji su svoj unutrašnji svijet izjednačili sa vanjskim svijetom.Drugim riječima ono šta misli, to i govori, ono šta napravi, to kaže.Ponaša se prirodno, bez okova pravila, normi, bon tona itd.Većina ljudi ima neki svoj svijet u kojem živi a pri komunikaciji s vanjskim svijetom skroz je druga osoba.I to pozitivno-negativno i negativno-pozitivno.
Ne jedan put san se iznenadija kad bi mi neko reka taj i taj se drogira,a ono milo dijete, preplatija bi se na njega.Ali vidiš... ko zna šta je njemu u glavi? Ili taj i taj se bacija s mosta. A do jučer bija normalan. Sve su to ljudi kojima su svijet u glavi i svijet vani bili u takvim suprotnostima da su jednostavno pukli ki cvrčci.

Svijet u glavi je svijet genuine.

2a Svijet u obitelji i svijet u javnosti

Ovi svjetovi su oni s početka posta.Postoji li homo sapiens koji ima svjesnu mladunčad a kojoj nije bar jedan put reka: "Nemoj slučajno sad kad dođemo kod tog i tog da ti slučajno izleti šta smo nikidan mama i ja pričali, jer ćeš na*ebat, jes čuja?" I onda jadno dite od straha muči ki zaliveno a domaćin govori "Vidi, vidi šta su ti pristojna dica... a moji divlji..."

Pristojni su ku*ac, jadna dica ne znaju šta smiju a šta nesmiju reć pa su odlučili mudro šutiti.

Svijet u obitelji je onaj u kojem se ponašamo prirodno, u kojem bez iti malo problema steramo bilo koga u ku*ac, u kojem kažemo šta mislimo. A za javnost smo uvik sretna i uglađena obitelj.Zato me uvik začudi kad se neko poznat rastavi.Pa kako?Do jučer su šetali s dicon po gradu...

Normalno kad ono šta mi vidimo u javnosti nije genuine.Svijet u obitelji je genuine.

2b Online svijet i stvarni svijet

Sad smo došli i do onoga što je nama, humanoidima koji osim zvuka, slike i dimnih signala, za komunikaciju koristimo i umrežena računala.Dakle za nas postoji online svijet i stvarni svijet.Pri komunikaciji u online svijetu se za stvarni svijet koristi izraz "real life" ili skraćeno RL.

Kako Vaš informatičar starog kova Internet koristi od samih njegovih početaka, (znači kad su se prva dva PC spojila BNC kabelom i tako nasta Internet moj je bija treći), više-manje koristim sve njegove servise, društvene mreže, mail, news, forume itd.Nema di neman acc.

Irc Dal Net? Bio SOP '95 (stvarno jesan bija SOP na #croatia)

Forum gay informatičara u Dubai-u? Tu san moderator ima 3 godine...

Primjetija san da će većina ljudi, ako ne čak i svi, online reći i pitati ono šta u stvarnom životu nema šanse da bi privalili priko usta.Pogledajte na forum.hr šta sve ljudi pitaju, ja ću odvalit... Pogledajte komentare na članke na net.hr, tu ima bisera ko u priči... Online su ljudi slobodniji, manje napeti, iskreniji, otvoreniji, lakše sklapaju poznanstva, jednom rječju – totalno drugi ljudi.

U stvarnom svjetu ne postoji ništa, nikakav oklop, nikakav štit, nikakav zaklon, nikakav program zaštite svjedoka, nikakav blindirani BMW od 4.2 milje (malo ogreban), apsolutno ništa šta će čovjeku dati sigurnost i zaklon kakav mu daje njegov online nadimak.
Kad neki, nazovimo ga Pero, dođe kući iz šetnje s prijateljima, s kave, i kad se "zakači" on se od Pero pretvara u P3rr0, online borac za pravdu, forumaš sa 19000 postova, gejmer koji igra WoW 39 sati bez prestanka ili budala koja drka isprid monitora nakon šta je utipka broj svoje Vise i pokupija 20 trojana.

Nebitno šta postaje, ali postaje ono šta on u biti je. Genuine je P3rr0 a Pero je samo maska za javnost.

S obzirom da mi je ovaj post bija u planu od samog početka pisanja bloga, iz tog razloga san ostavija mogućnost komentiranja i autoriziranim korisnicima i nepoznatim korisnicima.Razlika? Kad autorizirani korisnik (vlasnik acc na blog.hr) komentira onda je njegov nadimak boldan i to je u biti link na njegov blog.Kad anonimni korisnik komentira, njegov nadimak nije boldan, niti mu se može ući u trag.Ako mi neki autorizirani korisnik napiše da seren kvake, ja oden na njegov blog pa poseren i ja njega.Pa posli oba dva brišemo komentare...

Zato su boldani komentari uvik suck-dick tipa "e, baš ti je super blogach, dođi i ti na moj."

WTF? Šta je ovo? Sedmi be? Oš mi se u leksikon upisat?

To je razlog zbog koji su meni anonimni komentari draži.Taj te majci ne štedi.Ti na livadi gol a on u zaklonu sa snajperon.Nemoš mu ništa, nemaš pojma di je, a on siguran.I zato je 10 puta iskreniji i vridniji komentar anonimnog korisnika.Bloger koji je zabranija komentiranje anonimnim korisnicima se boji istine, boji se da će ga neko posrat s razlogom a neda mu se klikat svakih 7 sekundi refresh i brisat nepožljne komentare pa ih je jednostavno ukinija i riješija problem.

Riješija je taj problem, ali je stvorija novi.Prekinija je dotok genuine informacija i komentara.

Šta iz svega ovoga možemo zaključiti?

Pogledaš čovika, nemaš blage veze šta misli.U principu za 80% ljudi, pogotovo glasačkog tijela, ne znaš da li uopće misli.

Pogledaš ljude oko sebe, sve neka preseravanja, glumatanja, šminkice, krpice, a dužni na sve strane.To nije prava slika.Prava slika je kad on sa zebnjom čeka 25-i kad će mu doć American kojeg će platit Mastersom.A sve zbog toga šta je kupija stvari koje mu ne tribaju sa novcem kojeg nema da bi impresionira ljude koji mu se ne sviđaju.

Pa di su ljudi? Di je RL? Di je stvarni svijet? Pa online.

A šta je onda ovo?

Matrica.

EDIT: Mora san "nepristojne riči" cenzurirat da mi omoguće objavu

17 godina
Drago kaže...

ovo je primjer kako sve nas napravit retardiranima. 400 ti tona bogova...pa zar nemogu namrvit to u deset 40-tonskih kipera i iskipat sve u kakvu rupu?

cime ce buzat rupu? oce moc dovuc gore "crva", ciji dan rada kosta "mrtnest" miljona kn...ili ce makitama rucno zvrndat i ispostavit racun dimenzija jumbo plakata.

16 godina
neaktivan

Evo jednog simpatičnog pregleda što jedu i koliko košta tjedna prehrana u kojem dijelu svijeta za jednu familiju. Šteta što nema Hrvatske, baš bi me interesiralo kako to izgleda u prosjeku kod nas. Zapravo odmah se iz prehrambenih navika i cijena vidi cijela situacija društva..

1. Njemačka, obitelj Melander iz Bargteheidea
Izdaci za hranu za jedan tjedan: 375.39 eura ili 500.07 dolara ili 2.635,39 kn

2. SAD: obitelj Revis iz Sjeverne Karoline
Izdaci za hranu za jedan tjedan: $341.98 ili 1.822,23 kn

3. Italija: obitelj Manzo sa Sicilije
Izdaci za hranu za jedan tjedan: 214.36 Eura ili $260.11 ili 1.370,78 kn

4. Meksiko: obitelj Casales iz Cuernavaca
Izdacu za hranu za jedan tjedan: 1,862.78 meksičkih pesosa ili $189,09 ili 996,50 kn

5. Poljska: obitelj Sobczynsc iz Konstancin-Jeziorna
Izdaci za hranu za jedan tjedan: 582.48 zlatnika ili $151.27 ili 797,19 kn

6. Egipat: obitelj Ahmed iz Kaira
Izdaci za hranu za tjedan dana: 387,85 egipatskih funti ili $68.53 ili 361,15 kn

7. Ekvador: obitelj Ayme iz Tinga
Izdaci za hranu za tjedan dana: $31.55

8. Butan: obitelj Namgay iz sela Shingkhey
Izdaci za hranu za tjedan dana: 224.93 butanskih ngultruma ili $5.03 ili 26,51 kn

9. Čad: obitelj Aboubakar iz kampa Breidjing
Izdaci za hranu za jedan tjedan: CFA franaka ili $1.23 ili 6,48 kn

Između kojeg broja smo mi?

16 godina
neaktivan
To ponajvise ovisi o tome gdje radis kompromise. Moji deda i baka solo za hranu izdvajaju cca 100 ojra nedeljno, a puno familija s dicom, djecom i decom izdvaja iznos koji je cesto osjetno manji od 50 ojra. Nekima je bitnije piti (alkohol) nego jesti da bi bili sretne svijesti. Prezivjeti bez da budes gladan, mozes vec i sa 50 kuna ilitiga 100 boca tjedno, ali tada nema birkanja i raznolike hrane. Jedemo uglavnom iz dosade, a covjek koji je s necim zaokupljen jede samo kad mu zeludac propjeva, naravno, ako za to nadje vremena i para.

Spalimo vladajuce prasce i krmace! Na lomacu s njima! Peceno meso upitnog podrijetla ionako jedemo i prija nam svima! Organizujmo se bratjo i likujmo dok im se nad vatrom mast topi i kozica pucketa od vrucine! Ja cu da ponesem drva. Ponesite i vi ponesto. Skupimo se oko vatre i ispecimo ih vjesto. Neka ih narod pojede i utazi glad za pravnom drzavom!
17 godina

Jaca najavljuje pobjedu.

Ima tko broj mobitela, ili email adresu Expendables tima ? :)

Mislim, ovo je majka svih apsurda, govna su med i mlijeko za ove HDZ-ovce (a i za one koji ce glasat za njih).

Al s jedne strane, Hrvati su si sami krivi, sjedimo, kokodacemo (ko ja sad) i samo gundjamo, nista se ne radi... Cekamo bolje sutra, da opce sam zaboravil - Bog ce pomoc :D

Kolko ono Hrvata zivi izvan Hrvatske, vise od pola ? Pa idemo i mi ostali pa neka onda gamad krade i otvara shopping centre.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2011 13:17 (Batista).
14 godina
neaktivan
Batista kaže...

Jaca najavljuje pobjedu.

Ima tko broj mobitela, ili email adresu Expendables tima ? :)

Mislim, ovo je majka svih apsurda, govna su med i mlijeko za ove HDZ-ovce (a i za one koji ce glasat za njih).

Al s jedne strane, Hrvati su si sami krivi, sjedimo, kokodacemo (ko ja sad) i samo gundjamo, nista se ne radi... Cekamo bolje sutra, da opce sam zaboravil - Bog ce pomoc :D

Kolko ono Hrvata zivi izvan Hrvatske, vise od pola ? Pa idemo i mi ostali pa neka onda gamad krade i otvara shopping centre.

Medene rjeći,gorka večera!

Dino
17 godina
zasto je vodokotlic bitniji u popisu stanovnistva,od nekih banalnih,a informativno korisnijih stvari..gdje je pitanje za kucne ljubimce? od njihove hrane i reklama za istu se dosta prikupi preko pdv-a. cisti "petishizam".
:)
koja je svrha kvadratura kuhinje?
ajde kontam,rupu u koju kenjamo, ovako ce vidjet porazavajuc broj uredno spojenih kucanstava na kanalizaciju...ili nece,pa da..sto ne pitaju jel govnara privatna rupa koju je Krusko iskopao nagerom ili si spojen na mreznu govnaru.
za svaku pedigre kakicu u koju ugazite,placen je pdv i ljubimcima je mjesto u ovoj drzavnoj inventuri.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice