Stiže li nam ledeno doba već ove zime?

poruka: 81
|
čitano: 12.756
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

25 metara drva✓

Gleznjace✓

Skafander✓

Kapa, rukavice i sal✓

Skije✓

Sol✓

Lopata✓

Čavlerice✓

I double dare you, winter {#}

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
17 godina
neaktivan
Re: Stiže li nam ledeno doba već ove zime?
Dado_ZG78 kaže...

Samo da ne bude ispod -15C.

Sve niže je totalna katastrofa, jedva dođem do posla i to sav zabundan ko rus.

-10 biciklom na job. Like a boss. Majkemi, skoro sam umro.

Iskreno, fali mi jedna dobra zima. Sjećam se kad sam bio klinac sve ceste su bile zaleđene, auti se ujutro nisu mogli micati jer su kotači ostali pod ledom. Takvu zimu želim.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
15 godina
neaktivan

Sad kao nitko na bug forumu nema plinsko ili neko grijanje koje nije na drva...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
14 godina
neaktivan

Vidim neki ovdje 35m drva spremili. Sto vi grijete s tim?! Sa 35m se moze grijati cijelo moje susjedstvo (Zd).

clock2much
13 godina
neaktivan

hahahahah pa dvoetažnu kucu (centralno + šaret na drva, na plinskom se kuha sam preko ljeta), kad prode zima ostane mi nekih 7-8 metara, ali ipak radim još jednu drvarnicu, tak da ću kapacitet povećat na 45-46 metara.isto me pitaju kada dođem kod bratića u split, tamo spreme oko 5 metara za cijelu zimu. ja to izgorim u manje od mjesec dana. A i loži se po cijeli dan, ujutro od 7-pola 8 pa do navecer do 10-11, tada još stavim 2-3 deblja drveta pa gori negdje do pola 2-3, a nekad znam i zateć još žara sljedeće jutro. a i u kratkim rukavima sam u kuci cijele zime. u ogulinu se svi griju na drva, doveli su nam i plin, ali su dobili samo 8 zahtjeva za instalaciju od 15k ljudi {#}

EDIT: vise od tisucu mjesecno za grijanje? ak mi jos netko krene zvonit o tome kako su drva neisplativa... dao sam 3800 za 30 metara + 5 sta mi je ostalo od prosle godine.

Potpis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 10:31 (master and commander).
16 godina
Sto bude,biti ce.Na samo vrijeme ne mozemo utjecati.Glupost ziva da je izljev nafte utjecao na Goldsku struju.Oslabljena jest,velike kolicine hladne slatke vode su se izlile nakon svih silnih topljenja ledenjaka.Ali,ne bih rekao da je za to krivo iskljucivo globalno zagrijavanje.Pomoglo je da bude brze,ali radi se o prirodnom procesu,koji se rokom povijesti Zemlje ponavljao ne jednom.Nikakav HAARP,cak i ako postoji,da moze sve to sto kolega tvrdi...sami sebi kopaju jamu u tom slucaju.
Vise me zivcira nasa Vlada s dizanjem cijena grijanja.Netko je od njih izjavio "Ako nesto kosta 1 kn za proizveati,ne mozete to prodavati za 0,60-0,70 kn."A nitko ne pita da li to ljudi mogu podnijeti,te zasto to mora kostati 1 kn.Imamo naftnih i plinskih polja kao u prici,ali mi hrpetinu plina spaljujemo.Zasto?Nemamo ga gdje skladistiti.Lakse je uvoziti nego uloziti u spremnike,pa visak prodavati.Stanovnistvo koje radi je desetkovano,nezaposlenih je svakim danom sve vise.Tko ce sve to platiti?Mi smo prosle godine zimi imali preko 1000 kn plina (Zg,kuca) mjesecno,kad je atianulo.S time da nije u kuci bilo za kratke rukave.Ove godine cemo ocito imati i 2000 kn...
15 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Vidim neki ovdje 35m drva spremili. Sto vi grijete s tim?! Sa 35m se moze grijati cijelo moje susjedstvo (Zd).

Centralno na drva.

25 metara nikada nismo potrosili, uvijek ostane, ali za svaki slucaj.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
17 godina
mate960 kaže...

Da, svi su iz Zadra gdje je zima "jaka" {#}

Probaj zamisliti da ima ljudi iz drugih krajeva gdje je stvarno zima (tipa tamo neki Gorski Kotar), pa sad gledaj koliko je 35m3 drva.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Da, svi su iz Zadra gdje je zima "jaka" {#}

Probaj zamisliti da ima ljudi iz drugih krajeva gdje je stvarno zima (tipa tamo neki Gorski Kotar), pa sad gledaj koliko je 35m3 drva.

Razumijem ja to, ali ipak razlika 7m drva koliko mi ovdje potrosimo i 35, covjece.

clock2much
17 godina
neaktivan
Razlika je i 10 stupnjeva i -20. :)
Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
13 godina
Danny_HR kaže...

Takvu zimu želim.

U redu. Razmislit ću. {#}

16 godina
neaktivan
chutac kaže...

25 metara drva✓

Gleznjace✓

Skafander✓

Kapa, rukavice i sal✓

Skije✓

Sol✓

Lopata✓

Čavlerice✓

I double dare you, winter {#}

Ajvar - check

Kiseli krastavci - check

Kiseli kupus - check

Kisele paprike - check

Sok od jabuka - check

Sok od krušaka - check

Pekmez od sljiva - check

I double dare you, winter {#}

13 godina

A lozovača? Onako u jutro, da te zagrije? {#}

16 godina
neaktivan

Toga ima još od prošle godine...:D

13 godina

To su sve normalni procesi koji se od pamtivijeka događaju na zemlji.

Čak bi se usudio reći da zime i nisu nešto osobito hladne koliko su ljeta toplija. Također primjećujem da proljeće i jesen polako nestaju, zima nastupi već u listopadu kada temperature odlaze u minus i traje do svibnja praktički, kada već počinje kuriti preko 30C.

Nama ovdje u okolici Samobora zna biti preko zime i do -20C po noći tako da se dosta drva prokuri, pogotovo ako imaš jaču peć. 25 kubika ode za jednu sezonu, dve etaže i vozi.

Fuck me I'm famous.
17 godina
Danny_HR kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Samo da ne bude ispod -15C.

Sve niže je totalna katastrofa, jedva dođem do posla i to sav zabundan ko rus.

-10 biciklom na job. Like a boss. Majkemi, skoro sam umro.

Iskreno, fali mi jedna dobra zima. Sjećam se kad sam bio klinac sve ceste su bile zaleđene, auti se ujutro nisu mogli micati jer su kotači ostali pod ledom. Takvu zimu želim.

Ja nikad ne prestajem ići biciklom na posao. Nisam primjetio nekih grozota na -10,
jedino probije na prste i pri skijaškim rukavicama, i znaju se smrznuti vlažne očne

jabučice(gadno bode i snijeg u oči) pa sam za to nabavio i one naočale koje imaju

filter za snijeg i potfutrane okvire da ne ulazi snijeg i hladnoća, a nisu baš vizir za skijanje.

Ostalo, "zimske traktorske" gume za bic, malo smrznutih dlaka u nosu i vozi miško:)

14 godina
neaktivan

ak smo prezivljeli 3-4 smaka svijeta mozemo onda i ledeno doba {#}

www.youtube.com/user/1337pwnerzzy
15 godina
neaktivan

Mali off topic: pa koliko drva mi kolektivno pocjepamo i zapalimo svake godine?

Gdje su te šume, gdje se to planski sadi i uzgaja?

Vidi da pojedinci (do sad nisam znao) u kotinentalnom dijelu HR lože po 30ak metara.

To je samo jedna obitelj!

Gdje je ostatak sela/grada što je kolega rekao, 15K ljudi koji se svi griju na jednak način?

Ono, malo su mi brojke ovako na prvu jako visoke.

Inače, nama u Dalmaciji je problem samo bura jer od nje se ne može pobjeć.

Doma spašavaju jedino PVC prozori a vani apsolutno ništa.

Doduše, možda nas opet zatrpa kao i lani/ove godine.

E ono je bilo fun, nastao je potpuni kolaps u roku jednog dana {#}

Pamtim da sam 3. dan nevremena uspio probiti do kvarovskog dućana

u kojem su ostale samo žvake i kondomi, sve ostale police doslovno prazne {#}

It puts the lotion on its skin or else it gets the hose again.
14 godina

Ja ionako radim u hladnjači na -36 svaki dan,tako da mi to nista ne znaci!

Offtopic:

Zivim u Slavoniji,gdije su zime dosta jake,imam 110 m2 prostora za grijanje,pvc stolariju i stiropor 5 cm debljine oko kuce+izolacija krova i podova.Godisnje potrosim oko 7-8 m2 drva,kakva god zima bila.

U 5 godina zivljenja,otplatio sam svu izolaciju na kuci ustedom na drvima,koje sam redovno koristio oko 18-20 m2,kad izolacija nije bila!

Definitivno preporuka svima!

13 godina
neaktivan

lozzzzzzzziiiiiii komsijaaaaaaaaaaaaa

17 godina
neaktivan
Meni je lice bilo skroz smrznuto. Ali najviše je problema bilo s prstima, to je bila bol. :)

Nisam prestao, doduše, svega par dana prošle zime nisam išao biciklom, i to kad je bilo previše snijega za vožnju.
14 godina
Danny_HR kaže...
Meni je lice bilo skroz smrznuto. Ali najviše je problema bilo s prstima, to je bila bol. :)

Nisam prestao, doduše, svega par dana prošle zime nisam išao biciklom, i to kad je bilo previše snijega za vožnju.

Mozd je glupo,ali znas li sta je najgore kada si,poput mene,svaki dan izlozen extremnim temperaturima?

Hebene dlake u nosu mi se toliko smrznu da te pocnu bockati po unutrasnjosti nosne supljine,boli za poluditi!Cak niti nakon 10 godina rada na -36 ne mogu se naviknuti na to!

Noge,hebiga stavi u nekakvu vrecicu,pa u cizmu,fino zagriju se,naravno nikako nemoj obuci carape koje stezu!

A ruke...hebiga rođo,mrdaj!

14 godina
neaktivan

ja potrošim oko 12m drva najviše...ne živim u velikom prostoru pa je lako zagrijat stan.joj što bi volio da nas ove zime pogodi opet sibirska fronta al da traje 3mj.i još da budemo imali bjeli božić :D

PRODAJEM AJVAR
13 godina
g12356 kaže...

Nope. {#}

Aut vincere, aut mori!
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 14:12 (Et_Tu_Brute?).
17 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Prema iskustvu govoreći, dio ljudi koji imaju ostale instalacije i dalje koristi drva jer su isplativa. U nekoliko sam kuća u posljednje vrijeme od kad se krenulo s legalizacijama vidio da je upravo kruto gorivo i dalje preferirano, ako se za to ima mogućnosti.

17 godina
neaktivan
overhaul kaže...
tunder kaže...

I ovo sigurno malo utječe

HAARP
Javna je tajna vjerojatno će biti i glavno sredstvo za skorašnju realizaciju projekta "Blue Beam", završnoj fazi sotonskog svjetskog poretka.

Što je tunder, zaključali ti teorije zavjere pa sad tražiš bilo kakvu temu da nastaviš sa anime manga teorijama? HAARP hladi vodu u oceanu? Topi Led? I ameri to rade da bi SEBI shebali klimu? Odlična ideja, sve je jasno... eh taj sotona zločo jedan, plan mu je vrlo perfidan ali dobro je da si ga razotktio. Kako će dakle on nas onda sa HAARPOM poredati u hladno more bez golske struje? drvored? Jednored?

postao sam samo da tebe iziritiram i slične  i bit će još toga.

Što se mene tiče možete ukinut i bug forum.

13 godina
neaktivan
malina22 kaže...
Ajvar - check

Kiseli krastavci - check

Kiseli kupus - check

Kisele paprike - check

Sok od jabuka - check

Sok od krušaka - check

Pekmez od sljiva - check

I double dare you, winter {#}

To to! Sve je u podrumu osim ajvara + kisela cikla, kisele mahune, ljuti feferoni, mix od graha, paprike, paradajza (meni jos i najbolje)...  još kad dođe maksuzija od loze, nešto par litara kruške i jabuke... šljive ove godine neće biti ni za knedle napravit...

Najbolje kad preko zime za večeru bude police sa špekom i domacim kobasama + kiselo ogulinsko zelje na salatu! sad sam gladan...

forzzuk kaže...

Mali off topic: pa koliko drva mi kolektivno pocjepamo i zapalimo svake godine?

Gdje su te šume, gdje se to planski sadi i uzgaja?

Vidi da pojedinci (do sad nisam znao) u kotinentalnom dijelu HR lože po 30ak metara.

To je samo jedna obitelj!

Gdje je ostatak sela/grada što je kolega rekao, 15K ljudi koji se svi griju na jednak način?

Ono, malo su mi brojke ovako na prvu jako visoke.

uzmes kondome pa se zayebavas doma {#}, ma gle te sume u gorskom kotaru ima toliko puno, hvala bogu, da o lici i ne govorim. hrv šume bar na našem području jako kvalitetno gospodare šumom, planski se siječe tako da nema frke oko toga. cerovina i bukovina se razmjerno brzo razvijaju i rastu, hrast ipak nesto sporije, al to je kvalitetno drvo koje ide u preradu za stolariju itd. og je najvece naselje u gorju, sva ostala mjesta imaju daleko manje ljudi, tako da bi nase sume mogle grijati barem jos 4-5 puta vise obitelji nego sada.

Milka30 kaže...

Ja ionako radim u hladnjači na -36 svaki dan,tako da mi to nista ne znaci!

Offtopic:

Zivim u Slavoniji,gdije su zime dosta jake,imam 110 m2 prostora za grijanje,pvc stolariju i stiropor 5 cm debljine oko kuce+izolacija krova i podova.Godisnje potrosim oko 7-8 m2 drva,kakva god zima bila.

U 5 godina zivljenja,otplatio sam svu izolaciju na kuci ustedom na drvima,koje sam redovno koristio oko 18-20 m2,kad izolacija nije bila!

Definitivno preporuka svima!

Proljetos sam stavio stiropor također od 5cm, obložio cijelu kuću + zatvorio i kompletno izolirao potkrovlje. Ajd bog te cuo pa neka mi ostane 25 metara! jedino pvc nisam stavljao nego sam stavio novu drvenu stolariju, dosta ljudi je ovdje u ogulinu uzelo pvc pa se vratilo na drvnu stolariju jer taj pvc navodno hermeticki zatvori kucu, dok ipak drvo "dise". tak da nisam riskirao.

Potpis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 17:24 (master and commander).
13 godina
protjeran
master and commander kaže...

EDIT: vise od tisucu mjesecno za grijanje? ak mi jos netko krene zvonit o tome kako su drva neisplativa... dao sam 3800 za 30 metara + 5 sta mi je ostalo od prosle godine.

Kada su nama uvodili u kuću plin, početkom devedesetih, plin je bio 50% jeftiniji od drva po grijanom kvadratu i dugo je bio najekonomičnije sredstvo grijanja (brzo zagrije kuću, kuhanje, tuširanje, sve za 5 minuta), no eto, vremena su se promijenila i sad su opet drva i ugljen u igri.

Pošto je sad ponovo povećana potražnja za drvima, ne bih se začudio da i ona poskupe, pa će za par godina biti metar drva skup kao i plin.

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 17:23 (Budokai).
13 godina
neaktivan
Budokai kaže...
master and commander kaže...

Kada su nama uvodili u kuću plin, početkom devedesetih, plin je bio 50% jeftiniji od drva po grijanom kvadratu i dugo je bio najekonomičnije sredstvo grijanja (brzo zagrije kuću, kuhanje, tuširanje, sve za 5 minuta), no eto, vremena su se promijenila i sad su opet drva i ugljen u igri.

Pošto je sad ponovo povećana potražnja za drvima, ne bih se začudio da i ona poskupe, pa će za par godina biti metar drva skup kao i plin.

Da, ako bude prebacivanja na drva, bude i cijena rasla... Ako dođe do toga, motorku u ruke i odoh ja u svoju šumu po drva, ako bude ovakva finacijska situacija, mislim da necu kupovati drva.

Potpis.
16 godina
neaktivan

Mi ćemo kad se preselimo u novu kuću imat mogućnost plin + drva. Inače ćemo se grijat plinom, a kad budu ove ekstremne temperature onda ćemo još dodat drva iz naše (tj. djedove) šume.

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice