Godišnjica pada Vukovara zaključana tema

poruka: 49
|
čitano: 5.189
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
RE: Godišnjica pada Vukovara
da nijje bilo milosevica i seselja nebi do tog doslo al sve je pocelo od kad je tito umro a i prije tita su bile neke velikosrpske ideje ,ja mislim da to nije normalan narod jel idu pod krilaticom SVOJE NEDAM TUĐE HOĆU
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
18 godina
neaktivan
Godišnjica pada Vukovara

Bez uvrede ali bila je ideja i Velika Hrvatska sa Pavelićem na čelu. Ali imamo sreće što smo sa našim partizanima izašli kao dobriCoolCool

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3.... Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
18 godina
neaktivan
Godišnjica pada Vukovara

Evo naprimjer da je srbija pobjedila; dali biš ti šta fizički izgubio u svome životu?

Stvarno mi nije jasno pa me zanimaju mišljenja.

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3.... Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
18 godina
neaktivan
Godišnjica pada Vukovara

E svašta.

Čitam neke komentare i jednostavno ne vjerujem.

Pa koliko vi ljudi imate godina i koliko uopće znate o svim događajima koji su predhodili ratu?

Zar mislite da je to neki COD scenarij pa da u pozadini vrtite trainer i budete nedodirljvi?

Nemoje, molim vas, pisati gluposti o ostanku u jugi, nekim velikim ovim ili onim državama i sličnom šitu jer ukoliko ste

mlađi po godinama jednostavno ne možete zamisliti situaciju kada se politika odluči igrati ljudskim životima.

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti
18 godina
neaktivan
pajic3 kaže...
I like chineese kaže...

mislim da sve to i nije imalo previše smisla-tak i tak bi izašli kad.tad iz juge, jer nas EU hoće samo za sebe (da nas iskoriste).

a bilo je glupo ratovat, zato jer smo sa tim ratovanjem potrošili JAKO važenih 10 godina - kompjuterizaciju smo praktički prespavali.

Potpisujem. Meni je to tako bezsmisleno. Prije se i bolje živjelo. I tako mi se gadi kada se kao mrzi srbi i hrvati i klinci se ponašaju kao neki VELIKI HRVATI kao , tompson U sa plusićem i takve stvari. Sami su si krivi što su poginuli. Sami su se odveli u smrt jer su bili zaluđeni VELIKOM HRVATSKOM.  uglavnom bez cilja. Meni je totalno sve jedno, bitno mi je da sam na svojem području (isti jezik, kultura i Balkan :D) a sada koje ime nosi taj teritorij ili ko njme vlada zaboli me.
Osobno ja za nikog ne navijam.
(iako ću dobit kartone ali se ne mogu kontrolirat od ovakvih neukih i bijednih budala)
Vrijeđaš mrtve, one koji su tebi omogućili da živiš u slobodnoj HRVATSKOJ a ne u komunističkoj tzv. jugoslaviji
Stvarno te sram i stid bilo Viče
18 godina
neaktivan
Godišnjica pada Vukovara

Neznate mi odgovoriti na moje pitanje. može neko odg.

E pa vidiš ja bi rađe živio u jugi nego slobodnoj hrvatskoj. ma ustvari totalno mi je svejedno. Bez cilja su se trgali.

p.s. ne želim svađu i najbolje bi bilo da se locka tema

18 godina
neaktivan
pajic3 kaže...

Evo naprimjer da je srbija pobjedila; dali biš ti šta fizički izgubio u svome životu?

Stvarno mi nije jasno pa me zanimaju mišljenja.

Kako ne. Izgubio bi glavu
18 godina
neaktivan
pajic3 kaže...

E pa vidiš ja bi rađe živio u jugi nego slobodnoj hrvatskoj. ma ustvari totalno mi je svejedno. Bez cilja su se trgali.

To što ti ovdje pišeš gluposti, to je tvoje pravo - zato što živiš u DEMOKRACIJI. Nekada toga nije bilo. Ljudi npr. nisu čak smjeli niti Božić slaviti. Probaj zamisliti kako je biti građanin drugog reda u svojoj zemlji, u svojem domu. Probaj zamisliti da kažeš samo jednu riječ protiv vladajuće strukture i roditelji ti završe u zatvoru.
Moj djed primjerice, završio je u zatvoru, iako je bio visokopozicionirani vojni časnik, zato što je prilikom jednog skupa (kad se pjevalo Titu) netko primjetio da je on samo otvarao usta.
18 godina
neaktivan
macak kaže...
pajic3 kaže...

To što ti ovdje pišeš gluposti, to je tvoje pravo - zato što živiš u DEMOKRACIJI. Nekada toga nije bilo. Ljudi npr. nisu čak smjeli niti Božić slaviti. Probaj zamisliti kako je biti građanin drugog reda u svojoj zemlji, u svojem domu. Probaj zamisliti da kažeš samo jednu riječ protiv vladajuće strukture i roditelji ti završe u zatvoru.
Moj djed primjerice, završio je u zatvoru, iako je bio visokopozicionirani vojni časnik, zato što je prilikom jednog skupa (kad se pjevalo Titu) netko primjetio da je on samo otvarao usta.
 Ma ko će to njemu objasnit vidiš da je neuk. Nek nastavi zajedno s našim preds(j)enikom trčat Titovu štafetu u Kumrovcu
18 godina
neaktivan
Godišnjica pada Vukovara

Ja sam reko da je meni totalno sve jedno di smo i da nije vrijedno onoliko patnje, i suza za ovo jer bi se kad tad ovih godiina razdvojili bez agresije.

Žalosno.

18 godina
neaktivan
pajic3 kaže...

Ja sam reko da je meni totalno sve jedno di smo i da nije vrijedno onoliko patnje, i suza za ovo jer bi se kad tad ovih godiina razdvojili bez agresije.

Žalosno.

Meni je jasno da od jednog 15-ogodišnjaka ne mogu očekivati jedno zrelo razmišljanje, ali neke stvari su vrlo jednostavne - samo se zapitaj, želiš li biti nečiji rob? želiš li da prihodi tvojih roditelja odlaze i ulažu se u drugu zemlju i njen glavni grad, Beograd. Želiš li da ti netko drugi ograničava kretanje, govori smiješ li ili ne putovati? Želiš li da tvoj grad i država budu siromašni, da se ne grade ceste, da se ne ulaže u školstvo, infrastrukturu itd. Prati malo situaciju u svijetu - donedavno je na Kubi bilo zabranjeno posjedovati računalo! Zašto misliš da bi ovdje bilo drugačije? Robovlasniku je u interesu svoje podanike držati u neznanju i neimaštini. Meni je žao svih stradalnika, ali ponekad, a tako je uvijek bilo kroz povijest, ljudi se moraju zauzeti za sebe i izboriti pravo na slobodan život i izbor. Ne kažem da je sad situacija bajna, u tranzicijskim društvima i tranzicijskim razdobljima uvijek je potrebno određeno vrijeme da situacija ''iščisti'', da dođe do smjene generacija i da se ljudi okrenu budućnosti i zajedničkoj koegzistenciji, ali to je jedini ispravan način.
18 godina
Godišnjica pada Vukovara

I

je bila na godišnjici pada Vukovara (i moto klubovi iz cijele RH su se isto skupili, kao i MK Županja) i odali počast poginulim braniteljima

Blogspot

18 godina
neaktivan

Stvarno ne rzumijem današnje generacije ,dok su moje kolege a i ja zajedno s njima dali svoj maleni doprinos ostavrenju naše države

i dok sam pola rodbine izgubio u Vukovaru ,svoju kuću,obitelj razbucana na sve strane ,a nitko se nije u potpunosti oporavio

od svega što smo proživili ,ovdje mlađa godišta raspravljaju da se vrati Yuga,e to stavrno nisam očekivao,ali sa žalošču gledam

kako nikoga više nije briga niti za branitelje i njihove probleme pa stoga nije ni čudo da mladost nije ni briga(čast izuzecima).

Da li vi mlađi imate pojma koji je to bio entuzijazam borbe i borbenosti,da li vi uopće shvaćate kako je kad  vam migovi prelijeću

preko glave a vi sanjate o Zagrebu i kako ću reći profesoru da me gađaju i da ne mogu spremiti ispit za jesen,mozak se jednostavno mora baviti 

takvim stavrima da zaboraviš bar ne trnutak strahote koje te okružuju.Pizajte okolo ljude -branitelje -a oni će vam s tugom ili bijesom odgovoriti,

ali ne zato što ne vole svoju državu nego zato što bi još jedan život dali, samo da takvi koji ne žele Hrvatsku ,ne bi slučajno poželili nešto drugo ,a niti znaju

kako je bilo, niti znaju o čem pričaju .Istina izgubih par godina ali nadoknadilo se to ,prebrodilio ,a ipak sam sretan što sam u Hrvatskoj svojoj.

Počast svim braniteljima i kolegama i toliko od mene o ovoj temi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2008 23:32 (v_maxcpp).
18 godina
protjeran
Tja, bilo je ocito cim sam vidio naslov teme da ce se ic na sve strane..najbolje da se izrazi pocast ljudima koji bi trebali biti sada medju nama (jer je to ujedno i tema) i ostaviti na tome..nema smisla o stavovima raspravljati, da se tako lako mogu mijenjati ne bi ratova ni bilo..

uglavnom, laka vam zemlja ljudi, u nadi da ce vukovar sto prije postati barem dio onoga sto je bio..
18 godina
neaktivan
mogli smo ostat u sklopu osmanliskog carstva onda,a ne borit se za svoju drzavu da smo svoj na svome a ne ko podstanar na tuđem vlasništvu gdje nemozes ulagat u svoj dom nego ako oces da ti bude ljepse moras u tudi ...SVJETLOST VJECNA SVJETLILA NJIMA!
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
18 godina
v_maxcpp kaže...

Stvarno ne rzumijem današnje generacije ,dok su moje kolege a i ja zajedno s njima dali svoj maleni doprinos ostavrenju naše države

i dok sam pola rodbine izgubio u Vukovaru ,svoju kuću,obitelj razbucana na sve strane ,a nitko se nije u potpunosti oporavio

od svega što smo proživili

Dobro daj se ne uzbuduj nego promisli. Da nije bilo onakvih idiota nego da je Tito jos uvjek ziv ovog rata nebi bilo i ovo sta si nabrojao se nebi dogodilo.
Imo bi kucu, Vukovar nikad nebi bio razrusen i imo bi obitelj na okupu i tvoji trenutno preminuli bi bili zivi. Ili hoces rec da je to nekako lose...?

Zelio bih vas takodjer zapitat cemu tolka mrznja prema komunizmu?
Pricate o demokraciji koda ona stvarno postoji. Sta vam je demokracija kad jednom u 4 godine mozete birati kretene koji ce vas lagat i koji ce krast od vas i nece ispunit niti jedno obecanje. ZERP? Pliva? Generali(heroji)? Porezi? Bozicnice? EU?
Komunizam (socijalizam) je drzavno uredenje koje je fokusirano na narod! Podrzava jednakost svih ljudi i brine se za nas normalne ljude za razliku od otrovnog kapitalizma u kojem zivimo.
Nemorate gutat sva holivudska sranja o tome kako je komunizam zlo. Istina je da je svaki oblik drzave nekakvo zlo, a ako mene pitate komunizam je najmanje od tih zala.
Vi pamtite komunizam po ratu i srbima a komunizam i Jugoslavija to nisu. To su samo kreteni koji su oprali mozak svome narodu i okrenuli ga protiv nas i oni su krivi a ne Jugoslavija ili komunizam.
Da bog da gorili u paklu zbog toga!
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
18 godina
neaktivan
Godišnjica pada Vukovara

Od mene samo par rijeci, ukratko ... slazem se sa svakom rijeci koju je napisao macak, i neka je vjecna slava svim onima koji su dali zivot za svoju rodbinu , prijatelje i buduce generacije, u koje i sam spadam ... ne samo u Vukovaru nego na svim crtama obrane, a ovim "jugonostalgičarima", rodjenim poslije rata (:D) i upoznatim sa svim blagodatima koje jugoslavija pruzala je pametnije da ne mlate gluposti ...

18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
v_maxcpp kaže...

od svega što smo proživili

Dobro daj se ne uzbuduj nego promisli. Da nije bilo onakvih idiota nego da je Tito jos uvjek ziv ovog rata nebi bilo i ovo sta si nabrojao se nebi dogodilo.
Imo bi kucu, Vukovar nikad nebi bio razrusen i imo bi obitelj na okupu i tvoji trenutno preminuli bi bili zivi. Ili hoces rec da je to nekako lose...?
 To o čemu ti pričaš je čista utopija. Ideja zajedništva je lijepa, idilična. Ali nema budućnosti. Zato što s vremenom, kad-tad, jedan narod sebe počinje smatrati ''jednakijim'' od drugih. Ako pogledaš oko sebe, takvih primjera ima dosta - Čehoslovačka se podijelila na Češku i Slovačku, Sovjetski savez se raspao, Irska se odcijepila kao samostalna, Cipar, Tibet... takvih primjera ima još.

To ti je kao da si odrasla osoba, ali živiš s roditeljima koji upravljaju tobom. Imaš što jesti i imaš gdje spavati, imaš posao, ali oni ti određuju što ćeš obući, kad smiješ izaći van i kad se moraš vratiti doma, a svoju plaću moraš dati njima. To je nešto totalno neprirodno - u prirodi čovjeka je želja za slobodom i samostalnošću, pravo na izbor.
18 godina
neaktivan
Godišnjica pada Vukovara

Čini mi se da je ova tema malo preozbiljna za većinu nas sudionika na ovom forumu.

Ne volim ovakve teme, želim biti što dalje od njih, ali vidim da mi to ne uspijeva čak ni na ovom forumu koji ne bi trebao

imati nikakve veze sa politikom.

Ovdje se vrlo lagano i ležerno daju izjave povodom jedne teške teme.

Ne znam tko ima i kakva ima iskustva vezana za prošli rat, ex-Jugoslaviju, tko šta misli o Srbima, Hrvatima, demokraciji, Hrvatskoj...itd.

Rat je najgore ljudsko rješenje, ali dešava se i biti će ga i u budućnosti, možda ponovno i na ovim prostorima. Sjeme je posijano, niče, a

materijala ima.

Volio bih da si svi postavite pitanje kakav je to osjećaj čekati tenkove sa zoljom u nekoj jami, ali isto tako i kakav je osjećaj terati tenka u jednoj takvoj situaciji. Da li to ima nekakve veze sa Brothers in arms ili možda sa Call of duty?

A sa postavljanjem raznih hipoteza nećemo nigdje dospjeći, niti mislim da je ovaj forum mjesto za to.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.11.2008 13:18 (Drago).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice