Bez uvrede ali bila je ideja i Velika Hrvatska sa Pavelićem na čelu. Ali imamo sreće što smo sa našim partizanima izašli kao dobri

Evo naprimjer da je srbija pobjedila; dali biš ti šta fizički izgubio u svome životu?
Stvarno mi nije jasno pa me zanimaju mišljenja.
E svašta.
Čitam neke komentare i jednostavno ne vjerujem.
Pa koliko vi ljudi imate godina i koliko uopće znate o svim događajima koji su predhodili ratu?
Zar mislite da je to neki COD scenarij pa da u pozadini vrtite trainer i budete nedodirljvi?
Nemoje, molim vas, pisati gluposti o ostanku u jugi, nekim velikim ovim ili onim državama i sličnom šitu jer ukoliko ste
mlađi po godinama jednostavno ne možete zamisliti situaciju kada se politika odluči igrati ljudskim životima.
mislim da sve to i nije imalo previše smisla-tak i tak bi izašli kad.tad iz juge, jer nas EU hoće samo za sebe (da nas iskoriste).
a bilo je glupo ratovat, zato jer smo sa tim ratovanjem potrošili JAKO važenih 10 godina - kompjuterizaciju smo praktički prespavali.

Neznate mi odgovoriti na moje pitanje. može neko odg.
E pa vidiš ja bi rađe živio u jugi nego slobodnoj hrvatskoj. ma ustvari totalno mi je svejedno. Bez cilja su se trgali.
p.s. ne želim svađu i najbolje bi bilo da se locka tema
Evo naprimjer da je srbija pobjedila; dali biš ti šta fizički izgubio u svome životu?
Stvarno mi nije jasno pa me zanimaju mišljenja.
E pa vidiš ja bi rađe živio u jugi nego slobodnoj hrvatskoj. ma ustvari totalno mi je svejedno. Bez cilja su se trgali.
Ja sam reko da je meni totalno sve jedno di smo i da nije vrijedno onoliko patnje, i suza za ovo jer bi se kad tad ovih godiina razdvojili bez agresije.
Žalosno.
Ja sam reko da je meni totalno sve jedno di smo i da nije vrijedno onoliko patnje, i suza za ovo jer bi se kad tad ovih godiina razdvojili bez agresije.
Žalosno.
I
je bila na godišnjici pada Vukovara (i moto klubovi iz cijele RH su se isto skupili, kao i MK Županja) i odali počast poginulim braniteljimaStvarno ne rzumijem današnje generacije ,dok su moje kolege a i ja zajedno s njima dali svoj maleni doprinos ostavrenju naše države
i dok sam pola rodbine izgubio u Vukovaru ,svoju kuću,obitelj razbucana na sve strane ,a nitko se nije u potpunosti oporavio
od svega što smo proživili ,ovdje mlađa godišta raspravljaju da se vrati Yuga,e to stavrno nisam očekivao,ali sa žalošču gledam
kako nikoga više nije briga niti za branitelje i njihove probleme pa stoga nije ni čudo da mladost nije ni briga(čast izuzecima).
Da li vi mlađi imate pojma koji je to bio entuzijazam borbe i borbenosti,da li vi uopće shvaćate kako je kad vam migovi prelijeću
preko glave a vi sanjate o Zagrebu i kako ću reći profesoru da me gađaju i da ne mogu spremiti ispit za jesen,mozak se jednostavno mora baviti
takvim stavrima da zaboraviš bar ne trnutak strahote koje te okružuju.Pizajte okolo ljude -branitelje -a oni će vam s tugom ili bijesom odgovoriti,
ali ne zato što ne vole svoju državu nego zato što bi još jedan život dali, samo da takvi koji ne žele Hrvatsku ,ne bi slučajno poželili nešto drugo ,a niti znaju
kako je bilo, niti znaju o čem pričaju .Istina izgubih par godina ali nadoknadilo se to ,prebrodilio ,a ipak sam sretan što sam u Hrvatskoj svojoj.
Počast svim braniteljima i kolegama i toliko od mene o ovoj temi.
uglavnom, laka vam zemlja ljudi, u nadi da ce vukovar sto prije postati barem dio onoga sto je bio..
Stvarno ne rzumijem današnje generacije ,dok su moje kolege a i ja zajedno s njima dali svoj maleni doprinos ostavrenju naše države
i dok sam pola rodbine izgubio u Vukovaru ,svoju kuću,obitelj razbucana na sve strane ,a nitko se nije u potpunosti oporavio
od svega što smo proživili
Od mene samo par rijeci, ukratko ... slazem se sa svakom rijeci koju je napisao macak, i neka je vjecna slava svim onima koji su dali zivot za svoju rodbinu , prijatelje i buduce generacije, u koje i sam spadam ... ne samo u Vukovaru nego na svim crtama obrane, a ovim "jugonostalgičarima", rodjenim poslije rata (:D) i upoznatim sa svim blagodatima koje jugoslavija pruzala je pametnije da ne mlate gluposti ...
Stvarno ne rzumijem današnje generacije ,dok su moje kolege a i ja zajedno s njima dali svoj maleni doprinos ostavrenju naše države
od svega što smo proživili
Čini mi se da je ova tema malo preozbiljna za većinu nas sudionika na ovom forumu.
Ne volim ovakve teme, želim biti što dalje od njih, ali vidim da mi to ne uspijeva čak ni na ovom forumu koji ne bi trebao
imati nikakve veze sa politikom.
Ovdje se vrlo lagano i ležerno daju izjave povodom jedne teške teme.
Ne znam tko ima i kakva ima iskustva vezana za prošli rat, ex-Jugoslaviju, tko šta misli o Srbima, Hrvatima, demokraciji, Hrvatskoj...itd.
Rat je najgore ljudsko rješenje, ali dešava se i biti će ga i u budućnosti, možda ponovno i na ovim prostorima. Sjeme je posijano, niče, a
materijala ima.
Volio bih da si svi postavite pitanje kakav je to osjećaj čekati tenkove sa zoljom u nekoj jami, ali isto tako i kakav je osjećaj terati tenka u jednoj takvoj situaciji. Da li to ima nekakve veze sa Brothers in arms ili možda sa Call of duty?
A sa postavljanjem raznih hipoteza nećemo nigdje dospjeći, niti mislim da je ovaj forum mjesto za to.