Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.351.611
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen CPU
chaselol kaže...
_mark0_69 kaže...

S obzirom da tek 20% 1800x-ica može na 4.1ghz 24/7 pod vodom bilo bi nerealno očekivati da će se 4c/8t klokat za (u ovom slučaju) ogromnih 300 dodatnih mhz.

8 jezgri kad se clocka proizvodi dosta vise toplote nego 4 

Da, ali izgleda da arhitektura traži ogroman napon za više taktove, bez obzira na broj jezgri. Probali su ljudi isključit pojedine jezgre i pomogne malo ali čak ni 1c/1t na 1.6v za 4.5ghz nije pogodno za 24/7. No naravno možemo se nadati, što bude bolji kloker to bolje.

17 godina
overhaul kaže...
Bulldozer kaže...

khm.. sutra pre gigabyte ploče da malo koristimo ryzena ;)

E daj mi reci, gdje kod nas dolazi sa wrath kulerom? Imam kolegu koji bi novi komp, ali striktno radni, 
pa nebi ništa OC-ao da si ne komplicira (nije neki entuzijast ni znalac). Dakle, njemu bi bio idealan 
stock, pa me zanima kako je s time kod nas?

Uz Ryzen R7 1700 ide Wraith Spire hladnjak, a on taj proc na defoltnim postavkama ohladi bez problema.Sve ostalo je na dolnjem videu, dakle ko hoče može i malo klokat proc bit če ok. U praksi to je poznata idealna/vrlo štedljiva Ryzen CPU frekvencija, dakle do 3.3ghz za to je dolnji link.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=166&jumpto=5326022&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 0:19 (rambox).
10 godina
AMD Ryzen CPU

Svi bi nešto overklokali, ko da bez toga ne ide, šta fali stock frekvenciji i 65W TDP-u? 

17 godina
EricCartman kaže...

Svi bi nešto overklokali, ko da bez toga ne ide, šta fali stock frekvenciji i 65W TDP-u? 

Pa za ovo što kolega radi, dakle isključivo video montaža i encoding - definitivno se slažem.
Em je Ryzen savršen za to, em vjerujem da na 1700 to što radi, Wraith bude dostatno ohladio, jer dok se montira, tj. ručno štrika, nije neko cpu opterećenje.
Super vijest dakle da je i kod nas sa njime. Ušteda :)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
AMD Ryzen CPU

Evo prvi test. cijeli moj setup, idle 2.0ghz 60W, temp 44(venilatori na auto, znači min rpm). aida stres test sve jezgre 3.5ghz 150W, temp max 67(ventilatori na max).

17 godina
odjavljen
ranko091 kaže...

Evo prvi test. cijeli moj setup, idle 2.0ghz 60W, temp 44(venilatori na auto, znači min rpm). aida stres test sve jezgre 3.5ghz 150W, temp max 67(ventilatori na max).

Idle 44 stupnja sa NH-D15???

Freak Show Inc.
13 godina
protjeran
ansha kaže...
Valentin17 kaže...
BOOMboy kaže...

Samo nešto ulažeš,ovim tempom ostat ces bez gača :)

Ma ulaže on sad bi ti ja rekao što, priča samo bezveze, ništa više.

Ja da pricam bez veze? Vi svi ostali pricate bez veze jer nitko nije ni blizu da mi uzme komp...

Sta treba napravit da ti se uzme komp ? Evo dolje slika kako bi se trebao hladit 1800x . Slika je od frendovog kompa . 

Nemoj se prkosit gravitaciji .
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 10:40 (Adict).
18 godina
odjavljen
Friday kaže...
ranko091 kaže...

Oduzmi 20 stupnjeva X verzijama.

17 godina
odjavljen
XXX kaže...
Friday kaže...
ranko091 kaže...

Senzori krivo ocitavaju ili sta?

Freak Show Inc.
14 godina
protjeran
To s temperaturama je sve skupa jos uvijek dosta nepouzdano koliko sam uspio procitati, sumnjam da je njegovo ocitanje bas pouzdano, a ovo -20 jos manje.
10 godina
AMD Ryzen CPU

Stigla i do mene Noctua, brzinska usporedba na 3.7GHz:

STOCK: Idle 30-35, Load cca 70

NOCTUA: Idle 25-30, Load cca 55

Sve na Silent profilu, Noctua je praktički nečujna. Opet su diskovi najglasnije komponente ;)

17 godina
Friday kaže...

moguće. nemam onaj pištolj za mjerenje topline. ali na dodir blok je leden.

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Dakle ti box hladnjaci nisu bas nesto?

Freak Show Inc.
10 godina
AMD Ryzen CPU

Pa bolji jesu od dosadašnjih stock hladnjaka, čak i za umjereni OC, no netko tko je naviknut na tišinu će ga mijenjat

17 godina
odjavljen
Friday kaže...

war3_tft kaže...
To s temperaturama je sve skupa jos uvijek dosta nepouzdano koliko sam uspio procitati, sumnjam da je njegovo ocitanje bas pouzdano, a ovo -20 jos manje.

To nije pitanje stava/mišljenja, nego činjenica pa se nema što vjerovati i sumnjati: AMD je jasno rekao da zbog normalizacije performansi ventilatora, 1700X i 1800X vraćaju sve temperature s dodanih 20°C.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
14 godina
protjeran
Sudeci po ovom videu

i nije toliko bucan cak i na max rpm.
14 godina
Friday kaže...

A što bi ti od box hladnjaka ?

13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

ovaj box hladnjak od ryzena je odlican, svaka cast.

onaj tko ne misli radit OC, nema potreba za aftermarket rjesenjem 

16 godina
protjeran
Timo kaže...

ovaj box hladnjak od ryzena je odlican, svaka cast.

onaj tko ne misli radit OC, nema potreba za aftermarket rjesenjem 

Samo sta nema puno tih sta ce uzet 1700 a nece clockat, pogotovo gameri...

17 godina
itomic009 kaže...
Friday kaže...

Zakaj uopče odgovaraš na namjerno trolanje, pa vidiš da trola bezveze/piše gluposti a modovima to eto uopče ne smeta.Nije to više(nažalost) onaj stari Bug, gdje si za oftopičarenje ili trolanje odma dobil žutanjak.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=103&jumpto=5313985&sort=asc&view=flat

18 godina
odjavljen
Friday kaže...
XXX kaže...
Friday kaže...
ranko091 kaže...

Prebaci nekoliko stranica unazad, dao sam link na obavijest iz AMD-a.

17 godina
odjavljen
rambox kaže...
itomic009 kaže...
Friday kaže...

Zakaj uopče odgovaraš na namjerno trolanje, pa vidiš da trola bezveze/piše gluposti a modovima to eto uopče ne smeta.Nije to više(nažalost) onaj stari Bug, gdje si za oftopičarenje ili trolanje odma dobil žutanjak.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=103&jumpto=5313985&sort=asc&view=flat

Daj rambox idi prolistaj malo pravopis ili bilo kakvu drugu knjigu na HR jeziku

Freak Show Inc.
16 godina
Tonči kaže...

To nije pitanje stava/mišljenja, nego činjenica pa se nema što vjerovati i sumnjati: AMD je jasno rekao da zbog normalizacije performansi ventilatora, 1700X i 1800X vraćaju sve temperature s dodanih 20°C.

cek nisam bas upucen zadnjih dana vezano za ryzen jel to opet ona neka stara skola amd-a sa tim temperutrama sve do 40°C je neki fail a preko su im tocne temperture ili je obratno.

17 godina
odjavljen

Kako bi osigurali da ventovi rade kako treba, dok ne srede kontrolni softver, reportane temp. su 20°C veće na 1700X i 1800X nego što jesu na senzorima.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Procesori su hladni dodir, znači ne griju se. Odradili su hardverski odličan posao ali po obićaju shebali senzore. Prest metoda bila i ostala najpreciznija. Ak ne peče super je 

14 godina
protjeran
Sta se desilo s prvim informacijama oko ryzena da ce imati masivan igpu, sve sto smo citali se ostvarilo osim toga?lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Sta se desilo s prvim informacijama oko ryzena da ce imati masivan igpu, sve sto smo citali se ostvarilo osim toga?lp

Bice APU sa Ryzen jezgrama 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
18 godina

pa imas ga u pro-u vec 

17 godina
Stjepanj kaže...

To su bile samo usputne glasine, uostalom to ti je napisano u prvom postu ove teme, ili ovo dole kaj sam ja prokomentiral.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=0&jumpto=4628172&sort=asc&view=flat

Na kraju eto ti najnovijih glasina, ipak sasvim očekivano AMD X399 platforma+16/32 CPU+Quad Chanell memorija itd.U svemu tome najzanimljivija je cijena, navodno če jedan takav proc koštat tu negdje oko 1000-1200dolara.

https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/amd_are_rumoured_to_be_creating_a_consumer-oriented_16-core_ryzen_cpu/1

S obzirom kolko je štedljiv Ryzen CPU do 3.3ghz, 16/32 CPU neče imat nikakvih problema sa visokim TDP-om.Onako usputna okvirna prognoza, 16/32 CPU hm vjerojatno stock frekvencija 2.4ghz TDP 140W.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=166&jumpto=5326022&sort=asc&view=flat

Eto današnjih friških glasina, a dolaze od onih Francuza(Canard PC Hardware) koji su prvi neslužbeno testirali 8/16 Ryzen ES proc.Nisam uopče puno fulal, dakle 16/32 proc na nekoj budučoj X399 matičnoj ploči+citirani detalji.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=45&jumpto=5257053&sort=asc&view=flat

https://twitter.com/CPCHardware/status/843099198799187968

"There are many Ryzen 16C / 32T focused HEDTs planned on X399 in 4/6 months. Clocks ~ 2.4 / 2.8G. 2 dies MCM. 4 chan DDR4. Socket LGA SP3r2. ~ 150W"

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 18:41 (rambox).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice