Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.351.611
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: AMD Ryzen CPU
DarthMarkus kaže...
Friday kaže...

E, ajd sad da se vratimo malo na ryzen. Ovlas sam pogledao ove najave i nije mi jasno kako ova nova serija ima tako niske taktove? Zar nije bilo govora da ce to sad biti i5 killer i sta ja znam sta? Pa i5 su gaming procesori, kako to oni misle sahraniti i5 procesore sa tim taktom?

A jel te zanima dal " smrdi " ?

Mislis na papiru i to? Imamo dezurnog eksperta za cpu design pa se ja ne bih petljao u to. Meni je samo nejasna nisa ovih procesora - tko ce renderirati taj ce uzeti jace. Tko hoce maks FPS taj ce uzeti intela. A za sve drugo ti je posve svejedno sta ces uzeti pa onda mozes onog pentiuma za 500 kn. Ili ja ne vidim neku ocitu prednost?

Freak Show Inc.
14 godina
Friday kaže...
DarthMarkus kaže...
Friday kaže...

E, ajd sad da se vratimo malo na ryzen. Ovlas sam pogledao ove najave i nije mi jasno kako ova nova serija ima tako niske taktove? Zar nije bilo govora da ce to sad biti i5 killer i sta ja znam sta? Pa i5 su gaming procesori, kako to oni misle sahraniti i5 procesore sa tim taktom?

A jel te zanima dal " smrdi " ?

Mislis na papiru i to? Imamo dezurnog eksperta za cpu design pa se ja ne bih petljao u to. Meni je samo nejasna nisa ovih procesora - tko ce renderirati taj ce uzeti jace. Tko hoce maks FPS taj ce uzeti intela. A za sve drugo ti je posve svejedno sta ces uzeti pa onda mozes onog pentiuma za 500 kn. Ili ja ne vidim neku ocitu prednost?

Na papiru, na papiru...Kako drugo ?

Inače, prednost je očito i dalje u core countu i smtu (kad ga full upogone).

12 godina
Valentin17 kaže...

Ja evo sada upravo ovo pišem s računala koje ima Asrock H81M HDS R2.0 ploču,

sranje malo radi, malo ne, malo daje sliku, malo ne, pa se ne želi upaliti nego

ulazi u "loop" pali gasi, RAM stavim u drugi utor pa radi jedno vrijeme,

onda se opet zblesira pa opet premjestim ram u prvi utor pa opet radi,

tako u krug dok jednom sve ne bacim kroz prozor, sa Asrockom imam samo

probleme i svaki put kad mu dam novu priliku, to mi živce podere.

nemoj mi to govoriti, naručio sam asrock h110m-itx/ac s onim popularnim pentačem za dječji komp, samo zato jer ima hdmi i wifi

a sve skupa sam uzeo jer mi je pun nižepopisani drkanja po njihovom starom kompu koji malo radi-malo ne radi, a za njihove potrebe je bio sasvim dovoljan

sad ako mi ova ploča bude dizala živce, popizdit ću

9 godina
picajzla0707 kaže...
....

nemoj mi to govoriti, naručio sam asrock h110m-itx/ac s onim popularnim pentačem za dječji komp, samo zato jer ima hdmi i wifi

a sve skupa sam uzeo jer mi je pun nižepopisani drkanja po njihovom starom kompu koji malo radi-malo ne radi, a za njihove potrebe je bio sasvim dovoljan

sad ako mi ova ploča bude dizala živce, popizdit ću

ne zamaraj se vjerovatno će ti asrok radit ok, a kolegi gori je možda ram pokvaren.

par ljudi šta znam tu s otoka šta je imalo/ima asrock ploće i niko nije zadovoljan,a ima sam am2+3 i sad x99 i za ćudo oba puta nemam nekih bitnih problema.

12 godina
DarthMarkus kaže...
The_Fichek kaže...

S cim su ti tocno otisli zivci na Asus Hero VIII??

Sa mjenjanjima biosa i nestablnim OC-om.

Bez uvrede, ali mozda je do tebe kaj se tice nestabilnog OCa, ipak ploca ima hiljadu opcija za tweakanje..

17 godina
TheDarkSide kaže...

Pa ima istine i u varijantu 1700 pa clockat ga, ionako ce ic noctuin kuler gore, tako da trebalo bi sve to hladit bez problema na 4.0, pa i nagore. Nekako nisam fan vodenog hlađenja i da mi voda cirkulira po kucistu :D

Integrirano vodeno kakvo je danas najraširenije je vrlo sigurna stvar, jer uglavnom nemožeš po njemu ništa prčkati da bi procurilo. 
Ali koliko meni iskustvo govori, nije to nešto (ako izuzmemo najjače tower hladnjake) superiorno dobrom zračnom. Ima prednosti
što je više prostora na matičnoj, ne smeta visokim memorijama, i topao zrak generira dalje od same matične, dolazi po defaultu sa više opcija 
pričvršćivanja pa čovjek nemora brinuti o svakom božjem socketu koji izmisle, ali dosta je skuplje.
....
Ima li kakav info, kako sad stoje stvari po našim dućanima glede hladnjaka koji sigurno imaju AM4 i dali je netko nailazio na probleme sa kompatibilnošću sa pojeidnim tipovima rama na nekim pločama?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
The_Fichek kaže...
DarthMarkus kaže...
The_Fichek kaže...

S cim su ti tocno otisli zivci na Asus Hero VIII??

Sa mjenjanjima biosa i nestablnim OC-om.

Bez uvrede, ali mozda je do tebe kaj se tice nestabilnog OCa, ipak ploca ima hiljadu opcija za tweakanje..

Nigga please...

*ebavo sam se dosta sa D0 Nehalemom iz kojeg sam uspio izvuć zadnji atom snage, bez da sam jednom flashao bios, tako da je meni UEFI dječija igračka

Inače 2202 radi mi ko urica sad...

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.3.2017 0:06 (DarthMarkus).
17 godina
Bulldozer kaže...

khm.. sutra pre gigabyte ploče da malo koristimo ryzena ;)

E daj mi reci, gdje kod nas dolazi sa wrath kulerom? Imam kolegu koji bi novi komp, ali striktno radni, 
pa nebi ništa OC-ao da si ne komplicira (nije neki entuzijast ni znalac). Dakle, njemu bi bio idealan 
stock, pa me zanima kako je s time kod nas?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
neaktivan

1700 dolazi sa hladnjakom, 1700x i 1800x bez.

14 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Isto šugavi monopol je trenutno, links je uzeo 99% zaliha od dobavljača i sad sve trgovine koje oće prodat moraju uzet od linksa.. naravno links uzme parsto kuna pa i druga trgovina mora itd.. 

13 godina
neaktivan
Friday kaže...

Sve i jedan Ryzen CPU je otkljucan i moze se clockati, mene zanima najvise ovaj 4c/8t model ako on bude isao na 4-4.5ghz za tu cifru bice mrak 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.3.2017 1:32 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

Kao sto sam neuspjesno objasnjavao u temi stvar je tu pozicioniranja procesora na trzistu...

Realno svaki 6 core em vjerojatno ima ove 2 jezgre ispravne em 99% moze raditi na istom taktu kao 1800x...

ali problem je sto kada bi R5 imali taktove slicne R7 performanse bi bile preslicne da opravdaju razliku u cijeni...

Naravno OC ce uzeti R5 1600 i dovidenja, ali generalno govorim ima dosta ljudi koji gledaju stock perf.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.3.2017 2:24 (Zoidberg).
14 godina
protjeran

pa gotovo su identični, a bježe zbog cijene ;)

13 godina
neaktivan

Cekaj koju vi onda predlazete maticnu za AM4 onda? Nije mi bitna cjena, da je stabilna i da ne radi drame. Neki spominju gigabaytove, neki asus a treci asrock. Asrock osobno nikad nisam imao pa neznam ni sta ocekivat, dosad sam imao najvise gigabyte i MSI maticne. Uzet Hero ili najbolju od gigabayta?

Origin ID: ReaLazio
14 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Gigabyte AX 370 Gaming 5 ili gaming 7 ako tražiš najbolje, najstabilnije itd

13 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Gigabyte AX 370 Gaming 5 ili gaming 7 ako tražiš najbolje, najstabilnije itd

Koju zapravo gigabayte gura da im je najbolja? 5 ili K7?

Origin ID: ReaLazio
14 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

5ica

15 godina
dabar_solta_V2 kaže...
a kolegi gori je možda ram pokvaren.

Isproban je drugi RAM, bez brige.

Ja nikad u 15 godina još nisam imao Asrock ploču koja je radila duže od možda par mjeseci ispravno,

problemi sa USB utorima, pregrijavanjem VRMa, chipseta, ne radi utor za GPU, blesira se bez razloga,

ne radi utor za RAM, a da ne govorim koliko sam reklamirao da su bile mrtve iz kutije.

Ali sa ASUSom, Gigabyteom nikada, ali nikada nisam imao većih problema, te ploče jednom ugradiš

i zaboraviš na njih, MSI je u redu, iako te ploče kupujem samo za donjio dio segmenta.

picajzla0707 kaže...

A baš i nema nekih izbora ako želiš WIFI i ITX ploču, a budeš vidio, ako radi, super, ako ne,

a jebga, mijenjaj ju, samo mene to živcira kad moraš to raskapati iz ITX maloga kućišta,

pa poludiš kad nema puno mjesta.

ps. ja bih to probao spojiti na stolu, bez ugradnje u kućišta, pa ako radi, onda ga složiš komplet.

Bulldozer kaže...

5ica

Bome cijenovno više odgovara nego ASUS.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.3.2017 6:50 (Valentin17).
17 godina
Valentin17 kaže...
dabar_solta_V2 kaže...
a kolegi gori je možda ram pokvaren.

Isproban je drugi RAM, bez brige.

Ja nikad u 15 godina još nisam imao Asrock ploču koja je radila duže od možda par mjeseci ispravno,

problemi sa USB utorima, pregrijavanjem VRMa, chipseta, ne radi utor za GPU, blesira se bez razloga,

ne radi utor za RAM, a da ne govorim koliko sam reklamirao da su bile mrtve iz kutije.

Ali sa ASUSom, Gigabyteom nikada, ali nikada nisam imao većih problema, te ploče jednom ugradiš

i zaboraviš na njih, MSI je u redu, iako te ploče kupujem samo za donjio dio segmenta.

Ha, Asrock je nekad bio popriličan treš. Možda ne baš ko ECS i slični, al tu negdje. Zato sam se poprilično iznenadio kad sam vidio pred koju godinu da su sad nešto turbo ultra.

Al zanimljivo, ploča koju ti imaš radi kod mene (i3 4130T) već 2+ godine bez ikakvih problema. Začudo! :)

Tako da... vjerojatno zrak oko tebe ne odgovara Asrocku :)

Hey, it’s George… I’ve got nothing to say...
9 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Uvjek se pitam što se deslilo sa DFI-jem koji je bio dosta na glasu.

Bumpam pitanje.

PS moje iskustvo s dugotrajnim korištenjem 4 ASRock matične ploče je odlično, nikad niti jedan problem.

My pleasure darlin
17 godina
AMD Ryzen CPU

1600x u igrama će bit podjednak i5 7600k ali u renderiranju je daleko jači.https://videocardz.com/67408/amd-demos-ryzen-5-1600x-performance

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.3.2017 10:09 (dery).
17 godina
odjavljen
dery kaže...

1600x u igrama će bit podjednak i5 7600k ali u renderiranju je daleko jači.https://videocardz.com/67408/amd-demos-ryzen-5-1600x-performance

Taj video je informativan kao vremenska prognoza u Irskoj...

Freak Show Inc.
18 godina

Lisa Lu bi mogla frizera promijenit.

Mada, vise mi izgleda ko da se Jen-Hsun Huang obuko u zensku

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Može li netko od vas koji se kuže u hw pogledati ovo Klik i reći ima li to smisla jer koliko sam ja shvatio problem kod Ryzena je u arhitekturi koji se ne može riješiti softverski.

16 godina
protjeran
nixass kaže...

Lisa Lu bi mogla frizera promijenit.

Mada, vise mi izgleda ko da se Jen-Hsun Huang obuko u zensku

Jebote!!!! Otkrio si urotu epskih razmjera, pa oni su ista osoba, 105% sigurno 

14 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

stay tuned

12 godina
Friday kaže...

meni je jasno da si ti razočaran vremenom u irskoj, ali nije u redu pljuvati po novoj domovini koja te tako nesebično primila

ja da sam irac, sad bi ti rekao - sjedni na traktor i vozi ako ti se ne sviđa ovdje

10 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Friday kaže...

meni je jasno da si ti razočaran vremenom u irskoj, ali nije u redu pljuvati po novoj domovini koja te tako nesebično primila

ja da sam irac, sad bi ti rekao - sjedni na traktor i vozi ako ti se ne sviđa ovdje

Imas pravo, tako ja slavoncima i hercegovcima u Dubrovniku.

17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Friday kaže...

Tebi je TO jasno iz ovoga sto sam ja napisao? Pa vidoviti milan je onda mala beba za tebe...

Freak Show Inc.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice