Općenito o kupnji hardvera u EU izdvojena tema

poruka: 2.170
|
čitano: 638.278
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Općenito o kupnji u EU
Praedator kaže...
Svenos kaže...

Ali nemoj da ti oni slažu komp nego kupi komponente i sam ga složi.

Jer ako ga oni slože ti ga nesmiješ otvarati i kada nešto krepa moraš cijeli komp slati njima što je 3 puta skuplje nego da šalješ samo grafičku karticu.

To jednostavno nije istina, smije ga otvarati i ne gubi nikakvu garanciju, jer je dobio garanciju na svaku komponentu!

Svrzic kaže...
Ekipa znam da nije hardver, ali je EU :D
Zanima me, ako bi mi frend slao 5kg nuttele (11eura) iz munchena u zagreb, dali bi se uopce to smjelo slat, ako da, dali ima neka posebna rutina ili postarina posto je u pitanju hrana, te koliko bi me otprilike kostala postarina za to?

To ti ne bi bilo isplativo, poštarina će ti biti jako skupa zbog težine.

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Pa kada ga sklope i stave naljepnicu nesmije ga otvarati jer gubi garanciju. WTF?!

(Nuttela) Njemačka pošta cijene slanja paketa.

Prouči malo, ja neznam njemački. http://www.dhl.de/de/paket/pakete-versenden/weltweit-versenden/paket.html

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2013 9:29 (Praedator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Svrzic kaže...
Ekipa znam da nije hardver, ali je EU :D
Zanima me, ako bi mi frend slao 5kg nuttele (11eura) iz munchena u zagreb, dali bi se uopce to smjelo slat, ako da, dali ima neka posebna rutina ili postarina posto je u pitanju hrana, te koliko bi me otprilike kostala postarina za to?

Poštarina bi te ispala više nego nuttela, barem je tak bilo prije ulaska RH u EU. Ne znam ako su cijene poštanskih usluga išle dole od onda.

13 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Mislim da se tu neradi o isplativosti nego o samoj kvaliteti i okusu Nuttele iz njemačke i kod nas.

Probao sam, razlika je velika.

Isto kao Milka čokolade {#}

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Praedator kaže...

Pa kada ga sklope i stave naljepnicu nesmije ga otvarati jer gubi garanciju. WTF?!

Ne, ako skineš naljepnicu gubiš pravo na besplatnu dijagnostiku, i to je to.

Praedator kaže...

Mislim da se tu neradi o isplativosti nego o samoj kvaliteti i okusu Nuttele iz njemačke i kod nas.

Probao sam, razlika je velika.

Isto kao Milka čokolade {#}

To je stvar ukusa, kvaliteta je jednaka. U našoj verziji se manje osjeti vanilija, pa ima malo drukčiji okus. Meni je naša bolja. Sve piše na tegli.

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2013 10:10 (Jakovp).
17 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

najboljih 5 stvari kod ulaska u eu a glede kupovine informatičke opreme:

a) nema dodatnog poreza (istina da ste imali povrat poreza od zemlje gdje ste kupili

PC komponentu, ali taj porez je u pravilu bio manji nego onaj

koji ste platili u hrvatskoj)

b) nema plačanja carine

c) što god zaželite možete kupiti jer u većini boljih dućana imaju sve što je bilo koja tvrtka izbacila na tržište

(a ne da ako želite kupiti neku komponentu koja nije uobičajena a postoji ovlašteni zastupnik u hr, svi

reselleri vas gledaju kao da ste idiot, a slučajno da vam nije palo na pamet da pitate za komponentu od 

tvrtke koja nema zastupnika u hr)

d) jeftinije kupovanje (na samostalno složenu kompletnu konfiguraciju; hr 12900 kn  -  eu 1510 € = 198 €) 

(neka vam auto troši 7,5l/100km i da putujete 500km do dućana i 500km natrag to je 100€; ušteda 735kn)

(a svi imate neku rodbinu, prijatelje i sl. u eu; pošaljete mail što i gdje kupiti i donesu vam kada dolaze u hr)

e) uvjeti garancije istovjetni a ovisno o komponenti i bolji nego u hr

(slanje poštom 2-3 dana servis do 10 radnih dana, povrat poštom 2-3 dana)

(troškove poštarine ne snosite vi ako je komponenta neispravna)

dodatno:

zašto da plačate porez od 25% u hr kada možete drugdje platiti manji u maloprodaji

zašto da kupujete po cijenama koje su i do 54% veće od nabavne 

(provjereno - nabavna cijena jednog kućišta prije ulaska u eu= 60€ + 15% carine = 69€ + 25% pdv = 86.25€ = 651kn;

kućište se u hr dućanima prodaje za cca. 1000kn )

da ne govorimo o cijenama nakon ulaska u eu - načelno, hr tvrtka kupi nešto na veleprodaji od eu tvrtke i plaća samo porez,

carine nema više (pustite priče o nabavi robe iz us ili kine svi imaju predstavništva u eu i narudžba robe se vrši sa skladišta u eu)

5 1 hvala 1
13 godina
Općenito o kupnji u EU

Jel znate neke računalne dućane u Grazu????

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hrčak kaže...

Jel znate neke računalne dućane u Grazu????

Ditech, E-Tec i Conrad koji bas nije računalni dućan ali imaju neke sitnice.

13 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU
Wow, you have beaten the internet today lol.
Ok, to je sve sto me zanimalo. I zaboravio sam koji je ono bio biser koji je rekao da ako ja kupim dijelove i oni mi sloze u trgovini i stave naljepnicu da gubim garanciju... Ti si stvarno biser i po, pa mi biseru objasni kako cu cistiti i odrzavati konfu? Naravno da smijes otvarat, to i poticu prodavaci!
Uglavnom, hvala na pomoci... :)
We will destroy ourselves as a nation, species and people over time. Respect and value every moment you have, because you wont get another chance.

1 9 hvala 0
14 godina
protjeran
Svenos kaže...
Wow, you have beaten the internet today lol.
Ok, to je sve sto me zanimalo. I zaboravio sam koji je ono bio biser koji je rekao da ako ja kupim dijelove i oni mi sloze u trgovini i stave naljepnicu da gubim garanciju... Ti si stvarno biser i po, pa mi biseru objasni kako cu cistiti i odrzavati konfu? Naravno da smijes otvarat, to i poticu prodavaci!
Uglavnom, hvala na pomoci... :)

Pa biseru šta onda uopće pitaš išta kad ti znaš sve. Ako ti čovik pokušaje pomoći ili dati savjet ne triba odma srati po njemu...

Naljepnice su se stavljale (barem je tako prije bilo u praksi) na već gotove konfiguracije koje taj dućan prodaje. Naljepnice se, koliko ja znam, nikad nisu stavljale na kućišta, odnosno konfiguracije koje je kupac sam izabrao pa od dućana samo zatražio uslugu slaganja

13 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Biseru tako je bilo nekada, ja sam napisao ono sto sam dozivio davno, ako nije tako super za tebe,

ali prije se konfe nisu smjele otvarati ako su imale naljepnicu preko stranice i zadnjeg dijela kucista.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
8 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Mitch kaže...

Nutella uopće nije njemačka nego talijanska koja je usput najbolja.

Ne svima, to što je nešto različito ne znači odmah da je i bolje.

DamageHigh kaže...

I?

Njemačka je bolja nego poljska koja se prodaje u većini dućana u Hrvatskoj, osim u Mulleru...

100 puta ponovljena laž postaje istina... Sigurno vam je netko rekao da je talijanska bolja prije nego što ste ju probali.

Volume kaže...

Pa biseru šta onda uopće pitaš išta kad ti znaš sve. Ako ti čovik pokušaje pomoći ili dati savjet ne triba odma srati po njemu...

Naljepnice su se stavljale (barem je tako prije bilo u praksi) na već gotove konfiguracije koje taj dućan prodaje. Naljepnice se, koliko ja znam, nikad nisu stavljale na kućišta, odnosno konfiguracije koje je kupac sam izabrao pa od dućana samo zatražio uslugu slaganja

Krivo znaš. Uzimao sam par puta takve konfiguracije, i pogodi, svaka je imala naljepnicu.

Praedator kaže...

Biseru tako je bilo nekada, ja sam napisao ono sto sam dozivio davno, ako nije tako super za tebe,

ali prije se konfe nisu smjele otvarati ako su imale naljepnicu preko stranice i zadnjeg dijela kucista.

Još jedna glupost, naravno da su se smijele otvarati.

Svi smo mi Mentalist.

1 5 hvala 0
14 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Volume kaže...

Krivo znaš. Uzimao sam par puta takve konfiguracije, i pogodi, svaka je imala naljepnicu.

Praedator kaže...

Nije istina, konfiguracije koje kupac sam sastavlja nemaju naljepnicu na kućištu, to ako netko takvo nešto radi je druga stvar. Kupac dućanu može platiti uslugu sastavljanja (neki dućani to rade i besplatno) ili može sam sastaviti ono šta je kupio. Nazovi npr. Links pa provjeri sam

Nije glupost već se takva kućišta nisu smjela otvarati, ali kako sam rekao takvo je prije bilo pravilo, neznam jeli još uvijek to praksa. I sam sam radio u dućanu u kojem smo stavljali takve naljpnice i u slučaju da kupac vrati kućište na servis s potrganom naljepnicom garancija više ne bi vrijedila. Te naljepnice su se stavljale iz razloga šta se svaki kupac ne mora kužiti u ono šta je kupio, ali je npr. od prijatelja čuo da bi mu bilo dobro promijeniti koji komad hardvera pa se na matičnu ploču pokušalo gurati svega i svačega i time oštetilo komponente. Ne bih vjerovao čega sam se sve nagledalo...

17 godina
Jakovp kaže...

Praedator kaže...

Mnoge firme koje su slagale konfe su stavljale te naljepnice, čije bi skidanje bio uzrok gubitka jamstva.

Nije to bilo ništa neobično.

16 godina
odjavljen
Općenito o kupnji u EU

Da zovem Links i pitam? Nema potrebe jer je jedna konfiguracija kupljena kod njih dobila tu naljepnicu, i pitao sam ih šta gubim skidanjem, pa su rekli samo pravo na besplatnu dijagnostiku.

Ali dobro, vjerujete u šta god, ja to znam iz svog iskustva, a vi kako želite.

I nitko vam nema pravo oduzeti garanciju na komponente, bilo bi apsurdno da je suprotno.

Svi smo mi Mentalist.

1 3 hvala 0
14 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Da zovem Links i pitam? Nema potrebe jer je jedna konfiguracija kupljena kod njih dobila tu naljepnicu, i pitao sam ih šta gubim skidanjem, pa su rekli samo pravo na besplatnu dijagnostiku.

I nitko vam nema pravo oduzeti garanciju na komponente, bilo bi apsurdno da je suprotno.

Onda ću im ja poslati mail pa ćemo vidit tko je u pravu

17 godina
Jakovp kaže...

Ne bi bilo nimalo apsurdno jer 99% ljudi nema znanja za ikakvo diranje mašine iznutra.

Nekad su te naljepnice tome služile, ali danas kad je prodaja loša, bazira se na komponentama i slično nemaju smisla.

16 godina
odjavljen
Volume kaže...

{#}

Govorim ti da sam već kupovao u Linksu tako, pa koliko tvrdoglav moraš biti?  Klasičan problem foruma.

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Klinac ajd prestani.

Ovdje ipak ima starijih ljudi sa puno više iskustva od tebe.

I nepitaj za pomoč kada si ti najpametniji na forumu i sve znaš. {#}

Lp. 

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Jakovp kaže...
Volume kaže...

{#}

Govorim ti da sam već kupovao u Linksu tako, pa koliko tvrdoglav moraš biti?  Klasičan problem foruma.

Koliko god i ti... Lipo sam ti reka da sam takve gotove konfiguracije prodavao i objasnio čemu su takve naljepnice služile

16 godina
odjavljen
Praedator kaže...

Klinac ajd prestani.

Ovdje ipak ima starijih ljudi sa puno više iskustva od tebe.

I nepitaj za pomoč kada si ti najpametniji na forumu i sve znaš. {#}

Lp. 

Tko je pitao za pomoć?  {#}

Da, pomoć, ne pomoč.

Ima ljudi sa više, i ljudi sa manje iskustva, očito.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
moderator
Općenito o kupnji u EU

Pretvorili ste temu u bezveznu raspravu o nutelli i naljepnicama. Mislim da je dosta toga.

{#}

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
Moj PC  
19 0 hvala 7
15 godina
Općenito o kupnji u EU

onda koji je na kraju najjeftinij dućan i gdje se ne plaća dostava na određeni iznos?

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
thaar kaže...

onda koji je na kraju najjeftinij dućan i gdje se ne plaća dostava na određeni iznos?

Po meni hoh.de (home of hardware). To ti je podsekcija getgoods.de (sve je isto samo sto get goods ima vise od informaticke opreme)... Dostava do 5 kila (iznad 500€) je 30€, 10€ za osiguranje (500-2500€) i 20€ za dostavu (14.90€ je za jednu kilu, i dodatnih 1€ po kili. Znaci, 5 kila 20€, 10 kila 25€ itd...)

We will destroy ourselves as a nation, species and people over time. Respect and value every moment you have, because you wont get another chance.
12 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Dakle, jel mi može tko reći neki shop u grazu gdje mogu kupit headset, miš, tipkovnicu i sl.? I ako se netko nade molim link.

0 0 hvala 0
17 godina
MihorippeR kaže...

Dakle, jel mi može tko reći neki shop u grazu gdje mogu kupit headset, miš, tipkovnicu i sl.? I ako se netko nade molim link.

Ditech.at

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
neaktivan

Jel tko nakraju naručivao sa computeruniverse.net? Jel sve uredno prošlo? Detalji. :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 12:02 (Vrale89).
17 godina
Općenito o kupnji u EU

Ako nekoga zanima u vezi garancije i reklamiranja proizvoda na computeruniverse.net - procedura je sljedeća: dobili ste neispravan proizvod ili se isti pokvario tijekom trajanja garancije;

1. Javite im telefonom ili mailom u čemu je problem
  2. Kontaktirajte Overseas i pošaljite im natrag komponentu u Njemačku. Cijena poštarine je oko 160 kn za većinu toga. Osim možda za kućište od 20 kg. Dobro zapakirajte paket i priložite detaljniji opis problema.
  3. Na njihov mail pošaljite im broj za praćenje pošiljke, presliku računa od poštarine, IBAN broj vašeg bankovnog računa, BIC broj vaše banke (ako ga ne znate, možete ga vidjeti ovdje)
  4. Poštarina će vam biti u cijelosti isplaćena nazad
  5. Za par dana doći će vam novi proizvod - poštarinu opet plaćaju oni.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 12:08 (cinco44).
Moj PC  
19 1 hvala 21
16 godina
Vrale89 kaže...

Jel tko nakraju naručivao sa computeruniverse.net? Jel sve uredno prošlo? Detalji. :)

Sve je uredno prošlo, poštarina je brza doslovno ako su ti sve komponente na lageru dolazi sljedeci dan ili za 2 dana. (šalju sa UPS Expressom)
Komponente ne slažu, ali nije to neki problem složit.

Naručeno : 
- Intel Core i5-3570K 3.4GHz 
- ASRock Z77 Pro3 
- WD Blue 500GB 
- Crucial Ballistix Tactical 8GB DDR3 
- Sapphire HD7870 2GB GHz Edition Dual-X 
- Corsair CX600M 
- BitFenix Shinobi Window 
- neke LogiLink slusalice usput naručene

Sve je plaćeno PayPalom ~750 € s poštarinom. 
Preporuka! 

EDIT: I jedini razlog sto se paket dosta zadrzao u Hrvatskom Leskovcu je sto mi se poklopio vikend + praznik rada!

Battlelog: 3ackSPace
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2013 19:02 (dani500).
13 godina
dani500 kaže...
Vrale89 kaže...

Sve je uredno prošlo, poštarina je brza doslovno ako su ti sve komponente na lageru dolazi sljedeci dan ili za 2 dana. (šalju sa UPS Expressom)
Komponente ne slažu, ali nije to neki problem složit.

Sve je plaćeno PayPalom ~750 € s poštarinom. 
Preporuka! 

Koliko je postarina, ako kupujem samo graficku?

Jeli to isto kao na slici ovoj ili manje zbog manje tezine?

MSI Z77A-GD65 | i7 3770K 4.5GHz | 8GB Corsair 1866MHz | MSI GTX680 Ligtning OC | XFX 650W | SSD 128GB + HDD 1TB | Noctua NH-D14 | Coolermaster Storm Enforcer |
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 13:36 (Marcuskac).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice