Općenito o kupnji hardvera u EU izdvojena tema

poruka: 2.170
|
čitano: 638.650
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Općenito o kupnji u EU
Mitch kaže...
cinco44 kaže...

Erste. Smijeh

LOL, znao sam odma da trebam ic u Erste, a starci navalili Zaba zaba

Samo da potvrdim da ERSTE VISA radi bez problema.

WordPress ❤
13 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Hrvek1909 kaže...

Ima tko kakvu trgovinu robe iz EU? Znam za zavvi (iako je iz engleske čini mi se, al imaju malu ponudu..), dalje? :)

Pa Ebay, ali tražiš samo sendere iz EU (UK, Germany itd)

To na ebay.de?

Tražim tamo, al neznam njemački pa izgubim volju dok nađem šta mi se sviđa.. Ima koji način da se prevede? Osim google translate, on strašno krivo prevodi

12 godina
neaktivan
Hrvek1909 kaže...
Mitch kaže...
Hrvek1909 kaže...

Ima tko kakvu trgovinu robe iz EU? Znam za zavvi (iako je iz engleske čini mi se, al imaju malu ponudu..), dalje? :)

Pa Ebay, ali tražiš samo sendere iz EU (UK, Germany itd)

To na ebay.de?

Tražim tamo, al neznam njemački pa izgubim volju dok nađem šta mi se sviđa.. Ima koji način da se prevede? Osim google translate, on strašno krivo prevodi

nađi si nekog {#}

...
17 godina
Općenito o kupnji u EU

Ma ne, trazis na obicnom Ebayu, ali imas ono da filtriras search prema onome od kuda se salje (idi na Advanced Search) 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Ma ne, trazis na obicnom Ebayu, ali imas ono da filtriras search prema onome od kuda se salje (idi na Advanced Search) 

Narucujem vec godinama s ebaya i to jos nisam znao hehe..

Hvala :P

13 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

No na američkom ebayu nema ničeg skoro iz europe.. Par stvari koje su uglavnom užasno skupe :)

Odoh učit njemački hehe

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Hrvek1909 kaže...

No na američkom ebayu nema ničeg skoro iz europe.. Par stvari koje su uglavnom užasno skupe :)

Odoh učit njemački hehe

Lol pa isto će ti izać....ista je baza svugdje

13 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Hrvek1909 kaže...

Odoh učit njemački hehe

Lol pa isto će ti izać....ista je baza svugdje

Ne izlazi isto.. Na .com ima puno manje stvari iz Njemačke (ili ja nešto krivo stisnem) dok recimo na .de stavim pod Deutschland i bude mi puno više stvari :)

17 godina
Općenito o kupnji u EU

Meni je isto za sve sto se tice DSLR i caseova za mob (ono sto najvise gledam), mozda roba kao roba i dalje ima neka posebna pravila.

(nisam siguran, ali mislim da se "fejk" roba i dalje provjerava na carini)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU
Pozdrav, evo ja bih pitao par stvari oko garancije, posto je to jedina preprjeka oko kupnje u njemackoj... Znaci, scenario. Meni se grafa pokida. Kako ja to saljem? Tko placa postarinu? Koliko dugo cekam da se vratim? Jel placam nesto osim postarine? Mogu li preko nekog shopa u hrvatskoj to poslati u njemacku?
We will destroy ourselves as a nation, species and people over time. Respect and value every moment you have, because you wont get another chance.

0 0 hvala 0
13 godina
Općenito o kupnji u EU

Koja trgovina vani je najjpovoljnija.

LP.

Work hard play harder
Moj PC  
7 0 hvala 4
16 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Kindle još ne mogu naručiti s uk ili njemačkog amazona?

u čemu je kvaka?! {#}

0 0 hvala 0
17 godina
johnny jungle kaže...

Kindle još ne mogu naručiti s uk ili njemačkog amazona?

u čemu je kvaka?! {#}

Sam ulazak u EU ne znači i da ga moraju prodavati.

14 godina
Općenito o kupnji u EU

Stigao mi odgovor iz getgoods.de:

Ladies andGentlemen,
Thank you for youremail.
Currentlywe do notship toCroatia.Please look in our shop again from August over.  
For furtherquestions please do nothesitate to contact us.
Sincerely yours

Matthias Fux
Kundenservice

Ajde, valjda će nas malo po malo ti njemački web shopovi priključivat na listu zemalja u koje dostavljaju robu. Za sada znam samo za jedan jedini njemački web shop koji dostavlja u hr computeruniverse.net. Ako netko zna još koji neka slobodno napiše.

Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

još 1 njemački web-shop koji šalje u Hr.:

http://www.ep-mediastore-ab.de

15 godina
johnny jungle kaže...

još 1 njemački web-shop koji šalje u Hr.:

http://www.ep-mediastore-ab.de

Ali vrlo skup ducan. Asus 780 Direct CU II je 55€ skuplji nego u computeruniversa. To dode skoro na hrv cijene.

15 godina
Općenito o kupnji u EU

Dajte mi neki jeftini dučan u poljskoj ako znate idem krajem 8 mjeseca u poljsku pa da si kupim SSD tamo :D

http://valid.canardpc.com/2749994

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

proline.pl

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU
Evo da ja preporucim jedan store: hoh.de (Home of hardware). Cijene su super jeftine, prakticki djabe, ne znam jel salju u hrvatsku, ali cu pitati (iako nije bas vazno jer uskoro idem u njemacku :p ), ali ako bi mi netko mogao lijepo obasniti temu: Garancija? Ako objasnite, javim vam kako je prosla kupnja, ima li problema, kakvi su u shopu, blablabla...
We will destroy ourselves as a nation, species and people over time. Respect and value every moment you have, because you wont get another chance.

3 0 hvala 1
14 godina
Općenito o kupnji u EU

Moram priznat dobre cijene,poslao sam im upita za slanje u HR!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Zanimljivo da u njemackoj Sapphire 7870 XT kosta 219 eura a kod nas ni obicnu 7870 nemozes kupiti za te novce.

http://www.getgoods.de/hardware-software-und-zubehoer/pc-komponenten/grafikkarten/amd-ati/radeon-hd7000-serie/726711/sapphire-radeon-hd-7870-xt-boost-2gb-gddr5?sPartner=idealo.de&utm_source=idealo.de&utm_medium=cpc&utm_campaign=Sapphire%20Radeon%20HD%207870%20XT%20Boost%202GB%20GDDR5&exactc=21ccb379b5f3cdda8e5d8ccb146ecc4c

Ali nije mi jasno zasto se jos nista nedogada sa spustanjem cijena dostave i opcenito slanjem u HR.

7 raznih shopova u njemackoj nesalju i HR i neplaniraju to uopce, barem tako kazu na mail.

I nijedan nezna sastaviti odgovor na engleskom nego mi odgovaraju na njemackom.

Savjet: Njemci, naucite engleski {#}

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.7.2013 10:58 (Praedator).
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
Općenito o kupnji u EU

Vidim da su pale cijene MSI GTX 660ti na nekih 220-240 eura,naši još čekaju!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Kolega je neki dan uzeo Asus 660Ti TOP za 1750kn u edigitalu. To je eto nekih 230€. Odlicna kartica za te pare.

http://www.edigital.hr/Video_kartice/Asus_PCIe_3.0_GTX660_TI-DC2T-2GD5_-_GTX660_Ti_2GB-p35043.html?bid=&partner=10001

14 godina
dzejmshr kaže...

Kolega je neki dan uzeo Asus 660Ti TOP za 1750kn u edigitalu. To je eto nekih 230€. Odlicna kartica za te pare.

http://www.edigital.hr/Video_kartice/Asus_PCIe_3.0_GTX660_TI-DC2T-2GD5_-_GTX660_Ti_2GB-p35043.html?bid=&partner=10001

Odlična karta ali htio bih imat 2 iste kartice,MSI TF4,kod nas još nisu kalale s cijenom!!

AUDIOFIL
13 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Evo ja se 3 put javljam i pitam oko garancije, jos nitko nije odgovorio, i moderator mi je rekao da pitam i 10 puta ako treba, pa cu to i napraviti... I onda kada pitam 10 puta i ne dobijem odgovor, nabit cu mu to na nos da mu pokazem da otvaranje teme u vezi garancije nije bespotrebno. A sad:
Pokusaj 3: Zna li itko proceduru oko artikla koji je kupljen u Njemackoj?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 20:02 (Svenos).

0 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
Svenos kaže...

Evo ja se 3 put javljam i pitam oko garancije, jos nitko nije odgovorio, i moderator mi je rekao da pitam i 10 puta ako treba, pa cu to i napraviti... I onda kada pitam 10 puta i ne dobijem odgovor, nabit cu mu to na nos da mu pokazem da otvaranje teme u vezi garancije nije bespotrebno. A sad:

Šta je kupljeno u njemačkoj?

Ili zovi trgovinu u njemačku ili šalji direktno proizvođaču na RMA.

Što hladnije to bolje...
13 godina
neaktivan
Praedator kaže...
Svenos kaže...

A hvala ti Boze... -.-

Nista nije kupnjeno. Nesto ce biti kupljeno, ako stvari oko garancije nisu svemirske. Ako ja kupim konfu tamo koja je slozena od razlicitih dijelova (znaci slozim kod njih i odem po nju/dovezu je postom), tko bi placao postarinu do servisa/trgovine i koliko bi dugo trajao proces?

13 godina
neaktivan
Svenos kaže...
Praedator kaže...
Svenos kaže...

A hvala ti Boze... -.-

Nista nije kupnjeno. Nesto ce biti kupljeno, ako stvari oko garancije nisu svemirske. Ako ja kupim konfu tamo koja je slozena od razlicitih dijelova (znaci slozim kod njih i odem po nju/dovezu je postom), tko bi placao postarinu do servisa/trgovine i koliko bi dugo trajao proces?

Isto kao i kod nas. Ti plačaš dostavu do njih a oni ju plačaju nazad.

Kao i kada saljes direktno proizvođaču na RMA.

Ali nemoj da ti oni slažu komp nego kupi komponente i sam ga složi.

Jer ako ga oni slože ti ga nesmiješ otvarati i kada nešto krepa moraš cijeli komp slati njima što je 3 puta skuplje nego da šalješ samo grafičku karticu.

Ja uvijek radije idem uvozniku ili proizvođaču, ali po novim EU zakonima isključivo prvo je odgovoran prodavač pa tek onda proizvođač.

Navodno uvoznik nije.

Ali to če ti najbolje objasniti u trgovini u njemačkoj gdje češ i kupovati komp.

Tako da je najbolje da njih pitaš.

Što hladnije to bolje...
15 godina
Ekipa znam da nije hardver, ali je EU :D
Zanima me, ako bi mi frend slao 5kg nuttele (11eura) iz munchena u zagreb, dali bi se uopce to smjelo slat, ako da, dali ima neka posebna rutina ili postarina posto je u pitanju hrana, te koliko bi me otprilike kostala postarina za to?
Autoclimb kills more people than AIDS
13 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Smije se slati a za poštarinu pa neka nađe online koliko košta dostava za 5kg paket iz njemačke u HR.

Kao što naša pošta ima izračun na stranici tako moraju imati i u njemačkoj.

Usput, i ja bih 5kg nuttele {#}

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice