Sonyericsson Neo

poruka: 38
|
čitano: 8.019
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Sonyericsson Neo

Dali je mobitel zaključan na tele2 ili je slobodan?

THX

0 0 hvala 0
15 godina
Sonyericsson Neo

I sam idem po navedeni uredaj, ali se dvoumim izmedu njega i Samsunga i9000?

Ima netko kakav sajvet...dali je Neo bolji?

Jedino mi izgleda da ima mali display....to mu je jedina mana cini mi se.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Sonyericsson Neo

Neo je po meni bolji - bolja kamera + bljeskalica, ljepsi (meni), noviji,  ....

mana je jedino, kao sto si rekao, manji ekran od SGS ... Ali nije puno manji (da uzimam mobitel, uzeo bi tu velicinu ekrana -3,7 incha meni je taman)

Znaci uzimaj Neo :)

Lockerz nagrade Z-List [+] T-Shirt [+] iPod Nano purple (5G) 16GB [+] PSP rock bundle [-] (otkazano od strane Lockerza) 50$ PayPal [-]
15 godina
x360gamer kaže...

Neo je po meni bolji - bolja kamera + bljeskalica, ljepsi (meni), noviji,  ....

mana je jedino, kao sto si rekao, manji ekran od SGS ... Ali nije puno manji (da uzimam mobitel, uzeo bi tu velicinu ekrana -3,7 incha meni je taman)

Znaci uzimaj Neo :)

Hmmm....ili da uzmem Arc? Razlika u lovi je minimalna pa zato pitam....a i tek iduci tjedan idem po mob pa stignem jos malo mudrovat.

Frend mi ima i9000 no on kaze da je jedini problem kod uredaja sto brutalno trosi bateriju.....ali vec sam se navikao na to posto smartphone koristim godinama pa mi je to vec normalna stvar drzat uredaj svaku drugu vecer na punjacu.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan
win32 kaže...

Hmmm....ili da uzmem Arc? Razlika u lovi je minimalna pa zato pitam....a i tek iduci tjedan idem po mob pa stignem jos malo mudrovat.

Frend mi ima i9000 no on kaze da je jedini problem kod uredaja sto brutalno trosi bateriju.....ali vec sam se navikao na to posto smartphone koristim godinama pa mi je to vec normalna stvar drzat uredaj svaku drugu vecer na punjacu.

ARC ili NEO, odhebi stari galaxy... manji ekran nema veze... meni je 3.7 taman.. 4.0 jos donekle, a 4.3 mi je previse... a imam vecu ruku...

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
Sonyericsson Neo

Trebam vidjeti kakav je display velicinom u odnosu na npr. iPhone 3GS jer mi on recimo velicinom totalno odgovara....veci display mi ne smeta nikako.

Onda ce Samsung dobiti odheb.... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
win32 kaže...

Trebam vidjeti kakav je display velicinom u odnosu na npr. iPhone 3GS jer mi on recimo velicinom totalno odgovara....veci display mi ne smeta nikako.

Onda ce Samsung dobiti odheb.... {#}

Meni se taman smjestio, jer mi je 3.5 od iPhonea premal, a 4.3 mi je vec prevelik, a i 4.0 me tira na razmisljanje.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
Sonyericsson Neo

Ako se troumiš između ta tri, idi na Arc.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Sonyericsson Neo

Isss....a ja gledam Neo i nekako mi izgleda mal...OMG, a tek sada vidim da je 3,7'' a znam da mi je npr. 3,5'' kod iPhone ok.

Onda ce mi i kod Nea biti odlicno 3,7'' ili 4,2'' ako cu uzimati Arc.

Onda mi sada samo ostaje da vidim hocu uzeti Arc ili Neo, nema sanse da idem na i9000...pogotovo sada kada sam malo pronjuskao po nekim recenzijama na netu.

Bilo bi ok da ga netko ima sa foruma da cujemo info iz prve ruke.....bilo za Neo, bilo za Arc....svejedno, samo da je netko "neutralan", a ne neki "fan boy".

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
win32 kaže...

Bilo bi ok da ga netko ima sa foruma da cujemo info iz prve ruke.....bilo za Neo, bilo za Arc....svejedno, samo da je netko "neutralan", a ne neki "fan boy".

Microman je imao Arc 

pogledaj u ovoj temi o njemu je nesto pisao:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/sony-ericsson-xperia-arc/88038.aspx?page=3

13 godina
neaktivan
Sonyericsson Neo

pozdrav ekipi !
pomozite molim Vas!
Imam xperiu neo MT15i već cca 4 mj. Sve je bilo dobro dok nisam stavio novi jeb...update 4.04 ICS preko Sony PC Companion. Mobitel mi se strašno usporio, video trza, kontakte otvara 10 sekundi, tilta se, smrzne na 15 sekundi....sve ostalo je užasno sporo.

Redovno čitam BUG (PRETPLAĆEN) i u broju 235 sam čitao o rootanju, postavljanju romova i ostalo. Iako piše sa je to relativno jednostavan postupak, meni to baš i nije jednostavno. Kad bi bio neki detaljni tutorial (na hrvatskom ak može ) za moj mobitel možda bi i isprobao.

Bojim se da ne napravim još veće sranje.

Možda trebam prvo probati nešto jednostavnije, neki reset softvera ili .....nemam pojma šta. Molim Vas za pomoć i savjet

Na mom mobu piše:
Verzija sustava Android 4.0.4
Verzija jezgre 2.6.32.9-perf
Broj međuvezja 4.1.B.0.431

Mooooolim Vas za pomoć i unaprijed hvala.

oli

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sonyericsson Neo

Kada si updejtovao mobitel? Posto mobitelu treba malo vremena da se sve uskladi i restartuj ga par puta ako nisi uradio...

Sa pocetnim verzijama ICS je bilo manjih bugova, ali 4.04 radi vrlo dobro.

Jos jedno rjesenje bi ti moglo biti da uradis softvare repair, to ces naci u update service-u.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sonyericsson Neo

Izgubio sam strpljenje !

Moj Xperia Neo se pretvorio u pravo smeće sa novim ICS. Danas sam opet priključio mob na Sony update centar pa kaže da je up to date. Znači nema nikakve nadogradnje da mi riješi štekanje, smrzavanje i ostale sračke što mi je upriličila nadogradnja na novi softver. Sa GB sam bio prezadovoljan a ovo je čisto sranje.

Danas mi frend pokaže neki samsung sa androidom što ga kupio u trgovini za neke sitne pare u trgovini (mobitel 5x gori od mog), a na njemu sve piči, leti, brzo, a mene sramota izvaditi moju sporu kantu. Popiz... sam!

Molim vas za pomoć!!!

kako da vratim stari softver, neki tutorijal, ili kako se stavljaju custom romovi.

Probao sam i repair i ostale jednostavnije stvari ali ništ ne pomaže.

Pomozite mi da riješim ovaj problem.

oli

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
oli68 kaže...

Izgubio sam strpljenje !

Moj Xperia Neo se pretvorio u pravo smeće sa novim ICS. Danas sam opet priključio mob na Sony update centar pa kaže da je up to date. Znači nema nikakve nadogradnje da mi riješi štekanje, smrzavanje i ostale sračke što mi je upriličila nadogradnja na novi softver. Sa GB sam bio prezadovoljan a ovo je čisto sranje.

Danas mi frend pokaže neki samsung sa androidom što ga kupio u trgovini za neke sitne pare u trgovini (mobitel 5x gori od mog), a na njemu sve piči, leti, brzo, a mene sramota izvaditi moju sporu kantu. Popiz... sam!

Molim vas za pomoć!!!

kako da vratim stari softver, neki tutorijal, ili kako se stavljaju custom romovi.

Probao sam i repair i ostale jednostavnije stvari ali ništ ne pomaže.

Pomozite mi da riješim ovaj problem.

To nije baš lak postupak jer moraš napraviti downgrade svog mobitela na 2.3.x sa Flashtoolom, ali moraš skinuti rom kompatibilan za svoj mobitel koje tražiš na xda developer forumu.

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
13 godina
neaktivan
Sonyericsson Neo

Znam da to nije jednostavno ali nemam drugog izbora, ili da kupim novi mobitel za koji nemam baš novaca.

Zato vas i molim za neki detaljniji opis kako vratiti stari softver ili staviti custom romove

oli

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
oli68 kaže...

Znam da to nije jednostavno ali nemam drugog izbora, ili da kupim novi mobitel za koji nemam baš novaca.

Zato vas i molim za neki detaljniji opis kako vratiti stari softver ili staviti custom romove

Flashtool za stavljanje orginalnog roma :http://androxyde.github.com/Flashtool/

Romovi za Xperiu Neo ali skidaj Global fajlove: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1258723.

Flashanje roma ali plaćaš : http://www.wotanserver.com/en/sony-ericsson/se/xperia-neo-mt15/unlock-tool/debranding-flash

Ovdje ti je postupak kako raditi slikovno za Xperiu x10, ali to vrijedi i za Neo http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=19684949#post19684949.

Ako misliš da nećeš moći nemoj to raditi za svoje postupke odgovaraš sam i ovo je samo tutorijal sa xda foruma kojeg nisam ja radio i provjerio tako da ne odgovaram ako pođe što krivo.  

13 godina
neaktivan
Sonyericsson Neo

puno hvala Fero.

Probat ću nešto napraviti.

Šta god napravio ili zapeo javim se.

oli

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sonyericsson Neo

Sve napravih kako je napisano i ispade ovo na kraju:

Očito fale neki drajveri ?

Šta sad ? Help?

poruke sa flashtoola

13/036/2012 22:36:57 - INFO - <- This level is successfully initialized

13/036/2012 22:36:57 - INFO - Flashtool Version 0.9.0.0 built on 2012-07-19 22:57:15

13/036/2012 22:36:57 - INFO - You can drag and drop ftf files here to start flashing them

13/037/2012 22:37:02 - INFO - Device connected with USB debugging on

13/037/2012 22:37:03 - INFO - Connected device : MT15

13/037/2012 22:37:03 - INFO - Installed version of busybox : N/A

13/037/2012 22:37:03 - INFO - Android version : 4.0.4 / kernel version : 2.6.32.9-perf

13/037/2012 22:37:14 - INFO - Selected MT15i_4.0.2.A.0.62__1246-9107_.ftf

13/037/2012 22:37:14 - INFO - Preparing files for flashing

13/037/2012 22:37:21 - INFO - Please connect your device into flashmode.

13/037/2012 22:37:33 - INFO - Device disconnected

13/038/2012 22:38:07 - INFO - Opening device for R/W

13/038/2012 22:38:07 - INFO - Start Flashing

13/038/2012 22:38:07 - INFO - Flashing loader

13/038/2012 22:38:07 - INFO - Ending flash session

13/038/2012 22:38:07 - ERROR -

13/038/2012 22:38:07 - ERROR - Error flashing. Aborted

13/038/2012 22:38:08 - ERROR - Drivers need to be installed for connected device.

13/038/2012 22:38:08 - ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool.

oli

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
oli68 kaže...

Sve napravih kako je napisano i ispade ovo na kraju:

Očito fale neki drajveri ?

Šta sad ? Help?

poruke sa flashtoola

13/036/2012 22:36:57 - INFO - <- This level is successfully initialized

13/036/2012 22:36:57 - INFO - Flashtool Version 0.9.0.0 built on 2012-07-19 22:57:15

13/036/2012 22:36:57 - INFO - You can drag and drop ftf files here to start flashing them

13/037/2012 22:37:02 - INFO - Device connected with USB debugging on

13/037/2012 22:37:03 - INFO - Connected device : MT15

13/037/2012 22:37:03 - INFO - Installed version of busybox : N/A

13/037/2012 22:37:03 - INFO - Android version : 4.0.4 / kernel version : 2.6.32.9-perf

13/037/2012 22:37:14 - INFO - Selected MT15i_4.0.2.A.0.62__1246-9107_.ftf

13/037/2012 22:37:14 - INFO - Preparing files for flashing

13/037/2012 22:37:21 - INFO - Please connect your device into flashmode.

13/037/2012 22:37:33 - INFO - Device disconnected

13/038/2012 22:38:07 - INFO - Opening device for R/W

13/038/2012 22:38:07 - INFO - Start Flashing

13/038/2012 22:38:07 - INFO - Flashing loader

13/038/2012 22:38:07 - INFO - Ending flash session

13/038/2012 22:38:07 - ERROR -

13/038/2012 22:38:07 - ERROR - Error flashing. Aborted

13/038/2012 22:38:08 - ERROR - Drivers need to be installed for connected device.

13/038/2012 22:38:08 - ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool.

Trebaš napraviti ovo što ti piše jer oćigledno nisi instalirao drivere za svoj mob na kompjuter i flashtool ga ne prepoznaje kao Neo.

Napravi kako ti piše ovdje ispod i čitaj što ti piše na onom linku ako treba deset puta jer nisi čitao i evo problema.

If your phone is not recognized by Flashtool that means you don’t have the required drivers installed.

• Open folder /Flashtool/drivers and install ggsetup-2.2.0.11

If after the above Flashtool still doesn’t recognize your phone, do the following:

• From Flashtool/drivers folder extract the zip file XXX_ADB_driver which corresponds to your phone model
  • Open “Device manager” on the computer and find the device which is with an exclamation mark on it (do this with connected to the computer phone)
  • Right click on the device and choose Uptade driver
  • Choose to find the driver manually and browse to the folder where you’ve extracted the zip file.
  • That should install the required drivers on your computer.
13 godina
neaktivan
Sonyericsson Neo

Puno hvala FERO  na pomoći.

Uspio sam napokon!

Ma čitao sam ja to i 20 x i instalirao sam drajvere

ali stvar je u tome da očito treba biti uporan i više puta pokušavati.

Nakon par restartanja kompa i uninstala i ponovog instala drajvera, paljenja i gašenja moba i

više neuspjelih pokušaja flashanja moba, dogodilo se da je odjedamput sve prošlo glatko , bez .ebemti!

U čemu je bio problem - ne znam al sad nije ni bitno. Mobitel radi na GB 10 puta brže nego na ICS

Molim vas pošto sam sad u điru sa ovim flashanjma i rasturanjem moba htio bih probati staviti na mob neki custom rom od CyanogenMod ili MIUI, ali prije toga treba rootati mob i ko zna šta još i vjerojatno je još sve zeznutije nego flashanje moba.
Pa  molim za upute i smjernice kako to složiti. (xperia neo MT15)

oli

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
oli68 kaže...
Uspio sam napokon!

Ma čitao sam ja to i 20 x i instalirao sam drajvere
ali stvar je u tome da očito treba biti uporan i više puta pokušavati.
Nakon par restartanja kompa i uninstala i ponovog instala drajvera, paljenja i gašenja moba i
više neuspjelih pokušaja flashanja moba, dogodilo se da je odjedamput sve prošlo glatko , bez .ebemti!

U čemu je bio problem - ne znam al sad nije ni bitno. Mobitel radi na GB 10 puta brže nego na ICS

Molim vas pošto sam sad u điru sa ovim flashanjma i rasturanjem moba htio bih probati staviti na mob neki custom rom od CyanogenMod ili MIUI, ali prije toga treba rootati mob i ko zna šta još i vjerojatno je još sve zeznutije nego flashanje moba.
Pa  molim za upute i smjernice kako to složiti. (xperia neo MT15)

Ovo prvo pročitaj do kraja pa onda odlući šta i kako.

Većina custom romova radi sa unlockanim Bootloaderom tako da nemaš puno mogućnosti ili otključati bootloader ako je zaključan putem Flashtoola i zaključan je na operatera kod koga si kupio mobitel ili samo ako ti je mob tvornički otključan na sve mreže, ako ti ga je otključao operater ili je otključan s2toolom nikako da si otkljućavao putem kupljenog koda preko interneta. Staviti Ics orginalni rom i onda flashati custom romove koji ne zahtijevaju unlockane Bootloadere.

E jbg stavio si rom koji se ne da rootat trebao si flashat MT15i_4.0.2.A.0.42_GLOBAL.7z, a ti si stavio MT15i_4.0.2.A.0.62_1246-9107.ftf koji je noviji i mislim da je 2012 godina izdanja, a rootati sa doomlord tutorijalom može samo 2011 god firmwarea i niže mislim.

Ponovi postupak ako ti se da i stavi niži firmware kako si stavio i ovaj sa Flashtoolom.

Sada bi trebao ponovo flashat sa ovim MT15i_4.0.2.A.0.42_Global.7z isto 2.3.4 Gingerbread i onda raditi po ovom root, iskljući Anti-virusni, a možda i windows firewall jer bi ti komp mogao blokirati download i proces rootanja.
Rootanje po ovom tutorijalu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1742989 ovdje imaš i MIUIV4 ali samo ako si na ICS 4.0.4 ili 4.0.3 stock romu
ili

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1320350 skini DoMLoRD_v4_ROOT-zegRush_busybox_su.zip i radi po tom tutorijalu.
A sada ako želiš ali nije potrebno napravi update bez Pc-a, samo sa mobom spoji se na wi-fi , ažuriranje firmwarea na MT15i_4.0.2.A.62.

Sad trebaš staviti novi recovery ( ClockworkMod recovery 5.0.2.7) sa kojim možeš raditi backup roma oficijelnog i napraviti restore roma ili instalirati apk ili teme ali ne i custom romove za sada osim ako nije backup napravljen iz CWM recovery-a.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1345741 ovako kako ti stoji u tutorijalu na linku treba ti aplikacija Root explorer koju skineš sa Google playa.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1437840 možeš i ovako i instalaj CWM 5.0.2.7

Kada to napraviš sve onda javi pa ćemo dalje i uvijek pročitaj poćetak mog posta.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 21:56 (Fero).
13 godina
neaktivan
Sonyericsson Neo

ok hvala !

oli

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pomoću flashtoola sam sada ubacio u mob MT15 4.1.B.0.431 Global.ftf
Mogu reći da je mob došao k sebi i sasvim fino radi u odnosu kada sam prije napravio update istog sa GB na ISC preko Sony PC Companion.

Uspio sam otključati botloader sa fastbootom ! JUPIIII !

Ovakav je sada status.

Broj modela MT15i
Verzija sustava androida: 4.0.4
Broj međuverzije: 4.1.B.0.431
Verzija jezgre: 2.6.32.9-perf

Napravljena su 2 velika koraka, ostaje mi root i stavljanje custom rooma.

Pa mi pomozite kako dalje poslije ova dva velika koraka. Za mene velika za vas sigurno pljugica !
oli
13 godina
neaktivan
oli68 kaže...
Pomoću flashtoola sam sada ubacio u mob MT15 4.1.B.0.431 Global.ftf
Mogu reći da je mob došao k sebi i sasvim fino radi u odnosu kada sam prije napravio update istog sa GB na ISC preko Sony PC Companion.

Uspio sam otključati botloader sa fastbootom ! JUPIIII !

Ovakav je sada status.

Broj modela MT15i
Verzija jezgre: 2.6.32.9-perf

Napravljena su 2 velika koraka, ostaje mi root i stavljanje custom rooma.

Pa mi pomozite kako dalje poslije ova dva velika koraka. Za mene velika za vas sigurno pljugica !

Evo ti link i flashaj ali ne odgovaram i ne snosim nikakvu odgovornost i napravi nand backup iz CWM recoverya pa onda flashaj

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1395192

Ili radi ovako i ne snosim nikakvu odgovornost

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=26798415#post26798415

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 15:28 (Fero).
13 godina
neaktivan
Sonyericsson Neo
Uspio sam rootati Xperiu Neo MT 15i !

Pomoću ovog tutoriala
http://techdraginfo.blogspot.com/2012/08/how-to-root-sony-xperia-neoneo-v-ics.html

Mislim da za ovaj postupak ne treba otključavati bootloaderom.U prethodnim pokušajima rootanja uspio sam otključati bootloader ali poslije toga sam ponovo flashao mob (par puta).
Ne znam koji je sad status bootloadera, valjda je zaključan ? Gubi li se otključanost bootloadera ponovnim flashanjam moba?
Postupak je bio slijedeći:
Sa flashtoolom sam stavio MT15_4.1.B.0.431_Global.ftf i MT15_4.1.B.0.431_kernel.ftf
( možda nije bilo potrebe ali ja tako napravih)
http://talk.sonymobile.com/thread/35239

onda opet preko flashtoola sam stavio MT15I_4.1.A.0.562_Kernel.ftf.
Nakon stavljanja ovog kernela kada sam uključio mob, nakon tipkanja po displeju izbacivao mi je poruke da je android.com prestao sa funkcijom a kontakti i ostale aplikacije nisu bile u funkciji. Već pomislih da sam sve smrdo ali nisam odustajao.

Sa takvim uključenim mobom sam pokrenuo DooMLoRD_v1_Xperia-2011-ICS-ROOT-emu i kada je odradio svoje ponovo sam isključio mob i opet preko flashtoola stavio MT15_4.1.B.0.431_kernel.ftf. (onaj koji je bio zamjenjen sa rootabilnim kernelom 4.1.A....)
Sve se vratilo u normalu i mob funkcionira opet OK s tim da sam dobio ikonu Superuser app. i sa Root Check Basic app. provjerio da li je mob rootan. (poruka: Congratulations! This device has root access!) I JE ! Jupi ja-ja!.

E a šta sad najbolje napraviti prvo?
Kako je napisao Fero ?

„Sad trebaš staviti novi recovery ( ClockworkMod recovery 5.0.2.7) sa kojim možeš raditi backup roma oficijelnog i napraviti restore roma ili instalirati apk ili teme ali ne i custom romove za sada osim ako nije backup napravljen iz CWM recovery-a.“
oli

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sonyericsson Neo

Ovaj postupak je sa lock bootloaderom i ostao tako da paziš koje custom romove stavljaš jer custom kerneli ne idu sa lock bootloaderom.

Samo custom romovi sa stock kernelom ako je bootloader S-ON.

Cwm recovery je potreban ako hoćeš nešto staviti na mob u zip file te je to i naglašeno za sve ako se stavlja iz Cwm recoverya.
Pozz.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 16:31 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sonyericsson Neo
Pomozi Fero.

Ovakav je sada status.

Broj modela MT15i
Sa flashtoolom sam stavio MT15_4.1.B.0.431_Global.ftf i MT15_4.1.B.0.431_kernel.ftf
Botloader otključan
Napravljen root, napravljen backup sa CWM

Sad bi stavio:
[ROM]Xperia Ice Cream Pureness[Build 11][ICS 4.0.4][Neo][08.18][LOCKED/UNLOKED BL]

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1738055

Koristi ovaj kernel:
Alliance kernel latest mod v1.4 by Night-Elf - Link

NightElf Kernel mod for ICS
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1316394 gdje piše:

Usual/Normal Instructions
- Be sure you have plenty of batterypower left
- Be sure your bootloaders are unlocked
- Copy ''Rom''.zip to sdcard
- Flash new Kernel/Firmware (command for kernel: fastboot flash boot boot.img)
(or if you use the same firmware wipe data/cache/dalvik cache)
- When phone is booting (first 5 seconds) press volume down key several times to enter recovery and choose apply update from sdcard
or if the kernel doesn't support recovery than flash recoveryNeo.img using the command: fastboot boot recoveryNEO.img

?????
Pitanja:
1. Prvo instalirati kernel ?
2. S kojim programom se to radi ?
3. Ak se nešto smrda, mogu sve vratiti sa CWM ?
4. Drugo, staviti cutom rom ? po ovim instrukcijama koje mi baš nisu jasne ?
1.Factory reset in cwm
2.wipe cache partition
3.wipe dalvik cache
4.Format /system (in mounts and storage)
5.Format /cache
6.Format /Data
7.Install Xperia_Ice_Cream_Pureness_build_10.00.zip
8.Install patch for your phone model
9.Reboot now and you are done !

5. onda pach za Neo ?
oli

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
oli68 kaže...
Pomozi Fero.

Ovakav je sada status.

Broj modela MT15i
Botloader otključan
Napravljen root, napravljen backup sa CWM

Sad bi stavio:
[ROM]Xperia Ice Cream Pureness[Build 11][ICS 4.0.4][Neo][08.18][LOCKED/UNLOKED BL]

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1738055

Koristi ovaj kernel:
Alliance kernel latest mod v1.4 by Night-Elf - Link

NightElf Kernel mod for ICS
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1316394 gdje piše:

Usual/Normal Instructions
- Be sure you have plenty of batterypower left
- Be sure your bootloaders are unlocked
- Copy ''Rom''.zip to sdcard
- Flash new Kernel/Firmware (command for kernel: fastboot flash boot boot.img)
(or if you use the same firmware wipe data/cache/dalvik cache)
- When phone is booting (first 5 seconds) press volume down key several times to enter recovery and choose apply update from sdcard
or if the kernel doesn't support recovery than flash recoveryNeo.img using the command: fastboot boot recoveryNEO.img

?????
Pitanja:
1. Prvo instalirati kernel ?
2. S kojim programom se to radi ?
3. Ak se nešto smrda, mogu sve vratiti sa CWM ?
4. Drugo, staviti cutom rom ? po ovim instrukcijama koje mi baš nisu jasne ?
1.Factory reset in cwm
2.wipe cache partition
3.wipe dalvik cache
4.Format /system (in mounts and storage)
5.Format /cache
6.Format /Data
7.Install Xperia_Ice_Cream_Pureness_build_10.00.zip
8.Install patch for your phone model
9.Reboot now and you are done !

5. onda pach za Neo ?

Prvo ako imaš Cwm instaliraj iz njega Rom pa onda kernel i pacheve. Wipe se radi iz Cwm recoverya prije svega, a onda rom i kernel, ali mi nije jasno kernel se stavlja iz fastboota i Cmd-a preko pc-a  ako se ne može iz CWM recoverya, probaj ili ostani na stock kernelu i vidi kako se ponaša rom http://sonyxperianeov.blogspot.com/2012_08_01_archive.html isti ti je postupak i za Neo flash kernel putem Flashboota i flashtoola.

Drugo ne znam da li ćeš moći vratiti backup putem CWM recoverya jer netko mi je već rekao da Xperije imaju problem sa tim ali probaj.

Na kraju uvjiek ti ostaje flashtool i ftf firmware koji si već stavljao sam moraš moći ući u flashboot mobitela sa tipkama kako i jesi na početku svega kada si otključavao bootloader.

Probaj ako misliš da možeš, ali u slučaju problema imaj sve pri kompu i to ti je to.

Sve radi po stavkama prvo Rom, pa onda kernel iz Cwm Recoverya ako je u zipu i pacheve u zipu.

.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2012 18:45 (Fero).
13 godina
neaktivan
Sonyericsson Neo

Molim pomoć.

Sa flashtoolom sam stavio MT15i_4.0.2.A.0.42_Global.ftf i probao sam rotati sa DooMLoRD_v1_Xperia-2011-ICS-ROOT-emu-busybox-su ali mi izbacuje grešku.

---------------------------------------------------------------
Xperia 2011 ICS Easy Rooting toolkit (v1.0)
created by DooMLoRD
"andorid emulator" trick
Credits go to all those involved in making this possible!
---------------------------------------------------------------
[*] This script will:
(1) root ur device using "andorid emulator" trick
(2) install Busybox (1.18.4)
(3) install SU files (ICS specific)
(4) do some checks for free space, tmp directory
(will remove Google Maps if required)
[*] Before u begin:
(1) make sure u have installed adb drivers for ur device
(2) enable "USB DEBUGGING"
from (Menu\Settings\Developer Options\Development)
(3) enable "UNKNOWN SOURCES"
from (Menu\Settings\Security)
(4) [OPTIONAL] increase screen timeout to 10 minutes
(5) connect USB cable to PHONE and then connect to PC
(6) skip "PC Companion Software" prompt on deviceCONFIRM ALL THE ABOVE THEN
Press any key to continue . . .
--- STARTING ----
--- WAITING FOR DEVICE
--- creating temporary directory
mkdir failed for tmp, File exists
--- cleaning
--- symlinking tmp directory
--- Rebooting
--- WAITING FOR DEVICE TO RECONNECT
--- PLEASE WAIT, THIS MAY TAKE A WHILE
if it gets stuck over here for a long time then try:
disconnect usb cable and reconnect it
toggle "USB DEBUGGING" (first disable it then enable it)
--- DEVICE FOUND
--- enabling emulator hack
cannot create /data/local.prop: permission denied
--- Rebooting
--- WAITING FOR DEVICE TO RECONNECT
--- PLEASE WAIT, THIS MAY TAKE A WHILE
if it gets stuck over here for a long time then try:
disconnect usb cable and reconnect it
toggle "USB DEBUGGING" (first disable it then enable it)
--- DEVICE FOUND
--- pushing busybox
failed to copy 'files\busybox' to '/data/local/tmp/./busybox': Permission denied

--- correcting permissions
Unable to chmod /data/local/tmp/busybox: No such file or directory
--- remounting /system
/data/local/tmp/busybox: not found
--- checking free space on /system
failed to copy 'files\makespace' to '/data/local/tmp/./makespace': Permission de
nied
Unable to chmod /data/local/tmp/makespace: No such file or directory
./data/local/tmp/makespace: not found
--- copying busybox to /system/xbin/
/data/local/tmp/busybox: cannot open for read: No such file or directory
--- correcting ownership
Unable to chmod /system/xbin/busybox: No such file or directory
Unable to chmod /system/xbin/busybox: No such file or directory
--- installing busybox
/system/xbin/busybox: not found
rm failed for /data/local/tmp/busybox, No such file or directory
--- pushing SU binary
failed to copy 'files\su' to '/system/bin/su': Read-only file system
--- correcting ownership
Unable to chmod /system/bin/su: No such file or directory
Unable to chmod /system/bin/su: No such file or directory
--- correcting symlinks
rm failed for /system/xbin/su, Read-only file system
link failed Read-only file system
--- pushing Superuser app
failed to copy 'files\Superuser.apk' to '/system/app/./Superuser.apk': Read-only
file system
--- cleaning
rm failed for /data/local.prop, No such file or directory
--- rebooting
ALL DONE!!!
Press any key to continue . . .

Ne znam ima li to veze sa otključanim bootloaderom ? Prije ponovnog flashanja sam otključao bootloader pa ne znam sad jel se ponovo zaključao poslije ponovnog flashanja ili ne i imali to uopće veze sa ovim ?

oli

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sonyericsson Neo
Pa normalno da ne radi kad si na Gingerbreadu 2.3.4. Čitaj što piše.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice