Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.496.722
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
mucak kaže...
Nocio kaže...

ja ili čvengi?

čvengi :)

18 godina
neaktivan

Razbio mi se display, ništa se ne vidi.
Sad ga šaljem na servis da mi ga promjene.
Kako da ga resitiram i obrišem sve podatke na njemu, a pošto se ništa ne vidi na ekranu ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina

Pozdrav ljudovi.

Na dobro znanoj stranici je došlo podosta ROM-ova.
Preporučio bih (nisam probao - djeluju dobro)

I nakon dugo vremena, prvo ću probati Paranoida.
Navodno je 2.0 bio najveći update i sada hrpa stvari radi.
Lako ćete ga naći za download {#} 

Samsung Galaxy SII (GT-I9100) @ Salman v4.2 + Siyah 4.1.5 + CWM 6.0.1.2
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
X-Plosiv kaže...

Da pitam, pošto imam problem :/

Skinuo sam ovaj WanamLite ICS rom

http://wanamlite.com/forums/showthread.php?tid=7050

i pošto mi se izgled nikako ne sviđa, išao sam promijeniti temu

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1677032

od tuda sam skinuo

UHLPS [ Mods ]

ali kada odem u CWM, pa samo instaliram taj zip, kada mobitel restartam dođe na logo od Samsung Galaxy SII i ne miče se od tuda..

skinuo sam i

Ice Cream Sandwich
UHLPS [ Mods ] -

prvi ovaj blue, i ista stvar...sve se instalira, rebootam mobitel, ne prelazi logo...

iskreno, ne sviđa mi se nikako i zgled običnog WanamLite, nego volim ovako plavkast ...zbog ovog najviše:

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1350688&d=1348489805

EDIT:

Sada sam namjestio sve programe itd., ako bih sutra testirao da stavim temu, da li mogu sve napraviti backup ili moram backup  ROMa preko CWM, a backup aplikacija preko Titaniuma?

zato šta skidaš krivu stvar...LPS su stari modovi, wanam je bio na LPX bazi,  a sad vidim da je najnovija baza LPY, tak da trebaš skinut modove za LPY a ne LPS.

14 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Opis aplikacije vrhunski, samo sto kod mene na WIUI-u ne sljaka, ne znam zasto.. 

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
14 godina
neaktivan

Vračanje originalnog Kernela.

Imam VIPov galaxy s2 sa originalnim firmwerom, mjenjao sam samo kernal siyah 3.0.15 .

Htio bi vratit na originalni kernel ali ne znam kako, pa ako netko ima neki link bio bi jako zahvalan.

verzija i9100BULP7

Imao sam problema sa GPSom i pronalskom satelita sa originalnim kernelom a sad isto i sa siyhom, samo sto baterija traje puno duze. 

Skinuo sam s neta original firmware i9100BULP... da li je u njemu original kernel ?

Pozdrav 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2012 15:15 (alex007).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Je
14 godina
neaktivan
user3468 kaže...

zato šta skidaš krivu stvar...LPS su stari modovi, wanam je bio na LPX bazi,  a sad vidim da je najnovija baza LPY, tak da trebaš skinut modove za LPY a ne LPS.

A jesam mutav...iskoristio asm exdialer da si promijenim dialer...tako da je sve oke sada, eventualno možda onda bacim blue čisto zbog izgleda gornjeg status bara :)

14 godina
neaktivan

U 1. mjesecu uzimam novi mobitel jer mi ističe ugovor. Zanima me da li će se još uvijek isplatiti uzeti ovaj mobitel (SGSIII mi je preskup) ili ima nešto bolje za slične pare? {#}

Stručnjak za paranormalne pojave
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Nabavio sam mob paralelno s nastankom ovog posta i pratio prvih sto stranica pa prestao!

Sad kad sam skužio da mi je mob spor i da mi se baterija jako brzo troši, pročitah zadnjih tisuću postova ali mi je teško odlučiti šta na njega staviti!

Trenutno na mobu je Litening rom (slika dolje).
Koji ROM staviti na ovo i da li se isplati napraviti update na ICS?
Ovo me zanima isključivo zbog produljenja trajanja baterije i povećanja brzine!!

Sve ostalo radi savršeno (iako se zna jednom mjesečno zalediti ali to riješavam vađenjem baterije)!!
Hvala!!

14 godina
neaktivan
Unix kaže...

U 1. mjesecu uzimam novi mobitel jer mi ističe ugovor. Zanima me da li će se još uvijek isplatiti uzeti ovaj mobitel (SGSIII mi je preskup) ili ima nešto bolje za slične pare? {#}

Ne znam kako ce ostatak forumasa reagirati, i kakav ti savjet dati, znas kako to ide, svako svog konja hvali, tako da pitas u temi od HOX-a ili nekoj drugoj svi bi ti preporucili taj model.. 
Realno gledano, po meni je S3 najjaci hardware trenutno i to bez premca, ali isto tako realno gledano, za vlasnika S2 neisplativa investicija prelaska na S3.. 

Trenutno S2 ima sve sto ti rijetko koji drugi mob moze ponuditi, od hardware-a do software-a.. Mislim daleko od toga da na trzistu ima jos dobrih mobitela koji ce opravdati omjer ulozenog i dobivenog, ali malo koji od njih jos uvijek da moze biti konkurencija S2, tako da u svakom slucaju odlucis li se na kupnju S2 neces sigurno pogrijesiti, jer ce to jos dosta vremena biti gadget koji nece "zastariti", tj da ga konkurencija nece pojesti i da ce ostat u trenu zaboravljen kao neki drugi mobiteli.. {#}

Erda kaže...

Nabavio sam mob paralelno s nastankom ovog posta i pratio prvih sto stranica pa prestao!

Sad kad sam skužio da mi je mob spor i da mi se baterija jako brzo troši, pročitah zadnjih tisuću postova ali mi je teško odlučiti šta na njega staviti!

Ovo me zanima isključivo zbog produljenja trajanja baterije i povećanja brzine!!

Sve ostalo radi savršeno (iako se zna jednom mjesečno zalediti ali to riješavam vađenjem baterije)!!
Hvala!!

Ako trazis nesto sto je slicno orginalnom Samsungovom firmwareu, sa Tuchwiz-om i ostalim glupostima, ali bez nepotrebnog bloatwarea, onda ce ti tu definitivno prvo mjesto zauzeti Wanam, samo ne znam koja je trenutno aktuelna verzija, jer ja osobno sam ga flashao prije ohohoh i to je na mobu bio 5 min i odmah sam ga otpisao za vijeke vjekova, jer sam izgled mi se ne svidja niti 0,5%.. Ali eto o ukusima se ne raspravlja, to je samo moje misljenje, tako da na taj dio o verziji, to ce ti neko od ostatka ekipe odgovoriti..

A ako trazis neku malu promjenu, onda tu imas mali milijon ostalih ROM-ova, pocevsi od meni daleko najbolje derivacije MIUI-a koju je napravio Mađar Wajk - WIUI, zadnja verzija je 2.9.7. u kombinaciji sa Siyahom 4.1.3 je odlicna, onda ima tu Sensation ROM, Paranoid CM9, CM10, itd, itd, itd.. Sve zavisi sta te znaci zanima.. {#}

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2012 18:04 (majdo).
14 godina
neaktivan
majdo kaže...
Unix kaže...

Ne znam kako ce ostatak forumasa reagirati, i kakav ti savjet dati, znas kako to ide, svako svog konja hvali, tako da pitas u temi od HOX-a ili nekoj drugoj svi bi ti preporucili taj model.. 
Realno gledano, po meni je S3 najjaci hardware trenutno i to bez premca, ali isto tako realno gledano, za vlasnika S2 neisplativa investicija prelaska na S3.. 

Trenutno S2 ima sve sto ti rijetko koji drugi mob moze ponuditi, od hardware-a do software-a.. Mislim daleko od toga da na trzistu ima jos dobrih mobitela koji ce opravdati omjer ulozenog i dobivenog, ali malo koji od njih jos uvijek da moze biti konkurencija S2, tako da u svakom slucaju odlucis li se na kupnju S2 neces sigurno pogrijesiti, jer ce to jos dosta vremena biti gadget koji nece "zastariti", tj da ga konkurencija nece pojesti i da ce ostat u trenu zaboravljen kao neki drugi mobiteli.. {#}

Imao sam loša iskustva sa Desireom s obzirom da sam ga kupio 2011., a tada je bio godinu dana star već. Jedva smo nauvkli GB za njega, a kasnije je potpuno izbačena podrška, ljudi su prešli na ostale uređaje, a daljnji custom ROM-ovi su bili nestabilni i loši (još nemamo ICS kako spada). Zato ne želim da mi se isto dogodi sa SGSII, tj. da kupim ubrzo zastarjeli uređaj.

Stručnjak za paranormalne pojave
14 godina
neaktivan
Unix kaže...

Imao sam loša iskustva sa Desireom s obzirom da sam ga kupio 2011., a tada je bio godinu dana star već. Jedva smo nauvkli GB za njega, a kasnije je potpuno izbačena podrška, ljudi su prešli na ostale uređaje, a daljnji custom ROM-ovi su bili nestabilni i loši (još nemamo ICS kako spada). Zato ne želim da mi se isto dogodi sa SGSII, tj. da kupim ubrzo zastarjeli uređaj.

Upravo to je ondaj dio sto sam spomenuo da ce biti potrebno jos dosta vremena da ovaj gadget zastari i Samsung prestane davati podrsku za njega.. S2 je prosle godine bio revolucija u svakom segmentu, do polovice ove godine su prodali preko 50 milijuna uređaja, a prodaja i dalje ne opada, cak stovise, oni koji si ne mogu priustiti S3 kupuju S2.. Nemas ovdje takve brige.. Uređaj je u prodaju krenuo s GB, kasnije smo dobili ICS, a jos malo ce stici i JB, ima vec hrpa JB costum ROM-ova, a official stize kroz 2 mj ja se nadam.. Prevelika je kako bih rekao S2 zajednica da Samsung se odluci na prekidanje distribucije novih android firmwarea na njega.. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2012 22:53 (majdo).
15 godina
neaktivan
Erda kaže...

Hvala!!

Nadam se da se neces naljutiti ali ja bi ti oduzeo mobitel. I to zato sto nisi ti morao svaki dan flashati novi rom ali budimi realni pitati dali updatati na ICS je stvarno lose za tebe. Propustio si lijep period koristenja a na vratima je vec JB.  Nema ljutnje 

Galaxy S2 to je jedino sigurno a sve ostalo je vrlo upitno.......
13 godina
neaktivan

Jel se isplati kupiti Bijeli S2 sa crnom maskom? i meni prijatelj kaze da na S2 bijelom naprijed po noci svjetle prednje tipke jace nego na black jel to istina? {#}

17 godina
neaktivan

NOCIO hvala na savjetu, al stavio sam si custom ROM Wanam i riješio sve probleme samo što izgled je ostao kao prije nego što sam ga rutao (mislim ne isti al sličniji...) Pa me zanima dal se može kako promjenit izgled a uz to volio bi imat pet ikonica u redu a ne četri... Hvala unaprijed :D

čvengi

0 0 hvala 0
17 godina
shadow23 kaže...

Jel se isplati kupiti Bijeli S2 sa crnom maskom? i meni prijatelj kaze da na S2 bijelom naprijed po noci svjetle prednje tipke jace nego na black jel to istina? {#}

samo s stražnom crnom? to mi izgleda i više nego seljački... a kaj se tiče tipki, to je vjerovatno istina jer se svijetli sve oko tipki, crni valjda malo to priguši... Ja imam bijeli SGS 2, ali bi ga htio zamjenit za crni jer više ne mogu gledat tu bijelu boju... 

14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Pozdrav ljudovi.

Na dobro znanoj stranici je došlo podosta ROM-ova.
Preporučio bih (nisam probao - djeluju dobro)

I nakon dugo vremena, prvo ću probati Paranoida.
Navodno je 2.0 bio najveći update i sada hrpa stvari radi.
Lako ćete ga naći za download {#} 

i...kakvi su dojmovi? btw kakav ti je bio RR 3.8?

ja se jos ne micem s wanama jer sutra opet idem na put pa mi se neda hebavat sa svim tim...iako,skinuo sam igru "agent dash" i s vremena na vrijeme mi se zna zaledit mob i moram ga restartat...toliko o toj vrhunskoj stabilnosti -.-

13 godina
neaktivan

ljudi hvala na savjetu za wanam....flasha ga i sve fercera kako triba jedino ružan je do boli pa ću se borit s nekim temama, vjerovatno s onom plavom....a sad pitanje, skinia sam siyah 4.1.5 i on se instalira ka i rom priko CWM sa kartice i to je to? i jeli taj kernel ok ili f+da skidam nešto drugo?

unaprid hvala

0 0 hvala 0
15 godina

RR i svi AOSP looks like ROM-ove ću zaobilaziti.
Pogotovo JB jer je bez službenog Samsung JB-a ništa.

Od ova dva, A1exandri's MIUI je odličan.
Jedino što mi je jako čudna i neobjašnjiva glad za RAM-om.
No, dobro.
Od svih MIUI V4 (JB), ovaj je najbolji.

Ovaj drugi ROM nisam dugo imao.
Čekam sada nešto pametno da stavim....

Nemam pojma samo što.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Imate li preporuku nekog ROM-a da je baziran na HTC Sense 4.0 kojeg se može vidjeti na One X? Naime, u 12om mjesecu mislim da ću mijenjati S2 za One X+, pa gledam taj Sense na kojem ću barem par dana provesti prije nego ga flešnem. Inače koristio sam Sense na Desire-u nekada i nisam ga volio, nego sam konstatno bio na custom ROM-ovima. Želim neku promjenu pa bi najradije isprobao neki takav ROM na kojem će mi se bazirati One X

prepičkavanje, staklenkom ajvara, ljudi koji pišu komentare poput LOL
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
alex007 kaže...

Vračanje originalnog Kernela.

Imam VIPov galaxy s2 sa originalnim firmwerom, mjenjao sam samo kernal siyah 3.0.15 .

Htio bi vratit na originalni kernel ali ne znam kako, pa ako netko ima neki link bio bi jako zahvalan.

verzija i9100BULP7

Imao sam problema sa GPSom i pronalskom satelita sa originalnim kernelom a sad isto i sa siyhom, samo sto baterija traje puno duze. 

Skinuo sam s neta original firmware i9100BULP... da li je u njemu original kernel ?

Pozdrav 

U original firmware ti je i originalni kernel

18 godina
neaktivan

Jedan problem je riješen, malo sam sa vatom obrisao usb priključak, tako da je nestalo ono stalno uključivanje - isključivanje.

Ali problem drugi je ostao... znači kada iskopčan punjač, ostane mi mob u stanju kao da se puni, probao sa extweak resetirati batery chip, ne pomaže.

Vjerovatno cu ga nositi na servis, ali za sada bi probao vratiti ga na stock stanje, znači kao dan kada sam ga kupio, znači bez countera, na stock frimewareu, može 2.3 ili 4.0.

Netko mi je preporučio da stavim samo stari bootloader, samo kako i šta nemam pojma...

Može li neko objasniti... hvala.

Diritor je lipo reka pali smo na dno homo si skupa na BIRO.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kuleee kaže...

Imate li preporuku nekog ROM-a da je baziran na HTC Sense 4.0 kojeg se može vidjeti na One X? Naime, u 12om mjesecu mislim da ću mijenjati S2 za One X+, pa gledam taj Sense na kojem ću barem par dana provesti prije nego ga flešnem. Inače koristio sam Sense na Desire-u nekada i nisam ga volio, nego sam konstatno bio na custom ROM-ovima. Želim neku promjenu pa bi najradije isprobao neki takav ROM na kojem će mi se bazirati One X

I mene zanima dal postoji koji kvalitetniji ROM sa Sense sučeljem jer mi se jako sviđa i htio bi ga isprobati.

Axtross_Hr - Origin
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

RR i svi AOSP looks like ROM-ove ću zaobilaziti.
Pogotovo JB jer je bez službenog Samsung JB-a ništa.

Od ova dva, A1exandri's MIUI je odličan.
Jedino što mi je jako čudna i neobjašnjiva glad za RAM-om.
No, dobro.
Od svih MIUI V4 (JB), ovaj je najbolji.

Ovaj drugi ROM nisam dugo imao.
Čekam sada nešto pametno da stavim....

Nemam pojma samo što.

koji razloge tome? sto ne valja? paranoid si probao? meni je bed to kaj cm10 nema jos opciju da se moze snimat na externu a to mi je jako bitno tak da jos ni ne isprobavam dok to ne stave..

kakav ti je ovaj miui? asnet je i dalje bolji?

16 godina
neaktivan
Tinča14 kaže...
kuleee kaže...

I mene zanima dal postoji koji kvalitetniji ROM sa Sense sučeljem jer mi se jako sviđa i htio bi ga isprobati.

kum mi ima htc one x i moram reci da je sens ui jako konfuzan,neke banalne opcije upce nema,htjeo oznaciti par fotografija,ono nula bodova

daleko mi se lakse snaci na xperiama

tako ako je netko navikao na samija mislim da ce imati dosta problema sa privikavanjem na htc

samsung nas je jed ostavno razmazio

konfuzan

17 godina

Samo nemojte na ovoj temi plakati za Senseom.

Imam doma HTC Flyer i fakat je to njihovo sucelje glupavo. Mozda je nekom dobro, ali meni ne...

Naravno da sam ga rootao itd itd xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bzvz92 kaže...

koji razloge tome? sto ne valja? paranoid si probao? meni je bed to kaj cm10 nema jos opciju da se moze snimat na externu a to mi je jako bitno tak da jos ni ne isprobavam dok to ne stave..

kakav ti je ovaj miui? asnet je i dalje bolji?

Paranoid nije loš, ali ili sam ja glup pa ne znam lijepo postaviti phablet UI ili je još bugovit previše.

RR - no thanks.
Kao i svi JB portovi lagga kada se povuče status bar -.-

Ovaj MIUI JB je super, ima budućnost, tj. potencijala, ali još uvijek dvije stvari su grozne:

• Glad za RAM-om
  • Grijanje i battery drain

Stvarno ne znam koji bi ROM sada stavio.
Sve si kontam vratiti se na MIUI 2.3.9 (zadnji GB) 

16 godina
neaktivan
Probaj Alliance,koristim ga već duže i jako sam zadovoljan,instal sam si lg launcher i milina,jedino iz nekog razloga ne zeli TW ux,iako drugi uredno insraliraju
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice