Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.597.862
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
docx kaže...
Blade3 kaže...
docx kaže...
...

Stvar ti je u mail serverima. POP3 server ti ostaje isti bez obzira da li primaš preko 3G ili preko rutera (WiFi). No nije ti SMPT server isti kad šalješ preko 3G ili preko WiFi. Naime kad šalješ preko 3G SMPT server ti je od VIP-a, a kad šalješ preko rutera SMTP server je od Optime. To moraš poštimati.  No kad si već doma nije li ugdnije e-mail slati sa kompa?

Vidiš, zanimljivo, meni isto nije htijelo preko wifi nego samo 3g no uvijek sam to prihvačao kao a vljda tak mora bit. To bi mi dobro došlo jer na poslu imam wifi ali nemam komp pa da ne trošim promet. Doma mi je wifi od bneta, to njih nazvem za info ili kak?

Je trebaš zvat providera. Oni ti moraju reć koji im je SMPT server. Premda bi i na njihovim strnicama to trebalo pisat.

Svaki provider dozvoljava slanje maila samo preko njihovih smtp servera. Ako stavis smtp server od google-a onda ce ti ici mail sa bilo kog providera.

:)
15 godina
neaktivan

pozz . ljudi imam instaliran froyo 2.2.1 sluzbeni preko samsung kiesa sa kies patcher. root je i ima one click lag fix i sve radi savrseno. brzine odlicna mislio sam stavit onaj darky alistvarno ne razumijem sta bi bolje radilo nego sa ovim sto imam. barem za sada necu ma da sam znatizeljan. e sad jedino sto me muci je to sto svaki put moram kad ocu na youtub moram prihbvatiti terms of use ili kad ocu googgles isto me pita dali prihvacam njihova pravila itd. prije sam to moram samo kad sam prvi put instalirao a sad me pita svaki put ali samo youtube goggles, google i onaj hrCallerId. jel postoji rjesenje kako to sredit. probao sam izbrisat i na novo instalirat ali opet isto.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
docx kaže...
Babaluba kaže...

Da li netko ima problema sa GPS ? Od kada sam ga kupio ( ima mjesec dana ) nisam uspio dobit lock na satelite. Sada ,po vašim postovima, me je strah odnest na servis !{#}{#} Malo sam švrlja po netu pa sam vidio da postoji mogućnost da se preko upari sa nekim bluetooth gps resceiverom pa da li netko ima takvih iskustva i naravno kakav savjet.

p.s. probao sa manje više sve "cake" na koje sam naletio na netu ( xda i ini..)

Unaprijed zahvaljuem !

Koju verziju firmwarea imaš? 2.1 ili 2.2? Dok sam bio na 2.1 našao bih satelite lockao se i OK. No kada bih isključio GPS navigaciju, pa onda poslije uključio nije bilo šanse da pronađe i jedan. Svaki put sam morao rebootat. No kad sam prešao na 2.2 JPP ono kratko vrijeme koliko sam bio, sve je radilo. Pa ako si još uvijek 2.1 nadogradi ga na 2.2. To je službena nadogranja pa ne gubiš garanciju. Ako ni onda ne radi, moda mob ipak treba odnijeti na servis.

Verzija firmwarea je 2.2.1. i imao sam problema sa GPS od početka. ALI...

Na marketu sam našao app koja se zove GSPot koja radi u kombinaciji sa GPS booster lite ( full verzija se mora kupiti ) koja traje samo 3 puta po 5 min i program je napravio čuda na mom Galaxy-u. Nalazi satelite u manje od 30-tak sec i lock odmah slijed poslije toga. Sada pošto je to ograničena app da li postoji način da se full verzija kupi iz Hrvatske ili barem preko PayPAl-a jer preko njega već godinama kupujem po netu .

Hvala za sve savjete !

p.s. preporučam svakome tko ima problema sa GPS-om da proba ove app !{#}{#}{#}

15 godina
neaktivan

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=778880 ovdje skini gpx fix ali moras biti rootan. sve super radi

0 0 hvala 0
15 godina
logic kaže...
pasko kaže...

trebam pomoc kako nariktati mail da mogu slati sa bilo koje mreze tj. wifi konekcije

ja sam na vipu i podesio sam mail sa postavkama ulaznog i izlaznog vip servera

unio sifru i korisnicko ime

i sve to radi super kad sam spojen preko edge, 3g ili Hmogu primat i slat

ali kod dodem kuci i spojim se na svoj WIFI koji je preko optime

onda mogu samo primat mailove ali ne mogu slati

vec trebam zagasiti wifi i onda poslati mail pa ponovo ukopcati wifi

moze li se ikako nariktati da se mogu slati mail bez obzira na ciji sam wifi sopojen

hvala

Stavi kao smtp googleov smtp. Udjes u podesavanje svakog maila i smtp server ili server za slanje podesis kao na ovom linku.

http://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=13287

hvala :)

15 godina
neaktivan

hy imam isti problem i sada pitanje kako si uspito uci u recovery stiscem sve tipke i citam po netu al non stop mi se samo pali i gasi ili kada pusti onu tipku sa desne strane on mi se pocne paliti i prode ono veliko s i to je to ponekada zavibrira

15 godina
neaktivan
Babaluba kaže...
docx kaže...
Babaluba kaže...

Da li netko ima problema sa GPS ? Od kada sam ga kupio ( ima mjesec dana ) nisam uspio dobit lock na satelite. Sada ,po vašim postovima, me je strah odnest na servis !{#}{#} Malo sam švrlja po netu pa sam vidio da postoji mogućnost da se preko upari sa nekim bluetooth gps resceiverom pa da li netko ima takvih iskustva i naravno kakav savjet.

Unaprijed zahvaljuem !

Koju verziju firmwarea imaš? 2.1 ili 2.2? Dok sam bio na 2.1 našao bih satelite lockao se i OK. No kada bih isključio GPS navigaciju, pa onda poslije uključio nije bilo šanse da pronađe i jedan. Svaki put sam morao rebootat. No kad sam prešao na 2.2 JPP ono kratko vrijeme koliko sam bio, sve je radilo. Pa ako si još uvijek 2.1 nadogradi ga na 2.2. To je službena nadogranja pa ne gubiš garanciju. Ako ni onda ne radi, moda mob ipak treba odnijeti na servis.

Na marketu sam našao app koja se zove GSPot koja radi u kombinaciji sa GPS booster lite ( full verzija se mora kupiti ) koja traje samo 3 puta po 5 min i program je napravio čuda na mom Galaxy-u. Nalazi satelite u manje od 30-tak sec i lock odmah slijed poslije toga. Sada pošto je to ograničena app da li postoji način da se full verzija kupi iz Hrvatske ili barem preko PayPAl-a jer preko njega već godinama kupujem po netu .

Hvala za sve savjete !

dakle, da bi kupovao na marketu mob ti treba biti rootan. zatim sa marketa skineš Market enabler aplikaciju (besplatna) i to je to. Aplikacija radi tako da fejka providera, dakle prijavi te kao da imaš recimo t-mobile.us account. rije toga odi na google checkout i prijavi se. To ti je nešto kao googlov paypal. I onda ćeš na isti način moć kupit aplikacije. Neakav rfedoslijed bi bio: U market enableru staviš nekog od ponuđenih providera (ja stavljam t-mobile.us), zatim odeš na market i kupiš što ti treba. Ali kao što sam rekao na početku mob mora biti rootan.

15 godina
neaktivan

docx

Skužio sam kako možemo dobiti u marketu i opciju top paid (isto kao što imam i top free), ako nekom treba, zanima, napišem ovdje postupak {#}

0 0 hvala 0
15 godina
Blade3 kaže...

docx

Skužio sam kako možemo dobiti u marketu i opciju top paid (isto kao što imam i top free), ako nekom treba, zanima, napišem ovdje postupak {#}

napisi :)))

15 godina
neaktivan

alo ljudi imali li tu netko tko bi pomogao ???????????????????

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znači napravite ono što sam napiso na 22 stranici odnoso ono što je docx napiso maloprije. Dakle imate rootan mob, instalirali ste market enabler i registrirali ste se na google checkout. To je bio prvo korak koji je već opisan. Sada možete kupovati plačene aplikacije ali ih vidite jedino kad upišete njihovo ime u search a nemate opciju top paid. Da bi dobili top paid, samo par koraka morate napravir. Prvo otiđite u postavke/aplikacije/upravljanje aplikcaijama/pokrenuto/ tu nađite market, stisnite prisilno zaustavi i onda obriši podatke (wipe data)/ sad to zatvorite i otiđite u market enabler/ na us t mobile i fake this provider/ zatvorite market enabler/ uđite u market i sad imate top paid {#}   Svaki put kad resetirate mob samo otiđite u market enabler prije nego otvorite market, na us tmobile i fake this provider i to je to. Možete i kupit punu verziju Market Enabler i uključit opciju da se on automatski pokrene kad se mob upali.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hrcpin kaže...

alo ljudi imali li tu netko tko bi pomogao ???????????????????

možda jednostavno nemaš recovery mod u mob. nemaju ga svi. Ako si kupio u vip ili tmobilu vjerojatno nemaš, ovi iz tele2 imaju.  Imaš mnoštvo linkova koje smo postavljali po forumu več kako omogučit onim mob. koji nemaju  da ga osposobe

15 godina
neaktivan

aha al pitam se jer na 9-10 strani decko luka-san je imao istih problema i uspio je uci u recovery mod

i sada je pitanje kako je usao i to me zanima dali je to ikako moguce bio bih jako zahvalan

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2011 23:33 (hrcpin).
15 godina
neaktivan
hrcpin kaže...

aha al pitam se jer na 9-10 strani decko luka-san je imao istih problema i uspio je uci u recovery mod

i sada je pitanje kako je usao i to me zanima dali je to ikako moguce bio bih jako zahvalan

Dakle na kojem si firmawreu? 2.1 ili 2.2? U recovery ulaziš sa Volume+ - Home - Power tipkama. Probaj ovako. Prvo stisni Volume + Home gumb, i dok ih držiš još stisnin Power. Kad ti se na ekranu ukaže ono Galaxy S itd otpusti Power gumb, ali idalje drži volume + i Home gumb. I trebao bi ući u Recovery. E ak neide, ima više načina. Probaj CF-root, on bi ti uz root trebao osposobiti i 2e recovery. No mislim, nisam siguran, CF root je za Froyo.  

15 godina
neaktivan

ej ovako ja sam na 2.2.1 a dali mozes ukratko objasniti cf root

16 godina
neaktivan
hrcpin kaže...

ja sam iz zajebancije, stisnuo power+volume down. sad mi je mob na servisu, jer bi se upalio do loga, pozdravni ton, a onda vibra i crni ekran. moj savjet ti je da prvo nades nacin da si sam rijesis to, pronadi na xda, vidio sam da ima tamo kad je meni bilo kasno. VIP.

nazalost, vec sam odnio mob u servis kad sam nasao ovo

inace bi i sam pokusao rijestiti stvar.

moj ti je savjet da ne prckas, ukoliko nisi siguran.

bas mi nedostaje masina.

Informatika je moj hobi, o kojem pojma nemam....
15 godina
neaktivan

a prije koliko si je odneo u servis

16 godina
neaktivan

u ponedjeljak, nisam u zg, pa su ga poslali tamo, ko zna koliko cu cekati... zenska je rekla cca 10 dana. nemam iskustva s time.

i stvarno mi nije jasno zasto neki imaju tu opcije, neki ne.

Informatika je moj hobi, o kojem pojma nemam....
15 godina
neaktivan

nisam ni ja iz zgb a eto vidis mi smo ti koji nemaju srece

16 godina
neaktivan
Hrcpin
Dali imas enclair na mobu ili froya. Dal ti radi download mode ...znaci pritisni tipke home,power i volumen down. Ako radi mozes preko odina staviti neki drugi rom.
ukoliko sam ti pomogao...pritisni hvala...Zahvaljujem
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
docx kaže...
Babaluba kaže...
docx kaže...
Babaluba kaže...

Unaprijed zahvaljuem !

Hvala za sve savjete !

dakle, da bi kupovao na marketu mob ti treba biti rootan. zatim sa marketa skineš Market enabler aplikaciju (besplatna) i to je to. Aplikacija radi tako da fejka providera, dakle prijavi te kao da imaš recimo t-mobile.us account. rije toga odi na google checkout i prijavi se. To ti je nešto kao googlov paypal. I onda ćeš na isti način moć kupit aplikacije. Neakav rfedoslijed bi bio: U market enableru staviš nekog od ponuđenih providera (ja stavljam t-mobile.us), zatim odeš na market i kupiš što ti treba. Ali kao što sam rekao na početku mob mora biti rootan.

A je.. ga. Nadao sam se da ću opciju sa root-anjem moći izbjeći jer mi se ne prćka po mobu ( za sada sve fercera kak spada).

Da li postoji neka mogućnost da netko sa root-anim mobom to skine , ja mu platim a on meni to pošalje !?!?

Unaprijed zahvaljujem !

15 godina
neaktivan

ej imam froyo 2.2.1 i koje god tipke da stisnem isto mi se desava nemogu ni u jedan ni u drugi mod a vidio sam da si ti rekao da ti isto neradi pa da ti je proradilo a mob je iz vipa

15 godina
neaktivan

Ekipa, imam problem sa MMS-om, nemogu ih primati, neznam što je sa slanjem. Iz vipa su mi na adresu poslali postavke i sve sam napravio kako treba al svejedno nemogu procitati mms-ove koji su mi stigli sa Samsunga i Nokie.

Evo postavke:

MMS postavke

Kretanje unutar izbornika aparata odvojeno je / znakom.
Molimo Vas da detaljno slijedite upute.
Hvala.

Aplikacije / Postavke / Bežično i mreža / Mobilne mreže / Pristupne točke (APN) / tipka Menu / Novi APN

Ime: MMS
APN: mms.vipnet.hr
Proxy: Nije postavljeno
Ulaz: Nije postavljeno
Korisničko ime: 38591
Šifra: 38591
Poslužitelj: Nije postavljeno
MMS centar: http://mms.vipnet.hr/servlets/mms
MMS proxy: 212.91.99.91
MMS ulaz: 8080
MCC: 219
MNC: 10
Vrsta provjere: Ništa
APN vrsta: MMS

tipka Menu / Spremi
5x nazad za povratak u glavni izbornik

Nakon upisa postavki potrebno je iskljuciti i ukljuciti mobilni aparat.

EDIT: sada radi, nisam skužio da za funkcioniranje MMS-a mora biti uključena podatkovna mreža.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 15:19 (lujito).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ej ljudi evo ako nekog zanima.....dosla roba danas u t-mobile centre (bar u dubravi).ja uzeo galaxy s {#}

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

hy ljudi evo nakon nekog vremena uspito sam uci u dowloading mod ali preko command promta

pa ako netko zna kako jos da udem u recovery mod!!!!

15 godina
neaktivan

LJUDI RIJESIO SAM ako nekoga zanima nek mi se javi na mail hrc.pin@vip.hr

17 godina
neaktivan

Pa napisi ovdje, tome i služi forum.

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
15 godina
neaktivan

prvo ovo skine i raspakiras na desktop

http://rapidshare.com/#!download|144tl2|426317816|ADB_Windows_1.0.26.7z|223

udes u command prom

cmd.exe

spojis mob s kompom preko usb

i upalis ga sd kartica mora biti u njemu

tako nades c:\user\desktop\adb>adb.exe ili kako si vec nazvao folder

to pokrenes

pa onda u

c:\user\desktop\adb> adb reboot    ---- mobitel ti se mora resetirati i onda znas da si povezan

poslje toga

c:\user\desktop\adb> adb reboot downloading     ------- za downloading mod
c:\user\desktop\adb> adb reboot recovery            ------- za recovery mod

mob ce se resetrirati i uci u recovery ili downloading mod

a vecini ljudi treba recoveri mod tamo trazis opciju factory reset na i potvrdis onda te pita yes ili no odaberes yes i mob se opet resetrira

poslije toga ide

c:\user\desktop\adb> adb reboot   ------ da ti se mob ponovno resetria i TO je TO mob RADI !!!!!!!!!!!!!!

ljudi nadam se da sam vama pomogao !!!!!!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 17:19 (hrcpin).
15 godina
neaktivan

mozes i bez launchera pro... ovako, odi u programe. kad si tamo opali po menu tipki tamo stisni edit. sad bi ti se oko svih ikona trebali pojavit kao neki okviri (dole na traci i gore na popisu) i sad ikone mozes razmjestat kako god hoces... cak i izmedju ekrana. jedino ne mozes decidiranu tipku za home/app mijenjat.

Ovo mi je skank666 (12 str.) napisao ali ja nemogu naci di su na mobitelu PROGRAMI??jel mi moze netko pomoci?uglavnom zelim bez ikakvih lauchera pro ili neznam vec cega izmijeniti ove glavne ikone (telefon,imenik,poruke,aplikacije),znaci te 4 koje su na dnu ekrana.kako?

15 godina
neaktivan

I molim vas da sad ne trazim preko svih 24 str. koja je naj aplikacija (widget) za ubijanje programa koji su ostali raditi?hvala

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice