Nexus 5

poruka: 2.783
|
čitano: 475.642
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Nexus 5
Mitch kaže...
Je ali kao softver dopusta 3.0, jer ga i SoC dopusta i ima drivere, no fizicki ocito je uskraceno. Mislio sam da je isti kabel, no ovaj je ruzan u tri pm lol

To si i ja mislim,  osobno bi rade ovaj 2.0 nego ono veliko ruzno sranje. I to je jedna od stvari zbog kojih applu skidam kapu, lightning konektor, brz, kvalitetan, malen i lijepo izgleda. I jos uvijek kada trebam, neko ima taj kabel. {#}

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s
17 godina
Nexus 5

Slazem se, Lightning je #1 sto mi se svidjelo na iP5.

E decki ne znam za vas, ali meni KitKatov i Holo opcenito UI izgleda nedovrseno u odnosu na recimo iOS7 menije. Pogotovo ovi Settingsi.

Sad jos vise cekam MIUI hehe

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

0 3 hvala 0
17 godina
Nexus 5

A da si nabavite iphone onda kad vam je tolko toga super na njemu?

Mozes mijenjat i prilagodjavat kako zelis apsolutno sve ovdje, samo eto, treba ulozit vremena za to

0 2 hvala 0
17 godina
stiffler kaže...

Mozes mijenjat i prilagodjavat kako zelis apsolutno sve ovdje, samo eto, treba ulozit vremena za to

Pa imao sam iP5, ne zalim za njim, samo kazem da je UI uzasan na Androidu.

Da si koristio iOS7, vjerovao bi mi.

Čekaj MIUI, vidjet ćeš razliku.

EDIT - Ne možeš elemente sustava uopće mijenjati, bez da mijenjaš temu itd.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 13:05 (Mitch).
14 godina
Mitch kaže...

Zašto ti iOS7 ima dobar UI? Meni je užasno ružan, daleko bolji i ljepši mi je bio iOS6. 

I što je to bolje na iOS7 u odnosu na kitkat?

Baš me zanima tvoje mišljenje, ne kažem da je bolji ili lošiji Android UI od iOS-a.

Why so serious?
17 godina
Nexus 5

Koristim Holo UI od 2011. Ne mogu ga više podnijet :)

Stvarno ih ne razumijem zašto forsaju taj taman i gradijentan UI kad znaju da samo Samsung ima ekrane za to?

Evo par slika sto me najvise zivcira jer ovo zapravo najvise i koristim.

Jednostavno mislim da je na Androidu to užasno ružno izvedno, točnije u "grubo". Sve pravokutni oblici, ravnih linija, bez sjena, a gradijenti su tamo gdje ne bi trebali bit.

Font mi je na Androidu bolji, no ostalo sve mi je užas.

2 2 hvala 0
14 godina
stiffler kaže...

Imao sam iPhone 5s uz Nexus nekih 2 tjedna i jednostavno mi je Nexus bolji, mada ne znam ni zasto, mozda veicnom zbog ekrana. I inace svaki mobitel ima neke prednosti i mane pa je tako lightning konektor prednost iPhonu, dok je naprimjer veci ekran Nexusu. Inace u vezi prilagodavanja, da na androidu se sve moze, ali kako si i sam rekao treba ulozit vremena koje ja, a i mnogi ne zele. Ja sad gledam da stavim custom recovery i vec vidim da je to bar 2 sata posla posto prvi put radim.

Cordas kaže...

Zašto ti iOS7 ima dobar UI? Meni je užasno ružan, daleko bolji i ljepši mi je bio iOS6. 

I što je to bolje na iOS7 u odnosu na kitkat?

Baš me zanima tvoje mišljenje, ne kažem da je bolji ili lošiji Android UI od iOS-a.

Svako ima svoj ukus, meni je iOS7 isto lijep, ali mi je iOS6 ipak drazi. 

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s
14 godina
gamer34 kaže...
. Ja sad gledam da stavim custom recovery i vec vidim da je to bar 2 sata posla posto prvi put radim.

Ma kakvih 2 sata posla? Pa to je jedva 5 minuta posla i to ako nisi iskusan u tome.

Why so serious?
14 godina
Prvo moram sve pogledat kako se radi za svaki korak, znaci unlock bootloadera, recovery... Onda jos back up, pa sve to instalirat i na kraju restore. Meni je to puno posla jer necu krenut samo tako bez da pogledam pa da nes shebem.
14 godina
gamer34 kaže...
Prvo moram sve pogledat kako se radi za svaki korak, znaci unlock bootloadera, recovery... Onda jos back up, pa sve to instalirat i na kraju restore. Meni je to puno posla jer necu krenut samo tako bez da pogledam pa da nes shebem.

To se samo čini komplicirano, a zapravo je sve jednostavno, nemaš tu što puno shebat ako napraviš onako kako piše.

Why so serious?
13 godina
gamer34 kaže...

Skineš si kaj ti treba, pripremiš si upute, i kroz 15-ak minuta je sve gotovo, prvi put to malo zvuči komplicirano, al jednom kad to prokužiš onda to ide express bez puno mozganja. Samo si napravi backup tako da ako išta zezneš ili ti se neće sviđat bez problema vratiš sve u stanje kakvo je bilo.

U svakom slučaju isplati ti se otključat bootloader, stavit root, recovery, i stavit gore npr. purity rom. Koristio sam ga na Nexusu 4 i imam sve riječi hvale za njega.

I još neš, nakon šta sam prvi put isprobao custom romove i vidio šta sve android može i nudi nije mi ni palo na pamet vraćat se na stock, a koji god mobitel sam imao isti dan sam ga rootao i stavio neki custom rom :)

17 godina
Mitch kaže...
stiffler kaže...

Mitch kaže...

Koristim Holo UI od 2011. Ne mogu ga više podnijet :)

Stvarno ih ne razumijem zašto forsaju taj taman i gradijentan UI kad znaju da samo Samsung ima ekrane za to?

Evo par slika sto me najvise zivcira jer ovo zapravo najvise i koristim.

Jednostavno mislim da je na Androidu to užasno ružno izvedno, točnije u "grubo". Sve pravokutni oblici, ravnih linija, bez sjena, a gradijenti su tamo gdje ne bi trebali bit.

Font mi je na Androidu bolji, no ostalo sve mi je užas.

Koristio sam iOS7 i ružniji OS dugo nisam koristio. Stvar ukusa, ali iOS7 je odvratan

Recimo, kod mene nema gradienta ;)

A sve stvari koje te smetaju na androidu se daju riješit, samo je potrebna volja

14 godina
user3468 kaže...
gamer34 kaže...

Skineš si kaj ti treba, pripremiš si upute, i kroz 15-ak minuta je sve gotovo, prvi put to malo zvuči komplicirano, al jednom kad to prokužiš onda to ide express bez puno mozganja. Samo si napravi backup tako da ako išta zezneš ili ti se neće sviđat bez problema vratiš sve u stanje kakvo je bilo.

U svakom slučaju isplati ti se otključat bootloader, stavit root, recovery, i stavit gore npr. purity rom. Koristio sam ga na Nexusu 4 i imam sve riječi hvale za njega.

I još neš, nakon šta sam prvi put isprobao custom romove i vidio šta sve android može i nudi nije mi ni palo na pamet vraćat se na stock, a koji god mobitel sam imao isti dan sam ga rootao i stavio neki custom rom :)

Eto sad cu bas za vikend stopat koliko ce trebat. {#}

17 godina
Nexus 5

@Stiffler ne shvacas o cemu pricam..

Kako da ja premjestim sat u notification draweru? Nemoguce je.

Moras uredivat frameworks apk.

Lako ti maknes gradient itd., ali mijenjanje layouta za /system apk-ove, to je jako jako jako zeznut posao.

I upravo zato čekam MIUI.

EDIT - najviše želim BIJELO na CRNO, a ne obratno što Google forsa još od Eclaira...

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 17:06 (Mitch).

0 0 hvala 0
14 godina
Nexus 5

Nešto kao ovo?

Niti meni se ne sviđa taj holo UI

Eh šta volim ovaj režim... Sunce sija, a ja ležim...

0 0 hvala 0
13 godina
Nexus 5

Ako nista, vidljivost na suncu bi bila puno veca bez forsiranja tamnih tema.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
speedy56 kaže...

Nešto kao ovo?

Niti meni se ne sviđa taj holo UI

E ovo!

Otkud to, jel to Chameleon OS?

14 godina
Nexus 5

Hexared tema za stock 4.3 na Xperii Z

Neznam, možda ne nekak može staviti i na ostale uređae, probaj pronjušlati, možda nađeš nešto

Eh šta volim ovaj režim... Sunce sija, a ja ležim...

0 0 hvala 1
12 godina
Nexus 5

Ovo sto se backupa tice tu je windows phone zakon. Sve resetiras i formatiras na mobu i samo kod prvog paljenja upises svoj mail i lozinku i sve je kako je bilo

0 0 hvala 0
17 godina
omomomomoomm kaže...

Ovo sto se backupa tice tu je windows phone zakon. Sve resetiras i formatiras na mobu i samo kod prvog paljenja upises svoj mail i lozinku i sve je kako je bilo

Pa nije ništa drugačije ni sa Androidom kad imaš Recovery.

12 godina
Nexus 5

Pa sto se bunite onda vam je to isto rijeseno odlicno.....

0 0 hvala 0
17 godina
omomomomoomm kaže...

Pa sto se bunite onda vam je to isto rijeseno odlicno.....

Problem je u izradi backupa bez recoverya.

Da bi dobio recovery, moraš imat otključan bootloader.

A to znači formatiranje cijelog uređaja, aka gubiš sve na njemu.

17 godina
Nexus 5

Jednostavno rijesenje, napravis odmah cim kupis mob to haha

0 0 hvala 0
14 godina
stiffler kaže...

Jednostavno rijesenje, napravis odmah cim kupis mob to haha

A sta ako nisi? Onda si sheban. {#}

13 godina
Točno u takvoj situaciji sam i ja. Nisam znao da se sve briše, a nisam se htio odmah igrati s ROM—ovima.

I što sad napraviti?
14 godina
kerum kaže...
Točno u takvoj situaciji sam i ja. Nisam znao da se sve briše, a nisam se htio odmah igrati s ROM—ovima.

I što sad napraviti?

Ja cu probat s onim sto je Mitch dao link na XDA pa cemo vidjet. Nadam se da necu ostat bez podataka.

17 godina
neaktivan
Nexus 5

Danas mi je stiga Nexus i zasad sam odusevljen, prvi Android tako da se polako upoznajem s OS-om. Sad citam ovo za unlockanje bootloadera i backup, ne bih se jos igra s ROM-ovima ali bi moga kad tad. Da ga odma root-am ili postaoji nacin da se sve backupa bez bootloadera ?

Float like a butterfly, sting like a bee. His hands can't hit what his eyes can't see. Now you see me, now you don't. George thinks he will, but I know he won't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nexus 5

Odmah fastboot oem unlock, napisao sam sve prije par stranica, a imas i na xda.

Nista te nece kostat otkljucavanje kao ni root jer je postupak za unroot i lock identican.

Imas i neki alat koji daje backup bez otkljucanog bootloadera, ali za restore opet moras imat njrga.

Tako da preporucam da odmah otkljucas, a i trazim autora da to napise u prvi post.

3 0 hvala 1
17 godina
Nexus 5

Pa i nije tolki bed backupirat i bez roota.

Kontakti - gmail

Poruke - SMS backup & restore aplikacija (za SMS i imenik ima i par alata za Windows koji naprave backup, tipa MyPhoneExplorer)

Podatke - kopirat cijelu memoriju na komp i samo vratit nazad kasnije

Aplikacije - Helium

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 20:35 (stiffler).

0 0 hvala 1
14 godina
stiffler kaže...

Podatke - kopirat cijelu memoriju na komp i samo vratit nazad kasnije

Ovaj korak bas ne razmijem, kako mislis kopirat cijelu memoriju pa kasnije vratit? Sta sve one mape koje dobim kada psojim na komp da kopiram i onda poslije restora zaljepim natrag?

A hebem li ti zivot i andorid i back up i sve, vec se tu preko sat vremena hebem s prokletim backupom i jos nisam back-upo ono sto mi je najbitnije, a to su slike. SMS sam bacupo sa sms backup+, onda sam isao helium za podatke i sve sam radio kao sto pise u aplikacijji i sad mi se vise Nexus ne pokazuje kada ga spojim na komp (Helim je nesto mjenjao s MTP na PTP, USB debuging...). Kasnije sam vratio na MTP i dalje nista, probao sa PTP i opet nista. Probao update drivera, nista. Windowsi ga prepoznaju, ali mi ga nema u file exploreru. Stvrano vise ne znam sto da radim i ovo mi je tako diglo zivac da bi najrade razbio mob u zid, kako tvrtka velika ko hebeni google nema rijesen back up uredaja kako treba, a ne da si vikend trosim na hebeni back up i hebanje s uredajem. Eh ajfone moj u ovakvim trenutcima mi stvarno falis.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 18:24 (gamer34).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice