Nexus 5

poruka: 2.783
|
čitano: 475.673
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Nexus 5

Hvala za frenkvencije info.

Jasno za mene, ali mene zanima što drugi misle ako su prešli sa N4 na N5 ili obratno.

last.fm/user/jolly_bravo
14 godina
neaktivan
jollyb kaže...

Hvala za frenkvencije info.

Jasno za mene, ali mene zanima što drugi misle ako su prešli sa N4 na N5 ili obratno.

Ja sam prešao sa S4 na N5 i preporodil se {#}

14 godina
Nexus 5

Evo ja se prije par dana vratio s Iphona 5s na Nexus i cini mi se da mi se baterija jako jako pogorsala i puno mi je losija nego na iphonu, ima li tko ideje sto bi mogli biti. Evo ss-ovi od danas, sada sam na 17% i imam samo 2:30h SOT-a.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
gamer34 kaže...

Evo ja se prije par dana vratio s Iphona 5s na Nexus i cini mi se da mi se baterija jako jako pogorsala i puno mi je losija nego na iphonu, ima li tko ideje sto bi mogli biti. Evo ss-ovi od danas, sada sam na 17% i imam samo 2:30h SOT-a.

Mozda se jos nije uigro, a i stock vise ne sluzi dobro na 3G.

Ja sam sad na Franco r33 i Purity, nekad dobijem 5h SOT, nekad 3 i po, nekad 2 ipo, stvarno nije konstantno i to me jedino zivcira, a ne vrijeeme koje dobijem

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
14 godina
Ne znam stvarno, prije sam redovito dobivao preko 4h. Vidjet cemo sto ce sutra bit.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s
12 godina
Nexus 5

pa dva i pol sata sa 100% brightnesom je realnost. napravili su solidan telefon ali su ga shebali sa baterijom.

0 0 hvala 0
14 godina
Problem je sto ja drzim brightness relativno nisko. Ovo je stvarno cudno jer nije da mi je uvijek bilo ovako, prije mi je 4h bilo normalno, a cesto i preko.
17 godina
Nexus 5

Nešto ti onda logično jede bateriju ili drži mob awake.

Ima par alata za praćenje baterije pa probaj s njima.

Do danas sam imao Slimkat + ElementalX i prezadovoljan s ovom kombinacijom. Svako punjenje je bilo 5 sati SOT-a. Danas stavio Carbon da probam malo pa ćemo vidjeti. Ako neće valjat vraćam se na Slimkat.

@omomo... - nisu ništa sjebali s baterijom. Za kapacitet od 2300mAh drži i više nego odlično

0 0 hvala 0
14 godina
Daj mi preporuci neku takvu app.
17 godina
Nexus 5

Better battery stats

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1179809

Wakelock detector

Prva je zakon. 

0 0 hvala 1
14 godina
stiffler kaže...

Better battery stats

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1179809

Wakelock detector

Prva je zakon. 

Evo upravo je instalirao pa cemo vidjet sta ce ona rec.

14 godina
Evo danas opet baterija katastrofa. 25% ostalo, ni 2h screen ona, i jos sam ga nadopunjavo jutros nekih 20%. Stvarno ne znam kaj da radim.
17 godina
Nexus 5

Pa kaj ti polazuje battery szatast?

0 0 hvala 0
17 godina
gamer34 kaže...
Evo danas opet baterija katastrofa. 25% ostalo, ni 2h screen ona, i jos sam ga nadopunjavo jutros nekih 20%. Stvarno ne znam kaj da radim.

Koju kombinaciju koristis? Pisao sam davno da stock nije konstanan sto se tice batke...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
14 godina
stiffler kaže...

Pa kaj ti polazuje battery szatast?

Slike.

Mitch kaže...
gamer34 kaže...

Koju kombinaciju koristis? Pisao sam davno da stock nije konstanan sto se tice batke...

Sve stock. Prije mi je bilo konstantno barem 4h ponekad i nesto vise.

17 godina
Daj SS partial wakelocka
14 godina
Mitch kaže...
Daj SS partial wakelocka

To zahtjeva root. {#}

EDIT: Ajde mi onda recite koja je najbolja kombinacija romova, kernela... za bolju bateriju, a da ne gubim performanse. Dnas cu onda probat to stavit po prvi put i nadam se da necu nis shebat. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 18:56 (gamer34).
17 godina
Nexus 5

Pa za bateriju bih rekao da staviš bilo koji rom i ElementalX kernel, i spusti sve napone (imaš app za to, Trickster Mod, ili pri samoj instalaciji, bitno je da na stock freq 2.3 imas tocno 1V).

Mozes cak i ostat na stocku ako bas zelis.

Inace ROM najbolji je vjerojatno Purity, ali on nema veze s baterijom, #2 po meni je SlimKat i RastaKat.

BTW, krajem tjedna bi mogao stignut MIUI v6. Jedva čekam :)

0 0 hvala 1
14 godina
Mitch kaže...

Pa za bateriju bih rekao da staviš bilo koji rom i ElementalX kernel, i spusti sve napone (imaš app za to, Trickster Mod, ili pri samoj instalaciji, bitno je da na stock freq 2.3 imas tocno 1V).

Mozes cak i ostat na stocku ako bas zelis.

Inace ROM najbolji je vjerojatno Purity, ali on nema veze s baterijom, #2 po meni je SlimKat i RastaKat.

BTW, krajem tjedna bi mogao stignut MIUI v6. Jedva čekam :)

Pa htio bih ostat na stock romu posto sam s tim jako zadovoljan. I jos jedno kratko pitanje twrp vs cwm?

17 godina
Nexus 5

TWRP

Slimkat preporučam.

Svi romovi su više manje stock based i nećeš vidjet ikakve razlike osim u dodatnim funkcijama

Također, koristim max freq 1,7 GHz i nema nikakve razlike između 2,3GHz na kolko je stock

0 0 hvala 1
17 godina
Nexus 5

Slažem se, stavi stock i instaliraj Xposed framework, pa onda Gravity Box za KitKat.

Onda ćeš vidjet pravu snagu Nexusa :)

A što se tiče freq, sve iznad 1.6GHz će ti davat iste rezultate (provjereno) i fluidnost, jer 1.6 je neka freq na kojoj on uvijek radi kad je screen on, a 2.3 pali samo po potrebi.

0 0 hvala 1
14 godina
Mitch kaže...

Slažem se, stavi stock i instaliraj Xposed framework, pa onda Gravity Box za KitKat.

Onda ćeš vidjet pravu snagu Nexusa :)

A što se tiče freq, sve iznad 1.6GHz će ti davat iste rezultate (provjereno) i fluidnost, jer 1.6 je neka freq na kojoj on uvijek radi kad je screen on, a 2.3 pali samo po potrebi.

Sto je taj Xposed i Gravity box? Koliko sam skuzio Gravity box dodaje neke funkcije koje stocku nedostaje, a to mi iskreno trenutno nije potrebno i prvo bih se htio pozabavit baterijom. A ovaj Xposed mi omogucuje Gravity box? 

BTW. Dali mob treba biti rootan i imat otkljucan bootloader za instaliranje custom recoverya i kernela? I dali treba raditi backup?

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 21:08 (gamer34).
17 godina
Backup ne mozes bez roota.

A za sve ti treba unlockan bootloader.
Pronađi onaj moj post gdje sam ti sve napisao.

Xposed je framework, a Gravity Box dodaje sve funkcije iz svih romova za uredivanje UI-a (daleko najmocnija stvar)
Ne trosi bateriju dodatno, provjereno.
14 godina
Ah izgleda da je to dosta posla, cini mi se da ce install morat pricekat vikend posto definitvno trebam napravit backup. I dali na androidu postoji mogucnost backupanja uredaja kao na iPhonu? To jest da kad se vratim je sve kako sam ostavio, poruke, pinovi u browseru, bookmarksi..m?
17 godina
gamer34 kaže...
Ah izgleda da je to dosta posla, cini mi se da ce install morat pricekat vikend posto definitvno trebam napravit backup. I dali na androidu postoji mogucnost backupanja uredaja kao na iPhonu? To jest da kad se vratim je sve kako sam ostavio, poruke, pinovi u browseru, bookmarksi..m?

Da, Nandroid backup, ali kao sto kazem, moras za bilo koji backup s uredaja moras imat BL.

A unlockanje BLa formatira citav uredaj.

Probaj s ovim na PC : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1844032 (full backup)

14 godina
Mitch kaže...
gamer34 kaže...

Da, Nandroid backup, ali kao sto kazem, moras za bilo koji backup s uredaja moras imat BL.

A unlockanje BLa formatira citav uredaj.

Probaj s ovim na PC : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1844032 (full backup)

A hebemu. Probat cu s tim, ali kako mogu provjerit da je backup uspjesan, to jest da nece bit problema pri restoru? Ovo je bas shebano i ovdje apple vodi andorid miljama, obozavam onaj icloud backup.

17 godina
Nexus 5

Pa postoji identična stvar u ICS+, samo što ni iCloud Backup ti nije čitava stvar, ne backupa data od aplikacija.

Play Store ti automatski backupa sve aplikacije koje imaš instalirane i onda kad postaviš factory reset ili nešto automatski ih skida, a Google Sync se pobrine za kalendar i kontakte (samo SMS trebas spasit).

To što Google nije napravio program sličan iTunesu koji može sve backupat, eh to je druga stvar, no Samsung ima Kies za to, Sony PC Companion itd.

Čak i LG ima PC Suite, no Nexus nije uključen.

Tako da eto, osuđen si na taj program, ja ti mogu potvrdit da radi i nemaš se čega bojat sve dok imaš taj file.

Samo znaj da to traje prilično dugo, čak do 2h.

BTW, jeste li znali da Nexus 5 ima USB 3.0? Tek sam sad saznao i odmah naručio odgovarajući kabel, a ne ovaj 2.0 što šalju {#}

1 0 hvala 1
14 godina
Mitch kaže...

Pa postoji identična stvar u ICS+, samo što ni iCloud Backup ti nije čitava stvar, ne backupa data od aplikacija.

Play Store ti automatski backupa sve aplikacije koje imaš instalirane i onda kad postaviš factory reset ili nešto automatski ih skida, a Google Sync se pobrine za kalendar i kontakte (samo SMS trebas spasit).

To što Google nije napravio program sličan iTunesu koji može sve backupat, eh to je druga stvar, no Samsung ima Kies za to, Sony PC Companion itd.

Čak i LG ima PC Suite, no Nexus nije uključen.

Tako da eto, osuđen si na taj program, ja ti mogu potvrdit da radi i nemaš se čega bojat sve dok imaš taj file.

Samo znaj da to traje prilično dugo, čak do 2h.

BTW, jeste li znali da Nexus 5 ima USB 3.0? Tek sam sad saznao i odmah naručio odgovarajući kabel, a ne ovaj 2.0 što šalju {#}

Nisam znao za to jer do sada koji god sam android imao nikad mi se nista nije restoralo makar je uvijek isti account i svi su bili iznad ICS-a. Inace da kontakte sinkroniziram sa Google accountom. 

Sto nije ono na slici usb 3.0?

14 godina
Upravo sam narucio folije za Nexusa sa slickwrapsa pa ako netko planira narucivat neka mi se javi ako zeli ustedit 5$ i meni se vrati 5$.
17 godina
Je ali kao softver dopusta 3.0, jer ga i SoC dopusta i ima drivere, no fizicki ocito je uskraceno. Mislio sam da je isti kabel, no ovaj je ruzan u tri pm lol
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice