Windows 7 ispred XP-a zaključana tema

poruka: 132
|
čitano: 15.844
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 7 ispred XP-a".
15 godina
protjeran
Re: Windows 7 ispred XP-a
SupremeCommander kaže...

Mozete vi hvalit Linux koliko hocete, ali 0.7% je i dalje 0.7%... {#}

Vidi koliki postotak na trzistu imaju Opera i Safari pa izvuci zakljucak. To sto je nesto zastupljenije ne znaci da je bolje. 

15 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Vidi koliki postotak na trzistu imaju Opera i Safari pa izvuci zakljucak. To sto je nesto zastupljenije ne znaci da je bolje. 

Da, tu je evergreen: IE6 {#}

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
dj_beni kaže...

Pa došao je jer 90ih nije imao nikakve konkurencije budući da je Steve Jobs otišao iz Applea i Apple je počeo brljati, a tada je Linux bio jako komplicirani OS i jednostavno nije bio namjenjen masama.

Doša je zato jer je to kvalitetan OS, 90% ljudi ga koristi, ne virujen da ih je toliko puno glupo da ne zna naučit osnove linuxa, s druge strane linuxa ima 5%...

Ali ljudi su naviknuti na Windowse i jednostavno ne žele se privikavati na drugi OS. Ako ne zbog ničeg drugog, linux mi je draži od windowsa zbog kopiranja.

Objektivno gledano, Microsoft nikad nije napravio ništa inovativno, osim licenciranja softvera. Windowsi od 1-3.1 Kopije Maca, windowsi od 95-XP-a kopije NextStepa. Windows 7- napola kopija OsX-a i Linuxa.

Živio Arch! Živio OpenSource! Dolje Microsoft i zapadne robovlasničko-kapitalističko-naftne vrijednosti!
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2011 16:49 (dj_beni).
17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Za skoro 99% BSOD-ova su odgovorni driveri. Windows kernel je monolitni kernel

Nije tacno. Linux ima monolitan kernel a Windows i OSX imaju hibridan kernel (postoji jos i Micro kernel)

Uz to Linux je sa "nama" tek 20 godina. Red Hat je izdan tek 1999.....

Molim pingvine da shvate da je Windows odavno prestao biti shell i postao je pravi OS koji se neprekidno poboljsava. Linux ima mizernu hardversku podrsku. Onih 2% u Makedoniji su dijelo vlade koja nije napravila"dil" sa Microsoftom i stavila je Ubuntu (i sve podvarinate) u skolama, u administraciji i time prouzrocila citavo cudo problema [manjak admina,   slaba hardverska podrska, naobrazba ....]

PORTOVA ima 65536 komada - Aner Begovic..haker iz Bosne
15 godina
Escudo kaže...
SupremeCommander kaže...
Escudo kaže...

Linux mozes uzeti i napraviti os za modem, dvd player, auto, mobitel, mozes napraviti os od svega 50mb kao i punokrvni os, mozes ga prilagoditi za super racunala isto kao i za pentium 3 masine sa 256mb rama i 8gb hdd-om i dalje radit na njemu sve sto mozes u windowsima, kao sto rekoh, samo masta ti je granica :)

Sta od svega gore navedenog mozes sa windowsima?

Sve to, ali trebas uzeti odgovarajucu ediciju windowsa sa kojom je to moguce:

http://www.microsoft.com/windowsembedded/en-us/evaluate/evaluate-windows-embedded-products.aspx

Zasto je onda bas svaki uredaji (printer, dvd player, gps, mikrovalna (da mikrovalna) itd) pa sve do automobila, bankomata i super racunala na linuxu?

http://www.infinius.hr/blog/zasto-linux-cini-zivot-ljepsim-i-laganijim/#more-2339

Teško da je razlika u kvaliteti (ili jednostavnosti) presudan faktor u linuxovu korist. Najbitnija stavka je, ipak, cijena - zašto troškovima proizvoda dodavati i cijenu licence Windowsa ako možeš razvijati softver i na besplatnoj alternativi i samim time više zaraditi?

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2011 16:53 (kipo).
15 godina
Windows 7 ispred XP-a

Ovi linux fanboy-evi su postali gori od appleovih fanboy-eva....

http://about.me/antesirkovic
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 ispred XP-a

I pitam se ja kako usporeduju XP sa sedmicom kada sedmica ima "100" verzija? Gdje su podaci o tome koliko je bilo Home XP-a a koliko professional? Koliko su Windows 7 starter a koliko Windows 7 Ultimate)

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Penryn kaže...
dj_beni kaže...

Pa? :P

Justin Bieber i Lady Gaga imaju po 400 milijuna pogleda na Youtubeu, pa sigurno nisu bolji od većine glazbenika s 10 milijuna {#}

Isto tako ne mora značiti ni da su neki s 10 mil. bolji od Gage i sličnih.

Pitanje je, ako je tako dobar i još besplatan - zašto nema više korisnika?

dakle gaga je bolja od bethovena?

zato jer su ljudi robovi navike i marketinga.

ja npr. koristim linux, os-x, xp i 7 i svaki od njih ima svoje prednosti i mane. da moram birati 1 izabrao bi xp zbog igara. a to sto se u buducnosti nece moci igrati na xp-u nije xp kriv nego onaj ko je odlucio tako. u osnovi linux je najbolji os ali pati od manjka profesionalnih aplikacija koje koristim i igara. to opet nije linux kriv i kad bi imao sve sto trebam na linuxu sigurno bi mi bio prvi izbor (i da nije besplatan).

15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
rustweaver kaže...

Za skoro 99% BSOD-ova su odgovorni driveri. Windows kernel je monolitni kernel

Nije tacno. Linux ima monolitan kernel a Windows i OSX imaju hibridan kernel (postoji jos i Micro kernel)

Prvo mi definiraj hibridni kernel pa ces vidjeti da se to svodi na monolitni kernel. Nemoj me hvatati za tehnikalije, dosta sam proucavao tu problematiku jer sam i sam zadirao u te stvari pa znam o cemu pricam. Driveri u windowsima su mapirani u istom memorijskom prostoru kao i kernel i mogu raditi poprilicnu stetu ako se lose ponasaju.

Hibridni kernel je obican marketing.

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2011 16:56 (rustweaver).
15 godina
neaktivan

Zasto bezveze potpirujes vatru?

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dj_beni kaže...

Nego Windowsaši, kakav je osječaj kada platite 1500kn za neupotrebljivi operativni sustav? {#}

Na krivom mjestu pitas. Ovdje win najcasce kosta koliko i debian.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dj_beni kaže...

Nego Windowsaši, kakav je osječaj kada platite 1500kn za neupotrebljivi operativni sustav? {#}

Ajde dosta offtopica, kakve su ovo sad gluposti?

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Hibridan kernel ima "mogucnost" odluciti sto ce biti pokrenuto u User a sto u Supervisor nacinu. Na primjer driveri ce biti izvrseni u User modu a svi I/O pozivi u Supervisor modeu.

Ovo je rak-rana ovog nacina (odluka korisnika) ........sjetimo se rootkita.

Monolitan (dakle Linuxov) je bolji prilikom multitaskinga i ima bolji pristup hardwareu

16 godina
neaktivan
Windows 7 ispred XP-a
Imate Linux? Super! Zadovoljni ste Linuxom? Ma odlicno! Mrzite windowse? Bravo za vas. But really , who cares?
I'll be back
Moj PC  
8 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...
Imate Linux? Super! Zadovoljni ste Linuxom? Ma odlicno! Mrzite windowse? Bravo za vas. But really , who cares?

Ja ne blatim windows (procitaj pazljivo sve moje postove) ja samo rusim predrasude o linuxu i dajem uvid u njegove prednosti, a nitko drugi nije ovdije rekao da je "svaki windows sranj*e"

16 godina
neaktivan
dj_beni kaže...
microman kaže...

Ma samo pokušavamo natjerati vas da shvatite kakav fail od OS-a(ako se to uopće može nazvati OSom) koristite.

A kako da instaliram SolidWorks u Linuxu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
dj_beni kaže...
microman kaže...

Ma samo pokušavamo natjerati vas da shvatite kakav fail od OS-a(ako se to uopće može nazvati OSom) koristite.

A kako da instaliram SolidWorks u Linuxu?

Jesi  siguran da želiš? Mislim, na Linuxu će sigurno raditi bolje nego na Windowsima, ali opet nemogu garantirat da se neću rušiti.

Živio Arch! Živio OpenSource! Dolje Microsoft i zapadne robovlasničko-kapitalističko-naftne vrijednosti!
15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Hibridan kernel ima "mogucnost" odluciti sto ce biti pokrenuto u User a sto u Supervisor nacinu. Na primjer driveri ce biti izvrseni u User modu a svi I/O pozivi u Supervisor modeu.

Ovo je rak-rana ovog nacina (odluka korisnika) ........sjetimo se rootkita.

Monolitan (dakle Linuxov) je bolji prilikom multitaskinga i ima bolji pristup hardwareu

To je tocno, ali razlika je stvarno neznatna. Hibridni je i dalje slicniji monolitnom nego mikrokernelu. Mozemo se mi sporiti oko toga da li bi se hibridni kernel u stvari trebao tretirati kao monolitni, ali cinjenica je da se driveri i na hibridnom kernelu izvrsavaju unutar adresnog prostora kernela, i to jos sa ring1 ili cak ring0 ovlastima, sto ih cini drugim najmocnijim komadom softvera. Kod mikrokernela driveri nemaju ni izbliza tolike ovlasti.

To je ono sto sam htio istaknuti, na stranu sada nazivi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2011 17:24 (rustweaver).
16 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Nikako. Mislis da je tu razlog veceg postotka windowsa od linuxa? Kad smo vec kod solidworksa jel bolje radi na 7 ili na xp?

Ma ne mislim ništa, samo pokušavam objasniti trolu da neki ne mogu prijeći na Linux ni da žele zbog posla i slično. Ja bih isto razmislio o Linuxu, ali sam vezan za Windows, jbg. Doduše, ne zbog posla, već zbog faksa.

Na faksu sam u XP-u koristio 2008 koji mi je doma na 7 imao nekakvih laganih problema s prikazom kod rotiranja, pojavljivale bi se nekakve čudne šarene ravnine itd., ne znam do čega je.

2010 radi perfektno na 7. Ali nije da sam ja nešto pretjerano ozbiljno radio u njemu da bih ti mogao reći kako se ponaša s kompleksnijim modelima itd., samo jedan kolegij na faksu kao uvod u CAD konstruiranje, tako da ti ne mogu baš previše reći o performansama u ozbiljnom radu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dj_beni kaže...
SupremeCommander kaže...

Mozete vi hvalit Linux koliko hocete, ali 0.7% je i dalje 0.7%... {#}

Pa? :P

Justin Bieber i Lady Gaga imaju po 400 milijuna pogleda na Youtubeu, pa sigurno nisu bolji od većine glazbenika s 10 milijuna {#}

Sviđa mi se digresija {#}

Slažem se s micromanom! Ovo je tema rasprave o Win XP i Win 7 u kojem su omjeru zastupljeni.

A ne o manama i vrlinama linuxa, 7ice, Viste, XPa ili Mac OS X.

** Live 4 Music **
15 godina
protjeran
sudy_freak kaže...
dj_beni kaže...

Sviđa mi se digresija {#}

Vidis, mene je natjerala da napokon odem na jubito i pogledam i poslusam ko i sta je taj justin bieber. nije mi ovo trebalo {#}.

a sto se tice teme, sta bi mi mogli raspravljati kad bi se striktno drzali teme o zastupljenosti sedmice i xp-a? so su sirovi brojevi i nema se tu sta za reci.

15 godina
Windows 7 ispred XP-a

Ljudi,ja cu reci samo ovo,imam dual boot win 7 i Ubuntu-a (recimo da pricamo o linuxu)

I time sam neutralan u ratu windowsa i linuxa {#}

eplati.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
rustweaver kaže...

To je startup, nakon sto se OS vec podigao. A sto je sa komponentama za vrijeme bootanja?

Nek stavi onda neku tiny verziju,al i to se moze rjesit na windowsima
Najmanje je bitno za kolko se kome boota koji os,par ces tam van nikom nist

http://www.soundstream.com/
15 godina
protjeran
Escudo kaže...
sirka666 kaže...

Moran dodat da windows 7 u sebi ima drivere za brdo hardwarea, i također se može koristit bez instalacije ičega, jedino je potrebno podesit internet i to je to.

Da, nisam ni rekao da win7 nema drivere nego da ih linux ima vise, ja na svom laptopu sam morao instalirat wireless drivere, bluethoot, drivere za citaca kartica, za graficku i za zvuk pod win7 (i touch pad jer je grozno radio, ali je radio)

U linuxu samo za graficku :)

Ovo sve sto si nabrojo se odrati u windows updateu uz samo par klikova i to je to

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
the_tux kaže...

Nebi rekao da su budale, ali ponekad znaju biti blizu tome, pogotovo Monkeyboy ali priznajem da je zabavan.

Kompjuter je, C2D E6600, 4GB RAM, 1950pro i PATA disk Seagate Barracuda 60GB, slabo, zar ne?

Zavisi što tražiš od playera.

Prije bih rekao da nije stvar u sedmici vec u tvom hddu,barracudu i ja imam tak da

15 godina
protjeran
dj_beni kaže...

Uvjek ce bit neko tko ce kupit windowse tak da mi mozemo skidat :D

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Najmanje je bitno za kolko se kome boota koji os,par ces tam van nikom nist

Nisi shvatio. Kuzis, bitno je da moze i to ako zeli, nije bitno cini li to nekakvu razliku, ili da li je to uopce pametno...

15 godina
neaktivan
Windows 7 ispred XP-a

Ponovno ista rasprava, viđena već 100 x na ovom forumu. Samo još dodajte AV i browsere da bude potpuna.

{#}

6 0 hvala 0
16 godina
Windows 7 ispred XP-a

Za tako veliko postotak xp-a zaslužne su i škole u državama poput naše jer 80% škola imaju xp

A ja sam se sam uvjerio da profesori nemaju pojma jer moja profesorica koja je navodno zavrila FER na laptop koji je dobila škola (imao je w7) ona je instalirala xp jer je "bolji" {#}

Ljubi svoju zemlju i brani je krvlju.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
GigaGirl kaže...

Ponovno ista rasprava, viđena već 100 x na ovom forumu. Samo još dodajte AV i browsere da bude potpuna.

{#}

hahahaha carice {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice