Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.495
|
čitano: 17.208.396
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Vaš Auto Snova

ako se hoce vozik ko bik treba ici bar na 17cola {#}

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Haha a šta je pod haubom to nema veze jel? {#}

14 godina

bitno je da je što više cola i što manje cm od zemlje, a mašina može biti i 0,8 iz činkvečenta {#}

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
17 godina

A šta mu vi predlažete , swap motora prije prelaska na 16cola? lol

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Ja mu predlažem ostavit sve stock, najjeftinije i ima udobnost. Stabilnost i dobro ležanje mu nije toliko ni bitno, govorimo o 1.9TDI 90KS. 

14 godina

ma zajebajem se... neka dečko slaže od auta kaj ga veseli {#}  ni neznam kaj vozi ... 

17 godina
Vaš Auto Snova
@thedream jel oces da ti ja pitam kod sebe za gume? Mozda priđes jeftinije nego u zagrebu. Samo reci dimenziju.
15 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...
@thedream jel oces da ti ja pitam kod sebe za gume? Mozda priđes jeftinije nego u zagrebu. Samo reci dimenziju.

Može, imam već neke ok ponude, 195/65/15, balon. Pitaj za te, za početak.

Bridgestone Turanza T001, Dunlop Bluresponse novi ili nešto slično u tom rangu. Zasad imam oko 450-460kn ponudu po gumi, čak i niže. Slobodno na PP lupi ako što saznaš.

Faith divides us. Death unites us.
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Ja mu predlažem ostavit sve stock, najjeftinije i ima udobnost. Stabilnost i dobro ležanje mu nije toliko ni bitno, govorimo o 1.9TDI 90KS. 

Bitno je nažalost jer trpi ovjes pogrešnim izborom guma i sve ostalo. Dovoljno je reći da su na balonima amortizeri po riječima mehaničara kao novi, originalna ugradnja, čak i nakon evo - toliko spomenutih km.

Možda je to i do pažljivije vožnje, ali serijski kotači sigurno da su odigrali svoje po pitanju nekakve dugovječnosti ovjesa itd. Jedino što mi je otišlo su vilice, ali isto nakon smiješne kilometraže, 190.000 skoro. + vraćeno što ni ne znam vjerojatno.

Stock, da, slažem se. Konje si jedino krivo naveo. 91. {#}

14 godina

Ma koji će ti klinac auto ako će ti na njemu sve biti stock?! {#} Da nisam svaki vikend u garaži i ne prčakam sada po ovome sada po onome bilo bi mi dosadno u životu {#}

17 godina
neaktivan
quickr kaže...

Ma koji će ti klinac auto ako će ti na njemu sve biti stock?! {#} Da nisam svaki vikend u garaži i ne prčakam sada po ovome sada po onome bilo bi mi dosadno u životu {#}

A zašto dodatno trošit pare na auto staro preko 10 godina koje ne vrijedi niti 5000€? Ljudi bez razloga bacaju pare na stara auta i onda kad sve to dosadi dođe im u glavu koliko su para zapravo bacili, bolje da su ostavljali sastrane pa bi sad imali npr. za novo novcato auto. Zato se i kaže da je auto rupa bez dna.

17 godina

Da nek se dečko vozi kao dedek, stock i udobnost za stare kosti  {#}

@quickr: po čemu prčkaš/voziš?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 14:40 (bik).
14 godina
Penryn kaže...
quickr kaže...

A zašto dodatno trošit pare na auto staro preko 10 godina koje ne vrijedi niti 5000€? Ljudi bez razloga bacaju pare na stara auta i onda kad sve to dosadi dođe im u glavu koliko su para zapravo bacili, bolje da su ostavljali sastrane pa bi sad imali npr. za novo novcato auto. Zato se i kaže da je auto rupa bez dna.

To je druga stvar, kao što sam par postova ranije rekao, neznam kaj voziš. Definitivno se ne isplati utući pare u star auto, to se slažem s tobom..... 

17 godina
Vaš Auto Snova

Ako uzmete pravu dimenziju gume, neće biti ogromne razlike kod prelaska na jednu, ili čak dvije cole veću gumu.

Ja na Alfi imam zimski set 195/65/15, znači balonke. Ljetni set je 215/45/17, i razlika se osjeti, ali nije sad to neznam kak ogromna razlika.

Najviše se osjeti na volanu, ali ne u smislu da je težak, nego je sve direktnije i brže reagira, zato jer nema uvijanja gume.

Znači, ako ti je trenutno na autu 15" sa gumama 195/65/15, možeš bez problema staviti 205/55/16.

Takvu situaciju imam na Stilu, zimski set je 195/65/15, ljetni je 205/55/16, i skoro da se ne osjeti razlika u udobnosti. Osjeti se samo da je volan direktniji.

Ovjes na tom setupu ne trpi ništa više nego na 15".

I još nešto - priče o povećanoj potrošnji i slabijem ubrzavanju na većim kotačima su priče za malu djecu... 

Ako ja na Alfi ne osjetim razliku od 2 cole, nemože ju osjetit ni nitko tko stavi jednu colu veće kotače.

PC RULES!!!
17 godina
mika2210 kaže...

I još nešto - priče o povećanoj potrošnji i slabijem ubrzavanju na većim kotačima su priče za malu djecu... 

Ako ja na Alfi ne osjetim razliku od 2 cole, nemože ju osjetit ni nitko tko stavi jednu colu veće kotače.

Sve ti stoji osim osim ovog zadnjeg, kod tebe obujam zimslih i ljetnih kotača je skoro isti samo je razlika u širini i težini felge i gume tako da po pravilima fizike bi na ljetnim trebao više trošiti ali ne primjetiš toliko jer je preko zime isto povečana potrošnja zbog grijanja motora i auta. Ja imam 195/50/15 i 205/45/17 i kad pred zimu pređem na zimske osjetim kao da sam dobio 15ks više jer je razlika u obujmu kotača, auto na manjim felgama bolje ubzava, daleko je življi a opet na večim felgama stabilniji u zavoju, bolji grip i kočenje. Tako je bilo na svim automa koje sam imao a večinom sam imao različite dimenzije felgi i guma te dosta eksperimentirao dok me ta faza držala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 15:21 (bik).
15 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

eto 250kn, bagatela {#}

Fotke kako sam obećao, Pagid PRO diskovi, pločice, poklopac zadnjeg brisača (pukao, naručio novi sa ibeja - došao krivi, za Golfa IV ali mislim da se može smontirati uz malu improvizaciju ili ću skinuti s nekog karambola oriđiđi), podizači električni kontrolna jedinica - ovo sam bidao isto na ibeju extra jeftino, oko 40kn me izašlo za poštarinom, bolje da ne pričam koliko u ovlaštenom košta ovo malo govno - uzeo sam ga jer mi je otišao child lock za prozore, moram ugraditi.

Kako rekoh, i ta zadnja svjetla, za 115kn malo više hehe od komada prozirne plastike, ovo je baš komplet svjetlo. Eto jedan dio za Audi koji je jeftiniji nego za Ford {#} a kudikamo kvalitetniji tj. kompletniji.

Dijelova kod mene ko u priči, tražio danas prednje amortizere i opruge, ponudu da mi naprave za par modela. Kad te krene..

17 godina
Vaš Auto Snova

Što mislite zašto se felge veće colaže rade od aluminija? Da budu lakše!!

Prema tome, razlika u težini između zimske 15" čelične felge i 17" alu felge je minimalna, skoro pa nikakva.

Uz to, ako se na veću felgu stavi takva dimenzija gume da promjer/opseg bude isti kao i kod manje felge, do razlike u potrošnji može doći samo zbog šire gume.

Znači gume slejdećih dimenzija imaju isti promjer/opseg : 195/65/15 - 205/55/16 - 215/45/18 - 225/40/18.

Istina, razlika u potrošnji postoji, ali je minimalna, eto, ja ju ne primjetim ni na Alfi ni na Stilu, a na oba auta mijenjam zimski setup (čelične felge) i ljetni setup (alu felge)

PC RULES!!!
17 godina
thedream kaže...

lol jbt. moja zadnja svjetla su od komada pleksija s 2 kontakta. i nemojmo zaboraviti s 2 rupe. e da i jos sam i serafe gratis dobil za 250kn nemos vjerovati.

ajde barem si dobio kartonsku kutiju, ja cak ni to nisam dobil nek su mi dali te djelove ko da su iz šrota. ali ok valjda bi platil jos i pakovanje ekstra.

damn Ford. {#}

13 godina
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

A zbog čega da ne ulaže u auto star 10+ god? Svi znamo da je to rupa bez dna,ali koja je poanta života ako ćeš samo skupljati novac? Pa valjda ćeš ih potrošiti na svoju ljubav,a to je nekima auto,koliko god on bio star. Koja je svrha kupovanja novih kompnenti,koja je svrha kupovanja SSDa kad će on s vremenom izgubiti na brzini,vrijednosti,i svemu ostalome? 
No dobro,dosta o tome.

Da priupitam,tko od vas poznaje motore sa unutarnjim izgaranjem? Otto motore? Trebao bih nešto priupitati na pp.  

Optimizam je nedostatak iskustva.
17 godina
Vaš Auto Snova
Pa pitaj tu. Mozda ce jos neke zanimati pitanje/odgovor.
17 godina
neaktivan
turbojc kaže...

A zbog čega da ne ulaže u auto star 10+ god? Svi znamo da je to rupa bez dna,ali koja je poanta života ako ćeš samo skupljati novac? Pa valjda ćeš ih potrošiti na svoju ljubav,a to je nekima auto,koliko god on bio star. Koja je svrha kupovanja novih kompnenti,koja je svrha kupovanja SSDa kad će on s vremenom izgubiti na brzini,vrijednosti,i svemu ostalome? 

Pa kažem, ako mu je baš drag auto i planira ga zadržati duže onda nek troši koliko god mu srce želi.. to mi je okey. U suprotnom mu je pametnije ne trošit ništa van regularnog već lagano spremat sastrane malo po malo za nešto novije.

17 godina

Mamicu mu francusku...

Ko da ga je sam Clouseau sklepal...

Kao karavanska izvedba je doduse i zgodan.

Al bog sacuvaj od auta. Tocno taj motor, ulja pil onak - {#}

Truth in engineering.
15 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...
Pa pitaj tu. Mozda ce jos neke zanimati pitanje/odgovor.

Ma zapravo da,možda naleti netko s istim problemom. 

Penryn kaže...
turbojc kaže...

Pa kažem, ako mu je baš drag auto i planira ga zadržati duže onda nek troši koliko god mu srce želi.. to mi je okey. U suprotnom mu je pametnije ne trošit ništa van regularnog već lagano spremat sastrane malo po malo za nešto novije.

E pa u tom slučaju da,slažem se,nema smisla ulagati u nekakvu krntiju,koju ćeš zamijeniti čim ti se pruži prilika,a još i ako ti nije auto snova,onda nema smisla. 

E,sad će netko reći da se muvam samo oko trimera i kosilica,ali u moju obranu,sve ima motor,kao i automobil,s toga,fak of! :P 

Do čega može biti sljedeće... Imam kosilicu 4T,150 CCM ({#} neš ti snage,al aj ) i događa mi se sljedeće,kad ju upalim,krene mi gubiti snagu,pa ju vraćati. Nekako,po svuku kao da se gasi - pali. Ne radi na istoj snazi stalno,dok je prije radila,i sada me zanima zašto? 
Ulje je promijenjeno,gorivo je promijenjeno,i iako ne volim kada mi netko kaže je li možda svjećica,čak sam išao i nju očistiti malo,ali nope,i dalje isti probem,gubi snaug,pa ju dobiva,i to sve u 1-2 sec razmaka. Kao da turira,ali slabo turiranje.
Do čega može biti?
Kasnije sam mislio još samo filter očistiti,kada budem imao problema.

Glupo mi je sad ići na neki drugi forum tamo ispitivati,kad se već ovdje sve ispituje.

Vjerujem da će me Bik prosvijetliti kao i prošli puta. :D  

Optimizam je nedostatak iskustva.
13 godina
Vaš Auto Snova

Kad smo već kod kosilica zanima me gdje ima za u Osijeku za kupiti set brtvi za karburator i brtvu gdje karb ima doticaj s blokom tj. usis :)

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
14 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

Promjeni si paljenje, pa vidi dal jos trokira. Ja sam nekad imal slicnih problema na APN-u, dok nisam stavil elektronsko. Isto tak moze biti i fergazer. Odnesi na servis, jer ovak napamet je tesko reci cak i onima koji se bas kuze u to.

daniel
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Nije nitko prokomentirao Škodu rapid Sport {#}

INFO

15 godina
Lord_Marko kaže...

eto 250kn, bagatela {#}

mogao si lijepo na otpad, 2 komada ova za 50kn MAX, ako ne i manje...

2 festoon sa 3 ili 4 ledica (ovisno o dimenziji) su ti 50kn i svjetli odlicno

14 godina
protjeran
1BIT kaže...

Nije nitko prokomentirao Škodu rapid Sport {#}

Mozes staviti sedlo i na kravu, ali nije to to.

daniel
15 godina
Vaš Auto Snova

@1BIT

wow škodica se poshevila sa lancerom EVO {#}

još da je u miješanju DNA izgubila onu čudnu octavia-stu guzicu i škoda-stu facu bila bi odlična.. ali wow, razbahatila se škoda nešto {#}

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 21:10 (nine).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice