Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.495
|
čitano: 17.208.396
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
domac5 kaže...

sto kupiti do 3000 €? gledo sam alfe 156 1.9 jtd...mora bit dizel i da odrzavanje nije preskupo

Ako je to ono što tražiš mislim da bi ti dobar izbor bila i Opel Astra 01,02,03 godište sa DTi motorom. Ide lijepo (74kW motor), troši kao upaljač, i do tog auta bi se isplatilo rastegnuti, makar dao 500e više.

Također glas za Mazdu 323 sa DITD motorom, oko 00,01 godište. Ova je dorađivana kompletno, ne mora ta biti, bolje na stock ići, ne znaš kako je vožena ali po meni sjajno izgleda.

http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-323-2.0-ditd-oglas-7407290

Čak i krasnih 626-ica imaš tog godišta za tu lovu, što je već limuzina i po.

http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-626-2.0-ditd-oglas-7964541

Za tu lovu mislim da se radi o najboljim kupnjama na tržištu, da je dizel naravno. Kvalitetno, udobno, sigurno, još ako je održavano redovno, odličan auto.

Od nešto dinamičnijih kupnji neizbješno spomenuta Alfa 156, što novijeg godišta i svakako 1.9, posve dovoljan, 2.4 ne bi uzimao.

Isto ukoliko je održavano, 01,02 godište je već poodmaklo što se 156-tice tiče, početne mušice su ispravljene, mogao bi biti dobar buy za šaku kuna.

http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-156-1.9-jtd-oglas-7941505

Pogotovo ovako kad imaš odrađen veliki servis prije cca. 20000km iliti 1g. To je ok kupnja.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 13:58 (thedream).
15 godina
Vaš Auto Snova

Ova 626-ica je hrđava previše, zato je i cijena mrvicu niža.

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Nisam znao da i u rijeci isto radite formulice, zasto vas nema nigdje?

evo video za zezanciju, prekjucer snimano, autocesta vž-čk, peta brzina 280kmh, isao bi do 300 {#}

330i uz par preinaka

EDIT. nece video staviti

EDIT2. evo na faceu link, nadam se da radi LINK 

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 14:17 (luka_cro).
15 godina
Vaš Auto Snova

ima nas, osvajali smo pred par godina ua silverstonu i hockenheimu par nagrada u nekim kategorijama, detalje sam zaboravio, a i zadnjih 2g neznam sta je s time vise...najvj se radi, ali kako sam zavrsio fax neznam vise sta se dogada na njemu

15 godina
14 godina
odjavljen

Kome nije potrošnja problem... 

15 godina
Vaš Auto Snova
znaci na alfama 156 od 2000. pa nadalje su ispravljeni bugovi? citam na stranici test vožnja. net i vecina ih se zali na prednji ovjes i regulator protoka zraka... mi radimo mozda 6 tkm godišnje... auto bi sluzio za voznju kuca-poso-poso-kuca i možda jednom godišnje odlazak u bosnu
Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...
znaci na alfama 156 od 2000. pa nadalje su ispravljeni bugovi? citam na stranici test vožnja. net i vecina ih se zali na prednji ovjes i regulator protoka zraka... mi radimo mozda 6 tkm godišnje... auto bi sluzio za voznju kuca-poso-poso-kuca i možda jednom godišnje odlazak u bosnu

Ne znam koliko je na Alfi 156, ali mene su prednje vilice sa kuglama došle 880kn (s popustom), nakon prve ugradnje sam ih tek nedavno promijenio, znači na 190.000km. A što se MAF senzora tiče, ako na to misliš, na ebayu ga ima ispod/oko 400kn, tako da to ne bi smio biti problem.

Kod nas sam za svoj auto opet, za novi s popustom tu kod nas u HR (Bosch) dobio ponudu na 637kn.

Možda da pitaš miku tu, on vozi Alfu 156, koliko ti dijelovi koštaju i što je od zamjenskih uzimao, ako je.

17 godina
Vaš Auto Snova

Što se Alfe tiče, moj savjet ti je da radije gledaš 1.8 motor, iz razloga jer se dosta 2.0 TS-ova razleti, tj. okrene se ležaj na radilici i radilicu praktički možeš bacit.

Ako češ već uzimat 2.0 TS - prvo što trebaš napraviti je promijeniti ležajeve radilice (cifra od cca 400-500 kn).

Razlog slabosti na radilice je jedna malena konstrukcijska greška - malo preuski uljni kanali, u kombinaciji sa neodgovarajućim uljem koji većina ljudi stavlja u auto.

Naravno, svatko tko kupi Alfu vozi taj auto kod da je to F1, okretaju su svako malo u crvenom, natjeravanja na hladno itd... Sve to nebi ni bilo neki problem da se auti održavaju kako treba, ali nažalost kod velike većin to nije slučaj, zato su i ti auti došli na loš glas.

Što se ovjesa tiće, ako je auto na serijskom setupu, znači bez 17" felgi i spuštanja, ovjes je OK, koliko-toliko udoban i dugotrajan.

Ako je auto spušten i na 17" felgama (ko moj) , onda je to malo druga prića.

Svi dijelovi ovjesa se mogu reparirati, i to je čak po meni bolja opcija od novih dijelova, jer se mogu nabaviti kvalitetni poliuretanski seleni za sitne pare, i onda si miran jedno dugo vrijeme.

Još jedan savjet - ako kupuješ Alfu, kupi ju od nekog poznatog, da znaš povijest auta. Ako već ne kupuješ od nekog poznatog, uzmi svakako mehaničara sa sobom, nek pregleda auto i proba ga vozit. 

Što se oglasa tiće, pogledaj si ovdje:

http://alfisti.hr/forum/index.php?board=36.0

Tu je 90% posto autiju održavano kak treba, i nisu auti zaklani. Ako i imaju koji nedostatak, navedeno je u oglasu

PC RULES!!!
15 godina
Vaš Auto Snova
hvala na informacijama... gledam na 1.9 jtd
Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

trebao bi neko sredstvo za ciscenje plastike u unutrasnjosti...koristio sam par puta onaj kokpit sprej i sad vidim da se prljavstina uvukla u one sitne pore u plastici i gadno izgleda...

nikad vise necu koristit taj kokpit sprej, samo zamasti sve i ako jaako dobro ne obrises, samo lijepi prasinu na sebe...

neki prijedlog sredstva za ciscenje?

17 godina
reebeech kaže...

trebao bi neko sredstvo za ciscenje plastike u unutrasnjosti...koristio sam par puta onaj kokpit sprej i sad vidim da se prljavstina uvukla u one sitne pore u plastici i gadno izgleda...

nikad vise necu koristit taj kokpit sprej, samo zamasti sve i ako jaako dobro ne obrises, samo lijepi prasinu na sebe...

Od Sonaxa, nigrina... pun ti Bauhaus toga...

15 godina
neaktivan
Ziga kaže...
reebeech kaže...

Od Sonaxa, nigrina... pun ti Bauhaus toga...

Armor All, definitivno najbolji asortiman bar iz mojeg iskustva. I za mat i za glossy površine. Unutrašnjost kao nova nakon upotrebe, godinama koristim (vlažne maramice). I prilično dugo odbija novu prljavštinu i prašinu (glossy barem).

http://www.armorall.com/

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.5.2013 12:04 (thedream).
17 godina
domac5 kaže...
hvala na informacijama... gledam na 1.9 jtd

Nema na čemu.

Sa 1.9 JTD nemožeš pogriješiti, odličan motor, jeftino održavanje, pouzdan , i ide jako dobro...

Ja sam se iznenadio kad sam ga prvi put provozao, ostavlja jako dobar dojam, ko da je jači nego što je navedeno.

Uz sve to, potrošnja je smiješna - oko 6-6,5 litara

PC RULES!!!
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Uzeo taman stražnje diskove (Pagid PRO), pločice njihove i ona govanca iznad registracije što ju osvjetljuju, original Audi, svjetla. Lord-marko ti si to mijenjao, koliko te došlo original? Moje 115kn tako račun veli, komad. Ne plastika samo, nego i instalacija unutra, baš komplet svjetlo i džabe lampe unutra tvorničke.

Idući mjesec amortizeri, opruge i gume nove. {#}

Može li mi netko objasniti bi li utjecala ova oznaka 50 umjesto tvorničkih 65 na udobnost? Općenito na što taj drugi broj ima najviše utjecaja, ako nije problem u kratkim crtama.

Sad imam balone, kako je bik rekao, 195/65/15, bi li profitirao barem minimalno u držanju ceste i slično sa 195/50 gumama? Spustile bi mi auto pretpostavljam.

http://www.njuskalo.hr/gume/akcija-195-50-15-dunlop-bluresponse-82h-oglas-8117209

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.5.2013 21:15 (thedream).
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Uzeo taman stražnje diskove (Pagid PRO), pločice njihove i ona govanca iznad registracije što ju osvjetljuju, original Audi, svjetla. Lord-marko ti si to mijenjao, koliko te došlo original? Moje 115kn tako račun veli, komad. Ne plastika samo, nego i instalacija unutra, baš komplet svjetlo i džabe lampe unutra tvorničke.

Može li mi netko objasniti bi li utjecala ova oznaka 50 umjesto tvorničkih 65 na udobnost? Općenito na što taj drugi broj ima najviše utjecaja, ako nije problem u kratkim crtama.

Sad imam balone, kako je bik rekao, 195/65/15, bi li profitirao barem minimalno u držanju ceste i slično sa 195/50 gumama? Spustile bi mi auto pretpostavljam.

http://www.njuskalo.hr/gume/akcija-195-50-15-dunlop-bluresponse-82h-oglas-8117209

Skoro pa neprimjetno, barem je tako bilo kod Megane-a kojeg sam vozio.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
17 godina

eto 250kn, bagatela {#}

14 godina
thedream kaže...

bez spuštanja auta nemoj ni razmišljati o promjeni dimenzije gume sa 195/65 na 195/50.... imat ćeš ogroman prazni prostor od gume do blatobrana. auto mora biti ubijen u pod da bi to dobro izgledalo...

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
16 godina
Vaš Auto Snova

sto vise nitko ne postavlja aute snova? ajde decki malo da pasemo oci

15 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

eto 250kn, bagatela {#}

Baš ću ti fotkati svoje. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 8:04 (thedream).
17 godina
Vaš Auto Snova

Dobro kaže "quickr" - bez spuštanja auto će ti očajno izgledat, imat češ ogromnu rupu ispod blatobrana...

Ja sam jedno vrijeme na Stilu furao 195/50/15 umjesto tvorničkih 195/65/15. 

Uz rupu ispod blatobrana, brzinomjer će ti krivo pokazivat, konstantno će ti pokazivat 15-20 km/h više nego što stvarno voziš.

Auto će biti neudobniji, ali će bolje držat cestu. Na sve to, bit će i niži auto...

PC RULES!!!
17 godina
Vaš Auto Snova

Ako te baš brine veci razmak između blatobrana probaj povoljno naci dimenziju 55ili60 (to je onda skuplja dimenzija) , svakako niža guma daje bolju upravljivost, bolji grip i manji zaustavni put pri kočenju a deblja udobnost. Jesi razišljao ici na 16col felge?  nije to više skupo kao nekad

13 godina
Vaš Auto Snova

Jel vam se ove felge sviđaju ?? 

5 Da
22 Ne
Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 10:43 (Rucipe).
14 godina
Rucipe kaže...

Jel vam se ove felge sviđaju ?? 

Previše krakova koji su predebeli. 

Ali tvoj auto, ti kupuješ za svoj novac, ako se tebi sviđa uzimaj {#}

15 godina
neaktivan
bik kaže...

Ako te baš brine veci razmak između blatobrana probaj povoljno naci dimenziju 55ili60 (to je onda skuplja dimenzija) , svakako niža guma daje bolju upravljivost, bolji grip i manji zaustavni put pri kočenju a deblja udobnost. Jesi razišljao ici na 16col felge?  nije to više skupo kao nekad

Bar za ljetni setup misliš a ove tvorničke 15 alu felge na zimske montirati i tako ostaviti?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 11:40 (thedream).
17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Za zimske gume ostaviš te tvorničke čelične a za ljetne uzmeš nekakve 16'' alu..

Ali možda ti je najpametnije da ne diraš ništa, znači nek ostane sve stock, s obzirom da kažeš da ćeš ga držati još godinu dvije, a kilometre da ne spominjem. {#}

Nećeš morat trošit dodatno pare i nećeš izgubit na udobnosti, a i ovjes će ti manje patit sa debljim gumama po ovim našim 'cestama'.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 11:48 (Penryn).
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Tnx za savjete. Ma nisu km problem, stanje je puno bitnije. Ako auto središ mehanički i kozmetički, meni kilometraža ne igra ulogu.

17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Tnx za savjete. Ma nisu km problem, stanje je puno bitnije. Ako auto središ mehanički i kozmetički, meni kilometraža ne igra ulogu.

Znam, ali ne igra tebi već motoru. Jer kad on izgubi kompresiju zbog potrošenosti onda je gotovo. Dođeš u poziciju 'ili generalka ili baci'. Čini mi se da radiš dosta kilometara godišnje pa ti zato govorim, recimo ako radiš oko 20,000 km godišnje za 5 godina te eto već na 300,000 km, plus još ako je štagod vraćeno. Znači već u roku 3-4 godine možeš doć u poziciju da ćeš morat birat između generalke ili prodat pa nešto novo, zato ja nebi na tvom mjestu sad bespotrebno trošio pare na neke finese.

Zapravo sve ovisi koliko ga planiraš zadržat, ako ga misliš sredit i vozit sljedećih 20 godina onda troši koliko ti srce želi. {#}

17 godina
thedream kaže...

Bar za ljetni setup misliš a ove tvorničke 15 alu felge na zimske montirati i tako ostaviti?

naravno , 2 seta je uvijek poželjno imati, 16cola s gumama nađeš za 3000kn solidne i voziš se ko čoek ;)

14 godina
bik kaže...
thedream kaže...

naravno , 2 seta je uvijek poželjno imati, 16cola s gumama nađeš za 3000kn solidne i voziš se ko čoek ;)

voziš se ko čo'ek a ne ko bik? {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice