CD-RW digital audio

poruka: 6
|
čitano: 1.739
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
CD-RW digital audio

Pozdrav,

Da li netko zna da li ima negdje za nabaviti CD-RW digital audio?
Imam uređaj koji ne prima niti jedan noviji CD-RW, primio je jedino CD-R Q od Philipsa na kojem je naglašeno digital audio. Ove novije nije ni učitao, kao da nisam ni stavio ništa u ladicu.

Probao sam u 20ak poslovnica koje drže medije za prženje. Uglavnom, rijetko tko ima uopće CD-RW a kamoli da je još digital audio.

Molim Vas za pomoć ako netko ima kakvu ideju ili zna neku manju poslovnicu koja bi mogla imati takvo nešto...

Hvala

Pozz

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: CD-RW digital audio
Mislim da ti nije u pitanju tip/vrsta CD-a, već način zapisivanja na CD. Naime, imaš data i audio mode. Probaj se poigrati s tim.
14 godina
neaktivan
Re: CD-RW digital audio
pupakjunior kaže...
Mislim da ti nije u pitanju tip/vrsta CD-a, već način zapisivanja na CD. Naime, imaš data i audio mode. Probaj se poigrati s tim.

Nema smisla uopce da je to jer na jednom CD-u radi na drugom nece a nikakve postavke nisu mijenjane. Meni nece ni ucitati CD taj uređaj.

Uglavnom, jos sam uvijek u potrazi za digital audio CD-om tj. CD-RW bi mi bio drazi....i tek cu biti miran kad to isprobam :)
Da li netko uopce zna ista o ovome? Da li je možda samo do kvalitete Cd-a?

Evo opisa i slike CD-a s kojim radi: http://www.cdmediaworld.com/hardware/cdrom/philips.shtml

Peti po redu, Philips CD-R80 Q Audio.

Molim pomoc ako itko zna nesto vise

Hvala

16 godina
CD-RW digital audio

.. u davna vremena kad su dinosauri hodali zemljom.. Sony i Philips su smislili kako zaštititi svoje interese, tadašnji uređaji po njihovoj licenci ne čitaju snimljene medije (namjerno), pošto svi ostali proizvođači licenciraju njihove patente, ... do pojave jeftikanera koji su nudili upravo to, čitanje snimljenih medija. Tek tad su odustali od takve zaštite. Od tad svaki CD player u popisu ima navedeno što čita, među ostalim i CDRW kao 'sinonim' za snimljen (nasuprot, original odštampan, srebreni) medij.

To znači da imaš neki stari player... kojeg možda prevariš određenim medijem ili novim firmwareom. .. realnije, player je izgubio dio čitljivosti (starenje, kvarovi) pa čita samo original-srebreni jer ime bolju refleksivnost, lakše ga čita. Tad snimaj na kvalitetan npr Verbatim CD, na NAJNIŽOJ brzini, npr x4... i trebao bi raditi (možda ne baš svaki put).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CD-RW digital audio

Za razliku od CD-R-a na kojeg se snima paljenjem refleksivnog medija, CD-RW ima materijal koji na određenioj temperaturi bude proziran ili neproziran.

Za čitanje CD-RW-a je potrebna osjetljivija optika, a ako na playeru nije naznačeno da čita CD-RW onda nema načina da ga natjeraš da ih čita.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 10:51 (Alkaline).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CD-RW digital audio

Da uređaj je poprilično star....

Probao sam sve CD-RW koje sam našao. Verbatim je među njima... ne radi naravno.

Kad krenem snimati tj. napravim popis za prženje softwarski me traži CD-R ili CD-RW, pretpostavio sam da prži oboje. Makar možda nemora značit jer je kolko znam stavljen novi frimware a komponente su iste....tj CD pržilica je orginal...

Zasad tolko, thx...ak se sjetim jos nesto javim :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice