Koristio sam SATA 320GB HDD na Win7 64 Pro i kad je izišao Win 10 (1511) 64 Pro sam instalirao na stari IDE 80GB Maxtor tu desetku i bila mi je puno brža od Win7 pa sam ostavio Win10 cca 1,5god. dok nisam uzeo SATA SSD 120GB. Normalno SSD je podigao brzinu rada još više nego prelaz sa Win7 na Win10.
edit
Danas Win10 ima puno više procesa pa sumnjam da bi bio brži od Win7 , pa "service" lista je triput duža sad nego na početku
.
Eh da je samo do windowsa, svaki drugi program zadnjih 10 godina stavlja neki svoj servis u pozadinu... i onda gledaš "ju koliko servisa imaju Windowsi u današnje doba" a ono više od trećine servisa nema veze sa Microsoftom, a kamoli Windowsima. Imam ASUS ploču... njeni driveri su instairali 9 servisa, Adobe PDF reader je ubacio "onako" tri servisa, ne znam samo zbog čega, instaliraš google chrome a on ubaci 3 svoja servisa, ako imaš Nvidia grafičku eto, driver od moje 1030 je dodao 3 servisa... neka bolja možda i više toga, i onda se nečem čuditi... Niko više ne razmišlja o procesorima sa samo 1-2 glave, memorija od 4GB je ispod svakog minimuma, a HDD samo za lager, nikako za OS jer to nikog više ne zanima. Jeftinije je sve to promjeniti nego platit programerski rad da se program optimizira za komp koji ne vrijedi pola sada rada tog programera.

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.