Objavljen Infokup portal

poruka: 94
|
čitano: 15.742
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Objavljen Infokup portal

Nece biti na objasnjavanje koliko ja znam...

:D
15 godina
Objavljen Infokup portal

nemojte zaboravit da su prijave jos 6 dana , nemojte zakasnit xd , imate primjere sa vjezbu na info kup stranici.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Objavljen Infokup portal

Ja idem na osnove informatike, profesorica je uvjerena da idem na županijsko, valjda je konkurencija inače tako slaba{#}

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Tomislav95 kaže...

Ja idem na osnove informatike, profesorica je uvjerena da idem na županijsko, valjda je konkurencija inače tako slaba{#}

Ja isto osnove informatike, konkurencijo :D

Video meliora proboque deteriora sequor
16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...
Tomislav95 kaže...

A baš si i nismo konkurencija, možemo se sastat tek na državnom  {#}

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
16 godina
neaktivan
Objavljen Infokup portal

Vi ste oboje gimnazija ili?

ja idem na osnove za strukovne škole :)

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
xDinichx kaže...

Da gimnazija :)

16 godina
neaktivan

Zagreb?

16 godina
protjeran
Proz0r kaže...

Zagreb?

Pazin ;)

16 godina
neaktivan

Haha kao muha bez glave sibam odmah na lokaciju u profilu i vidim da ne pise pa pitam. Nick ni vidio nisam :) Valjda necu takav biti devetog... :)

16 godina
Objavljen Infokup portal
Na infici sam pokušao rješiti onaj test osnova informatike za srednju skolu iz 1.2.2008, moram reć da je puno heksadecimalnih zamjena, ali hex->binarno mi ide, imao sam 17/20 bodova

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Objavljen Infokup portal

Meni idu slabije logički sklopovi i pretvaranje decimalnih brojeva u ostale sustave... a ovo ostalo čak dosta i znam :)

Srednja strukovna ;)

0 0 hvala 0
15 godina
Objavljen Infokup portal

netko osnove informatike za prirodoslovno-matematičku gimnu?

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xDinichx kaže...

Meni idu slabije logički sklopovi i pretvaranje decimalnih brojeva u ostale sustave... a ovo ostalo čak dosta i znam :)

Srednja strukovna ;)

koja si strukovna ? Inače oni koji idu u strukovne te stvari imaju u malom prstu xD

Dont bug me!
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.1.2011 0:41 (pbandov).
16 godina
neaktivan
pbandov kaže...
xDinichx kaže...

Srednja strukovna ;)

koja si strukovna ? Inače oni koji idu u strukovne te stvari imaju u malom prstu xD

ma prvi sam razred pa zato :P elektrotehnička

16 godina

Ja sam se prijavio za Algoritme u Pascalu.

Gimnazija Antuna Gustava Matoša
16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...
Proz0r kaže...

Zagreb?

Pazin ;)

Ogulin  {#}

15 godina
APazinjan kaže...
xDinichx kaže...

Da gimnazija :)

:),ja isto gimnazija osnove inf , konkurencijo xd , rjesavo sam primjere , moglo bi se jedno 17/20 navuc u boljem slucaju.

16 godina
Objavljen Infokup portal

i ja idem na osnove, ali tek sam 8.r

Volim jabuke :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
APazinjan kaže...
Tomislav95 kaže...

Ja i ti smo konkurencija (Umag), ali sumnjam da cu proc kad vidim ko se sve prijavljuje :)

BFBC2: Drugar
15 godina
neaktivan
Objavljen Infokup portal

Idem na osnove informatike. Neznam zasto nemamo mogucnosti u skoli uzeti rubriku "algoritmi" i "razvoj softwarea"?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Objavljen Infokup portal

Danas sam radio te osnove... školsko 2008. Dobio sam 21/30 bodova s time da logičke sklopove ne znam :( Ono skraćivanje i sve to. Tako da to ću još danas naučiti kako se radi s time :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Objavljen Infokup portal

imam 5 iz informatike u 2. razredu prirodoslovno- matematičke gimnazije, informatički smjer i nikakvo iskustvo na natjecanjima iz informatike dosad. Imam prijatelja koji je stalno po tim natjecanjima iz svih mogućih predmeta, već je bar 5-6 puta bio na državnima iz informatike, matematike, povijesti itd. i on mi je reko da ako radim u pascalu odmah u početku zaostajem za ekipom koja radi u c++, kaže da je puno kompliciranije i duže raditi programe u pascalu...e sad ima li uopće smisla da se prijavljujem za Algoritme radeći u pascalu jer jedino njega i znam ili imam bolje šanse u osnovama informatike?

Sic semper tyrannis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Prijavljen! ;)
15 godina
neaktivan
xDinichx kaže...
pbandov kaže...
xDinichx kaže...

Srednja strukovna ;)

ma prvi sam razred pa zato :P elektrotehnička

a odlično, kolega elektro :P, dakle koji smjer ? Pošto si elektro onda češ logičke raditi tek u 3. u velikim detaljima.Sada bi trebao raditi samo osnove logičkih, praktički ono što se traži iz osnova informatike.

Dont bug me!
16 godina
neaktivan
pbandov kaže...

a odlično, kolega elektro :P, dakle koji smjer ? Pošto si elektro onda češ logičke raditi tek u 3. u velikim detaljima.Sada bi trebao raditi samo osnove logičkih, praktički ono što se traži iz osnova informatike.

tehničar za računalstvo... i za logičke sklopove znam da ih radimo u 3 razredu, ali eto na računalstvu je rekao da ih nećemo raditi sada nego tek u 3 razredu, a meni bi bar osnovno trebalo. Znači kako ako imam te logičke sklopove na slici kako da ih zapišem u "formuli" ili kako se zove to te kako se pojednostavljuje, dakle da bih mogao rješiti i ostatak na natjecanju.

15 godina
neaktivan
xDinichx kaže...
pbandov kaže...

tehničar za računalstvo... i za logičke sklopove znam da ih radimo u 3 razredu, ali eto na računalstvu je rekao da ih nećemo raditi sada nego tek u 3 razredu, a meni bi bar osnovno trebalo. Znači kako ako imam te logičke sklopove na slici kako da ih zapišem u "formuli" ili kako se zove to te kako se pojednostavljuje, dakle da bih mogao rješiti i ostatak na natjecanju.

znači isti si ko i ja, hehe, ok, ali ovo mi je čudno, mi smo iz rač radili u par sati logičke sklopove.Mislim gle, nije to jednostavno, moraš ih prvo napamet znati a onda znati očitavati.Očitanje samo po sebi i nije neka teška komplikacija iako baš i nevolim logičke sklopove.Jer predmet digitalna elektronika (3. godina) ti najviše toga u naviše detalja radi što stvarno nitko nevoli.Maxterm, minterm, logička zbrajala, binarno brojilo, bistabil......paralelno sa još jednim predmetom elektronički sklopovi, gdje se radi opće načelo rada svega toga.Uhh....kad se samo sjetim gradiva, zuja. xD, zato nekad poludim kad mi neki gimnazijalac dođe i pljuje kak smo mi kreteni a oni iznad svega.....

al evo, imaš na netu pojašnjenja za logičke sklopove, a i svejedno, pa profesorova dužnost jeste izdvojiti vremena kako bi prošao gradivo za natjecanje....nemoj nikad računati "a dobro ovu neću rješiti ali ću sve ostalo točno"...pusti priče, nauči sve pa kak bude {#}

Dont bug me!
16 godina
neaktivan
pbandov kaže...

znači isti si ko i ja, hehe, ok, ali ovo mi je čudno, mi smo iz rač radili u par sati logičke sklopove.Mislim gle, nije to jednostavno, moraš ih prvo napamet znati a onda znati očitavati.Očitanje samo po sebi i nije neka teška komplikacija iako baš i nevolim logičke sklopove.Jer predmet digitalna elektronika (3. godina) ti najviše toga u naviše detalja radi što stvarno nitko nevoli.Maxterm, minterm, logička zbrajala, binarno brojilo, bistabil......paralelno sa još jednim predmetom elektronički sklopovi, gdje se radi opće načelo rada svega toga.Uhh....kad se samo sjetim gradiva, zuja. xD, zato nekad poludim kad mi neki gimnazijalac dođe i pljuje kak smo mi kreteni a oni iznad svega.....

al evo, imaš na netu pojašnjenja za logičke sklopove, a i svejedno, pa profesorova dužnost jeste izdvojiti vremena kako bi prošao gradivo za natjecanje....nemoj nikad računati "a dobro ovu neću rješiti ali ću sve ostalo točno"...pusti priče, nauči sve pa kak bude {#}

ne pada mi napamet da ne naučim sve što treba :D Ja ih znam tri :) NOT, AND i OR. To znam iz osnovne škole, pogledati ću još ja u udžbeniku malo :)

15 godina
Objavljen Infokup portal
Vidimo se na osnovama! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Objavljen Infokup portal

Lakše ti je na hrv upamtiti nazive, ali znaj oba, I,ILI,NE,NI,NILI,EX-ILI,EX-NILI   xD

Dont bug me!

0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice