Osobni sheet i mjesečno spremanje u excelu

poruka: 12
|
čitano: 3.607
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav!

Meni treba nešto slično ovome što piše na linku gdje piše "Naravno sve ovo se može smjestiti u jedan "folder" po mjesecima i na kraju napraviti zbirna knjiga cijele godine, gdje možemo proučavati koliko je koji radnik bio na GO, BO, SD i slično." (samo se kod mene ne radi o satima.

Dakle imam listu s imenima (neke stvari) ne jednom sheetu . I sada bi bilo dobro da za svako ime imam drugi sheet. I kad u tom redu di je to ime mjenjam neki podatak da se on automatski mjenja u tom sheetu (dakle promjena se vrši u oba sheeta). a i uz to da se svaki mjesec sprema u jedan dodatni sheet za godišnji pregled. Naravno ako je to moguće. Bilo bi dobro da je to svaka datoteka posebno al to je neizvedivo (barem mislim) ,zato i mislim u sheetovima.

Znači neki glavni sheet,pa sheet s imenom,pa sheet za svaki mjesec iliti godišnje za isto to ime.

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Osobni sheet i mjesečno spremanje u excelu
izvone kaže...
Dakle imam listu s imenima (neke stvari) ne jednom sheetu . I sada bi bilo dobro da za svako ime imam drugi sheet. I kad u tom redu di je to ime mjenjam neki podatak da se on automatski mjenja u tom sheetu (dakle promjena se vrši u oba sheeta). a i uz to da se svaki mjesec sprema u jedan dodatni sheet za godišnji pregled. Naravno ako je to moguće. Bilo bi dobro da je to svaka datoteka posebno al to je neizvedivo (barem mislim) ,zato i mislim u sheetovima.

za boldano iskoristi formulu:

=<naziv sheeta>!<polje u tom sheetu>

znači upisuješ podatke u sheet koji si naveo u formuli u polje koje si naveo i on se automatski ažurira na drugom sheetu gdje si stavio tu formulu

16 godina

Hvala! Vidim da na primjeru radi,primjenit ću to na ostalo. A što se tiče ovog za mjesečno spremanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
izvone kaže...

A što se tiče ovog za mjesečno spremanje?

o kakvim se podacima radi? količinsko stanje nekog predmeta na lageru po danima,tjednima ili nekaj slično? ovak napamet mi pada slijedeće na pamet: u pojedinačnim listovima za pojedini predmet(ime) napraviti polja u kojima se zbrajaju podaci za pojedini mjesec i onda prema formuli koju sam naveo u prethodnom postu da se ti zbirni podaci za svaki mjesec, ažuriraju na posebnom sheetu za godišnje stanje i onda na tom sheetu napravit polje u kojem se zbrajaju vrijednosti za pojedine mjesece

16 godina

Tako nekako.

Znači imam listu s imenima (oko 30 njih) i u stupcima do njih upisujem neke podatke.

Pa mi trebaju liste za svako pojedino ime,koje je za printanje. Ali kada pišem u prvu listu da se automatski ažurira na 2.

I na kraju još za svako ime da je lista koja će se spremat za svaki mjesec za godišnji prikaz. Sada neznam kako napraviti da svaki mjesec sprema po redu podatke i na kraju godine se samo isprinta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nešto slično tome,samo ja u sheetu od predmeta nemogu imat stupce po mjesecima jer je puno informacija. Pa mijenjam svaki mjesec informacije,to bi značilo da bi za jedan predmet trebal imat sheet za svaki mjesec.

Pokušavam sa if formulom. U jednu ćeliju sam stavio mjesec,pa da on ovisno o broju mjeseca sprema podatke na godišnji sheet,ali kad promjenim broj mjeseca predhodno se izbriše. Sada mi treba neka formula da automatski spremi i ostavi to spremljeno (da se više ne mijenja ,ovisno o broju),zaključa ili tako nešto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Dakle treba mi nešto ovoga tipa

http://www.sendspace.com/file/21ldaf

Kada ja upišem u mjesec 11/13 da on u sheet 2 spremi sve pod 11. mjesec i da to tamo OSTANE. Jer ovom IF formulom kojom ja radim mi ovisno o broju šalta sa mjeseca na mjesec,a meni treba da se svaki mjesec ažurira novo i tamo ostane spremljeno. Neznam da li za to ima uopće formula,dal da sa IF radim,Da se nekako kombinira,VBA formula,nekako zaključati ćelije?? Neznam stvarno.

Molim pomoć :D

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
izvone kaže...

Dakle treba mi nešto ovoga tipa

Kada ja upišem u mjesec 11/13 da on u sheet 2 spremi sve pod 11. mjesec i da to tamo OSTANE.

Zvonimire

Sve je ovo gubljenje vremena (kojeg vjerujem nemaš)

Ovakvo, parcijalno polovičan i nepotpun uvid u cjelokupnu situaciju i organizaciju tvojih podataka je lutanje excelom od A do Ž i natrag.

Da bi ti netko eventualno mogao pomoći mora imati uvid u cijelu situaciju i vidjeti je li ti organizacija podataka svrsishodna.

Koliko vidim iz ovoga tvog primjera treba ti iskusan VBA Excel programer a i to je upitno jer nema dovoljno informacija. (no možda griješim)

Ili možda se to može riješiti formulama ako su kopiranja fixna na određene destinacije.

konkretno ovaj primjer koji si dao rješava se sa Copy/Paste Special/Transpose ali to je samo za ovu situaciju a tko zna koliko ih može biti.

Dobio si primjer za linkanje podataka dnevno/mjesečno/godišnje (mislim na formulu)

Dakle vraćam se na tvoj primjer.

Ako u E1 upišeš 12/13 onda bi Excel trebao povući podatke za 12 mjesec na Sheet2.

Ovo ne možeš riješiti formulama jer je određena destinacijska ćelija uvijek vezana za izvornu (u tvom slučaju za E1 na Sheet1)

Preostaje ti jedino VBA procedura uz određeni uvjet u ćeliji E1.

To bi nekako došlo ovako (riječima)

Prvi uvjet: ako u E1 piše 1/13 tada kopiraj podatke u range C4:J4

Drugi uvjet ako u E1 piše 2/13 tada kopiraj podatke u range C5:J5

I tako do 12 uvjeta.

I to naravno da nema brisanja poslije prvog ili trećeg uvjeta...

Dakle ovo je samo jedna kockica mozaika. Ostaju ostale kockice mjesečne (za 12 mjeseci) pa kockica koja će skupljati podatke godišnje itd itd...

Nadam se da shvaćaš koliko je to kompleksan zadatak (ili možda nije za nekoga?)

pozz

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
16 godina

Kompleksan je,zato sam se i obratio ovdje ako netko zna s time baratati,jer očito sam nemogu. Potražit ću dalje a ako netko ima nešto neka slobodno napiše.

Hvala ivane. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo uspio sam naći VBA formulu što se tiće primjera. Tako da ima ako će još kome trebat. Obratio sam se jednom drugom forumu i tamo mi je jedan čovijek uspio pomoć.

A vama ostalima hvala na trudu :) {#}

Sub Copy_info()

Dim C As Integer Dim DEST As Worksheet

Dim Key As String Dim Mnth As Integer

Dim Mrow As Integer

Dim SRC As Worksheet

'Setup source and destinations

Set SRC = Sheets("Sheet1")

Set DEST = Sheets("Sheet2")

'Fetch month and calculate month's row

Key = SRC.Range("E1").Value

Mnth = CInt(Left(Key, InStr(Key, "/") - 1))

Mrow = Mnth + 3 'Jan at row 4

'Copy the info as long as there are values, starting at row 2

C = 2

While SRC.Cells(C, "A").Value <> ""

DEST.Cells(Mrow, C + 1).Value = SRC.Cells(C, "B").Value

C = C + 1

Wend

End Sub

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 17:40 (izvone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
izvone kaže...

Evo uspio sam naći VBA formulu što se tiće primjera. Tako da ima ako će još kome trebat. 

Zvonimira, pohvalno za tebe što si postao rješenje.

Koliko ja vidim ovaj VBA kopira i transponira podatke sa Sheet1 na isključivo Sheet2.

Čitajući tvoje postove iznad ja sam shvatio da ti imaš

- glavni Sheet na kojem unosiš i mijenjaš podatke na kojem se nalazi 8 podataka za 30 imena u B1 sa pripadajućim podacima za 12 mjeseci (12 uvjeta)

- 30 imena = tj. 30 sheets sa dvanajsto-mjesečnim podacima (ili 12 sheets sa podacima za svako ime)

- zbirni Sheet za godišnji izvještaj

znači, izborom određenog imena u B1 (u primjeru piše XX, recimo preko Validate List ili direktnim upisom) i mjeseca u E1 unosiš podatke a on se preko VBA kopira na Sheet zavisno o imenu i uvjetu?

tako da sam ostao zbunjen konstatacijom da ovaj VBA rješava tvoj problem.

Očito nešto nisam dobro shvatio (a to je ono što sam rekao, nedovoljno dobro objašnjeno i bez dovoljno informacija).

No važno je da si riješio svoj problem :)

pozz

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice