Zanimljiv problem s prženjem DVD-R medija

poruka: 4
|
čitano: 1.536
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam ovaj problem od kada sam kupio ovu svoju staru kantu(već godinama) pa ne očekujem da će netko imati rješenje za njega, ali sam ga odlučio podijeliti jer mi se čini dosta zanimljiv. Već sam se naviknuo na njega pa ne kupujem DVD-R medije.

Evo ovako: imam Nec ND2500 pržilicu koja odbija pržiti DVD-R medije, dok sve druge podržane formate uredno prihvaća; CD-R, CD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-RW. Čita sve formate uključujući DVD-R, ali ga ne želi pržiti.

Pržilica Pržilica

Probao sam na najrazličitije načine natjerati ju da proradi, promijenio sam nekoliko vrsta firmware-a, programa za snimanje(Nero, ImgBrn, Alcohol), raznih vrsta medija(Verbatim, Traxdata, Sony, Imation) i na svim brzinama koje podržava ali svaki put bi mi izbacilo nešto ovakvo:

Error Error

U samoj specifikaciji uređaja lijepo piše da podržava DVD-R medije, ali moja ih jednostavno odbija pržiti:

Podržani formati Podržani formati

Guglanjem nisam baš našao nekoga sa sličnim problemom, većinom su problemi sa firmware-om ili sa više vrsta medija ili sa kvalitetom snimanja pa eto koje je vaše mišljenje, tvornička greška, moja ili nešto treće?

A man will rise, a man will fall, from the sheer face of love, like a fly from a wall, it's no secret at all.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2009 17:10 (The_Goc).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Zanimljiv problem s prženjem DVD-R medija

Jesi li probao sa programom CDBurnerXP? Vidim da na netu mnogi imaju sličan problem sa tom pržilicom? Jeli to eksterna pržilica preko USB?

16 godina
neaktivan
RE: Zanimljiv problem s prženjem DVD-R medija

Rješenje bi moglo biti da staviš odgovarajući najsvježiji firmware.

Koliko vidim imaš model 2500A za koji je zadnji firmware 1.0B i i ne njemu firmware 2.19 za model 2510A kojeg nemaš. Pa baš ne shvaćam kako misliš da bi to trebalo raditi savršeno kad si fulao model pržilice kad si tražio firmware.. Ili drugim rječima, mislim da je tvoja greška..

16 godina
neaktivan

Eh , zaboravio sam napisati da sam isprobao više verzija firmware-a: 1.06, i 1.0A i 1.0B i ovaj zadnji koji je više bio long shot, ni na jednom nije radilo tako da mislim da nije stvar u tome...

A man will rise, a man will fall, from the sheer face of love, like a fly from a wall, it's no secret at all.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice