Imam ovaj problem od kada sam kupio ovu svoju staru kantu(već godinama) pa ne očekujem da će netko imati rješenje za njega, ali sam ga odlučio podijeliti jer mi se čini dosta zanimljiv. Već sam se naviknuo na njega pa ne kupujem DVD-R medije.
Evo ovako: imam Nec ND2500 pržilicu koja odbija pržiti DVD-R medije, dok sve druge podržane formate uredno prihvaća; CD-R, CD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-RW. Čita sve formate uključujući DVD-R, ali ga ne želi pržiti.
Probao sam na najrazličitije načine natjerati ju da proradi, promijenio sam nekoliko vrsta firmware-a, programa za snimanje(Nero, ImgBrn, Alcohol), raznih vrsta medija(Verbatim, Traxdata, Sony, Imation) i na svim brzinama koje podržava ali svaki put bi mi izbacilo nešto ovakvo:
U samoj specifikaciji uređaja lijepo piše da podržava DVD-R medije, ali moja ih jednostavno odbija pržiti:
Guglanjem nisam baš našao nekoga sa sličnim problemom, većinom su problemi sa firmware-om ili sa više vrsta medija ili sa kvalitetom snimanja pa eto koje je vaše mišljenje, tvornička greška, moja ili nešto treće?