Trebam pomoć u vezi spajanja IDE hard diska

poruka: 3
|
čitano: 1.414
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Dakle, imam već dva hard diska. Jedan mi radi pomoću SATA priključka i trenutno ga koristim.

Razmišljam o tome da uštekam i drugi HDD koji radi pomoću IDE priključka, pa me samo zanima kakve postavke jumpera da stavim.

Naime, imam Primary IDE i Secondary IDE. Na Primary IDE su mi spojena dva DVD drive-a, a Secondary IDE vapi prazan.

Koju konfiguraciju jumpera da stavim- možda Slave /w Master jer već imam HDD, ali on je SATA, ili možda Master jer je on jedini IDE HDD u mojoj matičnoj.

Say hello to my little friend
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 20:03 (Krunoo7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Taj HDD koji spajaš nalazit će se sam na DATA kabelu koji je priključen na matičnoj u utor SECONDARY IDE, postavljaš ga na MASTER, ova dva DVDa zanemaruješ, oni su na drugom kabelu (PRIMARY IDE), drugi HDD koji je na SATA isto zanemaruješ, IDE nema nikakve veze sa SATA.

Valentin

2 0 hvala 1
15 godina
Re: Trebam pomoć u vezi spajanja IDE hard diska
Valentin17 kaže...

Taj HDD koji spajaš nalazit će se sam na DATA kabelu koji je priključen na matičnoj u utor SECONDARY IDE, postavljaš ga na MASTER, ova dva DVDa zanemaruješ, oni su na drugom kabelu (PRIMARY IDE), drugi HDD koji je na SATA isto zanemaruješ, IDE nema nikakve veze sa SATA.

Zahvaljujem.

Say hello to my little friend
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice