Pitanje HDD

poruka: 3
|
čitano: 1.310
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Pitanje HDD

Pozdrav!

Imam disk od 500 GB, koji naravno u praksi ne iznosi toliko već oko 465 GB. Sad, instalirati ću Windowse i mislio sam disk podijeliti na dvije particije: jednu od 100 GB na koju ću instalirati Windowse, pa potom drivere pa igre i ostale programe, a na drugu ću particiju koja bi imala oko 365 GB, stavljati glazbu, video materijal, slike, dokumente i tako to. Pa sam htio pitati je li ova podjela dobra i smeta li na ovoj prvoj particiji ako na nju uz windowse i drivere, instaliram sve igre i programe? Je li to neko opterećenje ili ne? Hvala i živjeli!

Jučer gledam sliku naroda, baca cvijeće po herojima, a već sutra pobjednike sude, prodaše ih za Judine škude.

0 0 hvala 0
17 godina
Pitanje HDD

particije možeš raspodijeliti kako želiš, nema razlike u opterečenju ni performansama... jedino je veća particija duže skeniranje kod programa koji se time bave

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 10:36 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Re: Pitanje HDD
jurica_m kaže...

Pozdrav!

Imam disk od 500 GB, koji naravno u praksi ne iznosi toliko već oko 465 GB. Sad, instalirati ću Windowse i mislio sam disk podijeliti na dvije particije: jednu od 100 GB na koju ću instalirati Windowse, pa potom drivere pa igre i ostale programe, a na drugu ću particiju koja bi imala oko 365 GB, stavljati glazbu, video materijal, slike, dokumente i tako to. Pa sam htio pitati je li ova podjela dobra i smeta li na ovoj prvoj particiji ako na nju uz windowse i drivere, instaliram sve igre i programe? Je li to neko opterećenje ili ne? Hvala i živjeli!

Mislim da je preporučljivo napraviti upravo tako kako si opisao. I kod mene je tako, terabajtni primarni disk podijeljen na dvije particije, prva sistemska od 100 GB sa svim programima i igrama, a ostatak za dokumente, audio/video i download.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice