Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.756.174
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Rast mišića i visina
donator_bubrega kaže...
exer1234 kaže...

pa glavna uloga bicepsa je supinacija..

Glavna uloga bicepsa je fleksija lakta.

krivo sam se izrazio. nisam mislio "uloga" 

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Da ne zaboravim, German Hang dobro pomaže u riješavanju bolnoga sternuma iz iskustva, istegne to područje dobro, a i ovo vrijedi pročitati.

18 godina
Rast mišića i visina

Mene pak već podulje (preko godinu) gnjavi tendonitis lijevog bicepsa,
http://www.physioadvisor.com.au/9587950/biceps-tendonitis-biceps-tendinopathy-physioad.htm
Najgluplje što točno znam kad sam si to zaradio, dizanjem kanti sa betonom pri građevinskim radovima
(dizao sam ih preko ograde) i naravno, posao nije mogao stati, pa sam nastavio ozlijeđen
da dokrajčim stvar -kad se petljam u poslove koje neznam pravilno izvoditi:)
Uglavnom, znam tretman kako da im smanjujem neugodu i bol, ali
bešga, nemogu se, kad mi je malo bolje, prisiliti da ne radim sve redom (A boli recimo
zgib sa šakama prema van, pullups iznad 80 kg i rotacije podlaktice).
No mogu raditi sve ako mi je šake idu paralelno, dakle gledaju bočno,
pa uglavnom radim bicepse s bučicama i karikama. Ipak, nagovaram se da bi bilo vrijeme
tražiti neku uputnicu za ultrazvuk, nisam plačibaba, ali malo previše traje.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

http://www.physioadvisor.com.au/9587950/biceps-tendonitis-biceps-tendinopathy-physioad.htm
Najgluplje što točno znam kad sam si to zaradio, dizanjem kanti sa betonom pri građevinskim  radovima
(dizao sam ih preko ograde) i naravno, posao nije mogao stati, pa sam nastavio ozlijeđen
Uglavnom, znam tretman kako da  im smanjujem neugodu i bol, ali
bešga, nemogu se, kad mi je malo bolje, prisiliti da ne radim sve redom (A boli recimo
pa uglavnom radim bicepse  s bučicama i karikama. Ipak, nagovaram se da bi bilo vrijeme
tražiti neku uputnicu za ultrazvuk, nisam plačibaba, ali  malo previše traje.

to ti traje dok se ne oporavi, moze i potrajat godinama...
recimo moj frend, ima 30 godina i vjezba od 18-te, i u tih 12 godina rame ga je j***lo jedno 3 godine, pa onaj dio između bicepsa i podlaktice 2 i pol godine, ali je trenirao i dalje...
ako mislis da je neka veca ozljeda odi doktoru da te pregleda, malo stani sa vjezbanje i oporavi se, jer oporavak je jedan od najbitnijih djelova treninga...

12 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav ekipa. Sutra putujem za Zagreb. Novu godinu cu proslaviti u metropoli, i biti cu tamo nekih 7-8 dana. Dali postoji kakva teretana koja ima dnevne ulaznice? Pitam, cisto da znam, ukoliko mi dodje zelja malo udriti kakav trening.

SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
14 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...

Pozdrav ekipa. Sutra putujem za Zagreb. Novu godinu cu proslaviti u metropoli, i biti cu tamo nekih 7-8 dana. Dali postoji kakva teretana koja ima dnevne ulaznice? Pitam, cisto da znam, ukoliko mi dodje zelja malo udriti kakav trening.

Ims kod mene blizu Sesveta 1 dan = 30 kn  

eune : Flaeryy
17 godina
MatijaZG kaže...

imaju sve, ali ako ces tako uzimat 7 dana onda ti je bolje uzet mjesecnu.

12 godina
Rast mišića i visina

Ahaaa...znaci u bilo koju da odem, mogu platiti ulaz za taj dan i piciti? To mi je odlicno. Meni bi pasalo negdje u blizini SRC Mladost jer imam tamo u blizini stan. Znam da postoji jedna teretana na raskrizu izmedju zagrebacke avenije i selske ceste, preko puta lidla...ne mogu se sjetiti kako se zove...

SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
17 godina
Rast mišića i visina

svaka teretana ima mogucnost placanja samo jednokratnog treninga, ali je skupo, kako zelis.

12 godina
mar123 kaže...

svaka teretana ima mogucnost placanja samo jednokratnog treninga, ali je skupo, kako zelis.

Ma da, vidjet cu kad ce mi se dati...raspitat cu se pa cu vidjeti sto mi se isplati...iako, siguran sam da ako idem 3-4 puta, platit cu manje nego jednu mjesecnu...ili se varam? Ovdje u Italiji nema niti mjesecne...u gradu gdje ja zivim (100.000 stanovnika) ima 5 teretana...2 su bezvezne i prilicno male, jedna je solidna i cijena je dobra (250€ godisnje) ali je prepuna marokanaca, juznoamerikanaca, albanaca, rumunja i talijana sa juga italije nizeg ranga, sto znaci, nekulturne seljacine koje stalno provociraju osobe koje su ozbiljno dosle nesto odraditi, do prve prilike, dok nekome ne pukne i polomi ih sve skupa. Jedna je onako luxury sto znaci da je teretana puna bijelih koznih fotelja, i ugl, sve je bijelo...tu pretezno idu bogate starice, i tatini sinceki...cijena je 600€ godisnje...ostaje zadnja, u kojoj sam ja upisan...najveca, sa bazenom, sauna, dvorane i hrpa masina...iznosi me 500€ godisnje...nije bas malo, ali je dobro organizirano. Kako su inace u hrv godisnje cijene nekih boljih i poznatjih teretana?

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Tako je i u Norveškoj u većini, moraš godišnju uzeti...

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
17 godina
MatijaZG kaže...
mar123 kaže...

Ma da, vidjet cu kad ce mi se dati...raspitat cu se pa cu vidjeti sto mi se isplati...iako, siguran sam da ako idem 3-4 puta, platit cu manje nego jednu mjesecnu...ili se varam? Ovdje u Italiji nema niti mjesecne...u gradu gdje ja zivim (100.000 stanovnika) ima 5 teretana...2 su bezvezne i prilicno male, jedna je solidna i cijena je dobra (250€ godisnje) ali je prepuna marokanaca, juznoamerikanaca, albanaca, rumunja i talijana sa juga italije nizeg ranga, sto znaci, nekulturne seljacine koje stalno provociraju osobe koje su ozbiljno dosle nesto odraditi, do prve prilike, dok nekome ne pukne i polomi ih sve skupa. Jedna je onako luxury sto znaci da je teretana puna bijelih koznih fotelja, i ugl, sve je bijelo...tu pretezno idu bogate starice, i tatini sinceki...cijena je 600€ godisnje...ostaje zadnja, u kojoj sam ja upisan...najveca, sa bazenom, sauna, dvorane i hrpa masina...iznosi me 500€ godisnje...nije bas malo, ali je dobro organizirano. Kako su inace u hrv godisnje cijene nekih boljih i poznatjih teretana?

moja je 1200 godisnje

15 godina
MatijaZG kaže...
Kako su inace u hrv godisnje cijene nekih boljih i poznatjih teretana?

Ne znam koliko je to popularno kod nas ali nigdje nisam takvu uzimao godišnju, iako nije to loše.

potpis uklonjen, staff
14 godina
MatijaZG kaže...

Ahaaa...znaci u bilo koju da odem, mogu platiti ulaz za taj dan i piciti? To mi je odlicno. Meni bi pasalo negdje u blizini SRC Mladost jer imam tamo u blizini stan. Znam da postoji jedna teretana na raskrizu izmedju zagrebacke avenije i selske ceste, preko puta lidla...ne mogu se sjetiti kako se zove...

bolje malo odmori tih tj dana od teretane. dobro ce ti doci. ovako ces bezveze placati 30 kn po treningu. 

18 godina
exer1234 kaže...
MatijaZG kaže...

bolje malo odmori tih tj dana od teretane. dobro ce ti doci. ovako ces bezveze placati 30 kn po treningu. 

Ma dobro, 30kn je nikakav novac, toliko ga košta jedna kava i kola u kafiću, a sigurno u tjedan dana neće svaki dan u teretanu. Dakle, jednom da se malo ispuše i ispuca dio kalorija od proslave, trideset kuna - na to je valjda i računao, nije neki problem.
http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
12 godina
overhaul kaže...
exer1234 kaže...
MatijaZG kaže...

Ma dobro, 30kn je nikakav novac, toliko ga košta jedna kava i kola u kafiću, a sigurno u tjedan dana neće svaki dan u teretanu. Dakle, jednom da se malo ispuše i ispuca dio kalorija od proslave, trideset kuna - na to je valjda i računao, nije neki problem.

Pa bas to...par puta da odem malo razbiti ljencarenje i nerad...da odem i 3 puta, opet 90 kn nije neka investicija gledajuci da me put autom Piacenza-Zagreb kosta u svemu 130€, znaci 260€ tamo i natrag...

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
ako uzimam ja kostikostreoide u mediciske svrhe,jeli oni mogu imati utjecaj kao i steroidi koji ovi profesionallni bb koriste?
ili to ne utjece?
17 godina
Rast mišića i visina

Svaki steroid ima svoju namjenu.

15 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Najgluplje što točno znam kad sam si to zaradio, dizanjem kanti sa betonom pri građevinskim radovima
Uglavnom, znam tretman kako da im smanjujem neugodu i bol, ali
pa uglavnom radim bicepse s bučicama i karikama. Ipak, nagovaram se da bi bilo vrijeme
tražiti neku uputnicu za ultrazvuk, nisam plačibaba, ali malo previše traje.

nema nista gore nego kad tetivu povrijedis.a one su tako tvrdoglave da se covjek mora dobro napatiti dok ih dovede u red.otidji doktoru mozda ti je doslo do kakvih cvorova ili zadebljanja tetive.

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
14 godina
neaktivan
SiO kaže...
ako uzimam ja kostikostreoide u mediciske svrhe,jeli oni mogu imati utjecaj kao i steroidi koji ovi profesionallni bb koriste?
ili to ne utjece?

Koliko ja znam, to se uzima kod nekih jačih i opasnijih bolesti, znam samo da ima jako puno nuspojava u usporedbi sa dobrim stranama, ali ipak ga neki moraju koristiti. Agresivna stvar, uz njega se treba piti i nešto, da zaštiti nešto (neznam stvarno što ni zašto) uglavnom, uzdrma ti tjelo poprilično, ne na dobar način. Ovo je bilo s medicinske strane, ali i da, steroid kao steroid, više testosterona svakako.

Za više informacija, guglaj, i to puno ako se već misliš sa time zaje..vat, ja ovo nešto sitno znam čisto jer sam guglao pred neko vrijeme jer nisam bio daleko od toga zbog mono.

Mali_Playa
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 1:35 (MV_gamer).
17 godina
Rast mišića i visina

pa ocito se ne zahebava s tim kad mu treba u medicinske svrhe.

14 godina
overhaul kaže...
exer1234 kaže...
MatijaZG kaže...

al stvar je u tome sto nece napraviti nikakvu stetu ako ne trenira tih tj dana. moze mu samo dobro doci,pogotovo ako je u treningu vec duze vrijeme bez pauza....ja osobno nebi uopce trenirao. opusti se malo i to je to. 

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

pa ocito se ne zahebava s tim kad mu treba u medicinske svrhe.

A čuj, pod zaje..va sam mislio na uzimati općenito.

Ne znam u kakvoj je čovjek situaciji ni zašto to pita tako da možda bolje da ne pucamo u prazno.

Nhf ako sam nekoga uvrijedio.

Mali_Playa
12 godina
neaktivan
SiO kaže...
ili to ne utjece?

Ulet na temu dok se čovjek nije otrovao.{#}

Kao prvo nisu svi stereoidi isti i ne dobivaju se svi od spolnih hormona.

Kortikostereoid je jedan od njih. Dobiva se od kortizola(hormona nadbubrežne žlijezde) i djeluje na tijelo tako da smanjuje upalne procese, s tim da usput smanjuje i imunutet.

Ako uzimaš kortikosteroide neće imati isti utjecaj kao stereoidi, naprotiv oni imaju suprotan učinak.

Npr: treniranjem ti pada razina testosterona a raste razina kortizola a ti bi dodavao još kortizola u obliku kortikostereoida.

Da skratim, ne nemaju isti učinak i ne smiju se zajedno ni koristiti. Prvo završi terapiju kortikostereoidima, pričekaj dva tjedna i tek onda možeš razmišljati o stereoidima.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 1:27 (ddarknessfairyy).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
nisam ja niti mislio uzimati steroide.. nego imam asthmu i kada imam napad dobivam par dana zaredom 80mg solumedrola(kortikosteroid) i usput jos uzimam flixonase kapi koji su korstikosteroidi(jos 2 mj moram uzimati)
moze li to negativno jako utjecati na vjezbanje?
14 godina
neaktivan

kakav god utjecaj imali na vjezbanje, ako ti je to doktor preporucio, moras to uzimati..

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel dobro raditi grudi i triceps i sljedeći dan leđa i biceps ili obrnuto?

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
15 godina
Intelovac123 kaže...

Jel dobro raditi grudi i triceps i sljedeći dan leđa i biceps ili obrnuto?

Grudi, kad čujem taj izraz umrem od smijeha.

Obrni, stavi prsa i biceps leđa i triceps, ali nemoj odmah drugi dan raditi, već si uzmi dan odmora između.

potpis uklonjen, staff
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 16:22 (fila2208).
17 godina
Rast mišića i visina

ovisi kolko imas treninga tjedno, ako tri, onda je najbolje dan odmora izmedu treninga, ako 6 onda dan za danom da.

15 godina
mar123 kaže...

ovisi kolko imas treninga tjedno, ako tri, onda je najbolje dan odmora izmedu treninga, ako 6 onda dan za danom da.

Kakav je to trening treniranja 6 dana tjedno a skupine su tako složene....vjerovatno je klasični split prsa biceps-leđa triceps-ramena noge

potpis uklonjen, staff
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice