Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.759.951
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja nikad neću skontat ove na street workoutu, aj za neke osnove prije weight treninga, al kako ćeš radit izolacije za prsa na sw, kako ćeš radit trapove, kako ćeš radit lower back, kako ćeš raditi noge ako na dan napraviš 1500 bw čučnjeva, nikakve koristi od toga.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
15 godina
Rast mišića i visina

Street je super za izgraditi temelje i ojačati tijelo. Super je za fore, poteze i trikove. Fora je za ono malo se izrezat ako već jesi neki ''mršavac''. Fora je jer je popularan.

Ali nemožeš tijelo izgraditi kakvo možeš sa željezom u teretani.

Dečko sa ulice da legne pod benč i kilaže koje dižu ''željezari'' bi se dobrano namučio, dok bi primjera radi neki ''željezar'' relativno brzo savladao street workout i poderao one tamo sprave, imho.

potpis uklonjen, staff
17 godina
Rast mišića i visina

Ja sam osobno isto za teretanu jer smatram da se tijelo moze bolje tamo izgradit ali ovo sto ste vi rekli je glupost, znam par ljudi iz rh koji u zivotu nisu krocili u gym a izgledaju bolje od svih tu i imaju mase a ne samo definiciju, ali dobro, ti decki se vec mogu usporedivat s profi gimnasticarima. I nemoj pricat nebuloze da bi neko iz gyma brzo savladao tehnike streeta, mozda one tipa ruski zgib ali sve teze nema sanse brzo savladat, npr front lever, mislim da kramerdida radi takve stvari pa nek kaze kako je to tesko.

15 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
donator_bubrega kaže...

Ljudi šta mislite o Dušanu Đoleviću, lik kaže da ima 86kg i 6% bf, nema šanse da je ovo izdefinianih 86 kila?

hebeni street workout...samo mu noge pogledaj ko dva stapica.meni je taj street workout cista glupost, ovo nije ni prava defka ovo je kao mrsav covjek sa plocicama.msm stvarno glupo 

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
17 godina
Rast mišića i visina

Jel ko pije Ironmaxx 90,posto je to mjesavina bjelancevina,a ne sirutka,kako ga tocno piti ? Prije treninga,u toku ili ?
Ostalo mi jos 400-tinjak grama Essential Wheya,to pijem kad treniram,a ovo derem umjesto obroka ili kad u obroku ne unesem dovoljno proteina.Naravno taj whey sa dekstrozom poslije treninga. 

15 godina
mar123 kaže...

Ja sam osobno isto za teretanu jer smatram da se tijelo moze bolje tamo izgradit ali ovo sto ste vi rekli je glupost, znam par ljudi iz rh koji u zivotu nisu krocili u gym a izgledaju bolje od svih tu i imaju mase a ne samo definiciju, ali dobro, ti decki se vec mogu usporedivat s profi gimnasticarima. I nemoj pricat nebuloze da bi neko iz gyma brzo savladao tehnike streeta, mozda one tipa ruski zgib ali sve teze nema sanse brzo savladat, npr front lever, mislim da kramerdida radi takve stvari pa nek kaze kako je to tesko.

naravno, uzmi sad vrijeme koliko se time bave. Izgeldat će bolje nakon par godina toga. Masu izgraditi na streetu? Nisam vidio nikog da tamo ide na masu,...tamo je cilj biti što lakši da je što lakše izvoditi vježbe.

Ne kažem da bi savladao tehnike već da bi mogao kroz neko kraće vrijeme početi pratiti neke od tih vježbi dok ovaj na jedan benč, mrtvo ili čučanj bi trebao dobrano raditi i raditi da stigne ovoga...

I to nisu neboluoze, to je moje yebeno mišljenje, a sad ti imaš svoje koje ja respketiram, za razliku od tebe.

Ugl. samo sam želio reći što i dalje tvrdim da je za izgradnu tijela tererana bog, a street je odličan za podlogu, izdržljivost i neke od yebenih pokreta koji izgleda impresivno što je je.

potpis uklonjen, staff
15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

naravno, uzmi sad vrijeme koliko se time bave. Izgeldat će bolje nakon par godina toga. Masu izgraditi na streetu? Nisam vidio nikog da tamo ide na masu,...tamo je cilj biti što lakši da je što lakše izvoditi vježbe.

Ne kažem da bi savladao tehnike već da bi mogao kroz neko kraće vrijeme početi pratiti neke od tih vježbi dok ovaj na jedan benč, mrtvo ili čučanj bi trebao dobrano raditi i raditi da stigne ovoga...

I to nisu neboluoze, to je moje yebeno mišljenje, a sad ti imaš svoje koje ja respketiram, za razliku od tebe.

Ugl. samo sam želio reći što i dalje tvrdim da je za izgradnu tijela tererana bog, a street je odličan za podlogu, izdržljivost i neke od yebenih pokreta koji izgleda impresivno što je je.

Teretana je za estetiku više, dok je bodyweight više za snagu.

Radim bodyweight (isti program kao Karmerdida) i mogu reći da uopće nije lako. No, moje osobno mišljenje je da je bodyweight bolji od utega (barem sto se gornjeg dijela tijela tice), a donji dio nakon nekog vremena bw-a (nakon sto savladate pistol squat) onda krenete raditi cucnjeve i mrtvo u teretani (kao Karmerdida). Ja recimo još uvijek ne idem u teretanu, ali ću probati ići što brže (ili možda sad preko praznika ne ali svaki tjedan 2 puta na tjelesnom u školskoj teretani raditi deadlift i čučanj), pa raditi na nogama i trapsima (iako se i trapsi dobrano razviju sa stojem na rukama, ali opet).

Sve ovisi što želite. Ja recimo (iako sam oko 185) bi želio biti max. 81 kg, jer želim biti lagan, a opet snažan. Sve ovisi. Recimo fila ima oko 93 kg i 183 cm, što je stvarno pohvalno, čovjek želi biti mišićav i masivan i svaka čast, ali meni to recimo nije u cilju. Meni je više u cilju biti mišićav, ali opet lagan, tako da mogu trčati s lakoćom, a opet biti jak i raditi sa svojom tjelesnom težinom mnoge stvari.

Memento mori.
18 godina
Rast mišića i visina

Nije za potcjenjivati street workout, pogotovo ako se pod time misli na kompletnu sustavnu kalisteniku.
Sve ovisi što je nekome ambicija i cilj i kako se ozbiljno tome posveti.
Valja uzeti u obzir da uobičajeni dečki koji se reklamiraju  po street workoutu uglavnom samo vole visjeti po prečkama,
pa naravno, odatle "zao glas". Također, uglavnom baš i ne paze na prehranu, režim i vrstu vježbe
(obično lupaju po jednom te istom pokretu koji je "musthave" dok se ne ozljede ili pretreniraju). No ima ih koji ne isključuju
kompletni režim cijelog tijela, rade izdržavanja i teške poluge, paze na odmor i prehranu, pa
nije da se nemože naletjeti na prilično formirane mišičavce:) Na kraju krajeva, gimnastičari su uglavnom
bodyweight razvijeni i ima ih doista moćnih.
http://www.zaslike.com/files/w5bk9ez5sq94r7kc2ng.gif
http://www.zaslike.com/files/78x3bml6eqphc1h5ee.gif
http://www.zaslike.com/files/n4l3izxt2bsdjsrdrnt.gif

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 2:06 (overhaul).
15 godina
Rast mišića i visina

Ako se netko uvrijedio mojim postom i mišljenjem nije trebao, samo sam iznio ono što ja mislim i to je to.

Meni je smiješno kad netko kaže da je bodyweight zta snagu...zašto onda powerlifteri ne rade sa svojom težinom samo? Body weight je super ako nemaš teretane i radiš sam sa sobom. MOže se savladati sjajne vježbe i stvarno impresivne fore.

Ne podcjenjujem nikoga aposlutno, ali držim da se u teretani može viđše napredovati. Što kad postaneš jači nego što su težine tvoga tijela? Šta onda, kad radiš 50 zgibova bez yebemti? Onda više nema efekta, mišić ne raste, nije mu zanimljivo, radi to bez brige i to je to.

To sum up, ne znam kako smo došli do te teme, ali prije nego netko izvuče krive zaključke, street, body, teretana, powerlifteri i sve i jedan ostali način treniranja poštujem jer smo svi braća poželjezu svi vježbamo i probijamo granice svoga tijela.

Naglasio sam samo da po meni u teretani možeš raditi to sve što neki rade posebno i možeš još utega trpati na sebe i dobiti još na snazi i masi, što na nekim od ovih treninga ne možeš.

Kad smo već kod ciljeva meni je cilj biti jak i velik, a ako si već jak i velik nije lako onda trčati kao divljak i raditi neke planche ili ovo ono, ali to ću kompenzirati sa ovim prvim.

Jer ne možeš imati sve....ili ćeš biti brz okretan ili velik jak i spor, bar je to moje mišljenje. I pls nemojte mi linkat neke sportaše i extreme, pričamo o amaterskom nivou.

I btw. na nogometu, nema niti jednog lika koji mi može parirat i kojeg ne mogu izgurat. 2m dečko 120kg, igram se snjim, a da ne pričam šta se desi ovima 70-80kg.

Nevjerovatno je koliko imam snage, koliko mogu tijelom se čvršće postaviti i jednostavno odnijeti nekoga, sve zahvaljajući teretani :)

eto ukratko, nema hejta, pričamo fino dok nema exera.

btw malo slikica, kao haul, tek toliko da bude zanimljiviji post.

klasika klasika
primjer naturalca iz teretane, 5god, genetika i jebeni trerninzi primjer naturalca iz teretane, 5god, genetika i jebeni trerninzi
streeteri...čisti cut, nema tu nikakve prave mase streeteri...čisti cut, nema tu nikakve prave mase
jedini streeter kojem skidam kapu, raw, lijevi...ali ide u teretanu i diže 190 mrtvo jedini streeter kojem skidam kapu, raw, lijevi...ali ide u teretanu i diže 190 mrtvo
potpis uklonjen, staff
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 11:36 (fila2208).
14 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...

Teretana je za estetiku više, dok je bodyweight više za snagu.

Bodyweight nije za snagu. Benč, mrtvo, čučanj, to je za snagu.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Bodyweight može biti dobar snagu, itekako za gornje tijelo ako primjenjiš pravilne progresije, onaj kardiofest šta rade street workoutovci nije to. Pogledaj gimnastičare koji prvi put benčaju od šale dvostruku svoju težinu, deadliftaju tri puta svoje težine. Ako razumiš zakone fizike vidjet ćeš zašto možeš izgraditi ogromnu snagu sa bodyweight gimnastičkim progresijama, sve je u polugama.

EDIT: Zaboravite street workoutovce, čitajte o gimnastičkome treningu snage, tu je prava stvar. Guglajte reverse muscle up, tu trebaš praktički curlati cijelu svoju težinu. 

EDIT2: Ovaj gimnastički program što radim, ispočetka to liči na neku izdržljivost što je vježba jednostavnija, no kako budeš napredniji ponavljanja i izdržaju sve smanjuju i smanjuju, npr. većina naprednih pokreta poput Ring Dipseva se radi 5x5, a Front Lever puni ili Straddle Planche 5x10 sekundi. 

EDIT3: Za donje tijelo rulaju utezi, tu nema rasprave, no za mobilnost i koordinaciju stvari poput pištolja su dobre, jedini je minus što trebaš prsluke sa utezima da bi napredovao jer držanje tegova nakon nekoga vremena nije više praktično i izmori te. Loža na drugu stranu može se pošteno nabildati sa Valslide Curlovima i naprednijim varijantama njega, Russian Leg Curlova a.k.a. Natural Glute-Ham Raise i onda Reverse Hyperextensions.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 12:20 (Kramerdida).
14 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

Ja pod bw mislim na ove šta rade obične sw vježbe, zgibove, sklekove, propadanja, gimnastika je druga stvar, to se slažem.

13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
Kramerdida kaže...

Ja pod bw mislim na ove šta rade obične sw vježbe, zgibove, sklekove, propadanja, gimnastika je druga stvar, to se slažem.

A e, a i još street workoutovci siluju tehniku što čini vježbe lakšima. Ovo što si nabroja su tek osnovne progresije, kako budeš napredniji zgibovi prelaze u yewkis, a to je kombinacija horizontalnoga i vertikalnoga povlačenja, isto sa sklekovima i propadanjima. Najveća je zabluda da bw trening preraste u izdržljivost.

EDIT: donator_bubrega kaže...

Ja nikad neću skontat ove na street workoutu, aj za neke osnove prije weight treninga, al kako ćeš radit izolacije za prsa na sw, kako ćeš radit trapove, kako ćeš radit lower back, kako ćeš raditi noge ako na dan napraviš 1500 bw čučnjeva, nikakve koristi od toga.

Izolacije za prsa: ring flies ili valslide flies na parketu.

Lower Back: Arch Body Hold, Hyperextensions ili Reverse Hyperextensions.

Trapovi: Sklekovi u stoju na rukama (ne mislim na one gdje dođeš do 90 stupnjeva, nego do punih gdje ih radiš na nekome povišenju). 

Jedino za kvadove treba tegovi, za ložu već sam pisao.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 12:38 (Kramerdida).
15 godina
Kramerdida kaže...

Bodyweight može biti dobar snagu, itekako za gornje tijelo ako primjenjiš pravilne progresije, onaj kardiofest šta rade street workoutovci nije to. Pogledaj gimnastičare koji prvi put benčaju od šale dvostruku svoju težinu, deadliftaju tri puta svoje težine. Ako razumiš zakone fizike vidjet ćeš zašto možeš izgraditi ogromnu snagu sa bodyweight gimnastičkim progresijama, sve je u polugama.

EDIT: Zaboravite street workoutovce, čitajte o gimnastičkome treningu snage, tu je prava stvar. Guglajte reverse muscle up, tu trebaš praktički curlati cijelu svoju težinu. 

EDIT2: Ovaj gimnastički program što radim, ispočetka to liči na neku izdržljivost što je vježba jednostavnija, no kako budeš napredniji ponavljanja i izdržaju sve smanjuju i smanjuju, npr. većina naprednih pokreta poput Ring Dipseva se radi 5x5, a Front Lever puni ili Straddle Planche 5x10 sekundi. 

EDIT3: Za donje tijelo rulaju utezi, tu nema rasprave, no za mobilnost i koordinaciju stvari poput pištolja su dobre, jedini je minus što trebaš prsluke sa utezima da bi napredovao jer držanje tegova nakon nekoga vremena nije više praktično i izmori te. Loža na drugu stranu može se pošteno nabildati sa Valslide Curlovima i naprednijim varijantama njega, Russian Leg Curlova a.k.a. Natural Glute-Ham Raise i onda Reverse Hyperextensions.

Kamer ti se stalno gubiš u priči i ubacuješ gimnastičare. Gimnosi se time bave godinama i rade brutalne trikove i poteze za koje trebaju yebeno jaka ramena. većina njih lifta benč jako baš radi tih jakih ramena.

Ne disrespetkam, ali prestani mješati kruške i jabuke...kak možeš uspoređivati gimnastičara koji trenira vjerovatno od malena, većina ih počne trenirati od malena, i nekog tko ide u trt,. tek par godina.

ugl. gimnastičari su priča za sebe... a to što ubacuješ neke od njihovih tehnika u svoj trening ne znači da si gimnos samo tako.

Što se tičle toga što navodiš neke od vježbi na streetu ili gimna, u teretani ti ne treba nikakvo predznanje ili super thenika, uđeš pod cross pravu i složiš si i dižeš. Upravo radi toga jer je krivulja savldavanja manja je sve lakše postići tamo. Sve ti je dostupno i spremno dok kod gimnastike streeta moraš imati dosta snage i jaku tehniku da bi mogao izvoditi jednu vježbu na karikama ili ručama ili šta već. Ovdje je sve to prilagođeno i odmah gađaš taj mišić

Perfekcija bi bila probati sve treninge i rasturiti ih ali nitko nema toliko vremena niti volje.

Nemoj misliti da imam nešto protiv tebe, ali toliko si fasciniran gimnastikom da ispada kao da su svi drugi slabići koji idu u trt ili nešto. Ispada da su gimnastičari bez ikakve mane i defitivno najjači od svih, a nisu.....respektiraj sve a ne samo jedne, imho,-

potpis uklonjen, staff
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 13:19 (fila2208).
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Kramerdida kaže...

Kamer ti se stalno gubiš u priči i ubacuješ gimnastičare. Gimnosi se time bave godinama i rade brutalne trikove i poteze za koje trebaju yebeno jaka ramena. većina njih lifta benč jako baš radi tih jakih ramena.

Ne disrespetkam, ali prestani mješati kruške i jabuke...kak možeš uspoređivati gimnastičara koji trenira vjerovatno od malena, većina ih počne trenirati od malena, i nekog tko ide u trt,. tek par godina.

ugl. gimnastičari su priča za sebe... a to što ubacuješ neke od njihovih tehnika u svoj trening ne znači da si gimnos samo tako.

Što se tičle toga što navodiš neke od vježbi na streetu ili gimna, u teretani ti ne treba nikakvo predznanje ili super thenika, uđeš pod cross pravu i složiš si i dižeš. Upravo radi toga jer je krivulja savldavanja manja je sve lakše postići tamo. Sve ti je dostupno i spremno dok kod gimnastike streeta moraš imati dosta snage i jaku tehniku da bi mogao izvoditi jednu vježbu na karikama ili ručama ili šta već. Ovdje je sve to prilagođeno i odmah gađaš taj mišić

Perfekcija bi bila probati sve treninge i rasturiti ih ali nitko nema toliko vremena niti volje.

Nemoj misliti da imam nešto protiv tebe, ali toliko si fasciniran gimnastikom da ispada kao da su svi drugi slabići koji idu u trt ili nešto. Ispada da su gimnastičari bez ikakve mane i defitivno najjači od svih, a nisu.....respektiraj sve a ne samo jedne, imho,-

Ma ne kažem da su oni najjači, ali smeta mi kada ljudi kažu da se ne može snaga dobiti sa bodyweightom. Pa ima dosta pojedinaca koji su odrasli počeli trenirati samo snagatorske dijelove gimnastike i veoma su jaki.
A ono ako je nekome cilj samo nabidalno tijelo, teretana je dosta u tome se slažem, no meni je cilj primarno snaga, lako je za izgled.

Pa postupno se izgradiš do tih naprednih vježbi kao što ja radim sada, to nije ništa drukčije nego nadodavanje težine na šipku što se tiče povećavanja inteziteta, ali da treba učiti tehniku isponova svaki put.

Nisam fasciniran, nego samo kažem da je dobra metoda treniranja kao i druge metode, nisam bahat da kažem da je bodyweight bolji od tegova, nego srž je da se može doći do istoga cilja na različite načine. Radim i ja dosta sa tegovima, osobito donje tijelo i nešto za gornje tijelo poput Overhead Pressa dokle ne dođem do sklekova u stoju na rukama, supinirane jednoručne triceps ekstenzije na kablovima sa savijanjem i ravnom rukom ako hoću bolje dugu glavu pogoditi.

Uopće se ne gubim u priči, njih sam spomenuo kao primjer da se može postići snaga, ne volim street workout i basham u većini slučajeva ga čim mognem jer dosta šire lošu tehniku na vježbama, a da ne spomenem da dosta od njih ima tanke nogice.

EDIT: I gimnastičari imaju slabih točki, npr. nemaju pošten vertikalan odraz, sprint im nije neki, treba im više snage u donjem tijelu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 13:44 (Kramerdida).
14 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

A šta će oni koji nemaju ringove u parku? Trapoi slabo rade na handstandu, ne može se to ni približno usporediti sa shrugovima i upright rowovima.

13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
Kramerdida kaže...

A šta će oni koji nemaju ringove u parku? Trapoi slabo rade na handstandu, ne može se to ni približno usporediti sa shrugovima i upright rowovima.

Valslide letenja na nekoj glatkoj površini za prsa.

Rade dosta na punon skleku u stoju ako držiš shrugana (open shoulders) ramena na vrhu, no da, jednostavnije je nabildati i osnažiti trapove (ovdje mislim na gornje famozne trapove) sa mrtvima, power cleanovima i shrugovima. Zar nije cilj upright rowova pogoditi srednje rame, ako to radiš radi trapova, radije radi shrugove, a trapove se može dobro isključiti tijekom upright rowova, samo treba dobra mind muscle konekcija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 14:14 (Kramerdida).
14 godina
neaktivan
Uski upright row ubija trapove.
13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
Uski upright row ubija trapove.

Znam, no preferiram shrugove, jednostavnije je pogoditi trapove, a upright row bih radije ostavio za srednje rame i probao što više isključiti trap. 

15 godina
Kramerdida kaže...

Ma ne kažem da su oni najjači, ali smeta mi kada ljudi kažu da se ne može snaga dobiti sa bodyweightom. Pa ima dosta pojedinaca koji su odrasli počeli trenirati samo snagatorske dijelove gimnastike i veoma su jaki.
A ono ako je nekome cilj samo nabidalno tijelo, teretana je dosta u tome se slažem, no meni je cilj primarno snaga, lako je za izgled.

Pa postupno se izgradiš do tih naprednih vježbi kao što ja radim sada, to nije ništa drukčije nego nadodavanje težine na šipku što se tiče povećavanja inteziteta, ali da treba učiti tehniku isponova svaki put.

Nisam fasciniran, nego samo kažem da je dobra metoda treniranja kao i druge metode, nisam bahat da kažem da je bodyweight bolji od tegova, nego srž je da se može doći do istoga cilja na različite načine. Radim i ja dosta sa tegovima, osobito donje tijelo i nešto za gornje tijelo poput Overhead Pressa dokle ne dođem do sklekova u stoju na rukama, supinirane jednoručne triceps ekstenzije na kablovima sa savijanjem i ravnom rukom ako hoću bolje dugu glavu pogoditi.

Uopće se ne gubim u priči, njih sam spomenuo kao primjer da se može postići snaga, ne volim street workout i basham u većini slučajeva ga čim mognem jer dosta šire lošu tehniku na vježbama, a da ne spomenem da dosta od njih ima tanke nogice.

EDIT: I gimnastičari imaju slabih točki, npr. nemaju pošten vertikalan odraz, sprint im nije neki, treba im više snage u donjem tijelu.

Opet aludiraš na to da je teretana samo za izgled...ali ok. Slažemo se u većini samo imamo drukčiji pogled na to.

Smatram da samo treba biti dosljedan i hvatati svoj cilj i pokušati ga preći. Ako ga postaviš prenisko onda ga prelako pređeš, ako je cilj previsok i neodstižan opet nije dobro. Treba naći sredinu i težiti tome. Netko teži i želi izgled i snagu, netko samo snagu, netko samo izgled i super, bitno je da se trenira, ali ne volim kad se netko hvata jedne vrte treninga i predstavlja je kao najkompletnijom jer nije. Sve su podjednake ovisno o ciljevima pojedinca.

Daj nabaci neke slike da vidimo kako napreduješ.

potpis uklonjen, staff
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 14:43 (fila2208).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Gledajte ljudi, ja glasam za bodyweight, jer se i preko njega može ojačati i to debelo.

Ljudi gledjau bw kao nekakvu "osnovu" za utege. Potpuno. Netočno.

Postoje ljudi koji idu u teretanu, a ne mogu napraviti ni čučanj na jednoj nozi.

Po meni, bit vježbanja nije izgraditi tijelo koje super izgleda. Da, vjerojatno će onaj tko trenira u teretani izgledati bolje od onoga koji isto vrijeme trenira na bw-u, ali bw dominira u pogledu gornjeg dijela tijela. Evo članka (ako pročitate, ne znam točno gdje, ali negdje autor kaže da su utezi inferiorniji za gornji dio tijela, ali naravno, donji dio utezi dominiraju).

Tako da, to da se "prava" snaga gradi s utezima, to je potpuna budalaština. Naravno, kada vlastita težina postane prelagana, onda se recimo može raditi ta ista vježba s opterećenjem (recimo zgibovi s prslukom), ali bw radi jednu vrlo bitnu (barem za mene) stvar. A to je mind-muscle veza. Vi izgradite takvu vezu između mozga i mišića, da ste u mogućnosti napraviti takve pokrete o kojima drugi mogu samo sanjati. I po meni, puno je bolje graditi i tijelo i imati bolesno dobru mind-muscle vezu, nego graditi tijelo bez te mind-muscle veze.

Evo vam i video od čovjeka kojeg ne samo ja, nego drugi ljudi cijene i poštuju :

Side note : Trapsi bujaju sa stojem na rukama.

Memento mori.
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Kramerdida kaže...

Opet aludiraš na to da je teretana samo za izgled...ali ok. Slažemo se u većini samo imamo drukčiji pogled na to.

Smatram da samo treba biti dosljedan i hvatati svoj cilj i pokušati ga preći. Ako ga postaviš prenisko onda ga prelako pređeš, ako je cilj previsok i neodstižan opet nije dobro. Treba naći sredinu i težiti tome. Netko teži i želi izgled i snagu, netko samo snagu, netko samo izgled i super, bitno je da se trenira, ali ne volim kad se netko hvata jedne vrte treninga i predstavlja je kao najkompletnijom jer nije. Sve su podjednake ovisno o ciljevima pojedinca.

Daj nabaci neke slike da vidimo kako napreduješ.

A ono može i snaga i izgled u teretani, no ako netko ima ciljeve samo da bude estetičan, onda napredni bw trening nije za njega. To sam trebao napomenuti.

Da, dosljednost i disciplina su najvažniji. Lako je meni za izgled, tu ima prirodna granica mišićnee mase koju možeš nabaciti na tijelo, a u snazi uvijek ima mjesta za napredak. Gimnastika je najkompletniji bw trening u usporedbi sa street workoutom. 

A budem nabacio, otprilike navečer, samo na masi sam (15 % BF) i držim dosta vode pa neće to biti najbolje, a i nemam prijatelja da me slika, no probat ću. Moram i staviti slike od užeta za penjanje koje sam postavio ispred kuće.

EDIT: TheGh0st kaže...

Nemojmo biti ekstremisti i reći da je bodyweight bolji od tegova, oboje imaju svojih prednosti, to je i sam autor rekao u nekom drugome članku. Pištolj je više test fleksibilnost i koordinacije, ne toliko snage jer ćeš ih brzo moći ispumpati 20 kao ja (najviše sam uradio 5x10 sa 90 sekundi odmora, tako da sam praktički supersetovao noge i to je bio ubojit kardio).

I gimnastičari koriste dosta tegova za istezanje što sam znaš iz onoga programa, a osobito na radu na fleksibilnosti ramena u stoju na rukama, a da ne govorimo kako i oni stavljaju tegove kada rade pištolj čučnjeve (prsluci sa utezima).

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 15:27 (Kramerdida).
18 godina
fila2208 kaže...

Ma kolko sam ja vidio Kramer ne podcjenjuje weight trening, pa i sam trenira sad s tegovima.
Samo je, kad je kod kuće, koliko sam shvatio - prepušten onome što ima, a to je bodyweight i par pomagala, 
pa iz toga izvlači najviše što može.
A što se tiče Street workouta i bodyweighta; skroz si u pravu za prednosti teretane
(lakša krivulja napretka zbog podešavanja opterećenja i lako naučljivih jednostavnih pokreta), 
 ima još jedna mana kod SW, to si načeo - nema baš krivulje. Na raspolaganju imaju i početnici i najnapredniji uglavnom svoju težinu.
Početnicima je tako teško, (jer nerijetko odmah imitiraju one iskusne) postići elastičnost tetiva,
krutost ligamenata, formu i savladati tehniku a da se ne ozljede, a oni koji su prošli tu fazu, obično se ne trude
savladavati nešto teže ako to nije dovoljno "atraktivno". No može se dobiti i snaga i forma i sa time.
Stvar je dobrim dijelom, ponavljam, što oni uglavnom ignoriraju kvalitetnu ishranu, odmor i split vježbanje.
Edit; pritome mi je glupost jednim isključivati drugo, tako da mi je teško u glavi i potpuno isključiti
jedan oblik treninga. Tako je jedno vrijeme u BB zajednici bilo popularno pljuvanje i isključivanje
sprava. Kao, samo slobodno dizanje željeza je prava vježba. Jednako "blesavo" kao i ovo izoliranje
što je s.workout, što kalistenika, crossfit, bodyweight, gimnastika, vježbe za borce, za eksplozivnost... da ne nabrajam.
Zašto, pogotovo ako je čovjeku na raspolaganju, zdrav je i u formi, ne probati sve. Pa i ubaciti u režim vježbi.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 16:00 (overhaul).
13 godina
neaktivan
overhaul kaže...
fila2208 kaže...

Ma kolko sam ja vidio Kramer ne podcjenjuje weight trening, pa i sam trenira sad s tegovima.
Samo je, kad je kod kuće, koliko sam shvatio - prepušten onome što ima, a to je bodyweight i par pomagala, 
pa iz toga izvlači najviše što može.
A što se tiče Street workouta i bodyweighta; skroz si u pravu za prednosti teretane
(lakša krivulja napretka zbog podešavanja opterećenja i lako naučljivih jednostavnih pokreta), 
 ima još jedna mana kod SW, to si načeo - nema baš krivulje. Na raspolaganju imaju i početnici i najnapredniji uglavnom svoju težinu.
Početnicima je tako teško, (jer nerijetko odmah imitiraju one iskusne) postići elastičnost tetiva,
krutost ligamenata, formu i savladati tehniku a da se ne ozljede, a oni koji su prošli tu fazu, obično se ne trude
savladavati nešto teže ako to nije dovoljno "atraktivno". No može se dobiti i snaga i forma i sa time.
Stvar je dobrim dijelom, ponavljam, što oni uglavnom ignoriraju kvalitetnu ishranu, odmor i split vježbanje.

Da, nije mi problem biti bez teretane za gornje tijelo, jer lako kompenziram za to, no ništa ne može zamjeniti teški čučanj i mrtva dizanja, ovdje mogu samo raditi lagane stvari. Dobro si zaključio, ispočetka mi je bw trening bio praktičan, no na kraju postao mi je favorit za gornje tijelo.

U teretani je lakše naučiti pokrete u tome nema rasprave i više je dostupna generalnoj populaciji koja se samo želi dovesti u formu, da trebalo mi je dosta dok nisam skontao tehnike i trikove na dosta vježbi, no kada naučiš osnove sve postane lako razumljivo i već znaš kako šta treba raditi na kojoj vježbi. 

Velik je problem u Streetworkoutom što ne rade istezanja i mobilizaciju pa kada udare plafon to im često bude zbog toga, a i ne čudi me što im bude nesavršena tehnika, a sa ovim što se tiče prehrane se slažem, dosta njih jede malo i zbog toga ostanu mali, a rutine često budu kretenske sa fokusom na izdržljivost umjesto na progresivno opterećenje putem stavljanja tijela u nepovoljnu poziciju.

18 godina
Rast mišića i visina

Pa da. Evo recimo-ruski zgibovi. To je omiljen prikaz "snage" i doseg jednog SW-a.

Ali kako ih uglavnom izvode? Široko i sa zamahom u trzaju. I onda je glavna fora
koliko će ih tako nabrojati. Primjer:

No, ova vježba zna biti krajnje teška i efikasna i za vrhunskog BB-a, ako
napravi pravi mind-muscle, lagani zgib bez uzmaha sa vlastitim mišićima u kombinaciji sa uskim hvatom(35-48s videa).

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 16:42 (overhaul).
15 godina
Rast mišića i visina

Samo nemojte zabrijavati da bodywejteri su za kao neku snagu...jedno je izvoditi razne trikove i stojeve na rukama. Ok, izdržljiv si i imaš dobru muscle-mind vezu sve to stoji. Ali kad ti dođe mrcina sa 100+kg i digne ogromne kilaže u benču, mrtvom, čučnju, vuče kamione, trga imenike itd...šta ćeš ti kraj njega? Sa svojim bodywejt treninzima mu ne možeš aposlutno ništa. Da sad će netko reći, on ne može pistols bla bla...ne može, ali može dići cijelu tvoju familiju i rodbinu u čučnju.

Problem je što većina ljudi koja trenira jedno pljuje sve drugo...ja ne pljujem, samo imam mišljenje iako poštujem sve i jedan tip treninga pa čak i crossfitere koje svi mrze.

Nemojte si stvarati stereotipe već probajte sve treninge pa vidite koliko je teretana samo za izgled, pošto to jako često iz konteksta bacate.

Nhf ikome i jako dobra rasprava, čisti je gušt kad nema pojedinaca da svojim ispadima pokvare flow rasprave i teme.

e da btw. imam ''frenda'' koji trenira doma i drka na mike changa six packa. I veli on meni, yebeš tebe i teretanu, to su umjetno dobiveni mišići.

Reko roki u pravu si totalno, ja dižem i umjetne utege. Napišem na šipku cifru i zamislim je a mišić raste. Nekad radim i u mraku da mišić ne vidi kilažu...eto toliko o tome koliko su neki ljudi zaglupljeni vrijeđaju sve drugo a uzdižu samo svoje :)

nepovezano sa ničim, neg me samo podsjetilo.

potpis uklonjen, staff
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 16:49 (fila2208).
17 godina
Rast mišića i visina

ja sam isto za gym, kao fila, ali mislim da se dosta moze i streetom, naravno da je njihova snaga neusporedivo manja nego nekog lika u gymu. ja vjezbam zbog izgleda(i nije me sram to priznat) i mislim da se u teretani moze puno bolje izgled dostic.

15 godina
mar123 kaže...

ja sam isto za gym, kao fila, ali mislim da se dosta moze i streetom, naravno da je njihova snaga neusporedivo manja nego nekog lika u gymu. ja vjezbam zbog izgleda(i nije me sram to priznat) i mislim da se u teretani moze puno bolje izgled dostic.

llool pa šta te imat bit sram, tvoje tijelo, tvoja stvar.

Neusporediva je snaga svih treninga koje ljudi treniraju, i sve je super balansirano. Svatko ima nešto di blista, ali di kaska za ostalim tipovima treninga. Meni je općenito trertana najbolja je nudi najviše opcija i sprava za gađanje pojedinih mišića i izolacija raznoraznih.

Šteta da nema zdenka, markozd i matije da se uključe u raspravu, zanima me kako oni razmišljaju.

potpis uklonjen, staff
17 godina
Rast mišića i visina

meni je i teretana najbolja sto se tice treninga, radije dizem na cucnju, becnhu i mrtvom nego da radim sto zgibova i sklekova, jednostavno ne volim previse te bw vjezbe, jos zgibovi ajde, ali ostalo radije mjenjam sipkom i bucicama. obozavam doc i odradit 5 serija cucnjeva ili deadlifta, definitivno najbolje vjezbe.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Što se tiče Crossfita, ovaj im je kraljina pokazao.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice