Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.162
|
čitano: 9.345.725
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ako ćemo tako, žutanjak ima više proteina. 

16 godina
Rast mišića i visina

Ma glupirate se, žutanjak je u jajetu ono što ga čini jajetom.

I koliko god mi došao netko pametovati joj to valja itd...jest ću ga jer je jaje žutanjak i bjelanjak a ne samo bjelanjak koji je ništa bez žutanjka koji sadrži sve.

Ako se bojite za kolesterol onda lo!l!

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
Rast mišića i visina

Imam pitanje pa ako netko iskusniji mozte odgovorit, naime zadovoljan sam sa svojom tezinom i sve, ali volio bi dobit malo u nogama, tj u bedrima jer genetski imam jake listove pa mi bedra zaostaju malo. Ima li kakvih vjezbi da bedra dobiju na opsegu jos bar 5-6 cm ?

14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
ARazer kaže...

Slažem se s tobom, ali žutanjak ima previše masti, a masti nisu dobre za PWM. Zato žutanjke bi bilo najbolje pojesti 1h nakon PWM-a.

Žumanjak kokošjeg jajeta od 100 g = 362 kalorije, 0,6gr UH, 32,4gr masti, 16,8gr proteina
Bjelanjak kokošjeg jajeta od 100 g = 49 kalorija, 0,8gr UH, 0,2gr masti, 10,9gr proteina

15 godina
Rast mišića i visina

Koji ste vi likovi {#}

Why so serious?
14 godina
neaktivan
legend kaže...

Imam pitanje pa ako netko iskusniji mozte odgovorit, naime zadovoljan sam sa svojom tezinom i sve, ali volio bi dobit malo u nogama, tj u bedrima jer genetski imam jake listove pa mi bedra zaostaju malo. Ima li kakvih vjezbi da bedra dobiju na opsegu jos bar 5-6 cm ?

Squat, squat, squat and all over again {#}
U principu sve vježbe za noge možeš raditi jer uglavnom kod svih rade najviše mišići natkoljenice, a listovi "odmaraju".

http://www.fitness.com.hr/vjezbe/video/vjezbe-za-noge.aspx

17 godina
Rast mišića i visina

jel mi mozes samo reci da li mi je ta vjezba dovoljna recimo 2 puta tjedno pon i petak otprilike, i koliko serija bi trebao raditi sa ponavljanjima ako moze, trenutno sam razmisljao taj cucanj 3 puta po deset ali drzim bucicu od 10 kg jos sad neznam jeli to dobro ili nije i onda jos iskorak 3 x 20, pa eto ako samo moze mala pomoc oko toga jos

Edit:
I da razmak izmedu serija 45 sekundi

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2013 11:03 (legend).
14 godina
neaktivan
legend kaže...

jel mi mozes samo reci da li mi je ta vjezba dovoljna recimo 2 puta tjedno pon i petak otprilike, i koliko serija bi trebao raditi sa ponavljanjima ako moze, trenutno sam razmisljao taj cucanj 3 puta po deset ali drzim bucicu od 10 kg jos sad neznam jeli to dobro ili nije i onda jos iskorak 3 x 20, pa eto ako samo moze mala pomoc oko toga jos

Edit:
I da razmak izmedu serija 45 sekundi

Kad već radiš snagu i nisi u teretani tj. radiš s malo opterećenja, osobno mislim da nema smisla brojat koliko ponavljanja radiš. Zato radi čučnjeve do otkaza, i kad već noge otkazuju i ne možeš više, napravi još 2-3 ponavljanja, ta zadnja 2-3 ponavljanja su najvrijednija. Iskombiniraj si nekoliko vježbi, meni je najbolje raditi malo čučnjeva, pa onda iskorake do otkaza, onda nakon toga lagano radiš čučnjeve (par ponavljanja) i tako se odmaraš od iskoraka. Tek onda napravi pauzu 60-70 sekundi i onda opet. Odradi 2,3,4 serije, koliko već možeš, ali radi kvalitetno i do otkaza svaku seriju.

17 godina
Rast mišića i visina

Puno hvala, nije da radim za snagu vec kad vjezbam da to napravim kak spada da mi malo ojacaju bedra, tako je neidem u teretanu, jos da imam onu sipku za zgibove gdje bi mi bio kraj, radit cu po toj tvojoj semi par mjeseci pa cu vidjet rezultate kakvi su ;)

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

mali sa slike Vam je sve rekao :D

:) :)
...train hard, feel good, never give up...
13 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...
ARazer kaže...

Slažem se s tobom, ali žutanjak ima previše masti, a masti nisu dobre za PWM. Zato žutanjke bi bilo najbolje pojesti 1h nakon PWM-a.

Žumanjak kokošjeg jajeta od 100 g = 362 kalorije, 0,6gr UH, 32,4gr masti, 16,8gr proteina
Bjelanjak kokošjeg jajeta od 100 g = 49 kalorija, 0,8gr UH, 0,2gr masti, 10,9gr proteina

Imaš li slučajno studije za to, nema mi smisla zašto bi izbjegavao masti u PWM? Zašto ne bi PWM bio običan obrok sa svim makronutrijentima? Usto tajming PWM je praktički beznačajan za vježbača.

http://www.jissn.com/content/10/1/5 Učini si uslugu i pročitaj ovo.

Iz teksta.

"Despite claims that immediate post-exercise nutritional intake is essential to maximize hypertrophic gains, evidence-based support for such an “anabolic window of opportunity” is far from definitive. The hypothesis is based largely on the pre-supposition that training is carried out in a fasted state."

16 godina
Rast mišića i visina

Pustite studije, pojedite cijela jaja utvrdo/naoko/zamućena/žbativena, AKO ih pojedete dobro je, ako ne, ništa...
Bilo bi idealno da su domaća neka, al u svakom slučaju je bitno da se jedu!!!

13 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Pustite studije, pojedite cijela jaja utvrdo/naoko/zamućena/žbativena, AKO ih pojedete dobro je, ako ne, ništa...
Bilo bi idealno da su domaća neka, al u svakom slučaju je bitno da se jedu!!!

Ma studije su važne, puno važnije nego neki anegdotalni dokaz. To je praksa, jer je teorija kada kažeš da su ugljikohidrati krivac za debljanje bez da uzimaš druge faktore u obzir, a u studijama se sve varijable gledaju rigorozno i eliminiraju dokle ne našu znanstvenici uzrok.

Domaća su vrh, ja srećom imam kokoši, baš se osjeti razlika između kupovnih i domaćih. Kupovna mi nisu nešto, osim za kuhanje.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Meni je punica glavni dobavljač, kako kokošjih tako i pačjih. 20-30 kom tjedno {#} Tako da je novčanik po tom pitanju free

16 godina
peterstern9 kaže...
legend kaže...

I tako se dobije "prekrasne" balote na koljenima

+ uništavanje hrskavice po dvostruko bržoj stopi nego joggingom na asfaltu.

Ona sprava u teretani di se gura nogama i to je to.

15 godina
Rast mišića i visina

Evo razlika godina dana od toga 3 mjeseca zadnja treniram digo sam se 8 kg za to vrijeme

57 kg ljeva 72 desna

180 cm visina

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2013 22:09 (Over(C)lock).
15 godina
odjavljen
Over(C)lock kaže...

Evo razlika godina dana od toga 3 mjeseca zadnja treniram digo sam se 8 kg za to vrijeme

57 kg ljeva 72 desna

180 cm visina

Svaka čast! Samo nastavi tako odlicno ti ide :)

17 godina
Over(C)lock kaže...

57 kg ljeva 72 desna

180 cm visina

super si digo kilazu, sad samo nastavi, treba ti jos mase.

15 godina
mar123 kaže...
Over(C)lock kaže...

57 kg ljeva 72 desna

180 cm visina

super si digo kilazu, sad samo nastavi, treba ti jos mase.

tek sam i počo masu haha

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Baš si se OverClock-o :) svaka čast

15 godina
ARazer kaže...

Baš si se OverClock-o :) svaka čast

{#} hvala :) tek sad shvatis da si na početku {#}

15 godina
neaktivan
ARazer kaže...

Meni je punica glavni dobavljač, kako kokošjih tako i pačjih. 20-30 kom tjedno {#} Tako da je novčanik po tom pitanju free

i ja isto derem domaca jaja.sad ne znam kako je u tebe al u mene su jaja manja u odnosu na kupovna.samim time moram ih vise kuvat.al opet domace je domace

PRODAJEM AJVAR
16 godina
Rast mišića i visina

Iskreno, bez uvrede ili nešto, pričalo se o ovome par stranica ranije.

Momak se slikao jako loše 1. put u ondosu na ovu novu sliku. Svaka ti čast na napredku i dobivenoj kilaži, ja isto radim na tome, ali ne vidim veliku razliku između ove dvije slike. Ruke mi izgledaju skoro pa identično, core isto tako, prsa su malo bolje osvjetljena ovdje pa stvarno imam dojam da su malo narasla, al zbog ovako različitih kvaliteta u fotografijama, ne može se realno ocjenit napredak.
Znam da će me većina sad ovdje ić trolat i sl. al molim vas pogledajte malo slike pa mi recite da ovo o čemu govorim sad i o čemu smo pričali ima par stranica nije istina.
U svakom slučaju tih 15 kila su odličan početak i samo tako nastavi! :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2013 23:56 (1.Lovac).
17 godina
1.Lovac kaže...

Iskreno, bez uvrede ili nešto, pričalo se o ovome par stranica ranije.

Momak se slikao jako loše 1. put u ondosu na ovu novu sliku. Svaka ti čast na napredku i dobivenoj kilaži, ja isto radim na tome, ali ne vidim veliku razliku između ove dvije slike. Ruke mi izgledaju skoro pa identično, core isto tako, prsa su malo bolje osvjetljena ovdje pa stvarno imam dojam da su malo narasla, al zbog ovako različitih kvaliteta u fotografijama, ne može se realno ocjenit napredak.
Znam da će me većina sad ovdje ić trolat i sl. al molim vas pogledajte malo slike pa mi recite da ovo o čemu govorim sad i o čemu smo pričali ima par stranica nije istina.
U svakom slučaju tih 15 kila su odličan početak i samo tako nastavi! :D

inace dobro je kad netko uopce stavi slike, ma kakve bile nije ga bar strah pokazat na cemu je. mnogi ovdje propovjedaju nesto a slike ne stave, nek pokazu onda to sto pricaju.

13 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...
peterstern9 kaže...
legend kaže...

Mislim da se to neće dogoditi, jesi li ikad čuo za Wolfov zakon prema kojem se kost remodelira i postaje jača. Jedino ćeš se ozljediti ako koristiš nepravilnu tehniku, Olimpijski Dizači koji maxaju ponekada svaki dan na čučnju se ne slažu sa tobom. Mislim da nema opasnosti od čučnja.

I za Leg Press se može reći da je loš prema Stuartu McGillu profesoru biomehanike kralježnice jer se zdjelica ponekad rotira od leđa kada se leđa spuštaju što stvara lumbarnu fleksiju koja je loša za donja leđa.

Ako poznaš biomehaniku, onda bi za svaku vježbu mogao reći da je opasna, ali očito to nije istina ako koristiš pravilnu tehniku.

16 godina
Kramerdida kaže...
KIKI3ooo kaže...
peterstern9 kaže...
legend kaže...

Mislim da se to neće dogoditi, jesi li ikad čuo za Wolfov zakon prema kojem se kost remodelira i postaje jača. Jedino ćeš se ozljediti ako koristiš nepravilnu tehniku, Olimpijski Dizači koji maxaju ponekada svaki dan na čučnju se ne slažu sa tobom. Mislim da nema opasnosti od čučnja.

I za Leg Press se može reći da je loš prema Stuartu McGillu profesoru biomehanike kralježnice jer se zdjelica ponekad rotira od leđa kada se leđa spuštaju što stvara lumbarnu fleksiju koja je loša za donja leđa.

Ako poznaš biomehaniku, onda bi za svaku vježbu mogao reći da je opasna, ali očito to nije istina ako koristiš pravilnu tehniku.

Sorry, uopće ne mislim da si iti malo u pravu. Dapaće, mislim da sam 100 posto ja u pravu.

Hrskavica se troši i te kako. Zna svaki sportaš a posebno oni stariji šta moraju ići na operacije kao npr. moja punica 15 god starija od mene ili moja rodica atletičarka mojih godina.

Znači treba polako sa hrskavicom i jogging uvik radit na mekanoj podlozi.

Drugo, koja tehnika - o ćemu ti pričaš o tehnici kako se radi f... čućanj?? Jedan je jedini način za napravit čućanj i zna ga svaki čovik potpuno prirodno napravit.

Vježba je totalni fail i nećete biti zadovoljni sa rezultatom. Mislim napravite 10 čučnjeva pa ćemo vidit di je pritisak, na koljenima ili butinama. Nema se tu šta više pričat.

Leg press i ostale sprave su potpuno bezopasne. To su praktički igračke. Opasne su jedino vježbe sa šipkom i dumbelovima di se mora držat ravnoteža.

100 posto si sve rekao krivo.

16 godina
Rast mišića i visina

Da, idemo sad izbacit čučnjeve iz programa jer se hrskavica tako rapidno troši.

Ja sam jednom radio čučnjeve i ostao bez oba koljena...ma lol gluparije. Čučanj je najjača i najbolja vježba za noge i dupe i mora se raditi, ali sa pažnjom. Zagrijati noge, pripremiti se i držati leđa uspravno, a ne kao debil se savijati.

Ja sto posto mislim da si ti u krivu i pretjeruješ.

Pitaj C. Ronalda dali ih radi, a vrhunski je sportaš kome o koljenu ovisi karijera...

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
13 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Sorry, uopće ne mislim da si iti malo u pravu. Dapaće, mislim da sam 100 posto ja u pravu.

Hrskavica se troši i te kako. Zna svaki sportaš a posebno oni stariji šta moraju ići na operacije kao npr. moja punica 15 god starija od mene ili moja rodica atletičarka mojih godina.

Znači treba polako sa hrskavicom i jogging uvik radit na mekanoj podlozi.

Drugo, koja tehnika - o ćemu ti pričaš o tehnici kako se radi f... čućanj?? Jedan je jedini način za napravit čućanj i zna ga svaki čovik potpuno prirodno napravit.

Vježba je totalni fail i nećete biti zadovoljni sa rezultatom. Mislim napravite 10 čučnjeva pa ćemo vidit di je pritisak, na koljenima ili butinama. Nema se tu šta više pričat.

Leg press i ostale sprave su potpuno bezopasne. To su praktički igračke. Opasne su jedino vježbe sa šipkom i dumbelovima di se mora držat ravnoteža.

100 posto si sve rekao krivo.

Ne radi logičke zablude, mogu ih vidjeti u ovome postu.

Drugo su stariji, a drugo sportaši, navedi mi te sportaše iz kojeg su sporta i statističke podatke jer ti sportaši mogu lako biti outlieri koji se ne uklapaju u opću sliku. Ozljede se događaju, ali u malom krugu ljudi, npr. kada radiš natjecateljski max u čučnju, dobro znaš da se možeš ozljediti jer će ti tehnika biti lošija kada radiš na toliko velikom intezitetu.

Tehnika je dosta složenija, drugo je čučanj bez težine, a i tada treba držati lopatice zategnutim, napnuti trbušni zid, dupe, održati neutralna donja leđa. Ja kada radim čučnjeve sve osjećam na mišićima, ne na koljenima.

Sprave su daleko od bezopasnih, možda mogu nositi manje rizike, ali svejedno radi s prevelikom težinom koju ne možeš kontrolirati i ozljeda slijedi kao u Leg Pressu što dolazi iz usta Stuarta McGilla, jednoga od najboljih stručnjaka na područjima biomehanike kralježnice koji je radio istraživanje, trebao bi ovih dana pročitati njegovu knjigu.

Na ovo od "100 posto" mogu samo ovo reći.

EDIT: http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/the_new_rules_of_strength_training&cr= Veoma važno, ako imaš znanje o tijelu onda je sve opasno, od običnih aktivnosti.

EDIT2: Iz članka:

• "Injuries in the weight room have more to do with poor form and poor programming than the exercise itself. Exercises are tools. You are the carpenter. A good carpenter never blames his tools."
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 11:44 (Kramerdida).
16 godina
Rast mišića i visina

Mislim nema smisla da pišem opet, već sam sve napisao.

Radite vi čučnjeve koliko god želite. Uživajte u toj potpuno neprirodnoj vježbi.

A samo da se nadovežem za ove ozljede u teretani - osoba koja nije digla guzicu sa stolice godinama i godinama se nije bavila sportom - da ić u teretanu?!! Pa za takvu osobu nije ni jogging. Njoj su svi ligamenti, svo vezivno tkivo, svi mišići kao da je provela godinu dana u bestežinskom stanju na svemirskoj stanici. Takva osoba se može ozljedit ako digne ruku a ne uteg. Par mjeseci maratonskog hodanja i tek onda jogging polagano i tek onda, kad je tijelo spremno, tek onda teretana.

I najjači su mi oni koji se ne zagrijavaju - to se vidi da nije ni jedan sport u životu treniralo.

A btw, jeste li čuli za one luđake koji se ne tuširaju nakon teretane da im se mišići ne opuste - lol.

13 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Mislim nema smisla da pišem opet, već sam sve napisao.

Radite vi čučnjeve koliko god želite. Uživajte u toj potpuno neprirodnoj vježbi.

A samo da se nadovežem za ove ozljede u teretani - osoba koja nije digla guzicu sa stolice godinama i godinama se nije bavila sportom - da ić u teretanu?!! Pa za takvu osobu nije ni jogging. Njoj su svi ligamenti, svo vezivno tkivo, svi mišići kao da je provela godinu dana u bestežinskom stanju na svemirskoj stanici. Takva osoba se može ozljedit ako digne ruku a ne uteg. Par mjeseci maratonskog hodanja i tek onda jogging polagano i tek onda, kad je tijelo spremno, tek onda teretana.

I najjači su mi oni koji se ne zagrijavaju - to se vidi da nije ni jedan sport u životu treniralo.

A btw, jeste li čuli za one luđake koji se ne tuširaju nakon teretane da im se mišići ne opuste - lol.

Čučanj je jedna od prirodnih ljudskih kretnji, otprilike 70 % posto svijeta provede oko minut svaki dan u toj poziciji, a u tome prednjače azijci koji znaju satima čekati nešto u toj poziciji.

A zašto ne bi išla u teretanu, vježbe se mogu dosta olakšati, ne možeš sklek uraditi, radi kosi i kosi ti je težak, onda radi sklek na zidu. Ne možeš zgib uraditi, dobro došao u svijet Obrnutih Veslanja. Poanta je da se vježbe mogu lako skalirati sa razinom snage pojedinca. Naravno moramo prije provjeriti njihovu fleksibilnost koju će i same vježbe poboljšati uz istezanje.

Ovo prvi put čujem.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice