Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.151
|
čitano: 8.780.839
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
fila2208 kaže...

Nisu isto karike i lat sprava, sve to ima svoje :)

ali fora se čine vježbice, priznajem, moram takvo nešto nabavit za našu teretanu.

Karike su veoma slične kablovima jer imaš konstantu tenziju na mišiću u nekim vježbama npr. letenja na karikama. Na njima sve mogu raditi, od bicepsa (bodyweight curl na youtubu upiši), tricepsa, ramena, zadnje lože itd..........Ne dižem tegove za gornje tijelo, jedino srednje rame dokle ne dođem skleka u stoju na rukama. Utezi su mi samo za mobilnost. Za donje tijelo planiram većinom tegove.

Imaš u Polleo Sporta za 330 kn, a nisu baš teške za izraditi u kućnoj radinosti.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Ako si tek krenuo u teretanu, radi kružne treninge prva dva tjedna. To je moj savjet. Ti naravno možeš odmah početi s planom i programom za određene skupine mišića zasebno svaki put kad treniraš.
13 godina
neaktivan
Defa.psd kaže...

Koliko ste dugo u tereatni? Ja sam recimo dosta dugo, oko 1 i pol, nekad i više, a trudim se što prije završit. Ovako nekako izgčeda trening (u zagaradama su broj vježbi po skupini mišića), radim 5x5.

A: Prsa(5), biceps(4), podlaktica(2)

B: Leđa(uključujuići trapez)(7), triceps(3), trbuh(3)

C: Noge(5), ramena(4). listovi(3)

Ne radim još na bench press i squat, mislim radim, ali s bučicam jer sam tek nedavno krenuo u teretanu i mislim da još nije vrijeme za compbound vježbe.

17godina, 175cm, 65kg.

Uvijek je vrijeme za compound vježbe. Svladaj tehniku i što prije razvaljuj brojke na Čučnju, Mrtvom Dizanju, Benču i Vojnom potisku. Imaš previše vježbi, koji kura* će ti tri vježbe za triceps. Nisi napredan, tek si ušao u teretanu,  a radiš takve stvari. Radije se fokusiraj oko nekog heavy compounda + light compound i 1-2 izolacije za dio tijela.

Ja svoje trening završim za sat vremena, onda imam poslije još jednu sesiju (rad na zapešću, njegovoj fleksibilnosti i prstima i stoju na rukama).

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo ekipa sjetih se vas prije jela pa reko da slikam porciju :)

U 17 sam počeo s treningom, odradio sam skoro cijelo tijelo, zgibovi siroki, uski, dipsevi, sklekovi, ramena sa rastezljivim gumama, biceps, triceps i leđa s jačim rastezljivim gumama, trbusnjaci (podizanje nogu dok visim u pocetnom polozaju za zgib) i za kraj listove. U 18  kad sam zavrsio sam pojeo bananu i slican tanjur ovome na slici, samo sto je bilo vise puretine koje nema na slici jer je vec pojedena prije :)

U pol 8 sam pojeo opet takav tanjur i sad u 22 ovaj sa slike :)

Kvalitetna masa na najjace :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 22:32 (peterstern9).
15 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...

Evo ekipa sjetih se vas prije jela pa reko da slikam porciju :)

U 17 sam počeo s treningom, odradio sam skoro cijelo tijelo, zgibovi siroki, uski, dipsevi, sklekovi, ramena sa rastezljivim gumama, biceps, triceps i leđa s jačim rastezljivim gumama, trbusnjaci (podizanje nogu dok visim u pocetnom polozaju za zgib) i za kraj listove. U 18  kad sam zavrsio sam pojeo bananu i slican tanjur ovome na slici, samo sto je bilo vise puretine koje nema na slici jer je vec pojedena prije :)

U pol 8 sam pojeo opet takav tanjur i sad u 22 ovaj sa slike :)

Kvalitetna masa na najjace :)

u 1 sat si uspio skoro cijelo tijelo napravit???????meni treba 2 sata da prsa i biceps postenski poderem

PRODAJEM AJVAR
13 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...

u 1 sat si uspio skoro cijelo tijelo napravit???????meni treba 2 sata da prsa i biceps postenski poderem

Da, jer radim sa kratkim odmorom između serija, čak bi se moglo reći i superserije. Znači, odradim 10 zgibova i odmah idem na dipseve, poslije dipseva odmah na sklekove i završim sa ramenima. Onda napravim pauzu od minutu-dvije max i onda opet. Nakon što se dobro zagrijem, svaku vježbu radim do otkaza.

14 godina
Rast mišića i visina

Trening treba trajati od 45-60 minuta, sve preko je previše. To od 2 sata je sat vremena hodanja po teretani i pričanja.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
15 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...
cod4gamer kaže...

Da, jer radim sa kratkim odmorom između serija, čak bi se moglo reći i superserije. Znači, odradim 10 zgibova i odmah idem na dipseve, poslije dipseva odmah na sklekove i završim sa ramenima. Onda napravim pauzu od minutu-dvije max i onda opet. Nakon što se dobro zagrijem, svaku vježbu radim do otkaza.

znaci radis jednu seriju ledja jednu seriju ramena?

PRODAJEM AJVAR
15 godina
neaktivan
KiX777 kaže...

Trening treba trajati od 45-60 minuta, sve preko je previše. To od 2 sata je sat vremena hodanja po teretani i pričanja.

bas ne... tako se radi kvalitetan trening sa odmorom izmedju serija po 60-90 sekundi.jedino za biceps imam 40-60sec.tako da to izadje blizu 2 sata 1 sat i 45 minuta minimalno

PRODAJEM AJVAR
15 godina
KiX777 kaže...

Da, tako je u knjigama i člancima. Ali dođeš u teretanu prvo se dobro zagriješ, pa onda nema slobodnog benča, pa ideš nešto drugo pa se oslobodi benč pa trčiš, pa stavljaš pa odradiš par serija pa trči amo pa se zapričaš...pa presvlačanje na kraju, priča ko ima veća leđa, preseravanje i odlazak doma.

cirka ~2h u danu izgubim na to sve i osjećam se odlično, ne brojim minute, brojim kilograme :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
KiX777 kaže...

Da, tako je u knjigama i člancima. Ali dođeš u teretanu prvo se dobro zagriješ, pa onda nema slobodnog benča, pa ideš nešto drugo pa se oslobodi benč pa trčiš, pa stavljaš pa odradiš par serija pa trči amo pa se zapričaš...pa presvlačanje na kraju, priča ko ima veća leđa, preseravanje i odlazak doma.

cirka ~2h u danu izgubim na to sve i osjećam se odlično, ne brojim minute, brojim kilograme :)

potpisujem ovo :D jedino sta ja ne pricam puno :)

PRODAJEM AJVAR
17 godina
Rast mišića i visina

kod mene ista stvar samo sto ja idem sam i ne pricam s nikim, tako da se svodi na sat i pol svaki dan.

2 stvari mrzim kod gyma:
1. guzva- sve sprave koje planiram odradit su zauzete, dugo cekam, i onda na kraju neke ni ne odradim koje sam planiro
2. kad ljudi ne vrate utege koje su stavili na sipke nakon sto su gotovi, prvo cekam 5 minuta da vidim jel kreten gotov il se misli vratit(neki i pauziraju po par minuta), i onda kad vidim da je gotov onda ja moram njegove utege skidat. mislim nepristojno i protiv pravila gyma. ili kad ostave mjesto za rad mokro od znoja, jbg ako ne nosis rucnik pa daj bar rukom obrisi da ne izgleda ko da je neko izlio bocu vode.

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

kod mene ista stvar samo sto ja idem sam i ne pricam s nikim, tako da se svodi na sat i pol svaki dan.

2 stvari mrzim kod gyma:
1. guzva- sve sprave koje planiram odradit su zauzete, dugo cekam, i onda na kraju neke ni ne odradim koje sam planiro
2. kad ljudi ne vrate utege koje su stavili na sipke nakon sto su gotovi, prvo cekam 5 minuta da vidim jel kreten gotov il se misli vratit(neki i pauziraju po par minuta), i onda kad vidim da je gotov onda ja moram njegove utege skidat. mislim nepristojno i protiv pravila gyma. ili kad ostave mjesto za rad mokro od znoja, jbg ako ne nosis rucnik pa daj bar rukom obrisi da ne izgleda ko da je neko izlio bocu vode.

il kad zavrse seriju hammer pregiba pa bace uteg na pod...a guzve su najgore ponedjeljkom ne mos doc na red na bench a kad dodjes radi jos vas 10 pa imes pauzu izmedju serija po 5 minuta -.-

PRODAJEM AJVAR
13 godina
neaktivan

Sve to stoji, ali ja nisam trenirao u teretani, nego sam radio na terasi bez ikoga kraj mene, a sam sa sobom još srećom ne pričam :)

Nemam neko određeno pravilo, jedino što gledam da odradim zgibove gdje mi rade leđa i biceps i da nakon toga ne idem na povlačenje gume za leđa nego da idem na neku vježbu gdje ne rade leđa i biceps da se stignu odmorit za to vrijeme dok radim dipseve recimo. U dobroj sam kondiciji pa se ne zapušem kad radim s kratkim odmorima nego me jedino sprječava to što mišić više ne može (do otkaza).

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Prije sam ja radio te duge treninge od sat ipo+ al sad odradim trening u sat vremena i puno mi bolje to izgleda. Tada sam imao praznog hoda jer sam išao sam, a sad idem s prijateljem pa se izmjenjujemo pa dok jedan radi, drugom je odmor i ide odlično :D

13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
KiX777 kaže...

Ma tako je u magazinima koji nemaju veze sa stvarnošću, znanstvena literatura i najjači ljudi na svijetu se ne slažu sa tvrdnjama da će ti kortizol podivljati nakon sat vremena treninga. Uostalom ne radiš u treningu stalno, odradiš sada otprilike najviše oko minut rada odmaraš do nekoliko minuta.

Da je ovo istina, popušio bi sve mišiće od 8 sati rada u krumpirima.

14 godina
Rast mišića i visina

To je istina, drugo je ići u svoju teretanu i u teretanu koja se plaća. Ja imam svoju teretanu, pa ne moram čekati mjesto, zato mi manje traje trening, ali u principu se svede na oko sat vremena (rad + odmor).

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
17 godina
Rast mišića i visina

evo moje zadnje slike, nije sad nesto al eto, od ovih slika pratim napredak, ovo mozemo smatrat ko slike s pocetka(posto sad idem tek 3 tjedna u teretanu nakon 5 mjeseci doma).

16 godina
neaktivan
Ako si u mjesec dana dobar si...malo su ti prsa slaba ili je to zbog poze...triceps super ;)
...train hard, feel good, never give up...
15 godina
mar123 kaže...

evo moje zadnje slike, nije sad nesto al eto, od ovih slika pratim napredak, ovo mozemo smatrat ko slike s pocetka(posto sad idem tek 3 tjedna u teretanu nakon 5 mjeseci doma).

ovo je nakon pumpa, ali svejedno za svaku pohvalu.

Gradiš odličnu podlogu, samo je trpaj mišićima.

Sretno malac :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

inace slikano je u 4 ujutro haha

al hvala

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Mar od onog mršavka do ovog doć je stvarno za pohvalu, doduše kreatin je tu ipak odigrao dobru ulogu, al u svakom slučaju odličan napredak :D

Evo danas sam bio u gym-u, radio chin up, ramena, triceps, prsa, trapez i trbušne, sve po 3 serije 10 ponavljanja... Sve skupa sat vremena pauza minut maximalno i to za stavit utege na šipke i napit se vode :D

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Nice mar...

Danas ću ja staviti svoje slike, pa eto, da vidite čisto kako izgledam, mislim da bi već bio red.

Uglavnom, ja nisam koristio suplemente, ali ti si stv. nasao balans između bodyfata i mišića. Svaka čast.

Memento mori.
15 godina
mar123 kaže...
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

al hvala

djeluje mi da si malo ''napumpao'' prije, ali svejedno, impresivan si za koliko 67-68kg koliko si sad?

17 godina
fila2208 kaže...
mar123 kaže...
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

al hvala

djeluje mi da si malo ''napumpao'' prije, ali svejedno, impresivan si za koliko 67-68kg koliko si sad?

63 kg, zvuci nevjerojatno ha?

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

@mar , Rasturaš! Ak tak nastaviš moral budeš knjigu napisati ;D...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Koliko si visok?? jbt ja imam 2 metra i 98 kg, mogu se sakrit iza metle {#}

15 godina
mar123 kaže...

Lol toliko mi cura ima.

Šalim se.

Pa dobro i nizak si pa to lijepo izgleda, ali dobro je, još ćeš rasti, a kao što sam rekao podlogu si napravio. Nemoj odsutajati nikako kroz cijelu srednju, mogao bi biti stvarno fino građen kad nabaciš još ''kvalitetne mase''

Znaš ugodno si me iznenadio, na početku sam te smatrao nekim malim žoharom što tuda piše gluposti, ali ajde, vidim da iza toga stojiš sa slikama tako da super da si ih stavio.

Samo rokaj!!

Vjerujem da se klincima sad digla motivacija i da će te zatrpat privatnim porukama

:)

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

2 stvari mrzim kod gyma:

Ako ti smeta guzva platis 300kn kao ja i nigdje nikoga hahahhaah.To je i jedini razlog zasto tolko placam,nikad nisam trebao cekat za bench :)
Ljubomorne duše mogu da mi puše
15 godina
xR4Z3R kaže...
mar123 kaže...

2 stvari mrzim kod gyma:

Ako ti smeta guzva platis 300kn kao ja i nigdje nikoga hahahhaah.To je i jedini razlog zasto tolko placam,nikad nisam trebao cekat za bench :)

Ne plaćaš ti nego mama i tata, razlika je velika i shvatit ćeš je danas sutra.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice