Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.764.902
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

a zasto bi vas boljelo sutradan? upale se dobivaju samo prvi tjedan dok se misici ne naviknu na napore. poslije ih osjetis mozda sat vremena nakon treninga i to je to. misic je vec naviknut na napor i ne sokiras ga da bi dobio upalu.

Treniram intenzivno godinu dana bez većih stanki, i uvijek ima treninga kad se ubijemo i drugi dan osjećam mišić koji sam radio. NIje upala, ali osjećam da me zategne malo.

E to je onda posao.

Ne mislim na upale nego na tu bol (zatezanje) o kojem vi govorite i mar, očito radiš s malo kila, mene bi svaki put to zatezalo nakon treninga prije, to znači da si radio intenzivno i dobro.
Ja kad ne osjetim to zatezanje sutra dan, osjećam se glupo jer imam osjećaj kao da sam bezveze prošli dan potrošio vrijeme u teretani ne radeći ništa... Zato pitam za leđa... A radim ovo veslanje u teretani, jer zbog donjeg dijela leđa dosta vježbi nisam u mogućnosti radit...

15 godina
Rast mišića i visina

Ovo je super za ojačat leđa, ali kasnije treba preći ili na t-veslanje, ili na veslanje sa šipkom, tamo su rezulatati puno bolji.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
1.Lovac kaže...
 jer zbog donjeg dijela leđa dosta vježbi nisam u mogućnosti radit...

Što ti je s doljnim dijelom? Bol ili su slaba leđa?

Why so serious?
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

NESIMETRIČNOST PRSA

Zanima me da li je moguće ispraviti nesimetričnost dugotrajnim vježbanjem i koliko bi otprilike trebalo vremena?

Lijevi prsni koš mi je dakle veči od desnog a dešnjak sam što je malo čudno i isto tako oblik im nije isti.Treniram 5 i po mjeseci u teretani i primjetio sam da su mi se prsa malo povećala i da se nesimetričnost vrlo malo smanjila,međutim i dalje je vidljiva razlika.Da li je uopće moguće u potpunosti ispraviti ovaj problem i koje vježbe za prsa bi bile najbolje za to?

14 godina
Rast mišića i visina

Baš sam danas radio leđa, i evo nakon 3 sata osjetim zatezanje u trapeziusu.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
16 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Što ti je s doljnim dijelom? Bol ili su slaba leđa?

Ostrugan ili pomaknut disk, nisam bio skenirat jer treba napravit magnet da bi točno sazna šta mi je.

Ugl. meni su mišići tj. taj donji dio dosta sam ga ojačani jer dosta dugo radim te vježbe za leđa i sl. samo što gornji dio trupa moram ojačat jer je to jedan od razloga zašto mi pati donji dio leđa, pošto mi sav "teret" pada dolje zbog slabog gornjeg dijela...

14 godina
1.Lovac kaže...

Ostrugan ili pomaknut disk, nisam bio skenirat jer treba napravit magnet da bi točno sazna šta mi je.

Ugl. meni su mišići tj. taj donji dio dosta sam ga ojačani jer dosta dugo radim te vježbe za leđa i sl. samo što gornji dio trupa moram ojačat jer je to jedan od razloga zašto mi pati donji dio leđa, pošto mi sav "teret" pada dolje zbog slabog gornjeg dijela...

Pitam jer me godinama pati isti problem i nikako to ne uspjevam riješiti. Zaljubljenik sam u sport i cijeli život se bavim istim, ali me ovo strašno sputava.

Why so serious?
15 godina
lebron kaže...

NESIMETRIČNOST PRSA

Zanima me da li je moguće ispraviti nesimetričnost dugotrajnim vježbanjem i koliko bi otprilike trebalo vremena?

Lijevi prsni koš mi je dakle veči od desnog a dešnjak sam što je malo čudno i isto tako oblik im nije isti.Treniram 5 i po mjeseci u teretani i primjetio sam da su mi se prsa malo povećala i da se nesimetričnost vrlo malo smanjila,međutim i dalje je vidljiva razlika.Da li je uopće moguće u potpunosti ispraviti ovaj problem i koje vježbe za prsa bi bile najbolje za to?

Pitao si odavno odgovoreno ti je i dalje pitaš glupa pitanja.

Svatko od nas je nesimetričan i težimo simetričnosti i to je normalno, ali nije normalno da ignoriraš odgovore i pitaš opet isto.

Radi sa bučicama sve, dakle potisak, potisak na kosoj klupi, kontra kosi potisak, uski benč, široki benč, razvlačenje bučicama.

Sve će to polako formirat prsa. Također leptir mašina je super ako ti se neda razvlačit bučicama, i cross za prsa je fantastičan za isčupat ih.

Ugl. ne pitaj opet pitanje jer ti je sad odgovoreno, to što ti ne želiš vježbati nego se sažaljavati nad sobom to je drugi par opanaka.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
16 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Pitam jer me godinama pati isti problem i nikako to ne uspjevam riješiti. Zaljubljenik sam u sport i cijeli život se bavim istim, ali me ovo strašno sputava.

Ne znam kako je kod tebe, al mene je ovo strefilo prije 2 godine skoro. Ovo se događa ljudima u 50+ godinama, a mene strefilo s 18...

Ugl. jedno jutro sam se probudio i nisam se mogao pomaknit od bolova... Nisam se mogao prignut ni do koljena, nisam mogao sjedit normalno, nisam mogao spavat normalno, ugl neopisivo tupi i jaki bolovi. Trnci su mi prolazili kroz leđa, noge, jedno vrijeme čak do peta, onda sam počeo ić na terapije elektrodama i počeo vježbat kući "korektivne" vježbe, počeo ić u teretanu i ojačao. Plivao sam malo prošlo ljeto i tako ugl. nestala mi je bol bila, sve do nekidan kad sam krenio u teretanu i u nadi da mi je sve prošlo krenia radit neke vježbe koje ne smijem (vježbe za noge i trbušnjake) i opet mi se poremetia disk i sad opet malo boli...

Ugl. kiropraktičar kod kojeg sam bio mi je rekao da nemam jak gornji dio tijela i da mi sav teret pada dolje i da mi je to previše opteretilo leđa. Osim toga, naravno svakodnevno dugotrajno sjedenje u stolicama, što na školi/fakultetu, što kući i nedovoljno bavljenje sportom...

15 godina
Rast mišića i visina

Da, i sad trebaš leđnjacima, i ostalim vježbama ojačati taj donji dio, ojačati te temelje da bi kasnije mogao stavlajti nekakve utege na sebe.

Puno ljudi griješi, ne radi donji dio a trpaju kilaže gore, a kad leđa odu gotovo je...čuvaj se jer leđa ti trebaju cijeli žvot.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Cuo sam da dosta ljudi ima probleme s donjim leđima...

Mene vecinom bole poslije teskih squatova,vjerovatno zbog lose forme na tom moram poradit.

Ljubomorne duše mogu da mi puše
15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ma oke to, ali kazem, ne dogadaju se upale, upala se dogodi kad krenes i najcesce vise ne. ja noge recimo osjetim uvijek dan poslije. ruke osjetim samo sat vremena nakon.

Mene sutradan bole quadovi i hamstring, prekosutra najviše osjećam listove, a dan iza guzicu :) . I uvijek istim redom, poslije svakog treninga, baš tim redom. {#}

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Ne, svaka čast na tome, ali nema čovjeka sa velikim leđima koji mi nije rekao, široko fila široko...radite kako hoćete, ja znam da ja rezulatate i imam i osjećam leđa pri svakoj vježbi kako se zatežu...(za ove koji rade na latu i ne osjećaju ništa)

kramer, bez uvrede ali previše čitaš raznih članaka na internetu, umjesto da neke stvari probaš za sebe pa vidiš kako te pogađaju, nhf

Čitam literaturu, ako članak ima reference onda je dobar i ako ima smisla iz perspektive biomehanike. Probao sam široke zgibove sto puta, nikad mi nisu pasali, puno bolje osjetim lat tijekom užeg hvata usto dobijem veće istezanje lata. Široki imaju svojih prednosti, ali nije absolutna istina da su potrebni za široka leđa. Možda ih ponovo probam ovih dana čisto iz zabave. Široke volim raditi na karikama, ne osjećam nikakav stres na ramenima i puno bolje mogu povući pošto počinjem sa nadhvatom pa završim sa podhvatom.

Ako ti to radi, onda samo tako, ali samo kažem da ima alternativni put do velikih leđa.  Ako ljudi ne osjećaju latove, neka vuku kroz lakat i na vrhu povuku ramena zajedno i ne hiperekstendiraju donja leđa, osobito tijekom zgiba kojeg to pretvara u hibrid vertikalnog i horizontalnog veslanja, a u zgibu hoćemo ostati što vertikalniji.

Evo dobar video ako ne osjećate lat.

15 godina
Rast mišića i visina

Svatko mora naći kako ga pogađa i naći svoj stil vježbanja. Da, postoji ispravan način, ali naravno, svatko na kraju sebi akomodira i radi na svoj način.

Osjećam full leđa sa što širom hvatom i savšreno mi paše zato to i preporučujem iz osobne perspektive, ti imaš drugo mišljene i ok, dapače, zato smo tu da razgovaramo i razmjenjujemo mišljenja :)

16 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Da, i sad trebaš leđnjacima, i ostalim vježbama ojačati taj donji dio, ojačati te temelje da bi kasnije mogao stavlajti nekakve utege na sebe.

Puno ljudi griješi, ne radi donji dio a trpaju kilaže gore, a kad leđa odu gotovo je...čuvaj se jer leđa ti trebaju cijeli žvot.

Toga sam svjestan, zato sam donji dio leđa radio i još uvijek radim. U odnosu na to razdoblje kad me počelo bolit, sad su 10 puta jača. U teretani radim one leđne ekstenzije, a doma radim na krevetu raznorazne vježbe za ojačat taj dio.
Ugl. problem mi je mali šta mi cijeli core mora ojačat, a ne samo taj donji dio leđa. Standardne trbušnjeke ne smijem radit, ne mogu radit

vježbe jer me opet počme bolit, tako da radim šta mogu, kako mogu.

15 godina
Rast mišića i visina

Svakako taj core ojačaj, to je stvarno jako bitno da bi mogao ikako napredovati dalje.

Sretno

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Probao široke sa karika na ovaj način u linku ispod, ali sa nogama pod kutom od 90 stupnjeva kao da radim dizanje nogama sa savijenim nogama.

http://www.benbruno.com/2013/01/wide-grip-rings-chins/

Čini se zabavna vježbica i ne iritira mi rameni pojas i zapešća, još puno bolje povučem do prsa i održavam neutralna donja leđa.

15 godina
Rast mišića i visina

Nisu isto karike i lat sprava, sve to ima svoje :)

ali fora se čine vježbice, priznajem, moram takvo nešto nabavit za našu teretanu.

14 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

I pitanje za biceps, koliko vježbi i koje radite za biceps? Zanima me jer ja u teretani stojim sat vremena, radim leđa/biceps, al za biceps posebno napravim jednu ili 2 vježbe, ne znam jel to malo...

Biceps curls/dumbell curls i hammer curls sasvim dosta. Ja još bubnem i zgibove sa uskim hvatom.

mar123 kaže...

koje su najbolje vjezbe za ramena? znam za military da je osnova.

Military press, laterall raises, front raises, rade sva tri deltoida te tri vježbe.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
14 godina
1.Lovac kaže...
Cordas kaže...

Ne znam kako je kod tebe, al mene je ovo strefilo prije 2 godine skoro. Ovo se događa ljudima u 50+ godinama, a mene strefilo s 18...

Ugl. jedno jutro sam se probudio i nisam se mogao pomaknit od bolova... Nisam se mogao prignut ni do koljena, nisam mogao sjedit normalno, nisam mogao spavat normalno, ugl neopisivo tupi i jaki bolovi. Trnci su mi prolazili kroz leđa, noge, jedno vrijeme čak do peta, onda sam počeo ić na terapije elektrodama i počeo vježbat kući "korektivne" vježbe, počeo ić u teretanu i ojačao. Plivao sam malo prošlo ljeto i tako ugl. nestala mi je bol bila, sve do nekidan kad sam krenio u teretanu i u nadi da mi je sve prošlo krenia radit neke vježbe koje ne smijem (vježbe za noge i trbušnjake) i opet mi se poremetia disk i sad opet malo boli...

Ugl. kiropraktičar kod kojeg sam bio mi je rekao da nemam jak gornji dio tijela i da mi sav teret pada dolje i da mi je to previše opteretilo leđa. Osim toga, naravno svakodnevno dugotrajno sjedenje u stolicama, što na školi/fakultetu, što kući i nedovoljno bavljenje sportom...

Mene je recimo znalo lagano boliti u doljnjem dijelu leđa još dok sam bio klinac, ali samo u rijetkim situacijama, kao npr kod jednoličnog trčanja. S obzirom da se nije često događalo nisam niti previše obraćao pažnju. Onda sam s nekih 14-15 godina išao na natjecanje i pripremao sam se baš intenzivno (taekwondo). Nakon natjecanja, ujutro, primjetio sam prilično bolove, ali sve mi je to bilo novo pa sam mislio da će proći. Probao sam dan-dva nakon toga otići na nogomet i situacija se dodatno pogoršala i uslijedila je pauza od sporta nekih 3-4 mjeseca dok koliko-toliko nije prošlo. Doktori po bolnicama uglavnom su govorili da je od rasta (yeah right), a privatni doktori su svaki imali svoju teoriju. Probao sam razne masaže, namještanje tog dijela i što sve ne, ništa nije pomoglo. Polako sam krenio radit i sad evo već godinu dana nogomet treniram bez problema, a i u teretanu često idem samo što sam u puno vježbi hendikepiran, kao npr čučnjevi, odnosno bilo šta gdje se direktno oslanjam na taj zadnji dio leđa. Čak niti trbušnjake nisam mogao do nedavno dok nisam malo pretrpio bol i sad evo njih nekako uspjevam raditi.

Why so serious?
17 godina
Rast mišića i visina

imam sad par pitanja za iskusne

1. neki u gymu rade DL da ne micu noge, znaci noge su uspravne a spustaju samo leda, moze mi neko nesto rec o tom, kakav je u usporedbi s klasicnim?

2. malo si razmisljam o nekim drugim tipovima treninga(koje cu radit nakon ovog, za par mjeseci), radio bi naravno split i to ono biceps/prsa, leda/triceps, noge/ramena, e sad sto vi kazete jel bolje 5 puta na tjedan takav tip radit ili 3 puta? ako bi bilo 5 puta onda bi noge/ramena radio jednom a ovo ostalo dvaput tjedno.

3. isplati li se kupovat suplement za preworkout i isplati li se kupovat ugljikohidrate u suplementu(prahu, neznam kako da kazem), ili je to bacanje love?

16 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Mene je recimo znalo lagano boliti u doljnjem dijelu leđa još dok sam bio klinac, ali samo u rijetkim situacijama, kao npr kod jednoličnog trčanja. S obzirom da se nije često događalo nisam niti previše obraćao pažnju. Onda sam s nekih 14-15 godina išao na natjecanje i pripremao sam se baš intenzivno (taekwondo). Nakon natjecanja, ujutro, primjetio sam prilično bolove, ali sve mi je to bilo novo pa sam mislio da će proći. Probao sam dan-dva nakon toga otići na nogomet i situacija se dodatno pogoršala i uslijedila je pauza od sporta nekih 3-4 mjeseca dok koliko-toliko nije prošlo. Doktori po bolnicama uglavnom su govorili da je od rasta (yeah right), a privatni doktori su svaki imali svoju teoriju. Probao sam razne masaže, namještanje tog dijela i što sve ne, ništa nije pomoglo. Polako sam krenio radit i sad evo već godinu dana nogomet treniram bez problema, a i u teretanu često idem samo što sam u puno vježbi hendikepiran, kao npr čučnjevi, odnosno bilo šta gdje se direktno oslanjam na taj zadnji dio leđa. Čak niti trbušnjake nisam mogao do nedavno dok nisam malo pretrpio bol i sad evo njih nekako uspjevam raditi.

Ništa ne smiješ radit ako te boli, zapamti, NIŠTA, samo ćeš pogoršat situaciju!!!!

Meni nogomet baš ne pomaže u otklanjanju boli, al isto tu i tamo odem čisto zato šta bar jednom ili dva puta mjesečno želim imat neki intezivni kardio trening da se malo ispušem... (evo upravo sam se vratio s nogometa, igrao sam 45min i hodao/trčao od kuće do dvorane i nazad sve skupa 40min)

Inače išao sam 4-5 puta u kiropraktičara/masera, malo me izmasira, pa me poslije namjesti, dođem doma odmorim i sutradan bol malo popusti. Meni je to dosta pomoglo, išao sam možda u 2 mjeseca 5 puta što me ispalo 500kn, al pare za zdravlje se uvijek isplati potrošit!

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

3. isplati li se kupovat suplement za preworkout i isplati li se kupovat ugljikohidrate u suplementu(prahu, neznam kako da kazem), ili je to bacanje love?

Ovo treće misliš na grožđani šećer? Ako da, isplati se, pomiješaš sa wheyem, taman dobije fin sladak okus i dobiješ svoje uglj.

Nego jedno glupo pitanje, pošto nisam neki ljubitelj jaja, a pokušavam ih jesti što više, je li svejedno na koji način se pripremaju? 

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo Vam moj trening PRSA-BICEPS pa probajte...

Istezanje + zagrijavanje 10 min prije početka treninga

Bench press

-prva serija 15 ponavljanja s xx kg, nakon toga 4x6-8 ponavljanja s xx kg

Potisak s bućicama na kosoj klupi

-4x6-8 ponavljanja s xx kg

Razvlačenje s bućicama na ravnoj klupi

-4x6-8 ponavljanja s xx kg

Ekstenzija donjeg dijela leda

-5x12-15 ponavljanja s opterećenjem xx kg

Biceps pregib na Scottovoj klupi s Z šipkom (uski hvat)

-4x8-10 ponavljanja s xx kg

Biceps pregib s bućicama (s rotacijom)

-4x8 ponavljanja s xx kg

*izvodenje vjezbe s obje ruke istovremeno, nakog toga jedna pa druga do otkaza

(superserija)

Biceps pregib (cekic hvat)

-4x8 ponavljanja, xx kg

*izvodenje vjezbe s obje ruke istovremeno, nakog toga jedna pa druga do otkaza

(superserija)

Trajanje treninga 1h i 10 max

...train hard, feel good, never give up...
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 21:37 (deelight).
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

1. neki u gymu rade DL da ne micu noge, znaci noge su uspravne a spustaju samo leda, moze mi neko nesto rec o tom, kakav je u usporedbi s klasicnim?

Nisam nikad radio, ali čini mi se nekako preveliko opterećenje na leđa, posebno ako se s velikim težinama radi.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
16 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
mar123 kaže...

Nisam nikad radio, ali čini mi se nekako preveliko opterećenje na leđa, posebno ako se s velikim težinama radi.

to ti je rumunjski DL,valjda,mislim da se takko nešto zove,meni je osobno bolji od klasičnog.

17 godina
PLASMAorLCD kaže...
mar123 kaže...

Ovo treće misliš na grožđani šećer? Ako da, isplati se, pomiješaš sa wheyem, taman dobije fin sladak okus i dobiješ svoje uglj.

Nego jedno glupo pitanje, pošto nisam neki ljubitelj jaja, a pokušavam ih jesti što više, je li svejedno na koji način se pripremaju? 

ma ne mislim na grozdani, to koristim vec mjesecima, nego mislim na bas onaj dodatak prehrani ugljikohidrat, kako ima whey i to postoji i ugljikohidrati, svaki ima neki svoj naziv, carbonox npr.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa bar je ugljikohidrate lako unijeti, šta bi stvarno još i to trebao plaćati. 

14 godina
neaktivan

Koliko ste dugo u tereatni? Ja sam recimo dosta dugo, oko 1 i pol, nekad i više, a trudim se što prije završit. Ovako nekako izgčeda trening (u zagaradama su broj vježbi po skupini mišića), radim 5x5.

A: Prsa(5), biceps(4), podlaktica(2)

B: Leđa(uključujuići trapez)(7), triceps(3), trbuh(3)

C: Noge(5), ramena(4). listovi(3)

Ne radim još na bench press i squat, mislim radim, ali s bučicam jer sam tek nedavno krenuo u teretanu i mislim da još nije vrijeme za compbound vježbe.

17godina, 175cm, 65kg.

16 godina
neaktivan
Defa.psd kaže...

Koliko ste dugo u tereatni? Ja sam recimo dosta dugo, oko 1 i pol, nekad i više, a trudim se što prije završit. Ovako nekako izgčeda trening (u zagaradama su broj vježbi po skupini mišića), radim 5x5.

A: Prsa(5), biceps(4), podlaktica(2)

B: Leđa(uključujuići trapez)(7), triceps(3), trbuh(3)

C: Noge(5), ramena(4). listovi(3)

Ne radim još na bench press i squat, mislim radim, ali s bučicam jer sam tek nedavno krenuo u teretanu i mislim da još nije vrijeme za compbound vježbe.

17godina, 175cm, 65kg.

pogledaj moj trening za prsa biceps ovo ti je previse za prsa 5 a tek si krenuo...dovoljno ti je za pocetak 3 vjezbe za svaku skupinu misica...

radi prsa biceps, noge-ramena, leda triceps ili mozes prsa biceps, leda triceps, noge ramena...preporucam ti prvu verziju...za pocetak i za ubuduce trening bi trebao trajati sat vremena, sat i 10 max...

...train hard, feel good, never give up...
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 22:04 (deelight).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice