Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.699.639
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Rast mišića i visina
EZY-E kaže...
overhaul kaže...

traceuri molim lijepo ;)

i neznam je li se itko od nas koji treniramo parkour ikad gadnije ozljedio a kamoli bio u bolnici zbog toga...

nikakav strucan nadzor nije

i prvo se informiraj ubuduće...

sorri evo informirao sam se. ponovo :)

http://lifeofatraceur.wordpress.com/2011/03/24/injuries-meh/

16 godina
protjeran
overhaul kaže...
EZY-E kaže...
overhaul kaže...

traceuri molim lijepo ;)

i neznam je li se itko od nas koji treniramo parkour ikad gadnije ozljedio a kamoli bio u bolnici zbog toga...

naravno da se toliko lomio kada ni nezna sta je parkour.

parkour nije sport kao prvo, nego vjestina.

i kao sto je i sam napisao, nebi mu se to dogodilo da nije isao raditi nesto za sto nije spreman.

a šest ozljeda je mogao dobiti jedino da se bacao ko manijak po betonu.

jasno se vidi kako uopce ni nezna sta trenira, te ga uopce ne mozes uzeti kao primjer :)

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
18 godina
EZY-E kaže...
overhaul kaže...
EZY-E kaže...
overhaul kaže...

traceuri molim lijepo ;)

naravno da se toliko lomio kada ni nezna sta je parkour.

parkour nije sport kao prvo, nego vjestina.

i kao sto je i sam napisao, nebi mu se to dogodilo da nije isao raditi nesto za sto nije spreman.

a šest ozljeda je mogao dobiti jedino da se bacao ko manijak po betonu.

jasno se vidi kako uopce ni nezna sta trenira, te ga uopce ne mozes uzeti kao primjer :)

Ma okej, priznajem, naletio mi čovjek na gugl, zato sam i stavio smajlija.

Ali trpe tu zglobovi, znam da su česte ozljede zglobovi, ali kako to nije

kontrolirana aktivnost, ne prijavljuje se uzrok ozljeda-neiskustvo i imitiranje

vještina viđenih sa videa sa youtubea za koje se nije sposoban i spreman.

No opet, pitanje je i tko se sve izdaje za "traceura" i parkouira{#} okolo pa kaže da se ozljedio.

Evo primjera jedne ozljede jednog takvog ozbiljnog sportaša u ovoj vještini:)

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pregled zakazan za ponedjeljak u 16h pa kad prođe vam javim diagnozu :P
Gle kad mi na kraju kaže da mi nije ništa razbio bi cijeli Split!

17 godina
tnakir kaže...
Ona vaga je luda. Nakon dva dana pokazuje 30 deka vise. Posvadio sam se sa njom. Btw danas sam uredno odradio trening bez zvjezdica. Gricnuo nesto par sati prije. Nakon treninga pojeo omlet od 3 jaja, salatu (vulgaris) i whey sa 2 dl mlijeka. Jel to previse za veceru u 19h?

Nije! Pogotovo jer se radi o bjelančevinama (one ne mogu ići u salo).

Eh, drago mi je da je problem sa zvijezdicama nestao. Kako si se općenito osjećao naspram prijašnjih dana?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina
Bukva kaže...
tnakir kaže...
Ona vaga je luda. Nakon dva dana pokazuje 30 deka vise. Posvadio sam se sa njom. Btw danas sam uredno odradio trening bez zvjezdica. Gricnuo nesto par sati prije. Nakon treninga pojeo omlet od 3 jaja, salatu (vulgaris) i whey sa 2 dl mlijeka. Jel to previse za veceru u 19h?

Eh, drago mi je da je problem sa zvijezdicama nestao. Kako si se općenito osjećao naspram prijašnjih dana?

Da, trudim se pojesti bjelancevina poslije treninga (citao sam da ih treba konzumirati unutar 1h nakon treninga). Ja sam kuci taman kroz pola sata nakon workouta. 

Sto se tice zvjezdica, da, osjecao sam se puno bolje. U buduce cu bilo sto stavit u usta. Samo da ubijem glad. Iako sam skuzio da mi smeta ako popijem previse vode. Do sada bi ulio litru (svako toliko po gutljaj), morat cu skresat na pola, tesko mi padne.

Samo mi nije jasna usrana vaga. Znaci da nisam izgubio gram sala :(

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa ne moraš izgubiti odmah 5kg da bi izgledao bolje.

Mes que un Club! FCBarcelona!
18 godina
PLASMAorLCD kaže...

Problem je u tome sto dobivam kile, a trebao bi ih gubiti s obzirom da vjezbam i da unosim manje kalorija. Prije dok nisam vjezbao i jeo svakakva sranya bar sam bio tu negdje non stop.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
tnakir kaže...
Bukva kaže...
tnakir kaže...

Da, trudim se pojesti bjelancevina poslije treninga (citao sam da ih treba konzumirati unutar 1h nakon treninga). Ja sam kuci taman kroz pola sata nakon workouta. 

Sto se tice zvjezdica, da, osjecao sam se puno bolje. U buduce cu bilo sto stavit u usta. Samo da ubijem glad. Iako sam skuzio da mi smeta ako popijem previse vode. Do sada bi ulio litru (svako toliko po gutljaj), morat cu skresat na pola, tesko mi padne.

Nemoj se uopće brinuti oko sala, gledaj da se razvijaš. Zgodna stvar kod većih mišića i razrađenog krvožilnog sustava je da je metabolizam brži i da veći mišići troše više energije. 

Kao što recimo Ferrari više troši od Fiata jer je jači i većeg obujma stroja. Inače, prije treninga, a i u toku, pij glukozu. Imaš je u ISO sokovima, gdje ima i minreala koje gubiš

znojenjem, a još bi bilo idealno i da se opskrbiš nekim oblikom Creatina - boljom opskrbom mišića radio bi dulje i više, i samim time palio još više kalorija bez negativnih posljedica po tijelo.
Inače, mislim da je već ovdje govoreno da ti vjerojatno rpehrana tijekom dana blokira razgradnju masti, pa probaj još kombinirati neki zeleni čaj i jabuke/jabučni ocat uz hranu.

No ponavljam, ja se nebih brinuo (ako nije riječ o tome da si 50+ kg pretežak za visinu) o salu. Vježbanje će ga grickati malo po malo, samo ako prehrana bude ok.

1.Lovac kaže...

Pregled zakazan za ponedjeljak u 16h pa kad prođe vam javim diagnozu :P
Gle kad mi na kraju kaže da mi nije ništa razbio bi cijeli Split!

Pa, moli boga (i ja se nadam) da ti ništa ozbiljnog nije! No, bolje provjeriti.
Bolest neće nestati ako se ignorira i živi u neznanju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 15:51 (overhaul).
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
PLASMAorLCD kaže...

Problem je u tome sto dobivam kile, a trebao bi ih gubiti s obzirom da vjezbam i da unosim manje kalorija. Prije dok nisam vjezbao i jeo svakakva sranya bar sam bio tu negdje non stop.

Čini mi se da sam negdje čitao da ćeš u početku stvarno dobiti koje kilo, pa tek onda početi padati, kada sam tražio za sebe neke vježbe, guides i slično..

Ali davno je to bilo, možda se varam...

U svakom slučaju, neka te ne brine vaga (ja bi je bacio vani da me toliko živcira) dok god nešto radiš za sebe i svoj organizam. Ne može škoditi nikako...

A sigurno ćeš bolje izgledati, neovisno o kilima koja te zamaruju

Mes que un Club! FCBarcelona!
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 16:05 (PLASMAorLCD).
17 godina
tnakir kaže...

Ako te već toliko ubija to da negdje imaš čvrst matematički dokaz da gubiš salo, onda nabavi nešto ala ovo

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina
Rast mišića i visina

E sad kad sam pročitao ovo o zvjezdicama pred očima i kilama na vagi, mislim da nitko nije spomenuo, a možda svi neznaju: rehidracija.

-znojenje uopće nije neki znak da se dobro vježba. Znojenje je samo način da se pregrijano tijelo hladi. To nije direktno povezano sa "topljenjem masti" i

recimo, zdravije je vježbanje u hladnijoj prostoriji (ili vani) gdje se organizam donekle manje znoji zbog efiksnijeg odvođenja viška topline,

nego u prezagrijanom prostoru (posebno ako nema dovoljno vlage i kisika u zraku zbog npr otvorenog plamena od plinskog grijanja)

Razlog svemu navedenom je što znojenjem gubimo DRAGOCJENU tekućinu. To nije samo voda, nego i mnogi bitni minerali.

A ovisno o čovjeku, genetici i treniranosti mišića, temperaturi tijela i okolice, u sat vježbanja može se potrošiti 1-2 LITRE te dragocjene tekućine.

To već izaziva blagu dehidraciju, pa je i to jedan od razloga grčenja mišića pred kraj, pa i glavobolje, mučnine itd.

Dakle kad smo kod vage, jako je bitno u teretani barem 3 puta izvagat se (da vidite da vaga ne griješi) prije treninga, i potom poslije treninga.

Uglavnom je izgubljena kilaža = iznojena tekućina! To sve valja nadoknaditi, kako tekućinom prije, i poslije, tako i tijekom vježbe.

Gore spomenuti iso napitci (gatorade, powerade, iso jamnica, isosport...) uglavnom donekle pomažu u održavanju hidratacije i mineralne stabilnosti.

No voda je na prvom mjestu. Pogledajte si i po tim pakiranjima koje šećere ili sladila imaju u sebi. Glukoza/fruktoza nisu negativni šećeri pri

trajnim naporima, dapače. Tako da bih ja osobno izbjegavao one "dijetalne" sa kojekakvim sladilima.

Neznam napamet koji sok ima što, trebalo bi provjeriti. Cedevita inače uglavnom ima obični šećer, saharozu i to valjda do 80%.

No mislim da ima Cedevita sport, nisam siguran što je u njoj, osim standardnih izotoničkih minerala i b kompleks vitamina.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 16:50 (overhaul).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav Bilderi {#}

Prije dva dana sam se upisao u teretanu. Visok sam 190cm i imam 72kg. 

Jucer sam radio biceps i triceps i sad me hebeno bole ruke,sigurno sam dobio upalu..

Dobio sam tjedni plan vježbanja ali o prehrani mi ništa nije reko.Za početak bi prema mojoj procjeni trebo radit na masi pa onda definiciju(za moju kilažu).

Bilo bi mi dobro da mi preporučite koje proteine trebam uzet,ali da i cijena ne bude baš visoka.

Vidim da Hrvoje dosta zna o ovome svemu pa bih njega i Vas tu koji se razumijete u ovo da malo "pomognete".

16 godina
Rast mišića i visina

kako se vama daju uzimati ta smeca...nije mi jasno...

17 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

Otkud si ti doletio da mi je znat

Fitness osobni trener - Više informacija na PM
16 godina
Rast mišića i visina

nisam doletio, pisao sam ja prije isto ovdje i redovno pratim temu...

ali mi nije jasno kako vam se da uzimati takve umjetne stvari...mozes se skroz lijepo izgraditi i bez toga...

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Protein iz sirutke umjetan? 

Hebote ti trebaš podhitno dobiti nobelovu nagradu.

18 godina
RuskeGTT kaže...

Ne kontam... koja smeća?

Nije vrag da opet pričaš o proteinima i to onako iz rukava, iako ima skoro 30 stranica od čega barem na svakoj jedna rasprava o tome?

DuMe kaže...

Bilo bi mi dobro da mi preporučite koje proteine trebam uzet,ali da i cijena ne bude baš visoka.

Vidim da Hrvoje dosta zna o ovome svemu pa bih njega i Vas tu koji se razumijete u ovo da malo "pomognete".

Hrvoje mislim koristi Dymatize, ali mala je razlika između proizvođača, više ovisi kome što odgovara jer

em većinom rade iz istih sirovina (nemaju svoje farme i mljekare), svaki ima daleko više bjelančevina nego hrana.

Izolati su najskuplji jer su najčišće bjelančevine iz sirutke, ali

većina proteina ima donekle izolata, a ni koncentrat nije "smeće" kako neki gore tipkaju, samo je manje koncentriran.

Dobri su i jajčani proteini,(da sam sebe citiram): "protein bjelanjka

(albumin) ima povoljan učinak na sintezu bjelančevina vrlo sličan bjelančevini sirutke ("wheyu"),

ali ima i karakteristike smanjenja katabolizma, što je pak glavna odlika kazeina."

Ja uzmem sad jer mi je dućan blizu i paše mi kava okus, biotechov isowhey sa okusom kapucchina.

Nije neka mega klasa, no rekoh, dobar je i onaj u DM-u, "Eiveiß 90"...jer uglavnom, svaki je bolji nego

nikakav (ako nisi uz hranu u stanju unijeti barem 2 grama iz jaja, mesa, sira na 1kg svoje težine)
Možda bi ti bolje bilo prvo probati pokoji okus, većinom su arome poput pudinga ili onih instant cappucchina,

ako imaš koji dućan sa samplerima u blizini.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ako moze neki linkovi od proteina koji da uzmem..

Živim na otoku pa nemam nikakvih dućana o tome. Pa ću naručiti

17 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Ako moze neki linkovi od proteina koji da uzmem..

Živim na otoku pa nemam nikakvih dućana o tome. Pa ću naručiti

Evo tu si nađi 

http://www.building-body.com/shop/department/proteini/page/2/

16 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Pozdrav Bilderi {#}

Prije dva dana sam se upisao u teretanu. Visok sam 190cm i imam 72kg. 

Jucer sam radio biceps i triceps i sad me hebeno bole ruke,sigurno sam dobio upalu..

Dobio sam tjedni plan vježbanja ali o prehrani mi ništa nije reko.Za početak bi prema mojoj procjeni trebo radit na masi pa onda definiciju(za moju kilažu).

ukoliko si iz zg i blizu ti je jarun tj baschiera 2 točno ispod imaš dučan sa proteinima i svime...odi pitaj čovjeka objasnit će ti sve...ja inače koristim weider...nije šrot a nije ni ekstra klasa...pri vrhu jest...imaš i njihovu stranicu www.gaz.hr

...train hard, feel good, never give up...
16 godina
Rast mišića i visina

pricam o onome sta normalni covjek nebi nikad uzimao...dakle svakakve preparate, prahove, bla bla, a citam da se neki isao piknut, dal se zaebavao ili ne, neznam...ugl ne vidim svrhe toga...tj teziti necemu sta sami niste...ako nemate tijelo bildera a idete ga stvarati, to je meni umjetno...

17 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

pricam o onome sta normalni covjek nebi nikad uzimao...dakle svakakve preparate, prahove, bla bla, a citam da se neki isao piknut, dal se zaebavao ili ne, neznam...ugl ne vidim svrhe toga...tj teziti necemu sta sami niste...ako nemate tijelo bildera a idete ga stvarati, to je meni umjetno...

Ne razumijem šta onda radiš u ovoj temi...šuu šuu odavde i ne pravi se previše pametan jer vidim nisi..

Ako su tebi bjelančevine preparati onda super!

16 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

sjedi, 1

. .
Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
16 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

pričaš gluposti...proteini i raznorazne tabletice te steroidi nisu isto...SVAKI PROFESIONALNI SPORTAŠ uzima proteine...oni nisu prehrana nego DODATAK prehrani...slažem se s tobom ima svakakvih proizvoda al ako ne uzimaš gluposti nečeš niti si možeš naštetit...zašto se uzimaju proteini? da bi se tijelo nahranilo potrebnim bjelančevinama ugljikohidratima itd...prema tome prvo pročitaj neke stvari a onda tek govori nešta jer si ovako smješan

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel možda netko zna kako se kreću cjene proteine u Srbiji i BiH?

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
16 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

koliko sam ja upoznat nema velike razlike

17 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

Dučani su slični nama možda malo jeftiniji.Al da se naći Slovenskih proteina i tamo :) 

14 godina
neaktivan
deelight kaže...
RuskeGTT kaže...

pričaš gluposti...proteini i raznorazne tabletice te steroidi nisu isto...SVAKI PROFESIONALNI SPORTAŠ uzima proteine...oni nisu prehrana nego DODATAK prehrani...slažem se s tobom ima svakakvih proizvoda al ako ne uzimaš gluposti nečeš niti si možeš naštetit...zašto se uzimaju proteini? da bi se tijelo nahranilo potrebnim bjelančevinama ugljikohidratima itd...prema tome prvo pročitaj neke stvari a onda tek govori nešta jer si ovako smješan

Po meni proteini u obliku praha se uzimaju kada jednostavno ne možeš pojesti dovoljno kvalitetno da bi nahranio tijelo, zato ću i sam morati uzeti neke proteine za ujutro uz pahuljice i kao PWM.

Remember, remember the Fifth of November, The Gunpowder Treason and Plot, I know of no reason Why Gunpowder Treason Should ever be forgot.
16 godina
neaktivan
Mr.greenx kaže...
deelight kaže...
Po meni proteini u obliku praha se uzimaju kada jednostavno ne možeš pojesti dovoljno kvalitetno da bi nahranio tijelo, zato ću i sam morati uzeti neke proteine za ujutro uz pahuljice i kao PWM.

nemožeš unijet u sebe kroz usta koliko možeš jednim napitkom...bez proteina se teško postižu rezultati...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice