Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.706.548
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Rast mišića i visina
Za prsa sklekovi ili bench. Ta crta ti je strija, nemozes ju maknut. Poajvljuje se kod brzog mrsavljenja(skidanja sala).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Radio sam po 100 sklekova dnevno, raznih vrsta ali ništa se nije dogadjalo.

Sad malo odmaram po pitanju sklekova jer sam ozljedio desno rame ali hvala na savjetu, nastavit ću opet.

Ne smeta me to toliko, samo me oduvijek zanimalo šta je to.

Znalo mi se pojavljivat i prije pa bi nestajalo.

Hvala na odgovoru. :)

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
17 godina
Rast mišića i visina
Bench ti je za prsa bolji od skleka tj brze ces doc do rezultata s tim. Pa bi mogo to pocet.
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
djdomi kaže...

GTG radiš preko cijelog dana?

ja to ne bi mogao onda, jer nemam šipku za zgibove kući.

planirao sam dodati u program još jedan dan zgibova da ih brže razvijem(utorkom i petkom). trenutno su mi najvažniji pa je ovo dobro.

Pa obično sam radio 15 setova i uzeo 5 minuta odmora. Radi, ali mislim da ćeš morati smanjiti volumen nakon vremena da ti se tijelo oporavi.

GTG radiš proizvoljno kada te god volja.

Radi ih između vježbi, kada odmaraš.

Usto ovo je savršeni zgib. Ne zaboravi napeti trbušne i guzicu radi stabilnosti. Radi dublje dipseve dokle ti palac nije u razini s prsima i ne zaboravi povući ramena natrag.

Skini Pavelov Naked Warrior za više informacija o GTG.

@Tomek.Klc

Počni raditi na Pseduo-Planche Sklekovima, uzmi negdje karike i radi sklekove na karikama i letenja na karikama ako ti od toga ne buknu prsa ne znam onda. Probaj Serge Nubret pump training, guglaj ovo i nadodaj T-Nation u tražilicu. Imam prijatelja istog kao ti i uspio je da mu prsa narastu nekako. Probaj jesti više, 2500-3000 kalorija, njihov unos je veoma važan. Kako se misliš izgraditi ako ne jedeš dovoljno!

Probaj ići dublje na dipsevima ako ti ramena dopuste, tj. probaj nakon što ti se rotatorna manšeta oporavi.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Šit,naraso sam 2 cm u godinu dana..sad imam 192 cm... au fak do kad ću više rast..a 21 godina je blizu :)

18 godina
crack kaže...
djdomi kaže...
tpg kaže...

Pa hajde kad se toliko pametni i "zabiti"u tu hemiju poslikajte se pa da vidimo tu masu i misice pa cemo se mi poslikati.

Jednostavno vam je krivo ili nesto pa mi lupate TD kad nesto kazem.

Pa od nepravilni vjezbi ne bi bio ovoliki,zar ne? ukljucite malo mozak djeco niti jedan od vas nije vise od 92godista jos ste u pubertetu :)

tolki je od hrane. rasteš od hrane.

dipsovi su mu itekako nepravilni, jedva se spusti, zgibovi su mu isto.

kemija o kojoj ti pričaš su dodatci hrani. ti možeš i bez wheya rasti ako unosiš dovoljno kalorija i proteina iz obične hrane.

ako ti prehrana zadovoljava unos proteina, whey ti ne treba.

pitanje za ostale, da li vam se više sviđa izgled od tog lika ili nekog gimnastičara?

meni je puno bolje biti isklesan,nego ovako ogroman,to mi nije cilj,meni osobno je to ružno za vidit. 

I ovaj lik nema 130kg nema šanse.

Ma ovaj gospodin je genetski krupniji endomofr-mezomorf, vidi se po konstituciji zglobova i obliku glave. Super da vježba, malo jest čudno doduše da je trener(?) s obzirom na čudno izvođenje i redoslijed vježbi... Ok, za borilačke vještine ovakav kružni je recimo ok, ali krivi izbor, oni obično imaju vježbe strongmen tipa, a ne izolacije po spravama, s obzirom da u borbi upravo skupine mišića moraju biti usklađene snage. Okreću gume, rade kraul sa ruskim zvonima, squatove, i te stvari, jel? Barem tako tu kod nas U core gym gdje vježba ekipa sa filipovićem? Izvođenje vježbi.
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Jel za masu bolje radit full body treninge ili split?
15 godina
neaktivan
maraac kaže...

split

15 godina
neaktivan
maraac kaže...

Probaj oboje, pa koje ti se više svidi.

15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Meni bolji učinak ima full body, sa split-om sam jako malo napredovao, a evo radim vec od prvog mjeseca full body, odlično zasada!

13 godina
neaktivan
DuMe kaže...
maraac kaže...

split

Ne nužno, neki bi rekli da je fullbody bolji ako se dobro oporavljaš jer više prakticiraš pokret pa si bolji u njemu što znači više težine i ponavljanja.

Samo mu nemoj  preporučivati bro split gdje samo radi jednom tjedno mišić.

17 godina
Rast mišića i visina
Najgore je radit to gdje se samo jednom tjedno radi npr biceps.
13 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Najgore je radit to gdje se samo jednom tjedno radi npr biceps.

http://bretcontreras.com/daily-training/

Baci i ovome pažnju. Postoji razlog što naturalci mogu raditi čučanj svaki dan i općenito vježbati s velikom frekvencijom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 13:42 (Kramerdida).
17 godina
Rast mišića i visina
Ma neda mi se sad citat to, ali mislim da radit neku skupinu misica samo jednom tjedno je premalo. Ja radim full body, za svaku skupinu misica dvije vjezbe, posto radim na masi to su velike tezine i nalo ponavljanja. Tako da trening traje oko sat vremena. Pa sad cemo vidit s vremenom dal to djeluje. Nego s cim da jedem posni sir, s cim je najbolje?
17 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Ma neda mi se sad citat to, ali mislim da radit neku skupinu misica samo jednom tjedno je premalo. Ja radim full body, za svaku skupinu misica dvije vjezbe, posto radim na masi to su velike tezine i nalo ponavljanja. Tako da trening traje oko sat vremena. Pa sad cemo vidit s vremenom dal to djeluje. Nego s cim da jedem posni sir, s cim je najbolje?

kak si nabavio velike težine kući?

meni je posni jedino moguće bez velikih problema pojest s grahom iz konzerve. prejak okus ima.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
mar123 kaže...
Nego s cim da jedem posni sir, s cim je najbolje?

Sa žlicom...{#}

Ja ga mogu pojest 250 g samog za sebe...da je odvratno je, ali pretrpiš..jbg..no pain no gain...hahah..

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja posni sir mogu ovak samog jest, ako mi bas neide onda ga malo zasolim lol :D...

Btw. bolji mi je sir od ovog shake-a :D...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 14:52 (zerocool12).
13 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
mar123 kaže...
Nego s cim da jedem posni sir, s cim je najbolje?

Sa žlicom...{#}

Ja ga mogu pojest 250 g samog za sebe...da je odvratno je, ali pretrpiš..jbg..no pain no gain...hahah..

Ubaci ga u mikser, npr. 250 g posnog i 2 dl hladne vode. Prema forumašu s drugom foruma ovog ukloni odvratan okus. Probaj pa reci kakav ti je sada.

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Dajte mi recite kako vi uspjevate unositi neku normalnu kolicinu kalorija?

Sad sam si racunao, i vidim da bi trebao unositi oko 1700 cal na dan da ostanem ovak (iako bih ja volio izgubiti nes sala), ali samo do sada sam unio oko  900-1000 :S...

Gladan sam ko budala dok malo bolje treniram :S

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 15:05 (zerocool12).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Bok ekipa :D poceo sam radit trbusnjake 50 komada navecer kad krenem spavat :D

Je li to ok?

Posto imam 15 god :)

Zan klo van dam
17 godina
neaktivan
mad9dog kaže...

Je li to ok?

Bolje je i 10 nego nista :D..

Samo ti radi te trbusnjake bit ces si zahvalan jednog dana :D

Ak ti se da radi vise puta na dan po 50 ,samo nemoj se forsirati na pocetku nema potrebe...

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 15:06 (zerocool12).
15 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...
mad9dog kaže...

Je li to ok?

Bolje je i 10 nego nista :D..

Samo ti radi te trbusnjake bit ces si zahvalan jednog dana :D

Ak ti se da radi vise puta na dan po 50 ,samo nemoj se forsirati na pocetku nema potrebe...

hvala dobri čovječe :)

Zan klo van dam
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Napravi još par sklekova, zgibova, cucnjeva, iskoraka i dipseva i imas kompletan trening, a neces vise od 15 min potrošit.

17 godina
Rast mišića i visina
Djdomi kupio u ducanu, kad mi zafali samo odem i kupim jos utega. Meni jos sa netreba neka prevelika kolicina utega da mi bude jako tesko radit.
17 godina
mar123 kaže...

Bas me zanima otkud tebi doma tezine od 80,90,100+ kg?A posni normalno jedi ja nzn zasto je to svima takav problem jest da nije nes fin ali nije i da nevalja ja ga inace jedem tak da ga malo zasolim dodam chillija u prahu nekad jos i bjelog luka unutra ubacim i to mi je super.

You got to lose to know how to win
17 godina
Rast mišića i visina

nisam nigdje spomenuo da doma imam 100 kg utega, zasto kad netko spomene tesko vi odma se sjetite 100 kg, pa meni je sad trenutno tesko dizat 25 kg za biceps, ili npr 30 kg mrtvo dizanje, ako je vama lagano, super, napredniji ste od mene.

inace poceo sam radit doma "park" za vjezbanje, sklopit cu konstrukciju za zgibove, dipseve, sklek/trbusnjaci, te bench, pa kad napravim postavim slike. cijeli taj projekte ce me kostat oko 200-300 kn tako da tko ima velik prostor kod kuce, moze napravit isto te jako jeftino vjezbat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 19:02 (mar123).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Dobar dan dobri ljudi. 

Za početak da objasnim situaciju: prošlo ljeto sam intezivno vozio bicikl (ruta od 50km dnevno, izuzetak je bila nedjelja), u 2 mjeseca istopio sam točno 21 kg. Sada sam na faksu, učenje po cijele dane, mirovanje i menza su učinile svoje pa sam sad povratio 8 kg. Fakat ne želim opet biti fat boy, žao mi je uloženog truda i vremena...

Pošto mi je teretana predaloeko od stana, na putovanje bi izgubio sat i pola + još vrijeme provedeno u teretani.

Znači želim vježbati doma, jednostavno da prestanem gomilati salo i da imam neku zanimaciju i razonodu od monotonog ucenja. Koje vježbe mi preporučate?

Nadalje, da li bi bilo dobro uzeti utege pa sa njima vježbati?

kuku lele
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja si moram doma napravit one ploce od betona za utege, jer preskupi su ovak.

15 godina
neaktivan
Legiija kaže...

Dobar dan dobri ljudi. 

Za početak da objasnim situaciju: prošlo ljeto sam intezivno vozio bicikl (ruta od 50km dnevno, izuzetak je bila nedjelja), u 2 mjeseca istopio sam točno 21 kg. Sada sam na faksu, učenje po cijele dane, mirovanje i menza su učinile svoje pa sam sad povratio 8 kg. Fakat ne želim opet biti fat boy, žao mi je uloženog truda i vremena...

Pošto mi je teretana predaloeko od stana, na putovanje bi izgubio sat i pola + još vrijeme provedeno u teretani.

Znači želim vježbati doma, jednostavno da prestanem gomilati salo i da imam neku zanimaciju i razonodu od monotonog ucenja. Koje vježbe mi preporučate?

Nadalje, da li bi bilo dobro uzeti utege pa sa njima vježbati?

Uzmi si utege i radi ovo

14 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Ja si moram doma napravit one ploce od betona za utege, jer preskupi su ovak.

Slažem se.

Treba nekako improvizirat.

Meni preporučuju bench za prsa umjesto sklekova, a kad vidim cijene utega padnem u nesvijest.

A još nisam odlučio učlanit se u teretanu. :)

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice