Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.139
|
čitano: 8.748.958
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
dv14 kaže...

Zašto explozivno? Ja sam sada to sve radio polako. Polako se dizao i polako spuštao.

Ostale vježbe također radim ,ali preko ljeta i nemam baš neku volju za treniranjem ,a nemem ni apetita. Sve zbog vrućine.

Nego, kada se rade zgibovi, trebali li lakat kad se spustimo, skroz ispružiti ili ne? Neki kažu jedno neki drugo.

Pa vjerovatno je pravilno spustit laktove skroz do stanja kada je ruka skroz ispružena, al ja nikad ne radim tako, uvijek mi ostanu malo savijeni, čisto zato jer još ne mogu radit puno, pa si malo olakšavam...

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Koje vjezba najvise utjece na povecanje ovih misica:

marko88
15 godina
Rast mišića i visina
http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
15 godina
protjeran
marko88 kaže...

na koje to mišiće misliš? prsne ili trbušne? ili možda na ruku?

17 godina
neaktivan
novak92 kaže...
marko88 kaže...

na koje to mišiće misliš? prsne ili trbušne? ili možda na ruku?

možda misli na sve na slici.

biceps, triceps, trapez, ramena, prsa, trbuh.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
18 godina
Rast mišića i visina

Valjda trapezoide,"latissimuse" kad ih je piknuo strelicama.
http://www.muska-posla.com/srednjaledjavbv.htm

Iako ako je to fotka autora, ima dobre latissimuse dorsi, ali

nesrazmjerno lošije prsne:)

17 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Valjda trapezoide,"latissimuse" kad ih je piknuo strelicama.
http://www.muska-posla.com/srednjaledjavbv.htm

Iako ako je to fotka autora, ima dobre latissimuse dorsi, ali

nesrazmjerno lošije prsne:)

nisam ni skužio strelice :D

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
Rast mišića i visina

Meni se trapez razvio poprilicno, ali ni sam ne znam kako {#}. Medjutim javio se problem koji je overhaul izneo, prsni su nesrazmerni. Ali planiram to resiti sklekovima na stolici, i sa rasirenim rukama (+10kg tegova na ledjima, default su mi malo prelagani).

Ziv je Moskri, umro nije dok je gudre i murije..
15 godina
Rast mišića i visina

Postoje li vježbe ili nešto drugo za "jačanje" ručnog zgloba.. Kada radim propadnja i slične vježbe, ručni zglob gotovo uvijek boli i "škljoca" kad okrenem šakom.

17 godina

You got to lose to know how to win
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozz

Evo došlo ljeto pa sam mislio malo poceti trenirati , ustvari htio bih se malo nabildati :)

Imam nekih dva mjeseca jos

Jos malo pa cu imati 16 god. i imam oko 58 kg i 175 cm . Kao sto sam rekao htio bih imati malo šira ramena , plocice imam ali se slabo vide pa bi ih htio malo izraziti itd.

Pa ako mi mozete reci koje vjezbe da radim , ali bez teretane , sprava i utega ( za sada )

I sto mi preporucujete da jedem ( ne zelim smrsavit nego kvalitetnije jesti ) jer trenutno jedem sve slatko , slano , fast food , sto doma bude za rucak veceru itd.

Hvala unaprijed !!!

17 godina
Rast mišića i visina

evo mene zanima da li netko zna kako da spojim prazninu između prsa jer blesavo izgleda..

znači koje vježbe najjače pogađaju taj dio između prsa

logic sense of no sense.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 23:25 (Saryne).
17 godina

kakvu prazninu izmedu prsa?

15 godina
neaktivan
dv14 kaže...
cod4gamer kaže...
dv14 kaže...
180cm, nekih 65-70kg. Mogu napraviti i 8 po seriji ,al eto. Za mene je i ovo napredak.
Šipku sam stavio prije nekih 1-2 mjeseca s tim da nisam redovito ni radio. Na početku sam mogao nekih 2x4 napraviti i to uglavnom sa poduhvatom..

pa dobar si...al radi još druge vježbe tako da ti se mišići naviknu na napor tako da možeš više zgibova napravit.ja trenutno mogu 3x10 uskih i 2x6 širokih sa pauzom od 40s između serija.radim zgibove oko 3 tjedna ;-) i radi ih eksplozivno

Zašto explozivno? Ja sam sada to sve radio polako. Polako se dizao i polako spuštao.

Ostale vježbe također radim ,ali preko ljeta i nemam baš neku volju za treniranjem ,a nemem ni apetita. Sve zbog vrućine.

Nego, kada se rade zgibovi, trebali li lakat kad se spustimo, skroz ispružiti ili ne? Neki kažu jedno neki drugo.

kad radiš eksplozivno brže napreduješ...i lakat ne trebaš skroz ispružit.

je kako si
17 godina

ma ova praznina označena na slici, volio bi da to bude onako lijepo spojeno

logic sense of no sense.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 0:40 (Saryne).
16 godina
protjeran
dv14 kaže...

Uff mene ubija ovo ljeto. Nemam volje trenirati ni jesti. Mislim da sam preko jeo 2 puta više hrane nego sad preko ljeta.

A tekućine popijem i previše.

Pij samo puno vode, nikakve sokove jer se od njih osjećaš pospano (bar ja).

A 2-3 sata prije treninga se nažderi, ali kvalitetne hrane i idi na trening po noći.

Ja sad prije kojih sat išao trčat (prije toga dva pohana oslića, pomfrit (znam da nije zdrav al jbg :D), tri šnite čoko.namaza, 4 knopersa) i nisam mogao vjerovati koliko mogu izdržati.

A i nisam se nešto pretjerano uznojio.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
18 godina
Saryne kaže...

To ti je genetika, prsni ti mišići se nemogu približiti

jer su im uporišne tetive na mjestu gdje jesu. Dakle

nemožeš vjerojatno nikad razviti izgled kao prvi

tip na fotki, ali možeš kao drugi:) Nismo svi isti tip tijela.
No to je manje bitno, ovo su (ako je tvoja fotka) nerazvijeni mišići

tako da će normalni sklekovi, pressovi i slično "napumpati"

dovoljno prsne mišiće da nategnu kožu, plus vježbe trbušnjaka

bi trebale pak pomoći da gornji abdominalni naprave neki reljef

u tom području. Naravno, pomalo. Pričam o kontinuiranom vježbanju

kroz koju godinu, ništa preko noći:)

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 1:39 (overhaul).
17 godina
Saryne kaže...

moram priznat da ovo prvi puta vidim...

16 godina

Kako lik na 2. slici ima "valovite" trbušne mišiće?

I sada jedno pitanje ovako, ne vezano uz programe vježbanja vec o iskustvima.. Radio sam air alert prije 6 mjeseci navečer, ne baš uvijek redovito ali 90% je odrađeno, radio sam do 5. tjedna i vidjeli su se rezultati.. Navečer bih samo popio vitamin c da spriječim upalu.. Sada sam ga ponovo počeo raditi i došao sam do 4. tjedna no ne vide se rezultati i počeo sam ga raditi oko 4-5 popodne.. Jedino me noge jako ubijaju(igram i baskete stalno), ali nikakvi rezultati(prije je već onda bilo manjih pomaka).. 

Već sam dobio odgovor na pitanje koje nisam ni postavio :D

Hvala Overhaul!

Impossible is nothing..
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 13:35 (Top Bugovac).
18 godina
Top Bugovac kaže...
Kako lik na 2. slici ima "valovite" trbušne mišiće?

I sada jedno pitanje ovako, ne vezano uz programe vježbanja vec o iskustvima.. Radio sam air alert prije 6 mjeseci navečer, ne baš uvijek redovito ali 90% je odrađeno, radio sam do 5. tjedna i vidjeli su se rezultati.. Navečer bih samo popio vitamin c da spriječim upalu.. Sada sam ga ponovo počeo raditi i došao sam do 4. tjedna no ne vide se rezultati i počeo sam ga raditi oko 4-5 popodne.. Jedino me noge jako ubijaju(igram i baskete stalno), ali nikakvi rezultati(prije je već onda bilo manjih pomaka)
NASTAVITI ĆU PORUKU SUTRA... Ovo je samo.da ne zaboravim...

- Lik na 2. slici je genetski tako građen i za trbušnjake. Mnogi bilderi nemaju simetrične trbušnjake
(i mnogi drugi ali im se nevidi ispod naslaga sala) Evo ovaj na slici ispod čak ima različit broj lijevih i desnih.

Eto, kao što žena ima sa različitim sisama... ;)

- Da ti odgovorim sa par uvriježenih stvari koje se običavaju tumačiti za daljnji razvoj tijela. Ti vidi gdje si falija:

1. vježbaš predugo i na "maratonski način", neeksplozivno i ne svom snagom, dakle u biti vježbaš aerobno.
Mišići na taj način rada reagiraju kasnije u oporavku da se više oblikuju crvena mišićna vlakna(za razliku od eksplozivnih bijelih), 
ova su sporija, "slabija" u kontrakciji, ali troše manje energije i stoga su efikasna dulje remena. Postaješ "dugoprugaš"

2. pretreniravaš se (iako neki ovdje na forumu tvrde suprotno jer su vjerojatno 18 godišnjaci) pretreniravanje katabolizira (rast kortizola ako se ne varam) i izaziva upale,

treneri za kvalitetn razvoj ipak savjetuju u toku tjedna raspored po mišićnim skupinama.

3. Krivo izvodiš vježbe. TO može izazvati i ozljede. Moguće i da si izabrao krive vježbe za tvoj tip tijela.

4. premalo spavaš. kažu, za naporan trening treba minimum 8 sati kvalitetnog sna

5. trošiš alkohol i ostale "poroke". Organizmu je to gotovo kao trovanje/bolest, pa je u obrani bitnije "preživjeti" nego razvijati neke mišiće. Alkohol također izvlači vodu

(potrebna je za ispiranje, zato se npr toliko piša od par rundi piva)
6. ne mijenjaš dovoljno rutine vježbanja, pa se mišići naviknu da budu efikasni taman koliko treba.
Naime naš organizam ne želi velike mišiće, nego efikasne. Veliki puno troše.
7. ne podižeš granice, povezano s gornjim, pojačanje ritma ili vježba na nov način potrebni su da se ova gornja "kletva" poništi.

8. ne jedeš dovoljno, tj, nemaš kalorijski suficit. Naranvo, pri prehrani bitno je i što se i kako jede. Više manjih obroka,
i pritom omjer masti-ugljikohidrata-bjelančevina bi trebao sve skupa bit u nekom omjeru 20-50-30.
9. U prehrani, ne jedeš dovoljno proteina. Nemora to biti koncentrirani protein u prahu, ali prehrana bogata proteinom - glavnom građevnom sirovinom mišića je nužna.

10. voda. treba puno vode. Mišići se pune vodom, jer naravo tekućina donosi hranjiva.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 5:52 (overhaul).
15 godina
Rast mišića i visina
Explozivno ili polako? Dosad sam sve vježbe radio polako. Od sklekova, zbigova pa do čučnjeva. Čini mi se da se tako mišić više napreže.

Ja radim već 2-3 mjeseca treninge kući. Znači imam bučicu i svoju težine. Rezultati se definitivno primjete. Najviše podlaktica i ramena.

Samo su mi prsa i leđa malo problem zbog skolioze. Desna strana prsa je malo izraženija i malo se primjete krajevi rebara. Radim sklekove ,ali me nikada nakon nekog treninga nisu bolila prsa.

Imam jedan problem sa nogama. U obitelji je genetski da imamo mršave listove i donji dio nogu. Gornji dio nogu i tijela je ok ,ali listovi nikako. Ako krenem sa vježbama za listove, hoću li moći nekako podebljat/povećat listove?
15 godina
neaktivan
dv14 kaže...
Explozivno ili polako? Dosad sam sve vježbe radio polako. Od sklekova, zbigova pa do čučnjeva. Čini mi se da se tako mišić više napreže.

Ja radim već 2-3 mjeseca treninge kući. Znači imam bučicu i svoju težine. Rezultati se definitivno primjete. Najviše podlaktica i ramena.

Samo su mi prsa i leđa malo problem zbog skolioze. Desna strana prsa je malo izraženija i malo se primjete krajevi rebara. Radim sklekove ,ali me nikada nakon nekog treninga nisu bolila prsa.

Imam jedan problem sa nogama. U obitelji je genetski da imamo mršave listove i donji dio nogu. Gornji dio nogu i tijela je ok ,ali listovi nikako. Ako krenem sa vježbama za listove, hoću li moći nekako podebljat/povećat listove?

za zgibove:brzo se dižeš polago se spuštaš

za sklekove:brzo spuštanje sporo dizanje.

rebra ti se vide jer nisi razvio još dovoljno prsa niti latissmus dorsi

prsa te ne tribaju bolit nakon treninga...ako te bole znači da se nisi dobro hranio i da ti mišići vape za glikogenom...

za skoliozu nađi vježbe na internetu a i važno ti je radit trbušnjake ali ne one klasične jer ti oni nemaju efekt na trbušne nego radi razne varijacije.

listove ćeš povećat tako da si natovariš punu torbu knjiga i trčiš uzbrdo.

je kako si
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Radio sam prekjučer par 4 obične serije sklekova, iza kojih sam radio jednu seriju sa nogava na povišenom mjestu, a onda dvije serije sa rukama na stolicama. Bol je naravno došla preko noći u području prsiju i latova. Ovo mi se i prije dogodilo, al jel to znači da sam se malo pretrenirao ili što?
I dal da sutra ako me bude još malo bolilo nastavim radit sklekove ili da čekam da mi prođe bol.

15 godina
EZY-E kaže...
dv14 kaže...

Uff mene ubija ovo ljeto. Nemam volje trenirati ni jesti. Mislim da sam preko jeo 2 puta više hrane nego sad preko ljeta.

A 2-3 sata prije treninga se nažderi, ali kvalitetne hrane i idi na trening po noći.

Ja sad prije kojih sat išao trčat (prije toga dva pohana oslića, pomfrit (znam da nije zdrav al jbg :D), tri šnite čoko.namaza, 4 knopersa) i nisam mogao vjerovati koliko mogu izdržati.

Sve što si napisao, ništa od toga nije zdravo. {#}

Meni je dobro ako pojedem 3-4 obroka dnevno. Evo recimo pojedem neko meso za ručak i uz to popijem bar 1l vodu. Stalno sam žedan.

@cod4gamer Pa što nije kod sklekova polagano spuštanje i explozivno dizanje? A to za rebra i prse je sve utjecaj skolioze. Kao i malo izbočenija ramena.

Za listove radim standardno podizanje na prste na nekoj maloj visini (stepenica ili sl.)

15 godina
protjeran
1.Lovac kaže...

Radio sam prekjučer par 4 obične serije sklekova, iza kojih sam radio jednu seriju sa nogava na povišenom mjestu, a onda dvije serije sa rukama na stolicama. Bol je naravno došla preko noći u području prsiju i latova. Ovo mi se i prije dogodilo, al jel to znači da sam se malo pretrenirao ili što?
I dal da sutra ako me bude još malo bolilo nastavim radit sklekove ili da čekam da mi prođe bol.

definitivno čekaj da bol prođe to ti je mliječna kiselina u mišićima mora se isčistit, kad te tako boli znači da si preforsiro vježbu, napravi si program pa radi prve dane slabije i postupno pojačavaj. dan nakon što si radio vježbu zbog koje imaš bolove ne vježbaj nego lagana istezanja i neku masažu, rokni i neke ugljikohidrate (čokoladice itd.) i ostani hidratiziran plus možeš (ako ćeš ikada imat bol u nogama) probat LAGANO istrčat da "rastjeraš" kiselinu

15 godina
protjeran
overhaul kaže...

- Lik na 2. slici je genetski tako građen i za trbušnjake. Mnogi bilderi nemaju simetrične trbušnjake
(i mnogi drugi ali im se nevidi ispod naslaga sala) Evo ovaj na slici ispod čak ima različit broj lijevih i desnih.

Eto, kao što žena ima sa različitim sisama... ;)

- Da ti odgovorim sa par uvriježenih stvari koje se običavaju tumačiti za daljnji razvoj tijela. Ti vidi gdje si falija:

1. vježbaš predugo i na "maratonski način", neeksplozivno i ne svom snagom, dakle u biti vježbaš aerobno.
Mišići na taj način rada reagiraju kasnije u oporavku da se više oblikuju crvena mišićna vlakna(za razliku od eksplozivnih bijelih), 
ova su sporija, "slabija" u kontrakciji, ali troše manje energije i stoga su efikasna dulje remena. Postaješ "dugoprugaš"

2. pretreniravaš se (iako neki ovdje na forumu tvrde suprotno jer su vjerojatno 18 godišnjaci) pretreniravanje katabolizira (rast kortizola ako se ne varam) i izaziva upale,

treneri za kvalitetn razvoj ipak savjetuju u toku tjedna raspored po mišićnim skupinama.

3. Krivo izvodiš vježbe. TO može izazvati i ozljede. Moguće i da si izabrao krive vježbe za tvoj tip tijela.

4. premalo spavaš. kažu, za naporan trening treba minimum 8 sati kvalitetnog sna

5. trošiš alkohol i ostale "poroke". Organizmu je to gotovo kao trovanje/bolest, pa je u obrani bitnije "preživjeti" nego razvijati neke mišiće. Alkohol također izvlači vodu

(potrebna je za ispiranje, zato se npr toliko piša od par rundi piva)
6. ne mijenjaš dovoljno rutine vježbanja, pa se mišići naviknu da budu efikasni taman koliko treba.
Naime naš organizam ne želi velike mišiće, nego efikasne. Veliki puno troše.
7. ne podižeš granice, povezano s gornjim, pojačanje ritma ili vježba na nov način potrebni su da se ova gornja "kletva" poništi.

8. ne jedeš dovoljno, tj, nemaš kalorijski suficit. Naranvo, pri prehrani bitno je i što se i kako jede. Više manjih obroka,
i pritom omjer masti-ugljikohidrata-bjelančevina bi trebao sve skupa bit u nekom omjeru 20-50-30.
9. U prehrani, ne jedeš dovoljno proteina. Nemora to biti koncentrirani protein u prahu, ali prehrana bogata proteinom - glavnom građevnom sirovinom mišića je nužna.

10. voda. treba puno vode. Mišići se pune vodom, jer naravo tekućina donosi hranjiva.

pa čovječe ti si im najkorisniji tu, respekt :)

samo mala ispravka (zapravo više nadopuna) alkohol priječi apsorbiranje hranjivih tvari iz hrane ponajviše (uz ostale štete naravno) ali nekakva umjerena cugica ti neće skroz uništit trening iako će ga usporit.

još uz proteine nemojte zaboravit ugljikohidrate UMJERENO

i voda je dobra. ALI ako idete na definiciju oprezno jer se voda zadržava u tkivima (bilderi ne piju vodu cijeli dan natjecanja) jer se mišići najbolje izraze tad iako najzdraviji oblik poprime upravo s vodom

sljedite overhaulove upute i nećete pogriješit

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 1:16 (novak92).
15 godina
neaktivan
dv14 kaže...
EZY-E kaže...
dv14 kaže...

Sve što si napisao, ništa od toga nije zdravo. {#}

Meni je dobro ako pojedem 3-4 obroka dnevno. Evo recimo pojedem neko meso za ručak i uz to popijem bar 1l vodu. Stalno sam žedan.

@cod4gamer Pa što nije kod sklekova polagano spuštanje i explozivno dizanje? A to za rebra i prse je sve utjecaj skolioze. Kao i malo izbočenija ramena.

Za listove radim standardno podizanje na prste na nekoj maloj visini (stepenica ili sl.)

u pravu si ;-)a za skoliozu nisam stručnjak al znam da su trbušni važni jer oni održavaju gornji dio tjela...valjda bi trebali pomoć

je kako si
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ovako zanima me par stvari o kreatinu, jel ga netko ovdje uzimao i kako zapravo djeluje(procitao sam na fitness.com.hr sve ali me zanima iz prve ruke). to se uzima par puta na dan, po 5 grama doza, i pise da to povecava misicnu masu, upravo sto meni treba. sad dal ja uz to trebam u teretanu ic ili je dovoljno sto doma napravim sklekove, trbusnjake, zgibove i ostalo?

16 godina
Rast mišića i visina

Ekipa u Cetvrtak(12.7) u Lidlu imate sipku za zgibove za 55kn

Na Lovrincu Split je cili.. LoL nick West: Strongtoni
15 godina
Don Strongtoni kaže...

Ekipa u Cetvrtak(12.7) u Lidlu imate sipku za zgibove za 55kn

Ja sam svoju kupio kad je prošli put bila.. Samo što na mojoj piše do 90-95kg ,a na ovoj novoj do nekih 110-120 ako se ne varam.

Mene odlično služi. Stavio je između štokova i drži bez problema. Samo pazite na ona 2 protuklizajuća čepa. Bez toga ne znam kako će se montirati.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice