Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.128
|
čitano: 8.725.900
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina
Ma svi su na nekakvim sterkanima i superčarđu!
16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Diplomat kaže...
Ma svi su na nekakvim sterkanima i superčarđu!

Malo nerealno u svakom slučaju, ali vidi se na videu da je sposoban stvarno dosta toga napravit :D

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa što i da je na AAS . To nikako ne umanjuje ono što može.

17 godina
Rast mišića i visina

predobro sto ovaj lik moze ali nekako mi se cini da ima malu masu.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Istinda da su malo prepuhali ovaj članak ali također ovo sta radi na videu nije niti malo lagano tako da ja vjerujem.Imam trenera koji ima nekih 67 kg i moze isto ovo radit,njemu je to svakodnevnica jer se vec preko 23 godine bavi vrlo zahtjevnim sportom.

Sharing Is NOT Stealing!
16 godina
neaktivan
mar123 kaže...

proporcijama tijelo mu je dobro građeno i u skladu sa visinom... šta se palite na tu masu tolko to mi nije jasno, prva stvar ni jednoj ženi se to ne sviđa, drugo je da se kod mase gubi eksplozivnost bilo kakvih pokreta...

ja sam oduvijek težio nečemu normalnom, osrednjem baš kao i taj "slavko" a to je dobiti što više snage u što manje kila... u takvom tijelu češ se prijatelju osjećat sretnim ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 11:58 (uber_low).
18 godina
neaktivan
uber_low kaže...

a to je dobiti što više snage u što manje kila... u takvom tijelu češ se prijatelju osjećat sretnim ;)

i zvat ćeš se Bruce Lee {#}

17 godina
Rast mišića i visina

al taj slavko bez obzira na svoju snagu ocajno izgleda, tijelo mu je lose građeno, trbusni su mu neki izvitopereni, ruke ne izgledaju nista jake. tako isto izgleda jedan moj frend koji nista ne vjezba snagu nego trenira kosarku.

17 godina
neaktivan
uber_low kaže...
mar123 kaže...

proporcijama tijelo mu je dobro građeno i u skladu sa visinom... šta se palite na tu masu tolko to mi nije jasno, prva stvar ni jednoj ženi se to ne sviđa, drugo je da se kod mase gubi eksplozivnost bilo kakvih pokreta...

ja sam oduvijek težio nečemu normalnom, osrednjem baš kao i taj "slavko" a to je dobiti što više snage u što manje kila... u takvom tijelu češ se prijatelju osjećat sretnim ;)

Ma ne gubi se toliko ekslopzivnost. A i taj lik je sjena u ekslozivnosti u usporedbi s olimpijskim dizačima. U njih debeljko ima vertikalni skok od 40 inča, a sad zamisli ove iz nižih klasa.

Kao drugo žene ne mare toliko za tijelo.

Ne mislim da je na steroidima baš, ako ja mogu trenirati šest dana tjedno i pritome često raditi sate fizičkog rada nakon vježbanja onda i ovaj može.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
18 godina
Rast mišića i visina

Pa uzima proteine, sam je rekao - Svakog jutra pojedem deset jaja, dosta kruha, mesa, mlijeka.

dakle jaja, meso i mlijeko su krcati proteinima.
Nije nemoguće da je na nivou forme jednog desetobojca, plus ovo su idealne godine.
Ostatak je selo razvuklo u legendu:)

glede steroida - dobro je rekao vrucajanjetina- testosteron u tim anabolicima samo pospješujeveći plafon,

brži oporavak i uglavnom djelovanjem na glukokortikoid sprječava inače prirodnu katabolizaciju nakon vježbe.

Dakle ako netko ne vježba i ne hrani tijelo da bi time gradio te mišiće - ništa od svega, osim naravno što se hormonalno s*ebe.

Naravno sad ih već ima x vrsta i različitih učinaka, i način vježbanja i prehrane određuje hoće li netko biti žilav i brz,

eksplozivan, izdržljiv ili masivno nabildan.

I.Kk kaže...
overhaul kaže...

NIje ni čudo kad dijeliš takve savjete. Pogledajte i vi onaj dokumentarac.
Normalnim mišićima treba za oporavak barem 48 sati. Ako niste na dopingu.

Mora da su svi stari snagatori (iz 19. st do početka 20. st) bili na steroidima.

Možeš ti svaki dan trenirati, samo trebaš postepeno povećavati volumen i ne ići do otkaza. Zato ja mogu 6 dana u tjednu trenirati bez straha da mi išta bude. Broz je u pravu, a i Jamie Lewis.

Ili Hannibal for king na youtubu koji trenira svaki dan.

Gle, nitko ne kaže da se ne može trenirati svaki dan, dapače. No obično se kombiniraju vježbe. Već je ovdje rečeno.
Dakle pojedinoj grupi mišića normalni ljudi obično daju 48 sati odmora. A sad, možeš ti navaliti po jednom te istom
svaki dan, tvoja odluka. No to eto dovodi (nije moja izmišljotina, ali sam proživio) do pretreniranosti i ozljeda.

Naravno, neki 18-20 godišnjak nema takvih problema sa zglobnim hrskavicama, tetivama ili nivoom testosterona.
Zato obično postoje osobni treneri i savjetnici. Kad bi se svelo samo na svakodnevno lupanje po vježbanju istoga uz
kontinuirano povećanje napora, svijet sporta bi bio puno jednostavniji :)
http://www.building-body.com/Bodybuilding-za-pocetnike-1.html
Koliko često bih trebao trenirati pojedini dio tijela?

Pojedini dio tijela bi trebao trenirati barem dva puta tjedno.
Oporavak mišića traje od 48 do 72 sata nakon kojih mišić postaje „nezaposlen“.
Pokušaj trenirati pojedinu mišićnu grupu ne manje od dva puta tjedno.

Neki ljudi mogu vježbati pojedini mišić do čak tri puta, al to je više samo jedan period ili zabluda.
Ljudi su različiti i za različite ljude postoje različite rutine treninga no za većinu,
treniranje istog mišića dva puta tjedno je i više nego prihvatljivo.

16 godina
overhaul kaže...

Gle, nitko ne kaže da se ne može trenirati svaki dan, dapače. No obično se kombiniraju vježbe. Već je ovdje rečeno.
Dakle pojedinoj grupi mišića normalni ljudi obično daju 48 sati odmora. A sad, možeš ti navaliti po jednom te istom
svaki dan, tvoja odluka. No to eto dovodi (nije moja izmišljotina, ali sam proživio) do pretreniranosti i ozljeda.

Naravno, neki 18-20 godišnjak nema takvih problema sa zglobnim hrskavicama, tetivama ili nivoom testosterona.
Zato obično postoje osobni treneri i savjetnici. Kad bi se svelo samo na svakodnevno  lupanje po vježbanju istoga  uz

Neki ljudi mogu vježbati pojedini mišić do čak tri puta, al to je više samo jedan period ili zabluda.
Ljudi su različiti i za različite ljude postoje različite rutine treninga no za većinu,

Pa ako ti treba mišić 3 puta tjedno, trenirat ćeš ga da ti treba, tako ja shvaćam treniranje. Ovisno o cilju. Moze se, samo za masu/bodybuilding promatra se baš utjecaj na mišić, a ne izvođenje aktivnost.

16 godina
neaktivan
mar123 kaže...

al taj slavko bez obzira na svoju snagu ocajno izgleda, tijelo mu je lose građeno, trbusni su mu neki izvitopereni, ruke ne izgledaju nista jake. tako isto izgleda jedan moj frend koji nista ne vjezba snagu nego trenira kosarku.

to ocajno izgleda zato što se tak oblači i nimalo ne drži do svog izgleda... ruke su prosječno jake a trbusni nisu ništa izvitopereni nego kao i kod 95% muškaraca ne ocrtavaju se svi jednako... dosta kritički to iznosiš, volio bi vidit tebe :)
ne znam meni taj cjeli članak smrdi ko neki lov na posao, cjelo vrijeme ga hvale, a on "ističe" da bi htio posao.... hmmm baš me zanima koji od njegovih prijatelja je novinar?

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

je druga snimka, gdje on govori ono šta piše u članku, tako da...

17 godina
uber_low kaže...
mar123 kaže...

to ocajno izgleda zato što se tak oblači i nimalo ne drži do svog izgleda... ruke su prosječno jake a trbusni nisu ništa izvitopereni nego kao i kod 95% muškaraca ne ocrtavaju se svi jednako... dosta kritički to iznosiš, volio bi vidit tebe :)
ne znam meni taj cjeli članak smrdi ko neki lov na posao, cjelo vrijeme ga hvale, a on "ističe" da bi htio posao.... hmmm baš me zanima koji od njegovih prijatelja je novinar?

aha ako ja nemam trbusne misice nesmijem onda kometirat kako netko drugi ima lose? priznajem lik je stvarno jak, ne vjerujem ove stvari iz teksta ali malo ko moze ovo s videa, ali izgleda ocajno. mozda da ima vecu masu nebi mogao to, neznam ali kad gledamo izgled njegovog tijela, ocajan je. iako kad vidim one s super izgledom oni neki nemogu ni jednu od tih stvari napravit.

15 godina
Rast mišića i visina

Što da radim za jačanje podlaktice? Po mogućnosti sa ili bez bučice. Koliko znam, kad se radi Hummer Curl, tu se nešto malo i jača podlaktica?

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
18 godina
Rast mišića i visina

Ma ponavljam dečka bi netko trebao u atletski savez, pa za desetoboj. Tipične je idealne konstitucije za takav sport.

Dobro je građen, savršeno efikasno, a trbuh mu nije "vitak" kako zbog mase standardne hrane potrebne za tolike

kalorijske zahtjeve koja napuhuje (pogledajte mu jelovnik)

kako zbog "nabildavanja" mišića koje "bilderi" izbjegavaju mučiti baš zbog ljepote - poprečni trbušni obliquesi i

psoas magnus i psoas parvus (unutrašnji mišići koji spajaju bedrene kosti i kralješke).
No preopterećenja kojima se hvali bi, ako nebude kontrolirano treniranje, mogla biti kratkog vijeka
- vidi se po mnogim vrhunskim sportašima koji se isforsiraju preko granica, da bi do tridesete godine

bili za "penzioneri za staro željezo", puni ozljeda i nikakve motivacije.

dv14 kaže...

Što da radim za jačanje podlaktice? Po mogućnosti sa ili bez bučice. Koliko znam, kad se radi Hummer Curl, tu se nešto malo i jača podlaktica?

Da, možeš uzeti i uteg na užetu pa ga uvrtati na ručku koju okrećeš i standardno handgripovi.
No meni su isto rekli, i sam sam u praksi osjetio, podlaktica se spontano jača dizanjem tereta
ili veslanjem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 20:53 (overhaul).
17 godina

Jel taj car izjavio da maraton otrči za sat vremena? {#}

Ništa posebno, samo je ovdje stvar ona - bolje prvi u selu, nego koji već u gradu... Svaki ozbiljniji freerunner pojede ovoga za doručak.

Dečko malo i serucka... Možda on je pet sati u teretani, ali zavisi koliko on efikasno radi, a koliko ima praznoga hoda. A o tome kako prebaci tone i tone ugljena vidi se prema zaostalom trapezu (serucka). Doduše, ovakvo tijelo mi je osobno puno ljepše nego ona bulk BB tijela i više preferiram ovakav aerobni trening nego čistu snagu, međutim, dečku očito matematika nije baš jača strana.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
dv14 kaže...

Osim ovoga što ti je overhaul reko možeš farmer walk raditi (jednostavno primiš bučice u ruke i šetaš se okolo).

Nemoj se oko podlaktica opterećivati - više-manje koju god vježbu sa rukama radiš, ti mišići trpe napor. Nije potrebno ih samostalno raditi. Zapravo najbolja vježba za njih ti je deadlift ili zgib jer tu najveću težinu moraju savladati.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
protjeran
Bukva kaže...

Jel taj car izjavio da maraton otrči za sat vremena? {#}

Ništa posebno, samo je ovdje stvar ona - bolje prvi u selu, nego koji već u gradu... Svaki ozbiljniji freerunner pojede ovoga za doručak.

Dečko malo i serucka... Možda on je pet sati u teretani, ali zavisi koliko on efikasno radi, a koliko ima praznoga hoda. A o tome kako prebaci tone i tone ugljena vidi se prema zaostalom trapezu (serucka). Doduše, ovakvo tijelo mi je osobno puno ljepše nego ona bulk BB tijela i više preferiram ovakav aerobni trening nego čistu snagu, međutim, dečku očito matematika nije baš jača strana.

freerunner sumnjam, traceur vec da ali da se bavi min 3-4 godine parkourom :)

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
17 godina
Rast mišića i visina

nije njemu znanje uopce jaca strana, nezna slozit postenu recenicu.

17 godina
neaktivan

overhaul kaže...

Zato obično postoje osobni treneri i savjetnici. Kad bi se svelo samo na svakodnevno lupanje po vježbanju istoga uz

Ma pretreniranje je teško postići. Znam jednoga Nijemca, koji radi još manitije od mene i on je tek malo pretrenirao nakon 5 dana konstantne pijanosti, fizičkog rada, vježbanja i malo jedenja. 

Ne radim ja svaki dan tešku težinu, nego imam i lakše i teže dane. Kad su teži radim po organiziranoj rutini, a kad su lakši onda radim Pavelovu Grease the Groove što znači da radim dosta setova bez da idem do otkaza.

EDIT:

dv14 kaže...

Sad sam baš tražio neko mjestu gdje bi mogao raditi zgibove i jedino što bi mi možda odgovaralo je ograda na balkonu.

Spustim se ispred kuće, popnem se na nešto i uhvatim se za ogradu i radim. Mogu čak i kombinirat hoću li uži ili širi hvat. Jedini problem je što je malo nezgodno za uhvatiti zbog oblika ograde i to što dlanovi nisu okrenuti ni prema meni ni od mene već su sa "strane". Valjda to neće biti problem?

Ma svejedno ti je koji stisak radiš, ali dobro je raditi i zgibove gdje su prsti ne gledaju u tebe i gdje gledaju pošto lattissimus dorsi ima dvije funkcije, ekstenziju i abdukciju ramena.

Misliš li na ovo?

Osim toga leđa su mi dosta narasla kad sam počeo češće raditi vježbe. Pogledaj gimnastičare, imaju tijela ponekad bolja od bodybuildera, a treniraju svaki dan. Onaj Hannibal kojeg sam spomenuo tako radi 18 godina.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 22:43 (I.Kk).
17 godina

Moraš razlikovati trening od aktivnog odmora.

Dovoljno je da dva dana za redom držiš iste mišiće na peeku i imaš efekt pretreniranja.

Probaj napraviti neku aerobnu vježbu tipa na maksimumu pretrčati 2 kilometra dva dana za redom. Drugi dan nema teorije da imaš isto ili brže vrijeme nego prvi dan (pod uvjetom da si prvi dan stvarno dao svoj maksimum).

17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Moraš razlikovati trening od aktivnog odmora.

Dovoljno je da dva dana za redom držiš iste mišiće na peeku i imaš efekt pretreniranja.

Probaj napraviti neku aerobnu vježbu tipa na maksimumu pretrčati 2 kilometra dva dana za redom. Drugi dan nema teorije da imaš isto ili brže vrijeme nego prvi dan (pod uvjetom da si prvi dan stvarno dao svoj maksimum).

Pa da, tu sam pogrješio, ali srž moga komenta je da se ljudi ne smiju toliko bojati pretreniranja.

17 godina
Rast mišića i visina

imam pitanje u vezi proteina. znaci kupio sam ih u dm-u. tamo pise da treba stavit 3 jusne zlice u 250 ml vode, meni se to cinilo previse pa sam metnuo dvije. jel to stvarno treba tako puno metat? i pise u uputstvima pise da ako se radi sprint da se oda moze uzimat tri puta na dan i to prije jela, poslije jela i nakon treninga, posto ja trcim dal da ja to tako uzimam?

17 godina

Tu se slažemo.

Onaj koji se treba bojati pretreniranosti će imati svog trenera (a bome i kompletan tim) koji će se o tome brinuti. Ostali, ako i dođu u takvo stanje, više-manje ništa im ne znači. Osim toga ako uđeš u pretreniranost kao amater prije ili kasnije ćeš jednostavno odmoriti taj mišić po sili inercije jer ćeš se jednostavno osjećati slabo.

17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Tu se slažemo.

Onaj koji se treba bojati pretreniranosti će imati svog trenera (a bome i kompletan tim) koji će se o tome brinuti. Ostali, ako i dođu u takvo stanje, više-manje ništa im ne znači. Osim toga ako uđeš u pretreniranost kao amater prije ili kasnije ćeš jednostavno odmoriti taj mišić po sili inercije jer ćeš se jednostavno osjećati slabo.

Koliko inače treba da se iziđe iz pravoga pretreniranja?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 23:02 (I.Kk).
17 godina

Zavisi o kojem stupnju pretreniranja govorimo i kakvom pretreniranju i o tome koliko se tvoje tijelo može brzo regenerirati.

Obično je pravilo kod teretane da si svaka dva mjeseca uzmeš jedan tjedan za odmor.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kad smo kod pretreniranosti.

Čovjek u mojoj teretani(dolje ću vam staviti link na FB slike) svaki dan DVA puta dnevno trenira isto. Znači dođe i radi neku izolaciju za prsa u kombinaciji sa lat mašinom.

Odradi seriju na jednom i drugom i odmori minutu. I tako sat i pol. Nekad i više. Napominjem dva puta dnevno ,svaki dan!! 

Imao je prije par godina automobilsku nesreću.Čuo sam da je bio i u komi neko vrijeme. Uglavnom neznam kako mu se mišići tako brzo oporavljaju.Pričaju neki da mu mišići uopće od nesreće ne funkcioniraju baš. Neznam čim se pika,al i prije je bio zvjer. Cijeli je u BB-u

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.249785348450654.56679.125530470876143&type=3

18 godina
Rast mišića i visina

Ma nije samo riječ o zamoru mišića. Evo ja sam imao za praznike košnju trave u trajanju od 4 sata u subotu,

u nedjelju betoniranje (nošenje cementa, vode, pijeska na brdo i ručno miješanje lopatama i prenošenje betona)

ponedjeljak se kopao drenažni opkop (to jer je u brdu je išlo do dubine 2 metra) utorak bituda, hidroizolacija i

vraćanje zemlje.
I što - osim mišića leđa, drugo mišičje me ne boli.
Ali zglob lakta lijeve ruke natekao. Blokira totalno savijanje ruke

do glave. Onako, da se savinuti do 80 stupnjeva.

Kako sam ljevak, sad moram glavu izvijati da dosegnem vilicu i žlicu.

Dali je to pretreniranost, i jesam ja sad amater ili profesionalac, izgleda da moje godine i organizam nije briga:)

Dakle kako vidim da ovaj gospodin gore isto nije mladić, vjrujem da mu nešto drugo pomaže

da se oporavi na vrijeme za torturu slijedećeg dana.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2012 0:20 (overhaul).
18 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja sam isto bio izdržljiv kad sam imao 20 godina... alkohol, cigarete i ženske puna 3 dana bez sklopljenog oka.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice