Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.706.234
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Rast mišića i visina
1.Lovac kaže...
tony THE Noob kaže...

198cm - 74 kg Jedem puno nemogu ni kile dobit (imam 17god.)  :(

Svi govore da je potrebno jesti više obroka dnevno (5-7) nemoraš jest previše, ali je bitno da nisi gladan. Ja jedem stalno neko voće, čokolade, sireve, jogurte, ugl. kad god osjetiš da si malo gladan nešto pojedi.
Ja sam 3.1. imao 67 kg, a sada imam točno 71.5 kg tako da sam u mjesec ipo dana dobio 4.5 kg, a inaće mi je za toliko kila trebalo po godinu-dvije. (ali sam počeo ić u teretanu, tako da sam dobio i nešto mišićne mase, ali samo moraš više puta dnevno jest)

pirat01 kaže...

Kako da povecam broj sklekova. Uradim max 60-65, i nijednog vise. Znam da bi se trebalo povecavat po 5, pa tako ici redom, ali ne mogu vise. Treba li se zagrijavati pre?

181cm, 70kg, 17 god.

Isprobaj ovaj program, ja sam mogao samo 10 napravit na početku, sad mogu duplo više. Ne košta te ništa, a ništa nećeš izgubit sigurno ;)

http://hundredpushups.com/week1.html

To sam radio i tako sam dosao do ovih 60. Dalje ne mogu.

Ziv je Moskri, umro nije dok je gudre i murije..
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jedi da ne osjetis glad.
Samo jedenjem se moze dobit salo...Nista drugo.

Zderacinu treba kombinirat sa vjezbanjem.

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
16 godina
neaktivan
pirat01 kaže...

Ako ih možeš radit 60 u komadu, onda samo radi 6. tjedan. Ako ga budeš radio nekoliko tjedana, sigurno ćeš moć napravit više sklekova. Garantiram ti to! Nema šasne da ti ovo neće pomoć. Ja sam zapeo trenutno na 4. tjednu, radim 1. stupac i slabo me ide. A sad kako sam ozlijedio lakat, čisto sumljan da ću napredovat išta dalje. Ugl. ako želiš napredovat, bitan je samo rad i volja, to je ključ SVAKOG uspjeha!

16 godina
1.Lovac kaže...
pirat01 kaže...

Ako ih možeš radit 60 u komadu, onda samo radi 6. tjedan. Ako ga budeš radio nekoliko tjedana, sigurno ćeš moć napravit više sklekova. Garantiram ti to! Nema šasne da ti ovo neće pomoć. Ja sam zapeo trenutno na 4. tjednu, radim 1. stupac i slabo me ide. A sad kako sam ozlijedio lakat, čisto sumljan da ću napredovat išta dalje. Ugl. ako želiš napredovat, bitan je samo rad i volja, to je ključ SVAKOG uspjeha!

Probao sam pre oko mesec dana samo 6. sedmicu, medjutim brzo me smorilo pa sam odustao. Od sutra ponovo pocinjem. :)

Ziv je Moskri, umro nije dok je gudre i murije..
16 godina
neaktivan
pirat01 kaže...

Probao sam pre oko mesec dana samo 6. sedmicu, medjutim brzo me smorilo pa sam odustao. Od sutra ponovo pocinjem. :)

Napravi sada ovaj probni test da vidiš koliko ih možeš u komadu napravit i sutra kreni od stupca koliko si ih napravio. Jer ako si zadnji put napravio jedva 65, ne vjerujem da ćeš ih ovaj put preko 58 moć...

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Vi radite samo jednu vrstu sklekova!?

BF3 nick: herdjuro
16 godina
neaktivan
1337Raptor kaže...

Ja trenutno radim samo široke tj. za prsa. ostali mi nisu toliko napeti trenutno, a između ostalog, toliko sam nerazvijen da mi se i tricepsi jačaju pa nemam razlog zašto radit neki drugi tip sklekova :P

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ovo ti je odlican tutorial pa vidi... nisam sad siguran ako mislis da nisi spreman raditi ostale vrste nemoj ali kad vec mozes 60 u komadu trebao bi probati i ostale, jednom se treba poceti :)

BF3 nick: herdjuro
17 godina
neaktivan
ima netko iskustva sa weight gainerima?
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Osnova za zdrav organizam su ugljikohidrati, masti, proteini, vitamini i minerali. Tako da nikako ne treba iznaciti ugljikohidrate, treba ih samo smanjiti ako se zeli smrsaviti ili slicno.
17 godina
1337Raptor kaže...

evo jedan tip mocnijih sklekova;)

18 godina
Rast mišića i visina

planche. bilo je par stranica ranije i ponovljeno još par stranica kasnije.

ih radi bez stenjanja:) No evo seta najtežih.

17 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...
1337Raptor kaže...

Ja trenutno radim samo široke tj. za prsa. ostali mi nisu toliko napeti trenutno, a između ostalog, toliko sam nerazvijen da mi se i tricepsi jačaju pa nemam razlog zašto radit neki drugi tip sklekova :P

Zapravo.

"Cogley et al. (2005) found that narrow base push-ups led to higher EMG values in the triceps brachii and pectoralis major than wide base push-ups. Popular belief indicates that wide base push-ups activate more pec fibers, but this study showed otherwise."

http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/the_best_damn_pushups_article_period&cr

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jučerašnji mi je dan bio skroz aktivan...

Popodne od 14:30-17:00 sam igrao nogomet skoro bez stajanja, onda sam od 17:15-19:00 bio u teretani radio biceps/leđa i maloprije sam se probudio i sve me boli. Ipak se isplatilo to sve jučer šta sam radio :D

18 godina
Rast mišića i visina

A kako ono sa rukom? Ipak je bilo samo privremena neugoda?

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

boke ekipa ...ovako namjeravam od idučeg tj krenut u teretanu i podiči svoju mišičnu masu/snagu .... najbitnije mi je ojačati ramena,ruke,a i noge nebi bilo loše ....inaće se bavim aktivno sportom i u poprilično sam dobroj kondiciji....šta preporučate kojim intenzitetom da krenem te sa kojim spravama/vježbama krenem...namjera mi je iči 3 puta tj  

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 18:39 (teo7).
15 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Jučer nikakvu bol nisam osjećao u laktu, tj. prošlo me sve bilo do danas. Maloprije sam se vratio iz teretane iz jedinog razloga šta me to počelo bolit ponovo.

Radio sam kosi benč i odjednom sam ponovo počeo osjećat te bolove. Sutra ću se odmorit cijeli dan, tj. kući ću radit leđnjake i sl. a u petak ću otić radit leđa i biceps opet.
Očito me taj lakat boli kad radim kosi benč.

Usput bi li trebao osjećat bol u prsima dok radim na pec deck spravi?

16 godina
1.Lovac kaže...
overhaul kaže...

Jučer nikakvu bol nisam osjećao u laktu, tj. prošlo me sve bilo do danas. Maloprije sam se vratio iz teretane iz jedinog razloga šta me to počelo bolit ponovo.

Radio sam kosi benč i odjednom sam ponovo počeo osjećat te bolove. Sutra ću se odmorit cijeli dan, tj. kući ću radit leđnjake i sl. a u petak ću otić radit leđa i biceps opet.
Očito me taj lakat boli kad radim kosi benč.

Usput bi li trebao osjećat bol u prsima dok radim na pec deck spravi?

Ma kosi bench hrpu ljudi smeta izbaci ga... Dosta ti je obicni ravni bench + military press za ramena. To dvoje radis u kombinaciji nekako skupa rastu :D Pogotovo ako ga na spravi radis, brrr.

Pec deck hmm, onako iznutra ok je. Izbaci i pec dec i radi bench samo + dips. Sklekovi   eto isto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 21:18 (vrucajanjetina).
18 godina
vrucajanjetina kaže...

Pec deck hmm, onako iznutra ok je. Izbaci i pec dec i radi bench samo + dips. Sklekovi   eto isto.

Ja volim pecdeck jer je full izolacija (odlično evo kad je malo nadražen lakat a ne želi se prestati sa vježbom drugih mišića

-dakle, nisam siguran da mu je savjetovanje da napada trenutno osjetljiv lakat sklekovima, dippovima i pressovima zasad baš najbolja ideja) 
pa je super u nekakvoj kružnoj - ne umara toliko, a ako se pravilno i sa priličnim teretima radi,

daje snažno i kontinuirano opterećenje za razliku od presseva gdje je naravno opterećenje varijabilno.

Samo treba ipak paziti na ramene deltoidne mišiće i zglobove ramena koji su u poluzi. 

16 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Ja volim pecdeck jer je full izolacija (odlično evo kad je malo nadražen lakat a ne želi se prestati sa vježbom drugih mišića

-dakle, nisam siguran da mu je savjetovanje da napada trenutno osjetljiv lakat sklekovima, dippovima i pressovima zasad baš najbolja ideja) 
pa je super u nekakvoj kružnoj - ne umara toliko, a ako se pravilno i sa priličnim teretima radi,

daje snažno i kontinuirano opterećenje za razliku od presseva gdje je naravno opterećenje varijabilno.

Samo treba ipak paziti na ramene deltoidne mišiće i zglobove ramena koji su u poluzi. 

Pecdeck mi je drag, trenutno radim s 30 kila jer taman mogu napravit jedva 10 ponavljanja pa ću se malo zadržat na tome, ali dok to radim više imam osjećaj da mi rade tricepsi nego prsa. Jel ja to slućajno radim nešto krivo, možda krivo držim spravu ili nešto, jer to me silno zanima šta se to dogaša kad ja radim taj pecdeck...

14 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...
overhaul kaže..

Pecdeck mi je drag, trenutno radim s 30 kila jer taman mogu napravit jedva 10 ponavljanja pa ću se malo zadržat na tome, ali dok to radim više imam osjećaj da mi rade tricepsi nego prsa. 

Kud bas tricepsi...

Remember, remember the Fifth of November, The Gunpowder Treason and Plot, I know of no reason Why Gunpowder Treason Should ever be forgot.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Uplatio sam teretanu, sutra krećem prvi put.

Kako sam već rekao, užasno sam slab, mogu maksimalno 5 sklekova napravit, ruke su mi očaj, pa kojih vježbi da se uhvatim za početak i kojim spravama da se bavim ?

LoL NordicEU : Heineken01
16 godina
neaktivan
Mr.greenx kaže...
1.Lovac kaže...
overhaul kaže..

Pecdeck mi je drag, trenutno radim s 30 kila jer taman mogu napravit jedva 10 ponavljanja pa ću se malo zadržat na tome, ali dok to radim više imam osjećaj da mi rade tricepsi nego prsa. 

Kud bas tricepsi...

A šta da ti kažem... Samo osjećam da mi se tricepsi malo natežu, al ne osjećam nikakvu bol u prsima, tj. naprezanje ikakvo...

KKristijan kaže...

Uplatio sam teretanu, sutra krećem prvi put.

Kako sam već rekao, užasno sam slab, mogu maksimalno 5 sklekova napravit, ruke su mi očaj, pa kojih vježbi da se uhvatim za početak i kojim spravama da se bavim ?

Najbolje bi ti bilo da priupitaš nekog za pomoć, tj. da ti da neki program i pokaže kako se ispravno rade vježbe da se ne bi ozlijedio, a između ostalog neispravno rađenje vježbi ne daje nikakve rezultate, stoga nema ih smisla ni radit.

16 godina
Rast mišića i visina

Molim pomoć..

Dakle radim air alert i došao sam do petog tjedna.. 

I srijedom je program najubojitiji(peti tjedan se radi ponedjeljak-srijeda-petak), no srijedom imam trening.. pa sam program napravio poslije treninga i skoro sam umro :)
Ujutro se nisam mogao pomaknuti.. a sada imam sve moguće uplale, iako stalno uzimam vitamin c..

Istegnio sam se pravilno i opet..

kako da to spriječim u budućnosti? 

I think the president is smoking weed, Bumpin' his beat, Makin' a livin' out of my misery...
16 godina
overhaul kaže...
vrucajanjetina kaže...

Ja volim pecdeck jer je full izolacija (odlično evo kad je malo  nadražen lakat a ne želi se prestati sa vježbom  drugih mišića

-dakle, nisam siguran da mu je savjetovanje da napada trenutno osjetljiv lakat sklekovima, dippovima  i pressovima zasad baš najbolja ideja) 

daje snažno i kontinuirano opterećenje za razliku  od presseva gdje  je naravno opterećenje varijabilno.

Samo treba ipak paziti na  ramene deltoidne  mišiće i zglobove ramena koji su u poluzi.

Ma da ja sam malo zabrijo, alergican sam na sprave... Htio sam samo naglasiti da je ovo ono na sta bi se trebao usredotociti... Naravno ako ga ista dodatno treniranje ce samo nanijeti stetu.

Ovo za rame sam od puno ljudi cuo, medutim valjda ja jos nisam dogurao do tih kriticnih tezina (BW bench trenutno tek) na kojima se pocinju osjecati posljedice... A i stvarno sve uravnotezeno i pravilno radim pa je vjerojatno i to razlog.

18 godina
Rast mišića i visina

Rad sa utezima i bučicama je 10 puta bolji za početnike od bilo kakve sprave. Kada radite s bučicama vježbate i koordinaciju, istovremeno radi i po nekoliko mišića, što se kod sprava sa sajlama nemože reći. One su više za ljude koji se intenzivno bave body buildingom i posebno žele istaknuti pojedine mišiće.

Ako vam je cilj povećat grubu masu mišiča, oderite po benču i bučicama, ostavite se sprava sa sajlama...

I jedan savjet ovima koji ovdje traže savjet - čitajte!!!!

Nitko vam nemože reći što da radite u par rečenica. I prehrana i vježbanje su vrlo komplicirane teme i nemožete očekivati da vam netko ovdje odgovori na ta pitanja. 

Čitajte, odredite koji tip tijela imate, istražite koje su mane i prednosti pojedinih tipova tijela, kakva vam prehrana paše, kakve vježbe. Kad sve to saznate sami si složite prehranu i vježe koje vam odgovaraju.

Opet, preporučam ovu stranicu :

http://www.building-body.com/forum/forum.php

Imate teme sa savjetima o prehrani početnika, o vježbama za početnike, sve ima, samo si dajte truda i čitajte

PC RULES!!!
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kako mi je volja mrtva ovih dana.

Nisam zbog snijega u teretani bio 2 tjedna,i sad ovaj tjedan isto.

A kolege iz razreda (Koji su obojica MASNI ako smin rec i nemogu to skinit)

Govore aa netribas ti u teretanu,aa sidi doma i zderi samo tako ces se udebljat...isuse boze,nemam volje i take zbog ove stanjke velike a jos sta oni rade {#}

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
15 godina
Rast mišića i visina

Danas bilo lijepo vani, eto potrosio 45 min na trcanje.

16 godina
neaktivan

Ja sam se prije pola sata vratio iz teretane, otuširao i popio pola magnezija i multivitamina (šumeće). Prvo sam otrčao 5 min (1 km) za zagrijavanje malo na orbitreku i počimam primječivat kako mi se jačaju ovi bedreni mišići. Radio sam još 5 serija po 15 ponavljanja s bučicama od 5 kg i onda sam radio s onom šikom sjedeći sa 2.5 kg sa strane (uspio sam to počet dizat s 2.5 sa strane jer sam inače samo šipku dizao). Radio sam malo i leđa malo s lat mašinom na prsa i na leđa s 40 kila što je isto napredak jer sam do sada samo 35 mogao radit. Ugl. pojeo sam sad 2 mala sendviča s buđolom, tvrdim sirom i sirnim namazom i sad jedem jogurt. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 20:14 (1.Lovac).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice