Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.157
|
čitano: 9.228.776
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Rast mišića i visina

Slažem se, ovo o mesu mi nije jasno ni najmanje. Ma zapeo mi onaj dio o trbušnjacima i kako sve počinje od prehrane pa sam lupio tu link. Nadrobila se samo ukratko, moglo se to i bolje/kvalitetnije.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
18 godina
Rast mišića i visina

Da, i sad je popularno da svi pričaju da trbušnjaci ne pomažu... trbušnim mišićima
pa i da ih se ne radi. To isto nije istina. Jasno da SAMO par trbušnjaka neće napraviti
puno, i stoji da klasično izvijanje iz ležanja u sjed opterećuje kračno pršljenove na

kičmi i tetive na preponama, ali daleko od toga da dobro odrađene vrste trbušnjaka

neće imati višekratne koristi. Prije svega, ojačali mišići trbuha pomažu u ispravnom

držanju, tzv posturi, a i pomažu u ispravnijem instinktivnom disanju i uvlačenju
trbuha. Loše držanje kojeg od sjedenja mnogi nisu ni svjesni inače izaziva bolove

u nogama, kičmi i glavobolje. Dakle, naravno, ne izbjegavati trbušnjake, ali kao

dio treninga.
A prehrana... da ponovim, veći mišići jače potegnu i više troše. Kao sportski auto.
Dakle, malo korekcije prehrane u smjeru više bjelančevina a manje jednostavnih UH

u doba odmora, i već se nešto čini. Kome se da pogledati, koristan dokumentarac:
"I want to look like that guy" gdje je sam autor, prosječan čovjek u srednjim godinama

odlučio postati ne samo fit, nego dovoljno dobar "bilder" da se pojavi na natjecanju.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

prodajem ja whey jeftino PM-me

13 godina
neaktivan
I have known a true freedom. I have known a world of peace and remarkable spirit. A world, which was taken from me. ―Ratonhnhake:ton
16 godina
Rast mišića i visina

Kupljen par utega od 5kg u emmezeti za 90kn. Malo glupavo izgledaju, al za ove pare se bolje ne može nać, a bome će poslužit.

Prodajem Origin account sa Battlefield BC2 deluxe edition i BF3 + Back to Karkand. Cijena 250kn, Više info preko privatne poruke!
18 godina

5kg :S to je premalo za ista radit

You got to lose to know how to win
16 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

to sam mu ja htio reć isto,možda ti se sad čini da je to dosta,meni se isto činilo dok sam kupovao,al tih 5kg ti je smijurija,ni u lateralu ti nista neznaci,samo da ti to malo dočaram prijmjerom,meni je na lateralu na pocetku 5 kg bilo ono taman,nakon 4 tjedan aktivnog treninga evo me na 11.5 kg,i to će mi trajat negdje još možda tjedan dana i ide se na još malo teže,pogotovo ako si na masi.

14 godina
neaktivan
utege od 5 kg ces prestat koristit nakon 2./3. tjedna u teretani. Dobra investicija su ti 15/20-ke kojima mozes skidat utege i regulirat tezinu. s njima mozes dosta toga. al ajd 90 kuna, bar nisi puno potrosio pa ih mos poklonit kasnije sestri/majci...
Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
16 godina
neaktivan
cecenac kaže...
utege od 5 kg ces prestat koristit nakon 2./3. tjedna u teretani. Dobra investicija su ti 15/20-ke kojima mozes skidat utege i regulirat tezinu. s njima mozes dosta toga. al ajd 90 kuna, bar nisi puno potrosio pa ih mos poklonit kasnije sestri/majci...

slucajno si ovo napisao xDDD

14 godina
neaktivan
ne kuzim foru crack ? lol
Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
16 godina
neaktivan
cecenac kaže...
ne kuzim foru crack ? lol

covjek si kupi utege da se 'nabilda' ti mu kazes da za 2 tjedna da utege sestri xDD

14 godina
neaktivan
a je*emu i da je mrsav i slabiji i da cijeli zivot dize tastaturu i misa u benchu, ako ce radit jako i kvalitetno se hranit nakon 4 tjedna nema vise sta radit sa peticama, zar ne?
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

pa znam,to sam mu i ja rekao,zato kažem ovo što si napisao nisi tako mislio al ispada da si ga syebo pošteno :))

14 godina
protjeran
Rast mišića i visina

aj vas dva bildera ne spamajte više ovdje. rekli ste mu da mu je premalo i ok.

kaj se tiče tog da je kupio petice za 90 kuna to mu je dobro ako su onakvi na kakve se može nabacat još težina pa će si dodat kad mu bude potreba

One, two! One, two! And through and through The vorpal blade went snicker-snack! He left it dead, and with its head He went galumphing back.
18 godina
TRBUHozborac kaže...

aj vas dva bildera ne spamajte više ovdje. rekli ste mu da mu je premalo i ok.

kaj se tiče tog da je kupio petice za 90 kuna to mu je dobro ako su onakvi na kakve se može nabacat još težina pa će si dodat kad mu bude potreba

nisu. ali može ih koristit u "kardio" modu, za zagrijavanje curlat, dalje swingat vježbe
za ramena sa ispruženim rukama, koristiti kao opterećenje u dipsovima, sklekovima,
"renegade dumbell rowsima" pa i čučnjevima ako ide na "lunges" varijantu. 
Može se dakle i sa tim 5 kilnim muskulfiber nabiti svakome ko se ruga iz tog tereta, barem

dok se ne navikne na vježbu. Samo nek ne skupljaju prašinu i dobro.

15 godina
Rast mišića i visina

Koje su vježbe za gornji dio trbušnjaka?

15 godina
neaktivan
DuMe kaže...

..

www.fotoprizma.com
15 godina
neaktivan
TriP kaže...
DuMe kaže...

..

www.fotoprizma.com
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Jel se moguce udebljati (dobiti sala) ako ne jedem nista recimo 5-6h i onda se poslije nazderem sendvica,cipsa,hamburgera i tako tih nezdravih stvari? Imam jako brz metabolizam i ne ide ni kila na mene koliko god jedem pa trazim nacin da dobijem na masi.
Ljubomorne duše mogu da mi puše
15 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...
Jel se moguce udebljati (dobiti sala) ako ne jedem nista recimo 5-6h i onda se poslije nazderem sendvica,cipsa,hamburgera i tako tih nezdravih stvari? Imam jako brz metabolizam i ne ide ni kila na mene koliko god jedem pa trazim nacin da dobijem na masi.

to ti je zivot ,ja pojedem jabuku dobim 10 kila i mucim se svaki dan da skinem salo (tj. odrzavam kilazu) a neki jedu ko termiti pa nista i jos zele salo , dode mi da placem {#}!!

unosi vise kalorija kroz dan nego potrosis i udebljat ces se!!

Cuo sam negdje da ako navecer prije spavanja se dosta najedes da onda najvise  se prima

17 godina

Dobiti ćeš kile kad kreneš unositi više kalorije nego što ćeš ih potrošiti. 

Sa čipsevima i ostalim glupostima uništiti ćeš si krvnu sliku i zamastiti žile. Brz i spor metabolizam su gluposti koje si izmislili lijeni ljudi. Neki konsenzus je da ukoliko ti prehrana je na trodnevnoj razini zadovoljavajuća za tvoj cilj, da ćeš se ti kretati prema njemu (doduše, ne istom brzinom kao kada taj ciklus je manji).

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zas je bijeli kruh tolko los? Mislim zar se ne gleda koliko kalorija unosiš?,  kupio sam onaj punozrnati, ali okus je katastrofalan, suh i tvrd kruh, sad neznam ak su svi takvi, ali ovaj šta sam uzeo je takav.

15 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...

Ako se želiš udebljati a imaš brz metabolizam onda bi trebao jesti minimalno svaka 3 sata,i šta manje konzumirati junk food (fokusiraj se na kuhanu hranu)..i probaj jesti uvjek u otprilike isto vrijeme. 

Drži se zdrave prehrane i sigurno ćeš se udebljati. Ja isto mogu trpati u sebe sve i svašta,masno,nemasno,otrovno...i ništa se ne uhvati za mene. Tu i tamo koji prišt zbog previše masnoće i to je to. {#}

Zadnja dva mjeseca dosta pazim na prehranu,jedem puno ali minimalno junk food,većinom je to nešto kuhano(riža,pašta,piletina...),salta,voće,povrće itd..i mogu ti reći da sam do sada dobio 3 kile,a s obzirom da vježbam nisam dobio ništa sala. Tako da,probaj se hraniti zdravo i redovito pa ćeš vidjeti dali će biti rezultata. {#}

www.fotoprizma.com
17 godina
Jabulani kaže...

Zas je bijeli kruh tolko los? Mislim zar se ne gleda koliko kalorija unosiš?,  kupio sam onaj punozrnati, ali okus je katastrofalan, suh i tvrd kruh, sad neznam ak su svi takvi, ali ovaj šta sam uzeo je takav.

Isto kao i kod šećera, problem je što su to "prazne" kalorije.

Problem bijelog kruha je bijelo brašno koje nastaje tako da se svi mikronutrijenti (vitamini, mineralni) i vlakna odvoje od pšenice i dobiješ gole kalorije. Poanta zdrave prehrane je da jedeš kalorije koje uza sebe donose brdo i doline elemenata koje su bitne za tvoje zdravlje. Recimo, voće sadržai fruktozu (očito) koji je jedan od najgorih ako ne i najgori šećer (izuzetno se brzo apsorbira), međutim, upravo zbog toga što je voće bomba zdravih supstanci ono se ubraja pod izrazito zdrave namirnice.

Ukratko, ako ti uspiješ zadovoljiti potrebe svog tijela za svim vitaminima, mineralima, vlaknima, mastima i esencijalnim tvarima i ako možeš uvrstiti u svoj kalorijski plan bijeli kruh - just go for it. 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
15 godina
TriP kaže...
TriP kaže...
DuMe kaže...

..

Još neke?

13 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Uradi EDIT: Lateralna dizanja za 5-6 setova od 12 ponavljanja sa 30-45 sekundi odmora kao Serge Nubret.

Dobro dođe pri propadanjima i zgibovima ako išta.

TriP kaže...
TriP kaže...
DuMe kaže...

..

Ne možeš izolirati do velike mjere dio trbušnjaka, ipak je to jedan mišić, iako EMG mjerenja dokazuju da neke vježbe više pogađaju gornji ili donji dio trbušnjaka to nema veliki efekt.

EDIT:

xR4Z3R kaže...

Kalorijski suficit prijatelju, ne radi 2500 kalorinja, 3000 kalorija i dalje nema rezultata? Samo povisuj sa dobrim omjerom makronutrijenata i vidjet ćeš povećanje težine. Svi vi koji se žalite da ne možete dobiti na težini samo se zavaravate.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 18:05 (Kramerdida).
15 godina
protjeran
Kramerdida kaže...

Ne možeš izolirati do velike mjere dio trbušnjaka, ipak je to jedan mišić, iako EMG mjerenja dokazuju da neke vježbe više pogađaju gornji ili donji dio trbušnjaka to nema veliki efekt.

stvarno frende?? JEDAN mišić??? {#}

13 godina
neaktivan
novak92 kaže...
Kramerdida kaže...

Aj daj dokaz. U kontekstu pitanja što ga je on postavio "trbušnjak" se odnosi na rectus abdominis.

EDIT: Znam da su trbušnjaci grupa sa više mišića, ali ja sam se odnosio u svom komentaru samo na jedan mišić i da ne možeš izolirati do velike mjere dio da ti npr. gornji dio iskače ili donji kroz majicu dok su ostali nerazvijeni.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 20:05 (Kramerdida).
15 godina
protjeran
Kramerdida kaže...
novak92 kaže...
Kramerdida kaže...

Aj daj dokaz. U kontekstu pitanja što ga je on postavio "trbušnjak" se odnosi na rectus abdominis.

EDIT: Znam da su trbušnjaci grupa sa više mišića, ali ja sam se odnosio u svom komentaru samo na jedan mišić i da ne možeš izolirati do velike mjere dio da ti npr. gornji dio iskače ili donji kroz majicu dok su ostali nerazvijeni.

ok bilo je neprecizno rečeno prvo pa sam pomislio... :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice