- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pojma ti nemas.
Hmmm...Cini mi se kao da si covjek pun predrasuda. Vjerojatno ces poceti spominjati da je klinac bezobrazni itd...kakve to veze ima? Ako je glazba ok, onda zasto ga ne poslusati. Imam 22 godine i mislim da imam visoku glazbenu kulturu naspram puno starijih osoba, a kamoli mojih vrsnjaka. Grupa koja mi je stvarno oznacila djetinstvo su Depeche Mode. Sa 5 godina sam cuo "Enjoy The Silence" i od tog dana mi je postala opsesija. Molio sam Boga da je puste na radiu, pa da cujem koji je naziv pjesme ali bez uspjeha. Sa nekih 7 godina, kopao sam po CDima od staroga i vidim ja jedan cija mi se slika svidjela. Album je bio The Singles 86>98, naravno od Depeche Mode...Nista, pustim si ja taj CD i kad je krenula prva pjesma "Stripped" prepoznao sam glas Davea...Enjoy The Silence je bila pod track 8...od tada taj CD nije vise nitko drugi taknuo
Ne znam na koji nacin sam povezan, ali svi mi kazu kako sve vise licim na Davida Gahana, sto sam i ja primjetio. Vjerojatno sam toliko puta preslusao njihove pjesme da sam mutirao
Ugl, do sada sam bio na 8 njihovi koncerata. Najdrazi mi je i prvi na kojem sam prisustovao, a to je 2001 godine, The Exciter Tour, One Night In Paris...Najbolja live izvedba pjesme Enjoy The Silence...tada me jos otac naravno vodio. On ih je slusao, ali ne toliko koliko ih ja slusam. Zivim u Italiji, malo dalje od Milana, pa cu biti prisutan na sva 3 nadolazeca. 18.2. su u Torinu, 20.2. u Milanu a 22.2. u Bologni. Ugl, ja stvarno slusam skoro sve. Od Marilyn Mansona do Davida Guette, pa Angerfist, Candy Dufler, Santana, Tears For Fears, Arzu, Prljavce, Severicu, Jolea, Acu Lukasa, Cecu, Brucea Springsteena, Bocellia, Chopina, i jos stotine drugih. Po meni, da bi netko znao procjeniti sto stvarno vrijedi, mora stvarno imati siroki spektar glazbe, a ne se zatvoriti i slusati jedan zanr. Naravno, svjestan sam koliko Bruce Springsteen, Sting, Phil Collins, The Clash, U2, Rolling Stonesi, Men At Work, Talk Talk, vrijede vise od Severine, ali za neke odredjene situacije, Severina mi bolje lezi. Ne bih nikada isao na neki njen koncert jer mi je to bacanje love. Ugl, Bieber po mojem misljenju ima dobre sposobnosti, znam ga poslusati i svidja mi se njegova glazba, sto ne znaci da ja njega velicam kao osobu. Meni se npr. ne svidjaju Beatlesi...njihova muzika mi nista ne znaci...to zapomaganje i cmizdrenje Lennona mi je ocajno. Istina, meni Lennon kao osoba se ne svidja, i moje misljenje je da se je sve dogodilo razlogom, i da njegov ubojica nije neki ludjak, nego je lik znao dobro sto cini i zasto.
Ugl, da zavrsim, evo jedan video koji se rijetko vidja...Tko bar malo prati Depeche Mode, osjetit ce nesto gledavsi ovu snimku. Meni pokoja suza krene svaki put. Zao mi je sto nisam bar 20 godina stariji, pa da sam bio u prilici dozivjeti njihov uspon. Ja osjecam da kao trojac nisu kompletni, a kamoli netko tko ih prati od prvog albuma Speak & Spell. Snimka ima 4 godine..."povratak" Alana Wildera nakon 16 godina.