Molio bih pomoć :)
-bez perfierije
Molio bih pomoć :)
-bez perfierije
http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
AMD [Socket AM3]
Cijena: 3,453 HRK
Znam nije nešto, ali sam se barem potrudio. Pokušao sam na Intel soluciju Socket 1156, ali nema ispod 4,000kn. Ova konfa ti je odlična za ured, čak možeš igrati i CoD4 na rezoluciji 1024x768.
hvala :D
a s intelom?
Ljudi moji... u UREDSKO racunalo se ne stavlja graficka kartica (eventualno ako na maticnoj nema). Evo sto sam ja slozio:
Ostane i viska novaca 
Prvo oprosti za palac dole.
Za te novce...
AMD [Socket AM3]:
CoolerMaster Elite 332 + Napajanje od 420W
Cijena: 3,460.03 HRK
Ja mislim da bolje od ovoga nemože. No možda sam i u krivu.
Nagodinu ubodeš jedan keks RAMa i staviš si grafičku i dere ti u igrama kao Gaming PC (to je samo preporuka).
ja bi uzeo nesto ovako da uzimam za ured : http://www.instar-informatika.hr/racunalo-hp-compaq-500b-intel-pentium-e5400320gb-vw076ea/VW076EA/gotova-racunala/ ...nevjerovatno je koliko brand name računalo radi bolje nego "no-name" racunalo istih/slicnih komponenti
ja bi uzeo nesto ovako da uzimam za ured : http://www.instar-informatika.hr/racunalo-hp-compaq-500b-intel-pentium-e5400320gb-vw076ea/VW076EA/gotova-racunala/ ...nevjerovatno je koliko brand name računalo radi bolje nego "no-name" racunalo istih/slicnih komponenti
Joj! Pa to je socket 775! Odmah me srce ostavi! Pogle ovu moju matičnu. Vjerovatno najjeftinija, a najjača od socketa AM3. Na moju matičnu ide i AMD Phenom II X6 1090T, pa... jednoga dana može od njega napraviti i gamerski PC, a od ovoga tvojega... baciti u smeće.
Mora da se salis, kaj ce mu za uredski komp 890 maticna to nema smisla nikakvog. A di je hladnjak posebni za proc, pa komp treba bit tih prvenstveno a onaj tvornicki hladnjak to nije sigurno.
Evo jedne uredske konfe sa intelovim procom. btw kak misliš brand računala rade bolje? misliš brže ili?
E sorry što ti prigovaram, ali loše se vidi.
Mislim da je ova moja solucija za sada najbolja. Ima čak i 890GX matičnu koja podržava 1090T. Ako uzme ovu moju i za godinu ili dvije može staviti 1090T, dodati još 2GB RAMa i staviti neku grafičku karticu. Ako to napravi... imati će dosta jak Gaming PC.
Evo jedne uredske konfe sa intelovim procom. btw kak misliš brand računala rade bolje? misliš brže ili?
E sorry što ti prigovaram, ali loše se vidi.
Mislim da je ova moja solucija za sada najbolja. Ima čak i 890GX matičnu koja podržava 1090T. Ako uzme ovu moju i za godinu ili dvije može staviti 1090T, dodati još 2GB RAMa i staviti neku grafičku karticu. Ako to napravi... imati će dosta jak Gaming PC.
A kak glasi naslov ove teme, od kud sad slazes kompa za igranje jer znaš kaj to znaci uredski komp zapravo.
A kak glasi naslov ove teme, od kud sad slazes kompa za igranje jer znaš kaj to znaci uredski komp zapravo.
Da znam što znači uredsko računalo. Ja govorim o tome da kada skupi malo više novaca samo ga malo nadogradi i ima stvarno zvijer. Ne samo za Gaming, nego i za 3D modeliranje, Photoshop, Illustrator...
A i da ne nadogradi... ovaj moj mu je dosta jak!
Pogledaj autoru teme pod moj pc i sve ti je jasno. Trenutno ima mašinu jednu od jačih tu na forumu koja je sposobna sve vrtiti ma max. I ovaj komp mu treba za ured ili kancelariju gdje neće igrat igre nego radit u wordu excelu i sl. i za to mu treba tih ekonomičan i brz(da nečeka pol sata da se upali aplikacija i sl.) komp sa slabom grafom tek tolko da nije integrirka A za gaming već ima mašinu.
Ljudi moji... u UREDSKO racunalo se ne stavlja graficka kartica (eventualno ako na maticnoj nema). Evo sto sam ja slozio:
Ostane i viska novaca 
Prvo oprosti za palac dole.
Za te novce...
AMD [Socket AM3]:
CoolerMaster Elite 332 + Napajanje od 420W
Cijena: 3,460.03 HRK
Ja mislim da bolje od ovoga nemože. No možda sam i u krivu.
Nagodinu ubodeš jedan keks RAMa i staviš si grafičku i dere ti u igrama kao Gaming PC (to je samo preporuka).
Razlike izmedju Athlona i Phenoma u svakodnevnom radu gotovo da i nema, a u cijeni je jako visoka (igre su druga prica...). Puno ce vise profitirati sa vise RAM-a, pa poslje nemora nista nadogradivati. Jbg office pc, ne traze se vrhunske performanse vec da je best buy.
Znam da svako svog konja hvali, ali i dalje mislim da je moja konfa puno bolji izbor za office, ova tvoja bi bila bolja za gaming (kada bi se stavila neka grafa)
Znam da svako svog konja hvali, ali i dalje mislim da je moja konfa puno bolji izbor za office, ova tvoja bi bila bolja za gaming (kada bi se stavila neka grafa)
Cuj tvoj procesor ima 2.8GHz, moj 3.0GHz. Tvoja matična je 770, moja 890GX. Za 200kn više... možda izgleda kao gaming, ali je bolji. Šta će mu 4GB RAMa? 2GB će mu biti dosta dugo dovoljno i to cak do slijedeceg uredskog računala.
ovdje se malo puno skrenulo sa teme ovaj pita uredsko racunalo ovi neki pisu gaming racunalo
Cuj tvoj procesor ima 2.8GHz, moj 3.0GHz. Tvoja matična je 770, moja 890GX. Za 200kn više... možda izgleda kao gaming, ali je bolji. Šta će mu 4GB RAMa? 2GB će mu biti dosta dugo dovoljno i to cak do slijedeceg uredskog računala.
Ne zelim poticati na neku svadju, pa cu samo jos ovo reci da sumiramo dosadasnje izjave 
1. Phenom nije nikako best buy za office pc (300 kn ode u vjetar)
2. Cemu tako jaka maticna? (opet napominjem office pc)
3. Da, 4gb rama je previse, ako se 2gb izbaci moze ustediti 400kn, sto i nije losa ideja
Znaci athlon + 2gb rama ispod 3k kn, sto je mislim dosta za office pc, a i moze covjeku ostati para da se par puta fino napije 
Obzirom da ti treba računalo za ured, pretpostavljam za tvrtku, najbolje je uzeti brand računalo tipa HP, Lenovo ili Dell.
Hardverski i više nego dovoljno za ured (iako će većina ovdje prdekat da se dobije bolja konfa ako sam sastavljaš), ali vjerojatno ti treba i licenca za windowse koja se može naći u sklopu te cijene. A to je u kompletu povoljnije nego u dijelovima. I obično ide garancija na sve od 24 do 36 mjeseci, te hrpa korisnog/nekorisnog softvera.
Update:
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=12261&catid=20
Uzmi u obzir da je mikronis skup, vjerojatno se kod uvoznika nađe i jeftinije.. Bez windowsa ima već od 2500 kn..
znaci dosli smo na ono sto sam na pocetku napisao :) neko brand name racunalo i to je to :D
Obzirom da ti treba računalo za ured, pretpostavljam za tvrtku, najbolje je uzeti brand računalo tipa HP, Lenovo ili Dell.
Hardverski i više nego dovoljno za ured (iako će većina ovdje prdekat da se dobije bolja konfa ako sam sastavljaš), ali vjerojatno ti treba i licenca za windowse koja se može naći u sklopu te cijene. A to je u kompletu povoljnije nego u dijelovima. I obično ide garancija na sve od 24 do 36 mjeseci, te hrpa korisnog/nekorisnog softvera.
Update:
Uzmi u obzir da je mikronis skup, vjerojatno se kod uvoznika nađe i jeftinije.. Bez windowsa ima već od 2500 kn..
Za uredski komp to je preskupo skroz, fino ga deru s cjenama i ak se izbaci cjena windowsa koja je uracunata u tih 4000 malo morgen.
Evo kaj sam ja slozil dole kaj se tice uredskog kompa, graficka je normalno integrirana na maticnoj ploci. Ima sve kaj treba dobro kuciste s straznjim 12cm ventilatorom kaj je bitno. Jos sam ubacil poseban hladnjak za proc jel onaj stock koji dolazi uz taj proc je dost bucan i mali ko miš, i to je to 2400 kn sve na mjestu i problem rjesen ima tih i dobar komp za ured.
Update:
Da kupuje sa monitorom i ja bi mu preporucio neki brand. Ovako ne.
Vidi se da razmišljaš kao fizička osoba.. Pravnoj osobi su neke druge stvari važnije od cijene, što se IT-a tiče..
?? Uglavnom sva brand računala dolaze bez monitora, samo sa mišom i tipkovnicom.. A on kupuje komp bez monitora.. i koji je zaključak? I kakve veze monitor ima sa kompom!? Svašta..
Uzmi to, nadoplati windowse i miran si.. Probaj preko nabava.net pretražiti po modelu, možda negdje upikneš još jefitinije..
Vidi se da razmišljaš kao fizička osoba.. Pravnoj osobi su neke druge stvari važnije od cijene, što se IT-a tiče..
?? Uglavnom sva brand računala dolaze bez monitora, samo sa mišom i tipkovnicom.. A on kupuje komp bez monitora.. i koji je zaključak? I kakve veze monitor ima sa kompom!? Svašta..
Ima zanimljivih all in 1 racunala za manje zahtjevne korisnike po prihvatljivim cijenama. Ovako ako planira sa postojecim monitorom ipak bi isao na sastavljanje i oem windowse.
Malo sam prosetao po ponudi nasih dicnih trgovaca i da uzimam brand name office PC bio bi to:
http://www.telebit.hr/products/920770159/PC-Lenovo-ThinkCentre-M90--5474W1S--Core-i3-530-2-93GHz--Q57--2GB--DP--DVI--320GB--Mi---Tipkovnica--MT--Serial--W7P-XPP.aspx
samo mi se cini da od digitalnih video izlaza ima iskljucivo Display port a ne znam da li to pase uz monitor koji imas, ako ne imas VGA
Evo jedno uredsko računalo.
1x Procesor AMD Sempron 140, socket AM3, 2700 MHz, L1 cache 128 KB 267,00 kn
1x Gigabyte MA78LMT-S2, AMD 760G + SB710, AM3, 4xSerial ATA II Raid 480,00 kn
2x DDR3 2048MB ( 2GB ) Kingmax, 1333MHz, CL9, FLFE85F-B8EE9 760,00 kn
1x HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F3 380,00 kn
1x DVD upisivač NEC AD 7243S, 24x, Labelflash, SATA, crn 180,00 kn
1x Linkworld 321-56C2228-420W, ATX Miditower Kučište, 4 * 5,25" 270,00 kn
Ukupno = 2.337,00 kn
Imajte na umu da je ovo uredsko računalo, znači grafa na MB koja je shared, procesor bilo kakav.
Jedino što se ističe malo je 4GB memorije jer volim da računalo diše a i dijeli memoriju sa gf karticom.