Upgrade kompa, vasa misljenja i savjeti

poruka: 8
|
čitano: 933
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pomozite prijatelju
ima redom:

maticna: Gigabyte M55S-S3

procesor: X2 4200+

ram: 2GB kingmax 800MHz

graficka: 7950GT 512mb

hard nije bitan (250GB sata)

napajanje: neki shit sa 420W (vindija)

Uglavnom, ima oko 4500kn max, ne zeli kupovati novi komp, zeli primarno graficku, ali zbog toga mu je bolje da promijeni ostali dio konfiguracije.

Dalje, mislio sam da uzme p35ds3l, q6600, gtx260???ili4870??? (lik je "nvidia' fanboy). Ne razumijem se bolje u napajanja, ali sam uvjeren da bi mu trebalo novo.

Naime, lik je junkie i misli halati igre na 245BW (1920x1200).

Htio bih cuti vasa misljenja, soluciju i poneki savjet.

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Upgrade kompa, vasa misljenja i savjeti
Killa Cam kaže...

Pomozite prijatelju
ima redom:

maticna: Gigabyte M55S-S3

procesor: X2 4200+

ram: 2GB kingmax 800MHz

graficka: 7950GT 512mb

hard nije bitan (250GB sata)

napajanje: neki shit sa 420W (vindija)

Uglavnom, ima oko 4500kn max, ne zeli kupovati novi komp, zeli primarno graficku, ali zbog toga mu je bolje da promijeni ostali dio konfiguracije.

Dalje, mislio sam da uzme p35ds3l, q6600, gtx260???ili4870??? (lik je "nvidia' fanboy). Ne razumijem se bolje u napajanja, ali sam uvjeren da bi mu trebalo novo.

Naime, lik je junkie i misli halati igre na 245BW (1920x1200).

Htio bih cuti vasa misljenja, soluciju i poneki savjet.

Unaprijed hvala!

CPU: E8500
MBO: P45-DS3
RAM: 2x2GB Kingmax 1066MHz ili 1x2 800MHz
VGA: HD4870, budući da ima gotovo jednake performanse kao i GTX260, a jeftinija je
PSU: Corsair VX550W.

A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
17 godina
neaktivan

Puno hvala Kompotko!

Razlika izmedju p35 i p45 (S3L) ? u cijeni je dvjestotinjak kuna

Mogu li u istom ducanu (recimo ADM-u) kupiti graficku i hladjenje, te traziti od njih montiranje ( je li besplatno)?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

P45-DS3 ti podržava CF tako da će moći u budućnosti lako nadograditi (ali samo ATi, za nVidiu trebaju njihovi čipseti.) To je jedna prednost za HD4870. Nadalje, u nekim testovima je nešto bolja od GTX260, u nekima nešto lošija (sve se to radi o malo fpsova) a jeftinija je dosta, tako da bi nju definitivno trebao uzeti...

Mislim će ti željeti oni to smontirati, ako ih lijepo zamoliš, ali čemu bi uzimao dodatno hlađenje?

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan

zar se hd4870 ne grije k'o da nema sutra?

btw crossfire nije potreban, cijela nova konfa dolazi paralelno sa izlaskom windowsa 7

quad ili duo?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Killa Cam kaže...

zar se hd4870 ne grije k'o da nema sutra?

btw crossfire nije potreban, cijela nova konfa dolazi paralelno sa izlaskom windowsa 7

quad ili duo?

Dakle, da odgovorim na prethodno pitanje.

P45 je bolja jer podržava CF, ima bolji OC potencijal i ICH10 (malo potraži na internetu)...

Ako ne misli clockat, nek uzme P35-DS3 (makar se i s njom dade dosta dobro).

Na HD4870 možeš kontrolirati brzinu vrtnje, pa staviš na cca. 25% -> nije puno bučnije, a temperature drastično padnu...

Quad ako rijetko mijenja. Duo je za igre trenutno bolji.
A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
17 godina
neaktivan

Kompotko care, puno hvala.

0 0 hvala 0
17 godina

ma kompotko je uvjek zakon i nije mu problem 10 puta dnevno sastavljati best-buy konfe i 5 puta obrazlozit zakaj uptavo tu konfu svakome.

ja bih se bez obzira na potrebu/zelju za oc/cf odlucio za noviji p45 chipset na p45-ds3 ploci koju je vec naveo jer je bolji, noviji i nije puno skuplju od p35 varijante i uvjek za hd4870 povrh gtx 260 jer je jeftinija i pokazala se u puno vise testova brzom od gtx 260, a tamo gdje je nesto sporija radi se uglavnom o TWIMTBP igri koja je optimizirana za Nvidiu -> medjutim valja napomenuti da su obje kartice odlicne i nece pogrijesiti koju god da uzme, no hd 4870 je jos uvjek jeftinija

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice