Trebam pomoć pri slaganju konfe

poruka: 27
|
čitano: 1.973
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Nisam klasični gamer, ne igram Crysis, Far Cry ni takve igre, ali treba mi konfa s kojom mogu na extra rezoluciji vrtit 250FPSa na CoD4 i (Kad u studenom izađe) Modern Warfare 2(Ne baš na 250, al približno ...)

Dosta sam dugo tragao za nekom konfom koja će mi dat dobre performanse za jeftinu cjenu. Pošto nisam ništa našao odlučio sam kupiti jefine komponente na http://www.instar-informatika.hr/ i onda odnjeti u ovlaštenu trgovinu da mi to sve spoje i instaliraju Windowse itd.

Evo što sam za sad mislio kupiti:

Procesor: http://www.instar-informatika.hr/procesor-amd-phenom-ii-x4-810-26ghz-1800mhz2048kb4096kbdeneb95wsocket-am3cooling-fan-box/HDX810WFGIBOX/racunalne-komponente/ 1062kn
Grafička: http://www.instar-informatika.hr/graficka-kartica-gainward-nvidia-geforce-9800-gt-gddr3-sdram-1x512mb/4260183360315/racunalne-komponente/ 750kn
RAM: Pošto mi s obzirom na moj OS ne treba više od 3GB RAMa želio bih uzeti RAM od 800Mhz, mislim da je Kingston najjeftiniji (Ali vi, preporučite ako ima išta bolje za istu cijenu ili manju cijenu) ˜ 400 kn

Htio bih da mi vi pomognete tako da mi s obzirom na navedene komponente odaberete ostale komponente, ali na način da mi nađete nešto stvarno jeftino, dakle trećerazredno kućište, matičnu, napajanje, optiku ... Neka bude jeftino ali dovoljno dobro da podrži ovo gore navedeno bez da mi nešto rikne

Par pitanja:

1.)Hoće li moj 17'' Acerov LCD moći normalno funkcionirat s ovim komponentama ili mi treba novi monitor?
2.)Koji je bolji izbor između gore navedene i ove grafe (http://www.instar-informatika.hr/graficka-kartica-hd4850-512m-gddr3-pci-e-hdmi-dvi-i-vga-rohs-lite/11132-35-20R/racunalne-komponente/) ?
3.)Treba li mi dodatno hlađenje s obzirom da i grafička i procesor imaju odlično hlađenje?

Novi sam na forumu so go easy on me :)

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2009 19:14 (sptz).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Loše, loše...

Kao prvo firma, uopće nije tako jeftina kao što misliš, ADM je jeftiniji + besplatno sastavljanje konfe (ako cijelu kupiš tamo) i dostava (ako je naruđba iznad 2000kn).

Usporedio sam cijenu Phenoma II x4 940 BE, u ADM-u je 1320kn, u toj tvojoj 1477kn. Predpostavljam da su takve cijene i ostalog...

Grafa 9800 GT mi se ne sviđa nimalo, proc je ok za ograničen buđet... Daj ti meni ukupan buđet koji imaš i sve što trebaš (konfu, konfu bez HDD-a, periferiju, itd.)

EDIT: Vidim ipak da u nekim stvarima je jeftinije nego u ADM-u...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2009 19:30 (Sused).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Trebam pomoć pri slaganju konfe
Sused kaže...

Loše, loše...

Kao prvo firma, uopće nije tako jeftina kao što misliš, ADM je jeftiniji + besplatno sastavljanje konfe (ako cijelu kupiš tamo) i dostava (ako je naruđba iznad 2000kn).

Usporedio sam cijenu Phenoma II x4 940 BE, u ADM-u je 1320kn, u toj tvojoj 1477kn. Predpostavljam da su takve cijene i ostalog...

Grafa 9800 GT mi se ne sviđa nimalo, proc je ok za ograničen buđet... Daj ti meni ukupan buđet koji imaš i sve što trebaš (konfu, konfu bez HDD-a, periferiju, itd.)

EDIT: Vidim ipak da u nekim stvarima je jeftinije nego u ADM-u...

Procesor je u 'toj mojoj' 1062kn, a u 'toj tvojoj' je 1140,70kn

U instara je također dostava preko 2000kn besplatna, a u Procesora, gdje namjeravam da mi instaliraju windowse i ostalo će mi također besplatno sklopit komp.

Meni se grafa sviđa, za ovakvu cijenu je odlična, a s obzirom da ne namjeravan igrat zahtjevne igre meni je dovoljna, ako imaš nešto od 750kn a bolje od ovog slobodno predloži.

Pošto sad imam HDD od kapaciteta 115GB, a preko 70 posto mi je prazno, mislim da će mi bit dosta 180GB s tim da nisam isguran hoće li moj HDD star preko 5 godina moć ić u novo računalo (A najrađe bi ga premjestio da ne moram kupovat novi, ako je moguće naravno)

Ukupan budžet mi je nekih 4000kn(+200), bez periferije

*EDIT* Krivo si mislio, ti si uspoređivao cijenu od 940, a ja želim 810

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2009 19:50 (sptz).
17 godina
neaktivan
sptz kaže...

Procesor je u  'toj mojoj' 1062kn, a u 'toj tvojoj' je 1140,70kn

U instara je također dostava preko 2000kn besplatna, a u Procesora, gdje namjeravam da mi instaliraju windowse i ostalo će mi također besplatno sklopit komp.

Meni se grafa sviđa, za ovakvu cijenu je odlična, a s obzirom da ne namjeravan igrat zahtjevne igre meni je dovoljna, ako imaš nešto od 750kn a bolje od ovog  slobodno predloži.

Pošto sad imam HDD od kapaciteta 115GB, a preko 70 posto mi je prazno, mislim da će mi bit dosta 180GB s tim da nisam isguran hoće li moj HDD star preko 5 godina moć ić u novo računalo (A najrađe bi ga premjestio da ne moram kupovat novi, ako je moguće naravno)

Ma ja kupujem 940 uskoro, pa sam baš pogledao njegovu cijenu... I vidim da je skuplji... 810 je nešto jeftiniji...   Al budem ti ja sad nešto složio za 4000kn:

Proc: Phenom II x4 940 BE

MBO: Gigabyte MA790X-UD3P

RAM: 2×2GB Kingmax 1066MHz

Grafa:   Gigabyte HD4850 512 MB w/Zalman

HDD: WD 250GB WD2500AAKS

Optika: Pioneer DVR216-DBK

Napajanje: Corsair CX 400W

Ukupno: 3940kn + kućište po izboru (ADM)

Pogledaj u Instaru, ispada skuplje sigurno...

Proc jači, grafa jača, ostalo sve odlično...

17 godina

SUSED je sve rekao, nego opet mi je bolji ADM, pogledaj cjene intelovih procesora svaki je barem 10% jeftiniji u ADM-a.
Inače bolje ti je uzet Phenom II x4 940, odlican procesor samo heh da znas bar nesto vise od kompovima shvatio bi da je taj procesor vele bolji ima odkljucan množitelj, lako se clocka, a instalirat windowse to mores i sam, very simple and easy!

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pa u tome i je stvar, da mi treba procesor za neku zahtjevniju uporabu, clockanje itd. naravno da bih uložio više love, no meni je dosta X4 810 za CoD pa ću radije tu lovu zapiti :)
16 godina
neaktivan
Sused kaže...
sptz kaže...

Procesor je u  'toj mojoj' 1062kn, a u 'toj tvojoj' je 1140,70kn

Meni se grafa sviđa, za ovakvu cijenu je odlična, a s obzirom da ne namjeravan igrat zahtjevne igre meni je dovoljna, ako imaš nešto od 750kn a bolje od ovog  slobodno predloži.

Ma ja kupujem 940 uskoro, pa sam baš pogledao njegovu cijenu... I vidim da je skuplji... 810 je nešto jeftiniji...   Al budem ti ja sad nešto složio za 4000kn:

Proc: Phenom II x4 940 BE

MBO: Gigabyte MA790X-UD3P

RAM: 2×2GB Kingmax 1066MHz

Grafa:   Gigabyte HD4850 512 MB w/Zalman

HDD: WD 250GB WD2500AAKS

Optika: Pioneer DVR216-DBK

Napajanje: Corsair CX 400W

Ukupno: 3940kn + kućište po izboru (ADM)

Pogledaj u Instaru, ispada skuplje sigurno...

Proc jači, grafa jača, ostalo sve odlično...

To je sve super, al daj mi pls složi nešto što ide s grafom i procesorom kojeg želim jer radije ću ostatak plaće potrošiti na nešto drugo

17 godina
neaktivan

A čuj, ak oćeš 250 fps, uzmi jaču grafu...

Al ok, uzmi ti taj proc koji si ti naveo (Phenom II x4 810), ali obavezno uzmi ovu grafu koju sam ja naveo, isto je 750kn, a bolja je od one...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sused kaže...

A čuj, ak oćeš 250 fps, uzmi jaču grafu...

Al ok, uzmi ti taj proc koji si ti naveo (Phenom II x4 810), ali obavezno uzmi ovu grafu koju sam ja naveo, isto je 750kn, a bolja je od one...

Onda ću uzet tvoju grafu, ostalo ću ostavit isto i umjesto 4GB RAMa uzet ću 3GB.

Jel možda možeš odgovorit na neko od ovih mojih pitanja koje sam naveo, pošto vidim da ih nitko ne j***?

17 godina
neaktivan
sptz kaže...

Par pitanja:

1.)Hoće li moj 17'' Acerov LCD moći normalno funkcionirat s ovim komponentama ili mi treba novi monitor?
2.)Koji je bolji izbor između gore navedene i ove grafe (http://www.instar-informatika.hr/graficka-kartica-hd4850-512m-gddr3-pci-e-hdmi-dvi-i-vga-rohs-lite/11132-35-20R/racunalne-komponente/) ?
3.)Treba li mi dodatno hlađenje s obzirom da i grafička i procesor imaju odlično hlađenje?

Hvala.

1) Hoće, jedino ako je VGA morat ćeš nabavit adapter VGA -> DVI, ali mislim da ga dobiješ uz grafu... Ako je DVI, sve radi bez problema...

2) Uzmi onu koju sam ti ja preporučio, pogotovo zato što ima na sebi Zalmanov hladnjak...

3) Ne.

RAM također uzmi ono što sam ti ja preporučio, radi na 1066MHz i raditi će u dual chanellu, čime ćeš dobiti nešto bolje performanse. (time i više fps-a u CoD-u)... Uzmi 4GB, jeftin je RAM, a i tako možeš iskoristiti oko 3,5GB... Ukoliko pređeš na neki x64 OS u budućnosti, dobro će doć...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2009 22:05 (Sused).
16 godina
neaktivan
Sused kaže...
sptz kaže...

Par pitanja:

Hvala.

1) Hoće, jedino ako je VGA morat ćeš nabavit adapter VGA -> DVI, ali mislim da ga dobiješ uz grafu... Ako je DVI, sve radi bez problema...

2) Uzmi onu koju sam ti ja preporučio, pogotovo zato što ima na sebi Zalmanov hladnjak...

3) Ne.

RAM također uzmi ono što sam ti ja preporučio, radi na 1066MHz i raditi će u dual chanellu, čime ćeš dobiti nešto bolje performanse. (time i više fps-a u CoD-u)... Uzmi 4GB, jeftin je RAM, a i tako možeš iskoristiti oko 3,5GB... Ukoliko pređeš na neki x64 OS u budućnosti, dobro će doć...

Tnx Sused, mislim da ću ipak uzeti ovu konfu što si mi ti predložio, još jedno pitanje - Mogu li ja svoj stari HDD stavit na novo računalo?

17 godina
neaktivan

Možeš, ali je puno sporiji od ovog što sam ja predložio... Uzmi ovaj pa na njega stavi OS, a onda još sastrane ubaciš i taj svoj...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sused kaže...

Možeš, ali je puno sporiji od ovog što sam ja predložio... Uzmi ovaj pa na njega stavi OS, a onda još sastrane ubaciš i taj svoj...

Dakle na taj način bi zadržao sve podatke koje imam na starom hardu?

17 godina
neaktivan

Smatram da bi trebao uzeti Susedovu konfu jer je stvarno odlicna, no postujuci tvoje zahtjeve slozio sam ovo ukoliko bi htio proci jeftinije:

http://www.imagesforme.com/show.php/581340_konfa.JPG

U protisa je x810 znacajno jeftiniji nego drugdje, a hd4850 je bolja od 9800gt.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2009 12:47 (Los Sam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo da ne otvaram novu temu pisat ću tu...

Ne namjeravam mjenjat monitor i hdd za koje mislim da su ok.

E sad bi vas zamolio da mi složite neku konfiguraciju na kojoj ću osim normalnih stvari ( slušanja muzike, worda, excela, office itd ) moć igrat i COD5,AA3,Crysis itd. u very high rezoluciji. Isto tako nemam pojma koliko su ustvari ove dvije stvari koje mislim zadržat ograničavajuće po pitanju kvalitete ovih igara, te dali utječu na njih? Osim toga želim da u konfiguraciju uklopite intel.

Hvala

monitor monitor
hdd hdd

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tomo007 kaže...

Do koliko para??Treba li ti preriferija??

written by pod009
17 godina
neaktivan
pod009 kaže...
tomo007 kaže...

Nisam stavio do koliko para, jer mi to nije bitno. Važno mi je da zadovolji uvjete koje sam postavio, samo to. Netreba dvd pržilica,zvučnici,miš,tastatura ( sorry zaboravio stavit )

17 godina
neaktivan
tomo007 kaže...
pod009 kaže...
tomo007 kaže...

Nisam stavio do koliko para, jer mi to nije bitno. Važno mi je da zadovolji uvjete koje sam postavio, samo to. Netreba dvd pržilica,zvučnici,miš,tastatura ( sorry zaboravio stavit )

Daj bar neki okvirni buđet? 2000? 5000kn? 10000kn? 12000kn? 25000kn?

I see offline people!
17 godina
neaktivan
Sused kaže...
tomo007 kaže...
pod009 kaže...
tomo007 kaže...

Daj bar neki okvirni buđet? 2000? 5000kn? 10000kn? 12000kn? 25000kn?

ajde 5kkn

17 godina
neaktivan
tomo007 kaže...

ajde 5kkn

To si odma trebao reći... E sad, što se tiče Intela... Upozoravam te da za taj novac možeš dobiti dosta bolje performanse sa AMD-om... AMD procesori su danas kvalitetni, snažni i relativno jeftini tako da ih ja svakako preporučujem... Da je konfa od 10000kn, onda bi se išlo na Intela, no u 5000kn, dobar Intelov proc skoro pređe polovicu buđeta...

Ja predlažem jednu konfu sa AMD-om:

MBO: Gigabyte MA790XT-UD4P

CPU: Phenom II x4 955BE

RAM: 4GB DDR3 Kingston 1333MHz

VGA: XFX HD4890 1GB GDDR5

(VGA Cooler: Scythe Musashi)

PSU: Corsair VX550

Ukupno: 5088kn (5407kn)

Cijena u zagradi je sa Musashije, ova druga bez... Ukoliko možeš probiti tih 400kn, uzmi tog Musashija i onda ćeš moć lijepo clockat tu grafulju... Ukoliko ne, onda ništa, odlično će ti bit i sa referentnim coolerom...

I see offline people!
17 godina
neaktivan

probaj nekak skupit još 1200kn i uzmi si neku core i7 konfu... i miran si par godina.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ok,hvala sused.

@mtopol: stavio si hdd koji mi netreba, dvd pisač isto.

17 godina
neaktivan
tomo007 kaže...

ok,hvala sused.

@mtopol: stavio si hdd koji mi netreba, dvd pisač isto.

onda odbi od cjene oko 500kn

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
18 godina
protjeran
mtopol kaže...

probaj nekak skupit još 1200kn i uzmi si neku core i7 konfu... i miran si par godina.

A kao sa AMD-om neće bit miran par godina?

17 godina
neaktivan
mtopol kaže...

Konfiguracije je ok,samo kad sastavljaš konfiguraciju pazi da izabereš brz HDD jer često HDD najslabija komponenta u konfiguraciji.

written by pod009
17 godina
neaktivan
pod009 kaže...
mtopol kaže...

Konfiguracije je ok,samo kad sastavljaš konfiguraciju pazi da izabereš brz HDD jer često HDD najslabija komponenta u konfiguraciji.

kaj ovaj moj trenutni nije dovoljno dobar?

17 godina
neaktivan
tomo007 kaže...

kaj ovaj moj trenutni nije dovoljno dobar?

Tvoj sadašnji HDD je ok.Brzina HDD-a se većinom oćitava u brzini učitavanja igre,učitavanja velikih datoteka...

written by pod009
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice