Što mislite o ovoj konfiguraciji

poruka: 20
|
čitano: 1.735
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle... vrijeme je da se uzme novi komp, i odlučio sam se za Ve-Mil jer mi nude mogućnost plaćanja amexom na rate bez kamata - zato otpada ADM. Da su stvari malo drukčije posložene, uzeo bih komp u ADMu za mjesec i pol, ali ozljeda me spriječila da odradim jedan dobro plaćen poslić koji bi bio infuzija gotovine. Zato mi je važno beskamatno obročno plaćanje.

Uzeo bih ove komponente (screenshot priložen)... zvučnike, tipkovnicu i štakora nisam uzimao jer planiram produljiti MaxADSL ugovor, pa ću dobiti od T-Coma Cool

Da li se slažete sa izborom komponenti?

Čitao sam topic GTX260 vs HD4870 pa onda gledao neke reviewe i benchmarke, i ipak mi se ATI čini boljim izborom.

Čitao sam i o monitoru Samsung T220 kojeg svi hvale a ovaj LG mi se više sviđa dizajnom i ima slične karakteristike... a sa LGjem nikad problema (imam njihov LCD televizor i stvarno sam superzadovoljan slikom i sustavom menija)

Mislim da je za mene koji koristi komp isključivo za uredske poslove, internet i gaming (koliko mi vrijeme dopušta) bolji izbor dual core procesor... možda sam trebao uzeti E8400 umjesto E8500... što vi mislite?

Da li su memorija i napajanje overkill? Strah me uzeti preslabo napajanje pa da bude problema sa stabilnosti.

Da li je box cooler dovoljno dobar, jer ne mislim ništa clockati.

Hvala na pomoći

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2008 2:05 (Gerontius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uzmi E8400 i neko napajanje od 550W će ti biti i više nego dovoljno.   A za razliku u cijeni uzmi ATI 4870 od 1GB. Box cooler će ti dobro ohladiti procesor ako nećeš clockati. Inače, savim dobro složena konfa, al napajanje ti je teški overkill.Smijeh. Smanjuj to.Namigiva

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2008 2:13 (scorpion667).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Što mislite o ovoj konfiguraciji

hvala... ovo chieftec od 550W će onda biti OK?

da li oni tamo i slažu komp ako sve uzmem tamo, ili si ga moram sam složiti (nije neka mudrost, ali mi je nekakav bed stavljati cooler na CPU da en bih nekaj strgao)

17 godina
neaktivan

i preporučam ti da si uzmeš neki hdd s 32 mb chachea, nije puno skuplji a dobivaš na brzini učitavanja raznih programa i dizanja os-a

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1080066

HDD Seagate ST3500320AS, 500 GB 32MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200.11, 486,00 kn

ps: jest li primjetili da je u vemilu Q6700 1470 kn a Q6600 1492 kn , malo jači procesor je jeftiniji   hehehe, napravili smo mit od to Q6600Cool, svi ga žele( pravilo ponude i potražnje na djelu)

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2008 2:27 (brezonja).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hvala na svim savjetima... uzet ću onda ovaj seagate... ionako imam eksterni MyBook od 500G na kojem držim mjuzu i filmove, tako da mi je na hardu koji je u kompjuteru važniji dobitak u brzini od samog kapaciteta

17 godina
neaktivan

HD4870 je i moj izbor, ako imaš novaca upikni 1GB verziju, za tu malo poveću rezoluciju će dobro doći...

E8500 mislim da se ne isplati uzimati, uzmi E8400. Podjednaki su, E8500 je na malo većem taktu, a i E8400 se da clockati preko 4GHz... Mislim da je nepotrebno uzimati E8500, teško da ćeš i osjetiti nešto...

Memorija je dobra ako misliš clockati, ako ne uzmi 2×2GB kingmaxe 800Mhz i uštedi nešto novaca...

Napajanje je teški overkill. Uzmi si neko 550W kvalitetnije i to je to (nemoj Chiefteca, uzmi nešto kvalitetnije)...

Box je dobar...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan

još nekaj... vidim da Q6700 ima čist pristojnu cijenu - košta isto kao ovaj E8500... što mislite o tom procu

u ovom trenutku možda još nema potrebe za 4 jezgre... ali kako su svi core i7 četvero jezgreni, tako je za očekivati da će sve u budućnosti koristiti 4 jezgre

17 godina
neaktivan
Gerontius kaže...

još nekaj... vidim da Q6700 ima čist pristojnu cijenu - košta isto kao ovaj E8500... što mislite o tom procu

u ovom trenutku možda još nema potrebe za 4 jezgre... ali kako su svi core i7 četvero jezgreni, tako je za očekivati da će sve u budućnosti koristiti 4 jezgre

ostani na E8400.E8400 ima nešto bolje perfomanse u igrama, a u sintetici je mrvicu slabij od navedenog.Još kad se doda manja cijena i manje zagrijavanje i bolji overclock potencijal, izbor je jasan.
17 godina
neaktivan

a niš... Q6700 nemaju uopće, a Radeona od 1G nemaju u dućanu u Zagrebu - stoga sam si složio ovak (evo slike)

neke sugestije bih rado poslušao, ali nemaju napajanje od 550W koje nije chieftec i tak.

mislim da će biti dosta - inače, nemam nikakvu ambiciju igrati Crysis i sl.... od igara koje su na tržištu me zanimaju Civilizacije, CODovi, Fallout 3 i Bioshock

17 godina
Gerontius kaže...

Dakle... vrijeme je da se uzme novi komp, i odlučio sam se za Ve-Mil jer mi nude mogućnost plaćanja amexom na rate bez kamata - zato otpada ADM. Da su stvari malo drukčije posložene, uzeo bih komp u ADMu za mjesec i pol, ali ozljeda me spriječila da odradim jedan dobro plaćen poslić koji bi bio infuzija gotovine. Zato mi je važno beskamatno obročno plaćanje.

Uzeo bih ove komponente (screenshot priložen)... zvučnike, tipkovnicu i štakora nisam uzimao jer planiram produljiti MaxADSL ugovor, pa ću dobiti od T-Coma Cool

Da li se slažete sa izborom komponenti?

Čitao sam topic GTX260 vs HD4870 pa onda gledao neke reviewe i benchmarke, i ipak mi se ATI čini boljim izborom.

Čitao sam i o monitoru Samsung T220 kojeg svi hvale a ovaj LG mi se više sviđa dizajnom i ima slične karakteristike... a sa LGjem nikad problema (imam njihov LCD televizor i stvarno sam superzadovoljan slikom i sustavom menija)

Mislim da je za mene koji koristi komp isključivo za uredske poslove, internet i gaming (koliko mi vrijeme dopušta) bolji izbor dual core procesor... možda sam trebao uzeti E8400 umjesto E8500... što vi mislite?

Da li su memorija i napajanje overkill? Strah me uzeti preslabo napajanje pa da bude problema sa stabilnosti.

Da li je box cooler dovoljno dobar, jer ne mislim ništa clockati.

Hvala na pomoći

Kolko imaš već ugovor dosad s T-Com-om,ak imaš 2 godine ko i ja onda niš od tipkalice i štakora.I mene su zvali prije tjedan dana u vezi produljenja ugovora (budući da mi ističe 2 godine) i dobit ću samo zvučnike (Logitech X-530).Zvučnike,tipkalicu i štakora dobiješ samo ako postaneš novi korisnik.Nije da se hoću svađat,nego samo te obavještavam jer sam se i ja ponadao za tipkalicu i štakora al izgleda nikaj od toga.
92% tinejdžera sluša turbofolk,ako si i ti među njima kopiraj si ovo u potpis. Zastava Yugo 89.g. alu felge,klima,CD i DVD player,nema zadnja sjedala (instalirani lcd monitori),prostor za kučište pc-a,V8 motor od 350KS nepovoljno prodajem !!!!!!
17 godina
neaktivan
Gerontius kaže...

a niš... Q6700 nemaju uopće, a Radeona od 1G nemaju u dućanu u Zagrebu - stoga sam si složio ovak (evo slike)

neke sugestije bih rado poslušao, ali nemaju napajanje od 550W koje nije chieftec i tak.

mislim da će biti dosta - inače, nemam nikakvu ambiciju igrati Crysis i sl.... od igara koje su na tržištu me zanimaju Civilizacije, CODovi, Fallout 3 i Bioshock

I više nego dosta......Inače sve je dobro složeno, ne bih ništa mjenjao
17 godina
neaktivan
Gerontius kaže...

Kupuj ako možeš... Smijeh
I ako ti se ikad zaigra Crysis..., znaj da ćeš moć Smijeh
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan

ja sam sad na iskonu (iskon promet, t-com priključak) - sutra ću nazvat pa ću biti malo pametniji nego danas :)

17 godina
neaktivan

HDD Seagate ST3500320AS, 500 GB 32MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200.11, 486,00 kn

to ti je vec spomenuto...

napajanje moze i od 550W ili 500W koje ti se "svidi"

LG--fujjjjjjjjj

znam da ima raznih iskusava ali oni vise ni za klime nisu glavni pa nemoj ocekivat da ce bit za televizor monitor ili optiku, a nedao bog mobitela...ulozi bolje taj novac

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo ga... sve složeno (po prvi put da sam sam slagao komp!) i radi ko vurica

jedno pitanjce samo... ventilatore sam složio da je naprijed usisni, iza isisni, a sastrane isto usisni (onaj koji puše prema hard disku)... jel to OK?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Čestitam. Svaki trud se isplati.

Dao Bog da te služi dugo i stabilno.

Probaj kombinirat smjerove samo srednjeg (bočnog) venta i probaj ga isključiti da imaš pravilnu promaju.

Sretno.

17 godina
neaktivan
CUNO kaže...

Čestitam. Svaki trud se isplati.

Dao Bog da te služi dugo i stabilno.

Probaj kombinirat smjerove samo srednjeg (bočnog) venta i probaj ga isključiti da imaš pravilnu promaju.

Sretno.

ja sam metnuo bočni da puše prema hardu tak da ga hladi... ionako nije u istoj razini kao i ovi naprijed/nazad

koja je divota ovaj monitor... ništa ne zaostaje za Samsung T220 :) - provjereno na licu mjesta u Ve-Milu

najbolje od svega... zaboravio sam ih pitat da mi ga uključe da provjerim bad pixele... i to me grizlo. kad sam ga spojio... olakšanje. nema bad pixela :)
17 godina
neaktivan

Ja unazad godinu dvije hard stavljam na mjesto flopija jer FDD više ionako nikom ne ugrađujem, pa mi je lakše posložiti kablove,

a samim tim mi HDD hladi prednji vent jer je odmah ispod njega.

Hard se ionako nebi trebao jako grijati.

Bitno je da oko čipseta, grafe i proca dolazi svježi zrak.

Vidi u Everestu temperature pa javi, baš me zanima kolike su?

Svaka čast i za monitor. Odličan izbor, a još k tome nema mrtvih pixela.

Ja sam do sada preporučivao T220, no ovaj tvoj mi se jako sviđa a malo je i jeftiniji.

17 godina
neaktivan

Evo... nakon 15 minuta igranja Bionic Commando Rearmed CPU mi je na 51 stupanj. Grafulja je dosta vruća, ali čujem da je to normalno za HD48XX seriju

17 godina
neaktivan

Ma to ti je super. Ništa ne moraš mijenjat.

Jedino ako ti smeta buka iz grafe samo na njoj promijeni kuler jednog dana i klokaj bez brige.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice