Molim savjet za konfiguraciju

poruka: 103
|
čitano: 9.458
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Molim savjet za konfiguraciju :)

prijedlog od Listerstorma je odlican i slazem se da Thermaltake nema sta traziti pored Coolermastera.

evo jos jedan ekstremniji prijedlog....

MSI P67A-GD55 ,DDR3, SATA3, SLI, CFire, USB3
Procesor s1155 Intel Core i5 2500K
Napajanje 650W XFX Core Edition 80+

Memorija DDR3 Corsair,8GB 2x4GB,1600MHz
MSI GTX560Ti Hawk, TwinFrozr III ,1GDDR
MSI GTX560Ti Hawk, TwinFrozr III ,1GDDR
Hladnjak Spire TherMax II, S775/1156/1366/AM2/AM3/939/940
SSD SATA II 80 GB Corsair, 2.5", CSSD-F80GB2-BRKT

8.570,41 kn+ kuciste iz ADM-a

Coolermaster 690 II LITE-599kn

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_34_71&products_id=9953

Ukupno:9169,41kn

Konfiguracija sa dvije GTX560 TFIII za brutalne perfomanse,velike OC mogucnosti i niske temperature s obzirom na odlicno hladjenje i kvalitetno kuciste.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 10:45 (vepar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Molim savjet za konfiguraciju :)
vepar kaže...

Nije odličan.

Rađe ću staviti lošije kućište, nego grafe.

Dobra je konfa, ali u moje je brža memorija, uz to i s dobrim hladnjacima na sebi te SSD disk većeg kapaciteta. Rekao je da mu naposljetku ni ne treba pržilica, dakle za razliku u cijeni stavi bolju memu, 8GB Venegance Blue od Corsaira.

Audi, vide, tace si vis vivere in pace.
14 godina
neaktivan

Casar,

One dvije radeonke nisu ništa slabije od dvije GTX 560 Ti - tko zna čitati rezultate testova to vidi - navedeni primjeri. A još su više clockirane od gainward-a.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 10:32 (listerstorm).

0 0 hvala 0
16 godina

A u mojoj bolje i hladnije grafe i kvalitetnije kuciste...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
vepar kaže...

A u mojoj bolje i hladnije grafe i kvalitetnije kuciste...

Phantomke su također odličan izbor...

15 godina
listerstorm kaže...

Ja ne znam zaista otkud ti da te XFX-ice iz MagazinRS-a imaju poboljšano, nereferentno hlađenje...?

Obrati pažnju na šifru. XFX HD-687A-ZNBC

Radi se o ovoj grafi: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814150507

Referentan hladnjak koji je dosta bučniji u odnosu na onog Phantoma, jednostavno lošiji - slabiji OC-abilni potencijal za OC-anje grafa u budućnosti + viša razina buke...

16 godina

jesu,ali TFIII su vrh,rade na 950MHZ i jos kvalitetnije hladjenje u odnosu na TFII...

Editirana konfiguracija,dodane kvalitetnije memorije,izbacena optika i sad je to to...

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 10:39 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vepar kaže...

jesu,ali TFIII su vrh,rade na 950MHZ i jos kvalitetnije hladjenje u odnosu na TFII...

Editirana konfiguracija,dodane kvalitetnije memorije,izbacena optika i sad je to to...

Zar nije vrh Gigabyte SOC? :D

R.I.P. EnlightenedPh oenix 24.6.2011.
16 godina

jeste,ali je nema u prodaji,a prve serije su krepavale pa bi je ja izbjegavao....

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 10:41 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
vepar kaže...

jeste,ali je nema u prodaji,a prve serije su krepavale pa bi je ja izbjegavao....

Ima, ima, samo ne više po 1800 i nešto sitno kn, nego po nešto skupljoj cijeni:

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.fa9a1dd53d8243da9da99994d58db341.vga-gigabyte-pci-e-gtx-n560-ti-1gb-ddr5.aspx

15 godina
neaktivan

Ako se ne varam, rev. 2 imaju takt jezgre 950 MHz.. One su sigurnije?

Koliko rev. 2 slabija od ove rev. 1? ZNam da je samo 50 MHz razlike ali koliko to utječe na FPS i tako to?

Hvala

Sry za OF ali ja mislim kupit tu rev.2 pa me zanima..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Tih 50 Mhz ti neutječe ništa bitno na igranje. Nemoguće je primjetiti razliku dok igraš između te dvije.

16 godina

To je preskupo,za te novce vec ide GTX570 pa bi je ja izbjegavao.Hawk TFIII je po meni najbolji izbor do 2000kn....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vepar kaže...

To je preskupo,za te novce vec ide GTX570 pa bi je ja izbjegavao.Hawk TFIII je po meni najbolji izbor do 2000kn....

Tamo di ja kupujem je trenutno pala cijena, i nezamislivo je jeftina (Gigabyte SOC rev.2). Neću govorit o cijeni ali dođe jako jeftino..

15 godina
nick54312 kaže...
vepar kaže...

Tamo di ja kupujem je trenutno pala cijena, i nezamislivo je jeftina (Gigabyte SOC rev.2). Neću govorit o cijeni ali dođe jako jeftino..

U tom slučaju se itekako isplati, ubodi je i usrećit ćeš se.

14 godina
nick54312 kaže...
vepar kaže...

A gdje ti to kupuješ ako nije tajna ?

14 godina
neaktivan

A sto kazete na ovo: da kupim sve osim SSD-a koji kupim naknadno za 1-2 mjeseca? Meni nije problem instalirati Os ponovno. Da li na taj nacin dobijem nesto kada bi tak uradio? hm hm

15 godina
peter parker kaže...

A sto kazete na ovo: da kupim sve osim SSD-a koji kupim naknadno za 1-2 mjeseca? Meni nije problem instalirati Os ponovno. Da li na taj nacin dobijem nesto kada bi tak uradio? hm hm

Dvije GTX570 grafe u SLI-u.

15 godina
protjeran

E pa da i ja dam svoj predlog

i7 2600K + H60

Maximus IV Gene Z

Corsari AX 750

EAH6950 1GB DC x2

GTX560 x2 Top

650D

Corsair 2x4GB

Ne uzimajte referentne Cymane ne u ludilu. 

Mucicete se samo. U Srbiji je 240e EAH6970 niko nece da kupi jel je haos.

Mogu da se vrse promene sa grafickim kartama u zavisnosti od para ali AMD Cayman ne uzimajte referentne modele.

Ova 6950 IGTX560 su zgodne jer zauzimaju 2 slota pa mogu u Crossfire. Ali ja sam protiv Caymana i protiv GTX5xx ali ajde.

Jos malo pa ce nove karte sa mnogo boljom tesalacijom i boljim savladavanjem DX11. 

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 11:21 (Vlada011).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ok idem to sve malo pogledati. Uh kak je to sve komplicirano, tesko je odluciti. Dodje mi da odem negdje i da mi tam sastave sve. hehehe  :)

16 godina
peter parker kaže...

umjesto SSD-a uzmes dvije MSI GTX 570 TwinFrozr II OC

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=9900

dosta su bolje od referentnih....

15 godina
protjeran

Najbitnije ti je da uzmes napajanje AX 750 na koje imas 5 godina garancije i na koje mozes kasnije i duple grafike da stavljas. Ja ne bi stavio SLI ili CF ispod 700W pogotovu jer ce to klokovani procesor da nosi. 

Takodje je veoma bitno da uzmes i7 za SLI ili CF. Plocu sam rekao Gene Z jel je ona ispravljena verzija.

Kako je vama lako sa ovim nazivima ja sve moram da ucim sada ponovo i svaki dan posecujem EVGA sajt da vidim kako oni stoje sa nazivima.

Gledam one naponske, divim se, ...

Mada sve jedno i ovako ce nove nazive dobijati Ivy.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
14 godina
neaktivan

Uh ja sam ono noob, laik u ovim stvarima. Ok nesto znam. al ne bas sve. Sada sam se malo izgubio u prijevodu tj u svemu ovome..hehe.... Stupid me

14 godina
neaktivan

procesor uzmi intel i5 a ram smanji na 4gb..jer ovo je previse..probaj ustedit koliko najvise mozes...dalje je sve oke..po meni barem!! :D pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Molim savjet za konfiguraciju
Vlada011 kaže...

E pa da i ja dam svoj predlog

i7 2600K + H60

Maximus IV Gene Z

Corsari AX 750

EAH6950 1GB DC x2

GTX560 x2 Top

650D

Corsair 2x4GB

Ne uzimajte referentne Cymane ne u ludilu. 

Mucicete se samo. U Srbiji je 240e EAH6970 niko nece da kupi jel je haos.

Mogu da se vrse promene sa grafickim kartama u zavisnosti od para ali AMD Cayman ne uzimajte referentne modele.

Ova 6950 IGTX560 su zgodne jer zauzimaju 2 slota pa mogu u Crossfire. Ali ja sam protiv Caymana i protiv GTX5xx ali ajde.

Jos malo pa ce nove karte sa mnogo boljom tesalacijom i boljim savladavanjem DX11. 

Kod vas je onda hardware jeftiniji nego kod nas kad jedna HD 6970 košta samo 240 eura. Kod nas su preko 300 eura !

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 11:54 (itomic009).
15 godina
peter parker kaže...

Uzmi ovu konfu dolje i na konju si, još jednu Vengeance pločicu od 4GB u Dual-Channel lako upikneš kasnije.

MSI P67A-GD55,DDR3,SATA3,SLI, CFire,USB3

Intel Core i5 2500K 3.3Ghz,6MB,LGA 1155

Corsair 4GB, 1x4GB, DDR3, 1600MHz 4GB 1x240 Dimm (Vengeance)

Zotac GF GTX 570, SE 1280MB DDR5 320-bit x2  (SLi)

Corsair TX Series, 850 Watt, ATX PSU, ATX12V v2.31

Spire TherMax II univerz. high-end hlad.

7.860,75kn, magazinRS

+

Coolermaster 690 II LITE, RC-692-KWN3, Mid Tower,side window

OCZ 60GB SSD Vertex 2 Cache:N/A MB 2.5" SATA II, High Perfor.

1.385,99Kn, ADM

9.246,74kn, magazinRS & ADM

Moja preporuka! 

15 godina
15 godina
protjeran
Re: Molim savjet za konfiguraciju

Jeftiniji je djavola nego je dosta ljudi saznalo da se pregreva. 

Samo se javljaju ljudi i govore Cuo sam da se ASUS pregreva, ASUS radi na 90C i ostalo. Negde i dalje stoji cena oko 300e ali daj boze da ih prodaju za 200 pred Novu Godinu.

Pa to stoji i na netu. Uz cenu da je i pored overheating problema za te pare koliko kosta oko 300$ i dalje dobra kupovina.

Samo 10e je skuplja od 6950 ali po meni ta karta ne vredi vise od 200e plus 70e obavezan Accelero Xtreme Plus II koji nema da se kupi u Srbiji. 

Bez toga ne pokusavati uopste jer ne moze da se koristi ni na fabrickom kloku a da cujes igricu. Moras da stavis 70% ventilator da hladi.

Ja ne bi dao vise od 150e za tu kartu pod uslovom da imam cooler u radnji odmah. Ovako je ne bi kupio uopste. 

Ne znam za druge 6970 ovo pricam za ASUS model. 

Jos su menji rekli da je moja pokvarena inace su to normalne temp i ljudi su to culi i nece da kupuju.

I Cayman i GTX580 ce u Srbiji ostati dok ikm ne padne cena na 200-250e.

Vuci ce se tako. Zato sto donesu mnogo neispravnih modela i onda oni kome se to desi napisu na netu ljudi cuju i izbegavaju.

A dosta njih koji kupuju skup harware kupuje preko. Nece da rizikuje kod nas i pored svih ubedjivanja i non stop pominjanja kako treba kupovati tamo gde mozes da ostvaris garanciju.

A cim ti kupujes nesto i mislis na garanciju nema od toga nista. To je pre bilo retko jedan u 5000 je imao problem. Sada je 50:50 da ce nesto da ispadne lose. Bar kod nas.

Iskreno povraca mi se kada procitam recenicu bolje kupi ovde kod nas zbog garancije a ne preko neta ili da ti neko posalje. Ali kazem najpametniji prestaju da kupuju tamo. 

Jednostavno bolji je izbor u drugim zemljama i cak i cene ako nisu iste su bolje ili 5% vise ali kupis sta zelis a ne sta ti predloze drugi i cisto da bi kupio da bi radilo.

Zato i kazem ako vec neko uzima Caymana a hoce CF moze taj sa dobrim hladjenjem 6950 od 1GB koji zauzima samo 2 slota ili GTX560. 

Mada ja ne mogu da se jos uvek pomirim sa CF. Volim jednu grafiku. Da ne moram da gasim jednu u nekim igrama pri nekom problemu eventualnom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 12:45 (Vlada011).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice