Molim savjet za konfiguraciju

poruka: 103
|
čitano: 9.469
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Molim savjet za konfiguraciju :)

1 x Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155

1 x Corsair H60, Water Cooling™ system for CPU - Hydro Series high

1 x Napajanje XFX Core Edition 80+ 550W PSU - EasyRail technology

1 x DVD upisivač LG GH24NS, DVD±RW, 24x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

1 x DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, Vengeance

1 x CoolerMaster HAF 922, Midi tower bez napajanja, crno

1 x MSI GTX 580 Lightning 1536MB GDDR5 384 bits, N580GTX Lightning

1 x OCZ SSD Solid 3 60GB , MB 2.5" SATA III, Native TRIM support

1 x Asrock P67 PRO3-B3 - Intel P67, ATX, 4xDDR3 2133MHz, Gigabit LAN

9.225,00Kn

Moja preporuka!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Mislim da u konfu do 9k ipak treba malo bolja maticna... P67 Extreme4?

Neaktivan.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Moj prijedlog za autora teme:

Procesor s1155 Intel Core i5 2500K 3.3GHz (6MB,Cooling Fan) box

MSI P67A-GD55 ,DDR3, SATA3, SLI, CFire, USB3

Napajanje 600W OCZ napajanje ModXStream Pro

Kućište Thermaltake Element T

Grafička kartica Gainward PCI-E nVidia GeForce GTX 560Ti Phantom GDDR5 1GB/384bit, 835MHz/2050MHz x2

Optički uređaj interni SATA Lite on IHAS124-19, black, bulk

Memorija Corsair DDR3 4GB (1x4GB) 1600MHz 9-9-9-24, CMZ4GX3M1A1600C9 x2

Hladnjak za procesor Thermaltake Contac 29 BP

SSD SATA II 120 GB OCZ Vertex 2, 2.5", OCZSSD2-2VTXE120G

9.301,93kn, Protis

malo prelazi budžet, ali neka se proba protegnuti na ovo jer se zaista isplati...

Moja preporuka! 

Audi, vide, tace si vis vivere in pace.
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2011 17:42 (Caesar et Brutus).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Re: Molim savjet za konfiguraciju :)
Caesar et Brutus kaže...

Moj prijedlog za autora teme:

Procesor s1155 Intel Core i5 2500K 3.3GHz (6MB,Cooling Fan) box

MSI P67A-GD55 ,DDR3, SATA3, SLI, CFire, USB3

Napajanje 600W OCZ napajanje ModXStream Pro

Kućište Thermaltake Element T

Grafička kartica Gainward PCI-E nVidia GeForce GTX 560Ti Phantom GDDR5 1GB/384bit, 835MHz/2050MHz x2

Optički uređaj interni SATA Lite on IHAS124-19, black, bulk

Memorija Corsair DDR3 4GB (1x4GB) 1600MHz 9-9-9-24, CMZ4GX3M1A1600C9 x2

Hladnjak za procesor Thermaltake Contac 29 BP

SSD SATA II 120 GB OCZ Vertex 2, 2.5", OCZSSD2-2VTXE120G

9.301,93kn, Protis

malo prelazi budžet, ali neka se proba protegnuti na ovo jer se zaista isplati...

Moja preporuka! 

Predobro slozeno.{#}

14 godina
neaktivan

HVALA svima. Mislim da idem na tu konfiguraciju. Hvala puno... evo idem popiti pivu u vasu cast  :)

kada kupim sve i kada sastavim javim kak je sve proslo. Hvalaaaa  :)

14 godina
peter parker kaže...

HVALA svima. Mislim da idem na tu konfiguraciju. Hvala puno... evo idem popiti pivu u vasu cast  :)

kada kupim sve i kada sastavim javim kak je sve proslo. Hvalaaaa  :)

Obavezno slike nabaci.{#}

14 godina
neaktivan

Kak sastavljam slike? A moze. Ono prvi put cu sastavljati. Al mislim da ce ok biti  :)

14 godina
peter parker kaže...

Kak sastavljam slike? A moze. Ono prvi put cu sastavljati. Al mislim da ce ok biti  :)

Odvrti i koji bench da vidimo makinu na dijelu.

14 godina
neaktivan

Hehe. Moze moze. Al ono iduci mjesec kupujem sve. Tak da ima vremena do tada. Do tada sam na pivu. Heheh  :)

14 godina
neaktivan

Evo. Izbacio sam przilicu jer ju imam doma. Ukupno 8930 kn. Cool. Hvala jos jednom.  :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2011 18:58 (peter parker).
14 godina
neaktivan

Ako nisi uzeo komp obavezno pričekaj.

@Cezar, dobro si složio konfu ali treba jače napajanje jer za jednu GTX 560 treba 450w. Dodatna kartica nosi 170 w. Tu ne bih išao ispod 700 w pogotovo ako se i procesor i kartice misle overclockirati.

0 0 hvala 0
16 godina
GTX560 nonti komotno na CX400 ide.
Neaktivan.
15 godina
listerstorm kaže...

Ako nisi uzeo komp obavezno pričekaj.

@Cezar, dobro si složio konfu ali treba jače napajanje jer za jednu GTX 560 treba 450w. Dodatna kartica nosi 170 w. Tu ne bih išao ispod 700 w pogotovo ako se i procesor i kartice misle overclockirati.

Tagan od 380W bi je držao (GTX560), tako da... Napajanje je skroz dovoljno jako, držat će dvije GTX560Ti u SLI-u bez ikakvih problema. OC-ati se također može bez ikakve opasnosti po napajanje, samo u nevelikoj mjeri.

8ax kaže...
GTX560 nonti komotno na CX400 ide.

GTX560Ti također.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2011 22:20 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan

To napajanje na v12 railu daje max 500w. To je snaga koja ostaje za procesor i 2 kartice. U full loadu procesor bez problema ide na 135 w. A jedna kartica troši cca 170 w. To je preblizu max. snage napajanja i ovo je granični slučaj. A u nekim slučajevima pri full loadu to napajanje pada na 77% učinkovitosti. Po meni preriskantno a pogotovo za bilo kakav overclock procesora. Ili kartica.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Ku
peter parker kaže...
Pa sada u kompu imam 8gb rama. I mislio sam ići na 16gb. Jednostavno uvijek imam osjećaj da mi je i to malo. Hehe. Valjda patim od toga da imam puno rama. :)
Ono imam 3tb hdd u kompu i još jedan externi i to mi je postalo malo. Freak sam valjda :)

Gle ma nemoj ić na 16 GB rama pa to je suludo !! Kad već slažeš onda stavi 32 GB rama, pa nek se nađe {#}.

14 godina
listerstorm kaže...

To napajanje na v12 railu daje max 500w. To je snaga koja ostaje za procesor i 2 kartice. U full loadu procesor bez problema ide na 135 w. A jedna kartica troši cca 170 w. To je preblizu max. snage napajanja i ovo je granični slučaj. A u nekim slučajevima pri full loadu to napajanje pada na 77% učinkovitosti. Po meni preriskantno a pogotovo za bilo kakav overclock procesora. Ili kartica.

Računica ti ima malu ali značajnu manu, kao vjerujem i većini ovdje što se tiče napajanja i potrošnje grafi. Naime grafa dobiva struju i preko PCI-E slota, a ne samo preko 12V voda, tako da će tih 500W na 12V vodu biti dovoljno za normalnu upotrebu.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
listerstorm kaže...

Računica ti ima malu ali značajnu manu, kao vjerujem i većini ovdje što se tiče napajanja i potrošnje grafi. Naime grafa dobiva struju i preko PCI-E slota, a ne samo preko 12V voda, tako da će tih 500W na 12V vodu biti dovoljno za normalnu upotrebu.

http://www.tweaktown.com/reviews/3813/palit_geforce_gtx_560_ti_sonic_video_card_in_sli_review/index18.html

Ovdje ispada preko 600w.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2011 23:43 (listerstorm).
16 godina

-20% zbog efikasnosti napajanja.

Neaktivan.
14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moj prijedlog konfe (ako već nije kupljena):

Asrock P67 EXTREME4 B3- Intel P67, ATX, 4xDDR3 2133MHz                  
Intel Core i5 2500K 3.3Ghz                  
CPU Cooler CORSAIR Air Series A70                  
Kingmax 8GB, 2X4GB modula, DDRIII 1600                  
VGA ATI XFX HD6870 950M 1GB DDR5, Black edition                  
VGA ATI XFX HD6870 950M 1GB DDR5, Black edition                  
OCZ SSD Vertex 2 120GB                  
PSU XFX Core Edition 80 650W PSU - EasyRail technology                  
SILVERSTONE AP121 Air Penetrator, 120mm za bočnu stranicu                 
Kućište COOLERMASTER 690 II Advanced                   

9.070,64 - www.magazinRS.hr

Vrlo dobra matična ploča za dual x8 crossfire. Overclock procesora bi trebao ići do 4,8 Ghz a više ako bude sreće. Vrhunsko CM kućište stavljeno je zbog odličnog hlađenja (zato i košta 800 kn). Osim toga, tu je vrhunski silverstonov ventilator koji se stavlja na bočnu stranicu za dodatno hlađenje grafičkih kartica (usput vrlo tih - 100 kn dok se takvi ventovi inače nađu za 30 kn.) 

Ove tvornički overclockirane (usput i sa dual ventilatorima) HD 6870 kartice u CF kombinaciji su stavljene jer referentne HD 6870 kartice u CF kombinaciji ostavaruju jednake rezultate kao i referentne GTX 560 u SLI kombinaciji (zbog boljeg skaliranja ATI kartica koje je jako poboljšano u 6xxx seriji). Evo i primjera za to i usporedba referentnih HD 6870 sa GTX 560 SLI:

Metro 2033:
http://www.guru3d.com/article/vga-charts-spring-2011/7

Crisis warhead:
http://www.guru3d.com/article/vga-charts-spring-2011/5

Dirt2:
http://www.guru3d.com/article/vga-charts-spring-2011/8

Battlefield Bad Company 2:
http://www.guru3d.com/article/vga-charts-spring-2011/9

A ovdje imamo overclockirane HD 6870 sa poboljšanim hlađenjem. Napajanje od 650 w će podržati maksimalni dodatni overclock procesora i grafičkih kartica.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 0:11 (listerstorm).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

E hvala. Budem sve malo proucio. Nisam jos kupio. :)

15 godina
listerstorm kaže...

Lošija je to konfa od one moje, grafički sustav je nešto slabiji. Ja imam dvije GTX560Ti u SLi-u, a ti dva ATi-a HD6870.

14 godina
neaktivan

A ostatak konfe je ok? Ono da zmiksam te dvije konfe?  :)

15 godina
peter parker kaže...

A ostatak konfe je ok? Ono da zmiksam te dvije konfe?  :)

Pa u redu je, ali sam čuo da ASRock-ove ploče s P67 chipsetom imaju dosta različitih problema pa ih više ne stavljam tako često, a pogotovo Extreme4:

http://www.google.hr/search?client=opera&rls=hr&q=asrock+p67+problem&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest

Memorija koju je kolega stavio je sporija, dok je u njegovoj konfi dosta bolje (kvalitetnije) te veće (prostranije, prozračnije) kućište.

Ne znam kako bi ti tu mogao išta zmiksati kada je moja jedna grafa preko 400kn skuplja od jedne njegove, ali dobro...

http://www.magazinrs.hr/product.asp?product=vga-ati-xfx-hd6870-950m-1gb-ddr5-displayport-x2-v12&code=XFX-HD-687A-ZNBC

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-gainward-pcie-nvidia-geforce--gtx-560ti-phantom-gddr5-1gb384bit-835mhz2050mhz/41088

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 9:50 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan

Oki. Onda ostajem kod tvoje konfe. Ali da li trebam jace napajanje?

15 godina
peter parker kaže...

Oki. Onda ostajem kod tvoje konfe. Ali da li trebam jace napajanje?

Trebaš jače napajanje jedino ako misliš žestoko (u velikoj mjeri) OC-ati proc te grafe. Ako ne misliš, napajanje je skroz dovoljno jako.   {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 10:31 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan

A da uzmem malo jace napajanje? Nikada se ne zna. Hehe.   :)

14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
listerstorm kaže...

Lošija je to konfa od one moje, grafički sustav je nešto slabiji. Ja imam dvije GTX560Ti u SLi-u, a ti dva ATi-a HD6870.

Pa i nije. Ima iste grafičke performanse jer Ati iako je nešto slabiji kao pojedinačna kartica, zbog boljeg skaliranja daje iste rezultate. Vidi linkove koje sam postavio za usporedbu kartica. U grafički daleko najzahtjevnijoj igri - metro 2033 čak je mrvicu bolji od GTX 560 Ti SLI - doduše 1 FPS što je zanemarivo ali čisto kao potvrda istih grafičkih performansi. Mogao sam staviti i GTX 560 SLI pa da pređe budget od 9.000 ali nisam jer su performanse u gamingu jednake. 

U nekim ostalim koponentama konfa ti je slabija što se tiče kvalitete:

Kućište - izuzetno bitno kod CF/SLI opcija.

- CM 690 II advanced - vrhunska kvaliteta izrade, prostranost, hlađenje (moguća ugradnja 10 ventova) koje je posebno bitno za CF/SLI a i vrhunske mogućnosti za vodeno hlađenje. I ima vrhunski dodatni ventilator od 100 kn na bočnoj stranici za dodatno hlađenje kartica.

- Thermaltake T - skoro duplo jeftinije od CM 690 II advanced, tanjeg lima, puno lošije kvalitete izrade, neadekvatno hlađenje jer uopće nema ugrađen prednji ventilator za dovod hladnijeg zraka koji bi hladio HDD i kartice. Općenito, kućište nema ugrađene ventilatore za dovod hladnog zraka već samo za ispuh toplog. Opcije za vodeno hlađenje loše su implementirane. Bez filtera za prašinu kao CM 690 a ima i velike rupe za ulaz prašine na bočnoj stranici. Općenito ne znam zašto tako puno ljudi predlaže thermaltake kućišta.

Cooler - ovaj corsair je za klasu bolji u hlađenju i skuplji 160 kn.

Evo kako izgleda thermaltake iznutra:

http://www.techpowerup.com/reviews/Thermaltake/Element_T/4.html

A evo coolermastera 690:

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6638

Potpuno drugi svijet

Da ne bude zabune, konfa ti je uz jače napajanje vrlo dobro složena (uz obvezno ubacivanje par dodatnih ventilatora u kućište), ali po performansama nije jača a ako se glada kvaliteta komponenti onda je slabija. A i skuplja je za 300 kn.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 10:25 (listerstorm).
15 godina
listerstorm kaže...
Caesar et Brutus kaže...
listerstorm kaže...

Pa i nije. Ima iste grafičke performanse jer Ati iako je nešto slabiji kao pojedinačna kartica, zbog boljeg skaliranja daje iste rezultate. Vidi linkove koje sam postavio za usporedbu kartica. U grafički daleko najzahtjevnijoj igri - metro 2033 čak je mrvicu bolji od GTX 560 Ti SLI - doduše 1 FPS što je zanemarivo ali čisto kao potvrda istih grafičkih performansi. Mogao sam staviti i GTX 560 SLI pa da pređe budget od 9.000 ali nisam jer su performanse u gamingu jednake.

U nekim ostalim koponentama konfa ti je slabija što se tiče kvalitete:

Kućište - izuzetno bitno kod CF/SLI opcija.

- CM 690 II advanced - vrhunska kvaliteta izrade, prostranost, hlađenje (moguća ugradnja 10 ventova) koje je posebno bitno za CF/SLI a i vrhunske mogućnosti za vodeno hlađenje. I ima vrhunski dodatni ventilator od 100 kn na bočnoj stranici za dodatno hlađenje kartica.

- Thermaltake T - skoro duplo jeftinije od CM 690 II advanced, tanjeg lima, puno lošije kvalitete izrade, neadekvatno hlađenje jer uopće nema ugrađen prednji ventilator koji bi hladio HDD i kartice. Opcije za vodeno hlađenje loše su implementirane. Bez filtera za prašinu kao CM 690 a ima i velike rupe za ulaz prašine na bočnoj stranici. Općenito ne znam zašto tako puno ljudi predlaže thermaltake kućišta.

Cooler - ovaj corsair je za klasu bolji u hlađenju i skuplji 160 kn.

Da ne bude zabune, konfa ti je uz jače napajanje vrlo dobro složena (uz obvezno ubacivanje par dodatnih ventilatora u kućište), ali po performansama nije jača a ako se glada kvaliteta komponenti onda je slabija. A i skuplja je za 300 kn.

Nema ugrađen prednji vent., ali ima predviđenu opciju, lako se naknadno ugradi.

Unatoč dobrom skaliranju AMD-ove serije HD6*** u CF-u, dvije GTX560Ti svejedno će dati bolje performanse. Radi se o tvornički OC-anim Phantomkama.

što se CPU Coolera tiče, ovaj Corsair bolje hladi, to je točno, ali i više buči. A serija zračnih Coolera od Corsaira je općenito poznata po stvaranju dosta velike buke (u relativnom smislu).

Napajanje je skroz dovoljno jako, ukoliko se ne misli upuštati u veći (žešći) OC proca te grafa.

Po meni se taj CM (bez obzira na bolju kvalitetu) uopće ne isplati pored Elementa T jer je gotovo duplo skuplji, a iznutra ima tek mrvicu veću količinu prostora. Opcije za vodeno hlađenje uopće nisu ni relevantne u izboru zbog toga što autor teme ne planira tako skoro prijeći na vodeno.

Ponavljam, pogledaj link što sam ga dao post iznad - uz ASRock P67 Extreme4 se vrlo često spominju određeni problemi, tako da bih rađe stavio neku drugu ploču.

15 godina
peter parker kaže...

A da uzmem malo jace napajanje? Nikada se ne zna. Hehe.    :)

Izvoli:

http://www.protis.hr/products/details/napajanje-650w-xfx-core-edition-80-easyrail-technology/40260

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice