Kupnja novog računala ili nadogradnja?

poruka: 23
|
čitano: 3.034
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Hmmmm

Pozdrav,

1.  Dali se vise isplati kupiti ovaj komp http://www.konikom.hr/p7560/pc-intel-quad-q8200+9800gt/product_info.html

ili nadograditi stari ?

2.  Dali procesor Intel core2quad Q8200 moze na ovu matičnu http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05030606&id_artikl=050.306.433  ?

3.  Koje napajanje da uzmem za tu matičnu ? dali je ovo dobro http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=052731&id_artikl=052.731.013  ?

4.  Dali su ovi rami dobri za navedeni procesor i matičnu  http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05120723&id_artikl=051.207.148  ?

5.  Dali je ova grafa dobra i dali ce moci na navedenu matičnu  http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05180306&id_artikl=051.803.531  ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 15:26 (Korisnik123).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hmmmm

Prvo si trebao reći koji ti je stari da vidimo jeli ga se isplati nadograđivati, što se tiče matične, mislim da na nju mogu i grafa i proc, baš kao i rami i napajanje.

O očima n00bova svatko je cheater. U očima moderatora svatko je spamer. Quid latine dictum est altum viditur- Sve rečeno na Latinski zvuči pametno.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Hmmmm
thuglife kaže...

Prvo si trebao reći koji ti je stari da vidimo jeli ga se isplati nadograđivati, što se tiče matične, mislim da na nju mogu i grafa i proc, baš kao i rami i napajanje.

stari komp:

MBO asus A8N5X

CPU 1.8 ghz

Napajanje 400w

GPU nvidia 256 mb ddr2

RAM 1gb

HDD 720gb

jel jos sta treba

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2009 11:19 (Korisnik123).
17 godina

1. Ovisi što imaš od starog ... kućište, diskove, dvd ... ?

2. Da (koliko je dobra ovisi o namjeni i cijeni :)) ... sve su one dobre - daju sliku :)

3. Da

4. Da (opet uz ogradu za što ti treba)

Ne kužim što u biti pitaš ? Napikao si komponente slične kao iz spomenute konfiguracije i što s tim ?

U toj konfiguraciji je vjerojatno neka jeftinija ploča, jeftinije napajanje ... Jedino se procesor i grafička mogu usporediti.

(primjeti da nema modela mat.ploče, memorije, DVD, diska ... npr. nije svejedno kakvih 4GB RAM-a (DDR2/DDR3, proizvođač, brzina ...).

Uz sve to, Links i nije baš najjeftiniji dućan.

Sa skupljim i kvalitetnijim komponentama ukupna suma može biti i višestruko veća a da na papiru konfiguracije izgledaju iste.

EDIT:

sad vidim i staru konfu ... ništa osim napajanja, diska se ne može iskoristiti za kombinaciju sa Q8200 procesorom.

Usput, nije mi jasno kako u Asus A8N5X koja je za AMD soc.939 procesore ide Intel procesor :)

(gore je nForce4, znači PCI-E pa bi grafička išla ali je previše za takvu staru ploču i proc)

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 19:29 (Mladen).
16 godina
neaktivan

matična je PCI-E na starom kompu imam sve nego sam samo mislio promijeniti matičnu procesor i grafu i eventualno nadogradit rame

dali intel core2quad q8200 moze na moju staru matičnu isto tako i grafička geforce 9800 gt ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 19:25 (Korisnik123).
17 godina

Ne, potpuno druga platforma ...

Za Q8200 ili neki srodan proc, moraš mijenjati mat.ploču i memoriju (RAM) jer je tvoja DDR(1) a za Q8200 idu DDR2 ili DDR3 ovisno o mat.ploči.

Grafička je prejaka za staru ploču i proc ... slikovito, ne mogu je "nahranit" :)

16 godina
neaktivan

jos 2 pitanja

1. dali se vise isplati kupiti komplet računalo ili posebno komponente pa ugradit u staro ?

2. koja je razlika između ovog http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05120723&id_artikl=051.207.133

i ovog http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05120723&id_artikl=051.207.148

osim po cijeni i koja bi bila bolja za komponente

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 19:58 (Korisnik123).
17 godina

1. preširoko pitanje ... ovisi što, gdje, kako, zašto ... previše parametara. Generalno, ako znaš (ili imaš nekoga tko zna) uvijek je isplativije po komponentama jer biraš sam i komponentu i mjesto gdje ćeš kupiti.

2. za memorije ti piše ... obje su DDR2, isti proizvođač, samo različite brzine (800 i 1066 MHz)

Bez ljutnje, ali čini mi se da ti nedostaje dosta predznanja, pa bi možda bilo bolje da definiraš iznos koji možeš/želiš potrošit a naravno, i namjenu makine (igre ?). Tako će ti netko moći puno konkretnije odgovoriti što se i gdje isplati kupiti, odnosno koliko se uopće isplati nekakav upgrade.

16 godina
neaktivan

Do kolko para mislis uzet PC?? Pa da ti mi nesto slozimo iz ADMa... Jeftiniji je i bolji od Linksa...Belji se

EDIT: Sad sam vidio...

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 20:49 (FiCo_Ri).
16 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...

Do kolko para mislis uzet PC?? Pa da ti mi nesto slozimo iz ADMa... Jeftiniji je i bolji od Linksa...Belji se

do 4000 kn za gaming i multimediju

16 godina
neaktivan
Korisnik123 kaže...
FiCo_Ri kaže...

do 4000 kn za gaming i multimediju

SAd cu ti ja slozit, samo da pojedem..Smijeh

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD
16 godina
neaktivan
Kupnja novog računala ili nadogradnja?

Evo... Maticna, procesor, graficka, rami, napajanje i kuciste... Ostalo stavi sa starog PCa:

MBO: Gigabyte EP43-DS3, s775, intel P43+ICH10, FSB 1600OC/1333/1066/8

CPU: Procesor Intel Core 2 Quad Q9400 , 4x2.66 GHz, socket 775, 6Mb

RAM: DDR2 2048MB ( 2GB ) PC8500 Kingmax , 1066MHz, KLEE88F-B8KO6 x2

VGA: XFX HD4890 1GB DDR5 HAWX XXX Dual DVI, HDTV , 900MHz

PSU: Napajanje CORSAIR 450W, HX Series CMPSU-450HXEU, 12cm vent., ATX

Kućište: Kučište VESPER 410-05SG-400, Midi tower, ATX, 5,25"

Ukupno: 4 137,14kn

Sve iz ADMa... Prelazi limit za 140kn, al komp je bolji... Iz ovog kucista samo izvadi napajanje... Ostalo sve iz stare konfe stavi u novu... I imas super PC!Belji se

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 21:18 (FiCo_Ri).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Kupnja novog računala ili nadogradnja?

jel bolja ona matična koju sam ja mislio kupit ili ova tvoja sto si napisao ?Osmijeh

16 godina
neaktivan
Korisnik123 kaže...

jel bolja ona matična koju sam ja mislio kupit ili ova tvoja sto si napisao ?Osmijeh

Tu su negdje.. Tvoja je vise za overclock... Al koju god uzmes neces pogrijesit...Belji se

16 godina
neaktivan

dal bi mogle ove tvoje komponente na moju matičnu sa starim napajanjem od 400w

16 godina
neaktivan
Korisnik123 kaže...

dal bi mogle ove tvoje komponente na moju matičnu sa starim napajanjem od 400w

Jedino graficka... i nis drugo...

16 godina
neaktivan

jel valja ovo napajanje za Q9400, HD4890, 4gb ram, asus P5Q3 ?

17 godina
neaktivan

Valja napajanje, ali je preskupo za ono sto nudi.

Definitivno najbolji izbor je ovo napajanje: Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent.,ATX2

Ako zelis dodatno ustedjeti ili bas zelis 500W mogao bi i ovo razmatrati ko opciju jer nije lose: Napajanje OCZ StealthXStream 500W ,120mm fan,active PFC, ATX 2.2

16 godina
neaktivan

hoce li moci ove komponente na napajanje od 450w ?

17 godina
neaktivan

Valjda ne bih predlagao da mislim da nece. Evo provjerio sam sa PSU kalkulatorom na stranici od Corsaira tako da sam pobacao taj proc, grafu...i preporucio mi je VX450W.

16 godina
neaktivan

zasto neki proizvodi jednostavno nestanu iz ADM-a ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2009 13:16 (Korisnik123).
16 godina
neaktivan
itko?
16 godina
protjeran

da ih nazoveš i pitaš ili pošalješ mail s upitom?

Evo ide nevjesta preljepa je zaista
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice