Konfiguracija do 8000kn

poruka: 25
|
čitano: 3.026
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Konfiguracija do 8000kn

Ovako namjeravam uzet novi komp posto je stari odvrtio svoje pa me zanima vasa misljenja, bez periferije i monitora posto mi to netreba.

Sto se tice cijene moze prec i preko 1000kn a samo ako se to stvarno isplati uzet a naravno moze i manje.

Sto se tice komponenti htjeo bi jedino da procesor bude intelov a grafa Ati ali ako mislite drugaci slobodno me ispravite i jos samo da napomenem

komp ces najvise sluzit za igranje. HvalaNamigiva

Bolje proliti malo s Parkinsonom, nego zaboraviti popiti s Alzheimerom.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija do 8000kn
cak_Norris kaže...

Ovako namjeravam uzet novi komp posto je stari odvrtio svoje pa me zanima vasa misljenja, bez periferije i monitora posto mi to netreba.

Sto se tice cijene moze prec i preko 1000kn a samo ako se to stvarno isplati uzet a naravno moze i manje.

Sto se tice komponenti htjeo bi jedino da procesor bude intelov a grafa Ati ali ako mislite drugaci slobodno me ispravite i jos samo da napomenem

komp ces najvise sluzit za igranje. HvalaNamigiva

MBO: Gigabyte EP45-DS3R
CPU: Intel C2Q Q9400
RAM: 4GB (2×2GB) Corsair 1066MHz
GPU: Sapphire Radeon HD4870 1GB
Napajanje: Corsair HX 620W
HDD: WD 640GB
Optika: Pioneer DVR-216DBK
Sveukupno: 7687kn + kućište po izboru

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
Konfiguracija do 8000kn

potpisujem ali rađe asus p5q - pro matična i kučište - antec nine hundred

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2008 16:59 (lipa).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lipa kaže...

Asusova matična je možda malo bolja što se tiče OC potencijala ali ja nikad ne bih dao 300kn više a dobiješ isto (P45+ICH10R). Ako misliš clockati uzmi i nju u obzir, ako ne Gigabyte ti je sasvim dovoljna. A i za lakši OC dobra je Gigabyteica...
U kućišta ne ulazim... Stvar je subjektivnog dojma i ljepote...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
Sused kaže...
lipa kaže...

Asusova matična je možda malo bolja što se tiče OC potencijala ali ja nikad ne bih dao 300kn više a dobiješ isto (P45+ICH10R). Ako misliš clockati uzmi i nju u obzir, ako ne Gigabyte ti je sasvim dovoljna. A i za lakši OC dobra je Gigabyteica...
U kućišta ne ulazim... Stvar je subjektivnog dojma i ljepote...
 Inače, Gigabyteica ima veći OC potencijal.
A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
17 godina
Konfiguracija do 8000kn

Razmotri i ovo kuciste, jos nisam na ovom forumu procitao da je neko spomenuo ovog premium proizvodjaca kucista i napajanja http://www.hardveraj.hr/shop/product_info.php/cPath/94_111_124/products_id/494. Radi se o Silverstoneu.

Audi R8 - born of powerful ideas

0 0 hvala 0
17 godina
lipa kaže...

a di se moze kupit ova asusova maticna ?
Audi R8 - born of powerful ideas
17 godina
neaktivan
Batista kaže...

Razmotri i ovo kuciste, jos nisam na ovom forumu procitao da je neko spomenuo ovog premium proizvodjaca kucista i napajanja http://www.hardveraj.hr/shop/product_info.php/cPath/94_111_124/products_id/494. Radi se o Silverstoneu.

Kao što rekoh, u kućišta ne ulazim. Ja kad uzimam gledam da mi je iznutra što prostranije, bolji protok zraka, itd... A izgled je subjektivan i mislim da bi si svako sam trebao birati kako želi da mu izgleda komp.
Batista kaže...
lipa kaže...

a di se moze kupit ova asusova maticna ?
 Imaš Asusovih matičnih u ADM-u, ali kao što je već rečeno, Gigabyte su bolje i jeftinije tako da neznam čemu Asusa kupovati. Tamo plaćaš i ime (vau, imam Asus matičnu)...
17 godina
neaktivan
Sused kaže...

MBO: Gigabyte EP45-DS3R
CPU: Intel C2Q Q9400
RAM: 4GB (2×2GB) Corsair 1066MHz
GPU: Sapphire Radeon HD4870 1GB
Napajanje: Corsair HX 620W
HDD: WD 640GB
Optika: Pioneer DVR-216DBK
Sveukupno: 7687kn + kućište po izboru

Ovo izgleda dobro Sused samo bi volio umjesto 4870 ubost HD4870 X2, sta vi mislite o tome?
I samo me zanima jer se ispalati umejsto ovog uzet Q9550 i kolko su bolje performanse kod njega od Q9400?
Kolko vidim u HGspotu je cijena 600kn vece pa jer se isplati dat za to?
Hvala
17 godina
neaktivan
cak_Norris kaže...
Sused kaže...

...

Ovo izgleda dobro Sused samo bi volio umjesto 4870 ubost HD4870 X2, sta vi mislite o tome?
I samo me zanima jer se ispalati umejsto ovog uzet Q9550 i kolko su bolje performanse kod njega od Q9400?
Kolko vidim u HGspotu je cijena 600kn vece pa jer se isplati dat za to?
Hvala

Pa ja sam ti stavio HD4870 1GB jer se 4870X2 baš i ne da uklopiti u buđet, ali ako možeš probiti buđet preporučio bih ti da uzmeš HD4870X2. Ili možeš GTX280 koja je malo slabija, ali i malo jeftinija.
Pa ja ne bi dao 600kn više za 9550. Možda malo više za Q9450 jer on ima više cachea od Q9400 kolko znam, i na tome bi dobio osjetniji porast performansi...

EDIT: U Vemilu je 50kn razlika između Q9400 i Q9450, a Q9450 ima duplo veći cache. Ja mislim da se to isplati dati...
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2008 9:32 (Sused).
17 godina
neaktivan
Konfiguracija do 8000kn

Ok onda najvjerojatnije ce bit Q9450 i Hd4870  X2, e sad me zanima jer moram jos sta mjenjat za ostale komponente ili ne??

A sta se tice napajanje sta nebi trebo uzet onda neko jace ili??

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cak_Norris kaže...

Ok onda najvjerojatnije ce bit Q9450 i Hd4870  X2, e sad me zanima jer moram jos sta mjenjat za ostale komponente ili ne??

A sta se tice napajanje sta nebi trebo uzet onda neko jace ili??

Ne, Corsair HX620W mora vrtit HD4870X2. Ili ako baš hoćeš jače uzmi TX750W. Ostale konponente su ok...
17 godina
neaktivan
Konfiguracija do 8000kn

Samo mi jos reci jer podrzava ova maticna CF'?

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2008 15:30 (cak_Norris).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cak_Norris kaže...

Samo mi jos reci jer podrzava ova maticna CF'?

Da, podržava, ali čemu? Ne misliš valjda CF-at dvije HD4870X2? Za to ti treba bar 1KW napajanje...
17 godina
neaktivan
Sused kaže...

Da, podržava, ali čemu? Ne misliš valjda CF-at dvije HD4870X2? Za to ti treba bar 1KW napajanje...
 Ne jos mozda za kakvih 6mj ili vise, ma samo pitam ovako informativno.
17 godina
neaktivan
Konfiguracija do 8000kn

Slažem se, za dvije 4870x2 cf treba ti barem 1kW napajanja i vrlo prostrano kučište, a za te novce više ti se isplati kad već hočeš

uzeti dvije hd4870 jer za hd4870x2 CF trebaš neki jaki procesor i neki veći monitor da bi mogo iskoristit performanse

Mislim da će ti dvije hd 4870 biti dobre

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Konfiguracija do 8000kn

Pa mislim da je Q9450 sasvim dovoljan procesor, a sto se tice napajanja i kucista morat cu pogledat dobro sta uzimam, da se nebi zeznuo ko sa sadasnjim komp koji mi se grije ko lud.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2008 23:32 (cak_Norris).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Konfiguracija do 8000kn

uzmi gigabyte bolja je od asusa

napajanje ok hx620

i procesor q9450

i graficka hd4870 mozes kasnije slobodno uzet jos jednu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
madafaker kaže...

uzmi gigabyte bolja je od asusa

napajanje ok hx620

i procesor q9450

i graficka hd4870 mozes kasnije slobodno uzet jos jednu

Gigabytova ploča, Corsairovo napajanje (HX620) i precesor Q9450 obavezno.
Grafu si rađe uzmi HD4870X2 kad već ohćeš i miran si... Al CF ti neće biti potreban. Vjeruj mi, ova grafa ti je dovoljna za sve tvoje želje. I rađe uzmi HD4870X2 nego 2×HD4870. Imaš nešto bolje performanse ovako jer su one direktno povezane...
17 godina
neaktivan
Sused kaže...
Gigabytova ploča, Corsairovo napajanje (HX620) i precesor Q9450 obavezno.
Grafu si rađe uzmi HD4870X2 kad već ohćeš i miran si... Al CF ti neće biti potreban. Vjeruj mi, ova grafa ti je dovoljna za sve tvoje želje. I rađe uzmi HD4870X2 nego 2×HD4870. Imaš nešto bolje performanse ovako jer su one direktno povezane...
 onda ce i bit tako navjerojatnije a do bozica ce jos i past malo cijena ..
17 godina
neaktivan
cak_Norris kaže...
 onda ce i bit tako navjerojatnije a do bozica ce jos i past malo cijena ..

Nekako imam osjecaj da u 12. mjesecu bas nece padati cijene nego tek nakon nove godine. No mozda sam u krivu Smijeh (nadam se da jesam jer mi se ne da cekati do sijecnja)
17 godina
neaktivan
Konfiguracija do 8000kn

Kad ce vise past cjene komponenti, posto se financijska kriza blizi, komponente bi mogle drasticno past u cjeni, zbog manje potraznje na trzistu... Namjeravam si sastavit novi komp, al strpljivo cekam da malo padnu cjene... nezuri mi se, zašto da sada dam 1300kn za E8400, kad ce vjerojatno za pola mjeseca, mjesec dana doć 900-tinjak kuna :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Konfiguracija do 8000kn

hehe, desila se jedna caka koju mislim da je intel smisljeno ugovaro sa partnerima, a i nasi uvoznici birajuci koje komponente ce uvozit...

iako je i7-920 jeftiniji od q9550, a puno jaci od istog (a o jacim i xtreme quadoviuma da ne pricam) maticne i ram su znatno skuplji i zato jos ucjek ne padaju cijene (i7 ide samo na nove x58 maticne, a buduci da je tu negdje sa q9550 -> q9550 ispada isplativiji jer se maticna i 4gb ddr2 rama za njega dobiju za 1.5-2k kuna kvalitetni, a za i7-920 x58 maticna i 3gb ddr3 rama oko 3-3.5k najeftinije kod nas) - mislim da ce to tako ostat dok se ne istrose zalihe koje su naslagane po raznoraznim skladistima, negdje oko Bozica ce krenut akcije (makar govorilo se i vec sada, medjutim...)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Konfiguracija do 8000kn

Hvala na ovoj informaciji Rhodin..

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Konfiguracija do 8000kn

cijene rastu ne padaju

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice