Konfiguracija do 11.000 kuna

poruka: 61
|
čitano: 9.629
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija do 11.000 kuna

hvala na informacijama decki :)

eXploiting since 2nd grade :/
17 godina
neaktivan

konacno sam ga uzeo

overclockan na skoro 4 ghzi ddr3 takt na skoro 1.6 ghz.

temp procesora pri loadu uz trajanje od 1 sat nije se penjala preko 71 C°

evo i slike kompa iz vana.kuciste je zakon i stvarno je cijeloukupna konfa tiha.graficka je za svaku pohvalu a evo i cijele konfe na kraju.

1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
16 godina
protjeran
eXpl0it kaže...

konacno sam ga uzeo

overclockan na skoro 4 ghzi ddr3 takt na skoro 1.6 ghz.

temp procesora pri loadu uz trajanje od 1 sat nije se penjala preko 71 C°

evo i slike kompa iz vana.kuciste je zakon i stvarno je cijeloukupna konfa tiha.graficka je za svaku pohvalu a evo i cijele konfe na kraju.

Mozes li ikako odlijepiti tu naljepnicu?

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
17 godina

ja ne bih ni pokusavo, ako ju samo malo osteti ostat ce bez garancije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

po meni hebu me u mozak,kada sam kupio komp u vemilu bila je spika...garancija po komponentama a ne na cijelo racunalo znaci mogu otvarati kuciste i raditi sta zelim.

a ovdje kazem da ocu isto znaci po komponentama garanciju pa mi kaze nema problema i slozi mi garanciju po komponentama i stavi mi naljepnice.

i sada mi nije jasno koja je fora...morati cu ih zvati

17 godina

ako je garancija po komponentama onda ta naljepnica gubi smisao, provjeri racun, vjerojatno su ti 8moguce zabonuom) stavili garanciju na konfiguraciju, to je uvijek losije rjesenje, pokusaj to ispravit sad dok je novo

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

To uvijek stave, ako makneš gubiš pravo na besplatnu dijegnostiku (nekih 200 kn) u slučaju kvara.

17 godina
neaktivan

nije mi dijagnostika neki problem :)

sutra skidam naljepnicu i postavim slike

17 godina
neaktivan

Naljepnice se navodno mogu skinuti bez ostecenja sa peglom na paru, lagano prelazis po njima i odljepe se bez problema.

Ja to nisam pokusavao ali imam par frendova koji jesu.

P.S. gledam sad svoj jamstveni list iz ADM-a i na njemu pise sljedece:

Jamstvo se ne priznaje u slijedecim slučajevima:

1. ..................

2. ..................

3. Ako je proizvod otvaran, prepravljen ili popravljen od neovlaštene osobe

.............................

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2009 23:57 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

to su sve igre, igrice sa tim micanjem naljepnice...

ako maknes ode garancija, ako ne maknes moze ti podvalit svasta

sta to znaci besplatna dijagnostika? oce ti vjerovat ako kazes otisla je maticna? bios? graficka? cak i ako znas... znaci sam cin uklanjanja naljepnice znaci da ces ako ista krepa MORAT platit 200kn da ti kaze ono sto vec znas? to nije ok, ducani koji to rade nisu ok

ima na svu srecu dovoljna kolicina onih koji se ne bave takvim stvarima.

ako sam uzeo garanciju po komponentama onda zelim da takva i bude i da imam 100% pristup racunalu, da mogu stavit novi hard, dvd, nesto bez da to radim u nj. ducanu i/ili njima placam isto

a to ne mogu sa naljepnicom...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ti imas garanciju po kompenentama? Ako da, pise ti bas tim rijecima ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

po meni je to nerealno i krajnje retardirano.

kada sam sastavljao u ve-milu po komponentama je bilo jamstvo.otvorio sam pc odmah 1 dan te nakon 8 mjeseci rikla ram memorija ECC i onda sam im samo ram donije i oni su mi dali drugi al jaci jer nije bilo onog koji sam bio uzeo 8 mjeseci ranije.

a ovdje bi trebala biti ista stvar.ja sam kupio komponente i zatrazio samo da sastave.nisam trazio da mi daju garanciju na nikakvo kuciste!

i u vemilu su ga slagali i rekli da mi je najbolje uzeti garanciju po komponentama i nije bilo problema.

neznam sta reci,nazvati cu ih u ponedjeljak

evo maila

123 123
15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Naljepnice se navodno mogu skinuti bez ostecenja sa peglom na paru, lagano prelazis po njima i odljepe se bez problema.

Ja to nisam pokusavao ali imam par frendova koji jesu.

P.S. gledam sad svoj jamstveni list iz ADM-a i na njemu pise sljedece:

Jamstvo se ne priznaje u slijedecim slučajevima:

1. ..................

2. ..................

3. Ako je proizvod otvaran, prepravljen ili popravljen od neovlaštene osobe

Podmiti nekoga u dućanu da ti da par naljepnica. Te skineš i kad nešto crkne onda ih zalipiš.

16 godina

Zato je najbolje računalo sastavljat sam ili dat nekom koga znate da se razumije u to. Mada tu nema nekih komplikacija. I onda ste mirni s komponentama i garancijom. Ovako uvijek imaš mačka u vreči.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...

Ti imas garanciju po kompenentama? Ako da, pise ti bas tim rijecima ili?

kad sam kupovao racunalo striktno sam zatrazio garanciju po komponentama, cak sam iz njednog razloga trazio da bude na 2 racuna i fino mi pise svaka komponenta koju sam kupio i kraj nje garancija za nju, nemam nikakve naljepnice ni nista...

nazalost sad mi malo znaci, ducan je propo u medjuvremenu, ali to je vrijeme u kojem zivimo

u normalnim uvjetima imao bih 2 godine na konfiguraciju, ovako imam (iako na zalost samo na papiru) 2-5 godina po komponentama i radim s time sto god me volja

samo da napomenem dobio sam popust na konfiguraciju nekih 5-6% bez obzira na ovo sve ko da sam uzimao konfiguraciju kod njih (iako i jesam, samo drugacije napisano)

njima bi trebalo biti svejedno ako posteno rade

17 godina
neaktivan

Trebao sam i ja tako napraviti ali mislio sam da samo vemil tako nudi Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

sta to znaci besplatna dijagnostika? oce ti vjerovat ako kazes otisla je maticna? bios? graficka? cak i ako znas... znaci sam cin uklanjanja naljepnice znaci da ces ako ista krepa MORAT platit 200kn da ti kaze ono sto vec znas? to nije ok, ducani koji to rade nisu ok

inace se ta "dijagnostika kvara" u nekim servisima pise "pocetni rad servisera"....

znaci odmah u startu moras dat od 100-200 kn za samo pristupanje rada, time se osiguravaju da npr upalis komp a sa kompom sve u redu.

2. stvar je da tebi kaze netko... ne radi graficka, a na kraju je spaja sa kabelom koji ne radi...

Znaci ustanova kvala ili pocetak rada servisera dode na isto i to se racuna...

ili ako oces ovako: bolje da ti napise, nego da ti uzme za ruke 200 kuna vise pa ti nista nije jasno

potpis :D
16 godina
neaktivan

E jedan OT: kaj si zadovoljan sa ovim siemensovim ruterom.... kaj se daju portovi lagano otvorit ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni je ipak bolje kupit komponente i sve sam sastavit. A na internetu i u bug-u je bilo puno vodiča za satavljane kompjutera pa je stvarno teško za*ebat.

1 0 hvala 1
17 godina
Hacker-ri kaže...
Rhodin kaže...

inace se ta "dijagnostika kvara" u nekim servisima pise "pocetni rad servisera"....

znaci odmah u startu moras dat od 100-200 kn za samo pristupanje rada, time se osiguravaju da npr upalis komp a sa kompom sve u redu.

2. stvar je da tebi kaze netko... ne radi graficka, a na kraju je spaja sa kabelom koji ne radi...

Znaci ustanova kvala ili pocetak rada servisera dode na isto i to se racuna...

ili ako oces ovako: bolje da ti napise, nego da ti uzme za ruke 200 kuna vise pa ti nista nije jasno

Znam ja sto je dijagnostika kvara i pocetni rad servisa / servisera, ali ona se naplacuje (ili bi se trebala naplacivati) za stvari koje nisu pod garancijom...

bi li ti pristao platit 200kn da ti dijagnosticira kvar na TV-u koji je pod garancijom? Ili vesmasinom recimo

Ako nesto ne radi pod garancijom dijagnostika, zajedno sa uklanjanjem kvara, mora biti besplatna

sto se tice racunala shvacam da je stvar malo slozenija tj. da ga moze slagati nestrucna osoba i da nije rjec o kvaru vec o nestrucnom poslu

iskreno, radije bih ko vlasnik ducana davao besplatnu dijagnostiku i savjetovao ljude, ljudi to cijene i vracat ce se na taj nacin,

jednom kada nanjuse da ih muljas i bavis se ovim sitnim trikovima da im naplacujes popravak necega sto je pod garancijom ce poludit i mozes ocekivat da je to sto trenutno popravljas zadnje sto su kupili kod tebe

barem kad meni to netko pokusa napravit

17 godina
neaktivan

Nekim cudom naljepnica sa  lijeve strane kucišta je nestala Iznenađen

Evo slike unutrašnjiosti.

1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
6 6
7 7
8 8
9 9
10 10
16 godina
neaktivan
eXpl0it kaže...

Nekim cudom naljepnica sa  lijeve strane kucišta je nestala Iznenađen

Evo slike unutrašnjiosti.

jako moćno!

postaj slike u temu Slike vašeg hardvera!

iako možda nebi bilo loše da si uzeo neko modularno napajanje, ali i ovako cable management nije lošSmijeh

17 godina
neaktivan

Pc je stvarno vrijedan tih novaca!

Windowsi 7 se dizu za manje od minute tako da je express gate skoro pa nepotreban :)

Rami rade perfektno sa overklokiranim cpu-om,a grafika je hebena u svakoj igri.

Svaka casti inženjerima 5870 jer jedva da cujem graficu,u loadu je nešto malo bučnija kada je kuciste otvoreno ali kada je zatvoreno se nista ne cuje.

Fanovi su na low,unutrašnji veliki (koji ima potenciometar unutra tako da se mora otvarati kuciste da bi se doslo do njega) te 3 potenciometra na stražnjem djelu kucista koji reguliraju 3 manja venta.

Sve je super za sada.Nisam još pocinjao neki ozbiljniji overclock preko 4 ghz jer temp mi je oko 70 c° u loadu na jezgrama tako da sumljam da bi bilo pametno i dalje podizati takt.

Evo par slikica iz everesta:

1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
6 6
7 7
8 8
16 godina
neaktivan

kakav je TRUE? koliko on košta? koji vent je na njemu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

true se ponasa dobro,cak me iznenadio temperaturama,iskreno receno neznam koji vent je gore a sada mi se neda sve skidati da bi provjerio.

torture torture
16 godina
neaktivan

morao bi on preko 4 ghz-a po mom mišljenju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pa najvise sam ga overclockao na 4.2 ali onda mi u loadu temp ide do 82 c° a to mi je malo pre vruce...jest da bi bilo bolje sigurno da pojacam sve fanove na high...ali nevolim buku pa mi prag 4 ghz nije potreban ...za sada :)

16 godina
neaktivan

kad sam vidil hladnajk od proca postalo mi je zima :)) 

e ak ti kojim slucajem ova ATI-jevka bude pretiha prodam ti ja HD 4670 :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
eXpl0it kaže...

pa najvise sam ga overclockao na 4.2 ali onda mi u loadu temp ide do 82 c° a to mi je malo pre vruce...jest da bi bilo bolje sigurno da pojacam sve fanove na high...ali nevolim buku pa mi prag 4 ghz nije potreban ...za sada :)

ne moras se brinut, i7 ide i preko 100°C , ne treba pretjerivat, slazem se, i uvijek je dobro drzat cim nize, ali smije definitivno prec 80°C

17 godina
neaktivan

razmisljam da bi meni bilo vruce na 80C°,a tako mora da je i njemu :)

radje ga drzim na nižem taktu za sada,clockati ga mogu jedino za testove...i igrama necu nikada primjetiti razliku

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice